Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, septembrie 15, 2013

Teama şi Imaginea de Sine



Un caz destul de clasic, citit undeva :
”Mă consider o persoana predispusă spre depresie, introvertită și obsesivă (cred că aici se află partea cea întunecată a mea, plus la astea, sunt foarte complexată, din cauza faptului că în copilarie am fost supraponderală, aproape obeză. 
Acuma nu mai sunt, și nici în adolescență nu am fost, însa mă urmăresc și văd repercursiunile acelei perioade. 
Probabil că asta a adăugat o notă depresivă formării mele interioare.
Deseori mă izolez, ignor oamenii, ba chiar simt că am fobie de societate și nou. Mă exprim foarte greu în public. 
Sunt la facultate și îmi vine foarte greu să vorbesc, să prezint proiecte, ba chiar încep să transpir, să tremur, și să mă bâlbâi, ceea ce mă face să mă simt penibil.
Însa ceea ce mă afectează cel mai mult e că sunt nesigură pe mine și mă simt inferioară mai ales atunci când vine vorba să cunosc vreun băiat.
Deseori, ajung să-mi fie silă de mine, să vreau să-mi zgârâi fața. Mă văd altfel decât cum mă văd oamenii, și ascund după mască multe lucruri care consider că oamenii nu ar trebui să le știe despre mine, pt că i-aș îndepărta ori i-aș plictisi.
Probabil e pentru prima oară când scriu și accept toate astea despre mine.
Cum să înving teama de a cunoaște pe cineva, de a dezamăgi, și de a mă accepta așa cum sunt ?

1. În primul rând, trebuie bine înțeles din start faptul că majoritatea oamenilor au astfel de probleme, privind nesiguranța personală, stima de sine, rețineri, temeri, frici...
Majoritatea tinerilor nu au experiența și înțelegerea necesară desfășurării tuturor relațiilor, în special al celor cu persoane noi și necunoscute, în condiții foarte eficiente. 

Mulți oameni nu au nici la bătrânețe...
De aici poți trage imediat o concluzie importantă: nu ești altfel față de mulți alți oameni de vârsta ta, ci foarte asemănător cu ei

Majoritatea au diferite probleme de relaționare.  
Ești la fel cu unii, și diferit de alții
Nu ești, așadar, inferior tuturor, ci doar unora, ești egalul altora, și chiar superior mai multor oameni decât crezi, din anumite puncte de vedere.

2. Teama nu reprezintă ceva rău, dăunător, decât în cazul în care este în deficit sau în exces. 

Insuficienţa și excesul sunt dăunătoare. 
Nimic din ceea ce există, nu este rău sau bun în mod absolut. 
Tot ceea ce există are o anumită utilitate, altfel nu ar exista. 
Ceva complet inutil, în mod absolut inutil, nu poate exista. 
De asemenea, nimic rău sau bun, în mod absolut, nu poate exista. 
Tot ce există prezintă o polaritate duală, binele și răul coexistând în tot și toate, într-un echilibru relativ, dinamic.
Teama reprezintă un instrument de adaptare la condițiile de viață terestre în continuă schimbare.

Dacă un copil mic nu ar avea teamă de nimic, s-ar pune inconștient în pericol foarte des, s-ar accidenta des, și nu ar putea supraviețui.
TEAMA, DECI, TE AJUTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIEȘTI !
ÎNȚELEGÂND ASTA, TE VEI ÎMPĂCA ȘI CHIAR
ÎMPRIETENI CU TEAMA ȘI FRICILE TALE, ÎNVĂȚÂND ÎN MOD TREPTAT SĂ LE ÎNȚELEGI, SĂ LE INTERPRETEZI, ȘI SĂ LE CONTROLEZI MANIFESTAREA

Le vei permite să existe, să se manifeste, fără a te mai stresa manifestarea lor
Imaginează-ți că sunt ca niște animăluțe de companie, care își au rolul și rostul lor. Ele îți semnalizează în permanență ceva, prin apariția lor, ceva util și important pentru tine. 
Trebuie doar să descoperi ce.
Pornește de la ideea că un cîine de companie, care te păzește, îți semnalizează prezența altor persoane, dar nu îți poate semnaliza cu exactitate despre cine este vorba. 

El latră, își face simțită existența, se manifestă prin lătrat, pentru a-ți semnaliza ție ceva. 
Meditează asupra rostului și utilității existenței și manifestării fricii în viața ta, după ce ai înțeles rostul analogiei cu cîinele.
 

