Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, septembrie 27, 2013

Programarea, Deprogramarea şi Reprogramarea ta Mentală


Libris.ro


Acesta este un subiect fascinant, care, însă, nu poate fi dezvoltat în cadrul unui singur articol, bine-nţeles.
Ar fi necesară o carte, cel puţin, doar pentru a expune principiile de bază.
De aceea, acest articol se înscrie într-o SERIE de articole ce vor dezvolta tematica, în viitor, la modul general, şi pe cât posibil, pe înţelesul tuturor.
De aceea, nu te aştepta ca, doar citind acest material, sau doar două-trei articole, să poţi cunoaşte şi înţelege totul privind subiectul dezbătut.
Oricum, nimeni nu cunoaşte şi nu înţelege totul, nici chiar eu, bine-nţeles. 
Există, însă, oameni care CRED că cunosc şi înţeleg totul privind mintea lor, dar... când este să aplice în practică teoriile lor, se dovedeşte faptul că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât li s-a părut lor.  
Cu această ocazie ţin să subliniez din nou faptul că :
1. TEORIA SE VERIFICĂ ÎN PRACTICĂ, şi că 
2. DOAR CUNOAŞTEREA NU ESTE DE AJUNS PENTRU A REALIZA TRANSFORMĂRI (SCHIMBĂRI) EFECTIVE ÎN VIAŢA TA SAU A ALTORA, CĂCI EXERCIŢIUL PRACTIC ESTE ABSOLUT NECESAR !
Altfel spus : NU AJUNGE SĂ CUNOŞTI, SĂ IEI LA CUNOŞTINŢĂ CE ESTE PROGRAMAREA MENTALĂ, CI TREBUIE SĂ APLICI ÎN PRACTICA VIEŢII TALE DE ZI CU ZI CEEA CE CREZI CĂ ŞTII.
Şi, din acel moment, vei observa, cu uimire, faptul că... surprizele se vor ţine lanţ... :)
Vorbesc din proprie experienţă... :) 
Ceea ce vei citi mai jos reprezintă doar o viziune personală, subiectivă, efectuată pe baza experienţei personale şi a analizelor mele logice, dar care încearcă să ţină cont şi de viziunile altor oameni, specialişti care au studiat problematica mai în profunzime. 
Nimic nou sub soare, în afara... interpretărilor personale, care pot fi, deseori, foarte... "originale". :) 


Mintea poate controla totul. 
Spiritul controlează mintea. 
Mintea este instrumentul său.

În viaţă ai de ales, poţi efectua mereu alegeri, în mod dual : poţi alege să fii fericit pentru ce ai, sau nefericit pentru ce nu ai. 
Întotdeauna ai motive să fii fericit, sau nefericit.
Tu alegi pe care aspect îţi concentrezi atenţia.
Acel aspect te va influenţa emoţional. 
Şi vei atrage în viaţa ta, continuu, noi şi noi lucruri şi evenimente care rezonează cu aspectele pe care tu le menţii în câmpul atenţiei tale.
Tu alegi, astfel, mai mult sau mai puţin conştient, ceea ce atragi ca manifestare în viaţa ta...
 
AI : Domeniul programării mentale este unul deosebit de interesant. 

Crezi că cineva îşi poate deprograma şi reprograma mentalul fără a conştientiza că face aceasta ? 
Şi eu înclin să cred asta. Fără metode şi tehnici, direct din subconştient. 
Dacă-i aşa, nu înţeleg încă mecanismul, dar asta nu înseamnă că nu există unul.

