Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, august 23, 2014

Exercițiul motivațional Kato Nr 2 - "Omul de lângă tine"



EXERCIȚIUL MOTIVAȚIONAL KATO NR 2 - "OMUL DE LÂNGĂ TINE"
(durata : 30 min)

Este un exercițiu deosebit, care îți induce o transă relaxantă, o stare plăcută de liniște și pace, și sugestii pozitive deosebit de utile relaționării tale cu ceilalți oameni și chiar cu tine însuți.
Recomand ascultarea în căști, cu ochii închiși, deoarece are și un sunet binaural de fundal, pe frecvanța de 7,8 Hz (frecvența de rezonanță Schumann), care sincronizează funcționarea emisferelor cerebrale și creează un efect de rezonanță cu energia planetară, încărcându-te energetic.
Nu uita : privind aceste exerciții, ca și în oricare alt tip de antrenament, REPETIȚIA ESTE CHEIA SUCCESULUI ! 
Trebuie să asculți de cât mai multe ori afirmațiile pozitive, pentru a se imprima bine în subconștientul tău, pentru ca ideile să devină tipare pozitive de gândire, care îți vor direcționa în mod corespunzător, pozitiv, actele tale comportamentale, întregul comportament.

Textul este acesta :
"OMUL DE LÂNGĂ TINE
Acest exercițiu contribuie la conștientizatea rolului și scopului oamenilor cu care vii zilnic în contact, cât și a rolului și scopului tău în viața lor.
Cine este omul de lângă tine ? Este omul cu care tu, în momentul prezent AICI ȘI ACUM,vii în contact, omul cu care interacționezi, chiar dacă nu există o comunicare verbală.
Omul de lângă tine își schimbă continuu înfățișarea, se transformă, manifestându-se sub forma unor multiple personalități, jucănd multiple roluri în viața ta. 
Omul de lângă tine are, deci, o personalitate multiplă. Și fiecare dintre aceste personalități revine, ca prezență, în viața ta, de câte ori ai nevoie.
Acest aspect vreau să îl scot în evidență, acum : faptul că omul de lângă tine revine, ca prezență, în viața ta, ori de câte ori ai nevoie de el. 
El este prezent, în cadrul experiențelor tale de viață terestră, pentru tine.
Știu că nu ai perceput până acum prezența celorlalți oameni în acest mod, prin prisma utilității lor pentru tine. 
Tu i-ai perceput până acum așa cum ai fost educat să îi percepi, conform unor tipare sociale caracteristice mediului în care ai trăit până acum. 
Această nouă viziune iese din tipare, și îți prezintă niște aspecte pe care probabil nu le-ai luat în considerare niciodată până acum. 
Ele nu au făcut parte din educația ta până acum.
Nu este ușor de înțeles esența și semnificațiile omului de lângă tine, deoarece, nevoile tale din prezentul ACUM se intersectează cu nevoile omului de lângă tine, în cadrul unei interacțiuni complexe, a unui joc de roluri complex. 
Omul de lângă tine își are și el nevoile sale, așa cum tu le ai pe ale tale. 
Iar aceste nevoi sunt fluctuante, variabile în timp.
Omul de lângă tine îți seamână, în multe privințe, și diferă în altele, dar tu interacționezi cu el datorită LUCRURILOR PE CARE LE AVEȚI ÎN COMUN, care vă leagă, și datorită faptului că VĂ PUTEȚI SPRIJINI ȘI AJUTA ÎN ÎMPLINIREA NEVOILOR VOASTRE PERSONALE.
Aspectul multipersonal al omului de lângă tine, care prezintă o gamă teoretic infinită de personalități multiple, poate fi înțeles prin prisma sincronicității. Realitatea perceptibilă în momentul prezent spațio-temporal Aici și Acum, reprezintă un construct mental multidimensional. 
În Aici și Acum de fapt se suprapun o multitudine de planuri de conștiință ale aceluiași Sine, ale omului de lângă tine, dând, prin suprapunerea sincronă, iluzia faptului că tu interacționezi cu alte persoane, cu individualități, când, de fapt, același sine interacționează cu el însuși, într-un prezent continuu multidimensional, în cadrul unei sincronicități create în această lume materială. 
Sinele a creat spiritele din Sinea sa, și le-a iluzionat prin incapacitatea lor de a percepe planurile multidimensionale, datorită faptului că sunt limitate de simțurile corporale ale organismului fizic omenesc. Organismul este un construct mental ce reprezintă o capcană și o închisoare privind accesarea mentală a Sinelui și a realității de ordin superior. 
În realitatea de ordin superior, pe care o poți percepe doar în condițiile în care te decorporezi din corpul fizic omenesc, planurile pot fi percepute ca piese de puzzle disparate, ce apar asamblate doar ființei umane. 
Ființa umană este reprezentată de un spirit încorporat, legat de un instrument-capcană material, cu ajutorul căruia poate experimenta o lume materială creată în mintea unui Creator. 
"Totul este Spirit, Universul este Mental." 
Pentru cel ce ajunge să conștientizeze natura mentală a lumii materiale, materialitatea ei dispare. 
Asta este esența învățăturilor spirituale. 
Vălul iluziei, Maya, se destramă în momentul în care mintea omului înțelege natura reală a realității. 
Iluzia este întreținută de faptul că simțurile corporale intermediază informațiile din mediu, conferind o perspectivă foarte limitată. 