3. O bună metodă simplă de a atenua frica excesivă, care funcționează : pune-ți întrebarea ”Care este cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla în acest caz ?”                             Analizând, vei înțelege că efectele nu sunt așa de dezastruoase pe cât par în aparență, și asta te va mai liniști, nu complet, dar poate că suficient cât să ai curajul necesar de a acționa mai ferm.          
Curajul poate fi amplificat, motivațional, punându-ți întrebarea : care este cel mai bun lucru care mi se poate întâmpla în acest caz ? 
Fixându-ți constant şi ferm atenția asupra obținerii unui rezultat pozitiv dorit (succes), vei uita automat de fricile excesive, pe care le vei neglija, astfel, din... neatenție... :) 

Imaginea ta de sine nu este copia fidelă a ceea ce tu de fapt eşti.
Este doar o imagine deformată, distorsionată, a realităţii şi adevărului care eşti tu.
Pentru a corecta distorsiunile, este necesar să realizezi o introspecţie profundă, eliberată de orice trăire emoţională, căci trăirile tale emoţionale tulbură reflectarea corectă a imaginii de sine, aşa cum vânturile tulbură suprafaţa apei în care se reflectă natura.
Când liniştea şi pacea le vei instala în mintea şi sufletul tău, atunci vei putea admira imaginea ta de sine aşa cum este ea în realitate, şi vei cunoaşte adevărul despre tine...


GT: -"Când liniştea şi pacea le vei instala în mintea şi sufletul tău, atunci vei putea admira imaginea ta de sine aşa cum este ea în realitate, şi vei cunoaşte adevărul despre tine"... - cum dezvolți asta ?
E de ajuns fără ceva cunoaștere ?
Dacă e unul care a trăit în sălbăticie, nu știe nici ce e imaginea de sine darămite treburi d-astea cu instalare, admirare, etc... :)
Cum cunoști adevărul despre sine doar prin liniștea și pacea minții și a sufletului ?
 

Kato: -Este vorba de un fenomen de PERCEPŢIE aici, nu de INTERPRETARE.
Ca să poţi interpreta corect ceea ce ai perceput, este necesar, în primul rând, să percepi corect realitatea.
Prin analogie, în Logică există principiul conform căruia un raţionament care se bazează pe o premisă falsă, are valoare de fals.
Deci, o interpretare care se bazează pe o percepţie incorectă, falsă, va fi în mod inevitabil... incorectă, falsă.
Omul din sălbăticie nu are conceptul de "imagine de sine" bine definit FILOSOFIC, aşa cum îl are un sălbatic modern de la oraş, dar diferenţa nu este mare între ei. :) 
Căci omul care trăieşte în natură este mai ancorat în realitate decât orăşanul care trăieşte între betoane şi nu ştie cum arată un animal decât de la televizor şi din supermaket. 
Exprimarea "unul care a trăit în sălbăticie" conţine în ea ceva... defectuos, deformat, la fel ca... imaginea de sine a orăşanului.
De ce spun oare oamenii civilizaţi : "în sălbăticie", şi nu... "în natură", "în libertate"? Care formă de exprimare este de fapt mai potrivită cu... realitatea? 
Natura este... sălbatică? :) 
Ce să mai vorbim atunci de... jungla urbană, în care oamenii se... "mănâncă între ei"? 
Oamenii s-au obişnuit de mici cu betoane şi poluare, cu forma de sclavagism modern numită "angajare", şi au uitat ce înseamnă cu adevărat natura şi libertatea... 
În această viaţă este greu unui orăşan să cunoască cu adevărat natura, realitatea terestră, şi adevărata libertate. Oamenii civilizaţi de la oraş trăiesc ca nişte roboţei, ca nişte marionete trase cu cheia, îndeplinind tot felul de activităţi zilnice, în mod automat, datorită automatismelor, obişnuinţelor, tiparelor care le-au fost inoculate de mici copii de către părinţi şi societate. 
Omul civilizat este cu atât mai puţin liber cu cât se "civilizează" mai mult, mai tare, mai profund.
Iar libertatea este o condiţie a... fericirii. 
Deci omul civilizat este tot mai nefericit, cu cât se "civilizează" mai mult. 
Nici "sălbatecul" care trăieşte în natură nu este liber în mod absolut, căci nu există libertate absolută pentru nici o fiinţă corporală, dar, cu siguranţă este mai... liber. 
Şi, cine a urmărit vreun reportaj despre astfel de oameni care trăiesc în natură şi azi, a remarcat faptul că ei sunt mult mai zâmbitori, mai deschişi, mai veseli, decât cei ce mişună în muşuroaiele de beton lucrând minim 8 ore pe zi în spaţii închise (majoritatea lor), desfăşurând activităţi care nici măcar nu le procură o reală plăcere, ci mai mult... frustrare şi stres.
Deci, aş spune că este o problemă, atât de percepţie cât şi de interpretare, când un om civilizat crescut la oraş vorbeşte de cei ce îţi desfăşoară viaţa în mijlocul naturii în termeni de "sălbateci" şi "sălbăticie".  
Imaginea de sine a omului civilizat s-a distorsionat atât de mult, încât natura, pentru el, a devenit ceva de... speriat, iar animalele şi oamenii care trăiesc în natură au devenit ceva cu totul deosebit faţă de el. Ceva de care se simte SEPARAT, deconectat, fără nici o legătură.
Omul care pierde contactul cu Natura, pierde în acelaşi timp şi contactul cu Realitatea.