Kato : "
Crezi că cineva îşi poate deprograma şi reprograma mentalul fără a conştientiza că face aceasta ? "
Da. Orice om este astfel programat şi deprogramat, continuu.
Cine nu crede, de fapt nu înţelege.
Nu înţelege deoarece nu cunoaşte îndeajuns.
Şi, deoarece nu înţelege, nu poate accepta.
Ceea ce nu înţelegi nu poţi accepta, ca avănd valoare de adevăr, de realitate. 
Adevărul este ceea ce există în realitate. 
Falsul, neadevărul, este ceea ce nu există în realitate.
Pe cel ce nu crede, eu îl întreb : eşti conştient de programele şi programările tale ?
Câte programări de gândire şi comportament ai putea identifica la tine ? Enumeră câteva...
În acest moment toţi oamenii se blochează, când trebuie să-şi recunoască şi identifice programele şi programările personale...
Şi, dacă îi mai şi întrebi de ştiu prin ce metode şi tehnici au preluat aceste programări, blocajul devine şi mai profund... :) 
Vorbesc de marea majoritate a oamenilor. Căci există şi excepţii, care... întăresc regula...

În fapt, TOT ceea ce gândeşti şi faci, se bazează pe rutine, obişnuinţe, algoritmi, programări, tipare, patternuri de gândire şi comportament, automatisme. 
Ele au rol adaptativ, şi fac parte din tot felul de mecanisme de adaptare şi protecţie reflexe, automatizate, de nivel superior. 
Cea mai mare parte a minţii funcţionează inconştient.
Conştientul este ca vârful icebergului, ceea ce se vede.
Învăţăm conştient multe lucruri, şi acestea se transformă ulterior în rutine, obişnuinţe, automatisme - exemplu mersul biped, conducerea bicicletei, a autoturismului, înotul, etc.
MINTEA AUTOMATIZEAZĂ TOATE ACTIVITĂŢILE CARE S-AU EFECTUAT REPETITIV, FĂCÂND DIN ELE ACTIVITĂŢI REFLEXE INCONŞTIENTE - rutine, obişnuinţe, patternuri, tipare, automatisme.
Este ca la PC, pentru softurile care rulează în background, şi nu vedem această acţiune, nu o conştientizăm, fiind ascunsă.
Fiecare om are programe care ruleză continuu în background, ce nu sunt conştientizate. 
Ele asigură în mod eficient capacitatea umană de adaptare la mediu. 
Activitatea reflexă ne ajută foarte mult să putem vieţui şi supravieţui.
Ea asigură posibilitatea MULTITASKINGULUI, A EFECTUĂRII MAI MULTOR SARCINI ÎN ACELAŞI TIMP. 
De exemplu poţi conduce autoturismul (automatisme), în ACELAŞI TIMP în care fumezi o ţigară (automatisme), şi vorbeşti şi la telefon prin handsfree (automatisme).
Tu nu conştientizezi nimic din ceea ce se întămplă acum în corpul tău, ca activitate celulară, tisulară, organică, deşi organismul tău funcţionează continuu ca o foarte complicată uzină. 
Dar toată această activitate internă este coordonată în mod reflex, automatizat, inconştientizat de către tine. 
Din acest punct de vedere am putea spune că am pierdut controlul conştient asupra organismului, în ceea ce priveşte activitatea sa internă. Sau... că nu l-am avut niciodată... 
Astfel, automatizarea realizează ELIBERAREA RESURSELOR COGNITIVE, care pot fi folosite pentru altceva, pentru ceva nou, ce nu a fost automatizat, care cere atenţie conştientă şi procesare conştientă a informaţiilor, în scopul adaptării eficiente la nou. 
Adică este vorba de ÎNVĂŢARE aici. 
Altfel spus, deci : CEEA CE ÎNVEŢI ŞI REPEŢI CONŞTIENT, SE TRANSFORMĂ ÎNTR-UN AUTOMATISM INCONŞTIENT, care se va dovedi foarte UTIL ulterior.