Imaginea de sine a mea nu este cu aproape nimic deosebită de cea a unui băştinaş incult care trăieşte în junglă. 
Nu cea pe care mi-am format-o eu despre mine, ci cea reală. 
Suntem oameni ce trăiesc în condiţii de viaţă diferite, dar, în esenţa noastră, suntem la fel.
Cel ce trăieşte în pacea minţii şi sufletului, poate percepe faptul că între el şi animale există o mare asemănare, o anumită legătură, o conexiune. 
Şi nu numai cu animalele se simte conectat, ci cu întreaga Natură, cu toate formele de viaţă, chiar şi cu plantele.
Totul este Spirit, Universul este Mental.

În concluzie, aş afirma ceva de genul: imaginea de sine reală, nedistorsionată, oglindeşte faptul că eşti o parte a sistemului universal, un spirit într-o lume spirituală în care totul este interconectat prin spirit. 
Iar lumea, ceea ce vedem ca "exterior" este ceea ce mentalul creează pentru a ne putea bucura de ceea ce numim "viaţă", un joc spiritual creat în scopul de a ne bucura de faptul că putem să devenim... jucători. 
De ce oare oamenii creează jocuri, jocuri tot mai complicate?
De ce oare copiii se bucură cu sinceritate de posibilitatea de a se juca? 
De ce oare adulţii devin cu atât mai frustraţi, mai depresivi, mai stresaţi, mai bolnavi, cu cât ei abandonează tot mai mult orice formă de... joacă ?
Meditaţi la aceste idei. 
Măcar aşa... în joacă... :) 
Subiecte de meditaţie asemănătoare, pe aceeaşi temă, mai găseşti şi aici :
1. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/05/stratul-de-jocuri-al-lumii-o-retea.html
2. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/05/intra-sa-vezi-cum-vor-arata-noii-nostri.html
3. http://loveblog4all.blogspot.com/2015/04/stuart-brown-jocul-nu-e-numai.html   

Revin : 
"Cum să înving teama de a cunoaşte pe cineva, de a dezamăgi şi de a mă accepta aşa cum sunt?"

1 - Varianta hard, mai grea: nu trebuie tratate simptomele, ci cauza.
Dar asta este mai dificil să o faci singur. Cauza rezidă în trecut, şi trebuie să te întorci în trecut, să identifici sursele din care a izvorât deteriorarea stimei tale de sine, deformarea imaginii de sine, şi afectarea iubirii de sine. 
În cele mai multe cazuri PĂRINŢII tăi sunt SURSA, în general unul dintre ei. 
Modul lor inadecvat de a te trata, de a te educa, de a te proteja, de a iubi. 
Pretenţiile şi aşteptările lor de la tine. 
Nemulţumirea manifestată de ei faţă de tine.  
Lipsa de iubire (sau de manifestare a iubirii) constituie sursa dezechilibrelor afective manifestate de copii, dezechilibre care se pot păstra până la moarte, de multe ori, afectând şi următoarea generaţie. 

2 - Varianta soft, mai uşoară (cel puţin pentru unii), constă în concentrarea atenţiei pe simptome, căci ele au o întreagă poveste de povestit, iar tu ar fi bine să fii dispus să le asculţi povestea.
Căci ele de aceea există, pentru a-ţi comunica ceva, anumite INFORMAŢII foarte utile ţie.
Nu trebuie să PERCEPI şi să INTERPRETEZI simptomele drept ceva rău, de care trebuie să scapi, ci trebuie să le: 
1- OBSERVI bine, pentru a putea să le
2- CUNOŞTI bine, pentru a putea să le
3- ÎNŢELEGI bine, pentru a putea să le
4- ACCEPŢI bine în viaţa ta, ca pe ceva normal, firesc, natural.
Când ai ajuns să depăşeşti punctul 4, problema ta a dispărut de la sine, căci INTERPRETĂRILE tale eronate încetează a se mai manifesta. 
Când înţelegi că tu te-ai crezut şi considerat a fi o victimă în mod greşit, încetezi automat să mai continui să fii o victimă.
Mai în esenţă: victima îşi atrage agresorul, în general inconştient, iar când conştientizează asta, şi încetează să mai atragă agresori, agresiunea încetează de la sine... 

Teama de NEACCEPTARE cauzată de atitudinea părinţilor foarte pretenţioşi şi nemulţumiţi de ei înşişi, conduce la apariţia unui dezechilibru emoţional la copilul care simte că nu este acceptat şi iubit de părintele său, şi atunci dobândeşte teamă că dacă părintele nu l-a putut accepta, este din vina lui, şi crede că atunci, cu atât mai puţin, alţi oameni îl vor putea accepta şi iubi, AŞA CUM ESTE EL.
De aceea crede că trebuie să SE SCHIMBE PENTRU A PUTEA FI ACCEPTAT DE OAMENI.
Dar el nu ştie cum ar trebui să se schimbe, şi asta îi produce confuzie, dezorientare, depresie, suferinţă, blocaje psiho-emoţionale. 
La baza oricărui blocaj stă un comportament dezadaptativ, o incapacitate de adaptare. 
CÂND NU ŞTII CUM TREBUIE SĂ ACŢIONEZI ŞI SĂ REACŢIONEZI, TE BLOCHEZI. 
Atât mental cât şi emoţional. 

Problema se prezintă astfel: nu ai o problemă privind faptul că trebuie să te schimbi, să te transformi, ci ai o problemă că nu ştii CUM, ÎN CE SENS ar trebui (ar fi bine) să te schimbi /transformi.
În fapt, nu tu trebuie să te schimbi, ci atitudinea celor care nu te-au înţeles şi acceptat aşa cum eşti. 
Dar, dacă tu, citind aceste rânduri, vei înţelege faptul că părinţii tăi nu au ştiut cum să se comporte cu tine, din cauza faptului că şi ei au fost educaţi în acelaşi mod greşit, atunci vei putea să îi ierţi, şi să te ierţi şi pe tine că te-ai chinuit de unu singur, tu pe tine însuţi, atât timp.
 
Nu trebuie să te schimbi pentru a fi înţeles, acceptat şi iubit, ci trebuie doar SĂ FII TU, TU ÎNSUŢI, în mod deschis, sincer, spunând mereu adevărul!
Adevărul eliberează. Te eliberează de fals, de minciună și efectele ei.
Oamenii sinceri şi deschişi sunt apreciaţi, sunt admiraţi, sunt respectaţi, sunt invidiaţi.  
Asta este tot ceea ce poţi face mai util şi mai eficient, pentru tine şi cei din jurul tău: să fii sincer, deschis, onest, mereu, în orice situaţie.
Efectul: vei fi apreciat, admirat, respectat, stimat, invidiat.
Fă proba practică, testează, şi imaginea ta de sine se va oglindi în mintea ta în mod mai clar de acum înainte, stima ta de sine se va restabili la valori normale, respectul de sine se va manifesta în mod automat, iar iubirea de sine îţi va inunda fiinţa cu fiecare ocazie în care sinceritatea se va manifesta prin tine, căci A FI SINCER ÎNSEAMNĂ A TRĂI ÎN ADEVĂR, IAR A TRĂI ÎN ADEVĂR ÎNSEAMNĂ A TRĂI ÎN IUBIRE.

Mai jos ai unul din playlisturile mele Youtube, cel despre Sine, imaginea de sine, iubirea de sine, respectul de sine... 
Vizionare plăcută !




Cursuri Online Dezvoltare Personală - LINK

Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 


Toate blogurile, conturile, paginile și grupurile mele Facebook:


Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma  Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri (articole și materiale video destinate sponsorilor): 
https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE

-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com

CONTUL MEU PE PLATFORMA BUY ME A COFFE unde cine vrea poate sponsoriza activitatea mea, iar cei ce vor deveni Membri cu sponsorizare lunară au acces la articole și videouri bonus Mulțumesc

Publicată de Katona Nicolae pe Vineri, 11 decembrie 2020

Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 
software-deals.rosoftware-deals.ro

Reflectarea și Oglindirea ta de (în) Ceilalți

S-a discutat mult, și se discută mult în continuare, despre modul în care ceilalți reflectă persoana ta, a modului în care tu te oglindești în ceilalți. Este un subiect complex, dificil, și de aceea foarte incitant și interesant. Am citit tone de articole pe această temă, și am meditat mult la ea.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');