Este foarte important de înţeles că există lucruri pe care le-ai preluat /învăţat /asimilat în mod inconştient, de la bun început.
Şi, aceste lucruri, fiind repetate în timp, au devenit automatisme, rutine, obişnuinţe. 
Deci, există o parte a Eului şi Personalităţii tale, de care nu eşti şi nu ai fost conştient niciodată, de aceea nici nu ai putut să o CONTROLEZI niciodată, până acum. 
Cum poţi deveni conştient de aceste tipare ? Observând cu mare atenţie tot ceea ce gândeşti şi faci, şi analizând tiparele repetitive, obişnuinţele tale.  
Acesta este primul pas de realizat pe calea procesului de Descoperire de Sine. 
Următorul este cel de Transformare de Sine, ceva mai... complicat...

A programa are legătură şi cu a planifica.
Cu toţii ne planificăm timpul, activităţile, viaţa. 
Cu toții ne facem planuri de viitor, și încercăm să le aplicăm în practică.
Planul și planificarea se bazează pe rutine, obişnuinţe, tipare. 
A planifica înseamnă tot a ASOCIA anumite lucruri, la fel ca în programare. 
PRIN PLANICARE NE PROGRAMĂM VIITORUL ! 

Să privim puţin într-o direcţie în care există un sistem care se ocupă cu programarea, deprogramarea şi reprogramarea fiinţelor umane :
"- Programare neurolingvistică (NLP) (engl. neuro-linguistic programming) = 1. un model comportamental și un set de aptitudini și tehnici explicite ale căror baze au fost puse de către John Grinder și Richard Bandler în 1975. 
Definită ca studiul structurii experienței subiective, NLP studiază tiparele sau "programarea" creată prin interacțiunea dintre creier (neuro), limbaj (lingvistic) și corp care produce atât comportament eficient, cât și ineficient
Aptitudinile și tehnicile au fost derivate din observarea tiparelor de excelență ale experților din diverse domenii de comunicare profesionistă, inclusiv psihoterapie, afaceri, hipnoză, drept și învățământ. 
2. studiul excelenței. Un model referitor la modul în care oamenii își structurează propriile experiențe; structura experienței subiective; cum anume își programează ființele umane modul de a gândi, de a percepe emoțiile și de a se comporta prin intermediul propriei structuri neurologice, mediată fiind de limbaj și de sistemul de codare folosit pentru procesarea, depozitarea și re-accesarea informației.
- Inconștient (engl. unconscious) = tot ceea ce nu se află în câmpul conștiinței în momentul prezent.
- Metaprogram (engl. meta-program) 1. Un nivel de programare mentală care determină cum ne clasificăm, orientăm și divizăm experiențele
Metaprogramele noastre sunt mai abstracte decât strategiile noastre specifice de a gândi; ele definesc abordarea noastră generală privitoare mai degrabă la un aspect particular decât la detaliile procesului nostru de gândire. 
2. Programele mentale/perceptuale pentru sortarea și recepționarea stimulilor, filtre perceptuale care guvernează procesul atenției, uneori al "neuro-sortării", sau meta-procesele."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Glosar_de_termeni_folosi%C8%9Bi_%C3%AEn_NLP

O cale uşoară şi la îndemâna oricui este calea Reflexului Condiţionat.
Orice programare are la bază simpla condiţionare "if - than". Prin ASOCIEREA repetată în timp, o legătură se consolidează, se creează un reflex condiţionat, care poate să fie insuficient conştientizat, de aceea influenţează gândirea şi comportamentul incontrolabil, automat.
O programare conştientă se poate efectua tot prin asocieri repetate, ce conduc la crearea unor reflexe codiţionate, în direcţia dorită.
Deprogramarea, ştergerea unor programe create pe baza asocierilor, se face prin depistarea şi desfacerea unor asocieri existente
, prin "ruperea" asocierilor, a reflexului condiţionat.

Este un proces mai complex, care necesită o oarecare specializare prealabilă, căci jocul de-a Programatorul implică riscuri inerente ce pot proveni din greşeli neprevăzute, neconştientizate.
ORICE SE PRODUCE ÎN LUMEA ASTA SE PRODUCE DATORITĂ ASOCIERILOR ŞI PRIN ASOCIERI. 

 În mintea omului este la fel. 
Cât timp nu asociezi nimic cu nimic, nu obţii nimic. 
La fel, orice tip de programare asociază de fapt ceva cu altceva, într-un lanţ logic.
DEPROGRAMAREA ANULEAZĂ ANUMITE ASOCIERI PREEXISTENTE.
Dacă cineva s-a lăsat de fumat, a făcut-o din unul din 2 motive :
1. a fost programat, prin asocierea fumatului cu altceva, să nu mai fumeze - iniţierea unui program mai puternic decât cel ce l-a făcut să fumeze până acum (motivul trebuie să fie puternic).
2. a fost deprogramat, prin anularea asocierii fumatului cu ceva ce a fost asociat până acum, mai mult sau mai puţin conştient.
 

Programarea şi deprogramarea se fac prin inputurile unor SUGESTII.
În starea de relaxare se creează o deprivare senzorială, condiţia favorizantă apariţiei stării de transă, detaşarea de realitatea fizic-obiectuală a mediului înconjurător. 

Transa crează condiţii favorizante ACCEPTĂRII SUGESTIILOR, fără manifestarea simțului critic, subiectul aflat în transă opunând minimă rezistenţă şi împotrivire.
SUGÉSTIE 1. Influență exercitată asupra voinței cuiva; înrâurire și dirijare a voinței cuiva. Spec. Influență exercitată asupra conștiinței și voinței cuiva (în stare de veghe sau de stare hipnotică), folosită în tratarea unor tulburări neuropsihice.
2. Ceea ce sugerează cuiva; sugerare, propunere, idee.


Ceea ce este bine să reţii din acest material este că : 
MINTEA AUTOMATIZEAZĂ TOATE ACTIVITĂŢILE CARE S-AU EFECTUAT REPETITIV, FĂCÂND DIN ELE ACTIVITĂŢI REFLEXE INCONŞTIENTE - rutine, obişnuinţe, patternuri, tipare, automatisme, 
şi că la baza programării, deprogramării şi reprogramării tale mentale stau asocierea, sugestia şi reflexul condiţionat, sugestia creând asocieri şi disocieri în mintea ta, iar reflexul condiţionat creează tipare, automatisme. 
Aceste idei, metode şi tehnici, sunt şi vor fi dezvoltate mai pe larg în alte articole, pe blogul meu, şi în materialele video postate în profilul meu Facebook şi pe canalul meu Youtube, la idul katonanico. Te invit să le parcurgi, dacă le consideri utile, ţie, personal. 

Citește și ‘’Condiționarea comportamentului prin învățare‘’, pentru a înțelege mai bine rolul Reflexelor Condiționate
http://loveblog4all.blogspot.com/2013/09/conditionarea-comportamentului-prin.html


Alte linkuri utile legate de tematică, de pe blogul meu

1. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/03/daniel-kahneman-enigma-experientei-si.html
2. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/05/de-ce-nu-te-poti-schimba-brusc-si-nu.html
3. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/04/psihologul-dan-gilbert-cercetari-si.html
4. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/03/este-manipularea-ceva-negativ.html
5. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/03/problematica-terapeutica-amintirilor.html
6. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/02/barry-schwartz-despre-paradoxul.html  
7. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/02/despre-nefericire-si-neimplinire-25.html  
8. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/01/puterea-mintii-placebo-nocebo.html 






Vizionare plăcută !





PROGRAMAREA. DEPROGRAMAREA ŞI REPROGRAMAREA TA MENTALĂMaterial video creat pe baza articolului postat pe blogul meu la...
Posted by Katona Nicolae on 11 Iunie 2015

Interlink.ro
Religie si spiritualitate - filme DVD:    http://bit.ly/24cNN9o ; http://bit.ly/24eyWeH ; 
În limbi străine: http://bit.ly/1Vo2lCL ; 
Minte-trup-spirit (limbi străine): http://bit.ly/24ezBg4

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
FILME DOCUMENTARE, PSIHOLOGICE, SPIRITUALE...

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email
-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');