Datorită perspectivei limitate, oamenii nu pot interpreta corect ceea ce percep, creîndu-și în mintea lor o reprezentare incorectă a realității. 
De exemplu, din această cauză omenirea a crezut mult timp în reprezentarea Pământului plat, în faptul că Soarele se învârte în jurul Pământului, că substanța obiectelor materiale este compactă și densă, fără spații goale, etc. 
Deoarece simțurile corporale oferă prea puține informații despre realitate, se spune că simțurile înșeală. 
Nu este însă vorba de înșelătorie, ci de interpretări eronate datorate lipsei de informații, a informațiilor insuficiente oferite de simțurile organismului omenesc.
Nimic nu este întâmplător privind prezența omului de lângă tine și interacțiunea ta cu el. 
El nu se află întâmplător lângă tine, în Acum, și nici tu nu te afli lângă el întâmplător. 
Tu nu ești întâmplător omul de lângă el, așa cum el nu este întâmplător omul de lângă tine. 
Există un determinism cauzal în tot ceea se manifestează ca mișcare și acțiune. 
Nevoile personale reprezintă cauza principală a implicării oamenilor în acțiune. 
În funcție de ce nevoie ai tu de a fi satisfăcută în prezent, omul de lângă tine își schimbă înfățișarea și personalitatea, CONFORM NEVOII TALE DIN PREZENT. 
Și, de asemenea, conform personalității tale și capacităților tale, diferite personalități ale omului de lângă tine vor deveni prezente în viața ta, pentru a te determina să îți folosești capacitățile tale, în scopul împlinirii nevoilor sale.
Omul de lângă tine te va stimula, deci, în două feluri, stimulând interacțiunea ta cu el :
1. te va încuraja să apelezi la el, prin prezența sa, pentru împlinirea ta, și
2. te va solicita să răspunzi la apelurile privind satisfacerea nevoilor sale, pentru a te împlini prin sprijinul și ajutorul acordat în scopul împlinirii lui. Deci împlinirea sa prin tine contribuie la propria ta împlinire.
Nu contează CINE este omul de lângă tine, care este cu exactitate personalitatea sa, la momentul Acum, deoarece aceasta este doar un aspect al său, momentan, schimbător, fluctuant, un alter ego al său. Nu contează că ți se înfățișează ca mamă, ca tată, ca frate, ca soră, ca funcționar, ca gunoier, ca medic, ca filozof, ca necunoscut, prieten, dușman, mentor, învățător, cerșetor, bețiv, bolnav, etc. 
Nu contează înfățișările sale. 
El este, de fapt, mereu același, dar îți apare ție sub diferite măști, diferite înfățișări, diferite personalități, conform nevoilor tale de moment, pentru împlinirea ta. 
El ÎȚI OFERĂ TOT TIMPUL LECȚII DE VIAȚĂ, EXPERIENȚE DE VIAȚĂ, DIN CARE AI CEVA DE ÎNVĂȚAT, DE ASIMILAT, CONTINUU.
Din acest punct de vedere, al UTILITĂȚII omului de lângă de tine, nu se poate spune că o mască este mai importantă decât alta, că vreo personalitate a lui este mai utilă decăt alta, mai importantă decât alta. 
Se poate spune că toate sunt utile, și că frecvența de apariție a unei măști, cât și perioada de timp în care rămâne ca prezență activă în viața ta, depind de tine, de nevoile tale, de câtă nevoie ai tu de prezența vreunui aspect al omului de lângă tine, în Acum, în viața ta.
O anumită personalitate a omului de lângă tine va reveni periodic în viața ta, cât timp ai tu nevoie de manifestarea acelei personalități, de anumite experiențe și lecții de viață pe care o anumită personalitate ți le poate oferi. 
Când ai asimilat o anumită lecție, este posibil ca acea personalitate care ți-a fost de ajutor în asimilarea ei, să nu mai revină ca prezență activă în viața ta, dacă tu nu vei mai avea nevoie de ea pentru a asimila și alte lecții.
Este important să înțelegi faptul că omul de lângă tine nu se află lângă tine degeaba, că nu este niciodată în plus, și că el este lângă tine pentru că tu ai nevoie de el, pentru că te poți folosi de el, în Acum, pentru împlinirea nevoilor tale, pentru împlinirea ta.
Este foarte important să înțelegi faptul că, chiar dacă omul de lângă tine îmbracă la un moment dat o înfățișare ostilă, agresivă, periculoasă, el este acolo pentru tine, pentru a te ajuta să asimilezi o lecție de viață, pentru împlinirea ta.
Este important să înțelegi faptul că, undeva în adâncul minții și sufletului tău, ar trebui să existe un sentiment continuu de recunoștință adresat omului de lângă tine, în orice înfățișare ar fi el prezent în viața ta, deoarece el există pentru tine, se manifestează pentru tine, interacționează cu tine, doar... pentru tine.
Mulțumește continuu omului de lângă tine pentru că contribuie la împlinirea ta , chiar dacă o faci numai în gând, căci omul de lângă tine simte mulțumirea și recunoștința, instantaneu. 
Cum ? Cum poate simți el ce gândești, ce simți tu pentru el ? Păi... răspunsul este simplu. Foarte simplu. 
Nu îl intuiești ? Cu siguranță îl intuiești. 
Cine este, de fapt, omul de lângă tine ? 
Cine ești tu pentru omul de lângă tine ? 
Cine sunteți voi, decât aspecte, ce par diferite, ce par individuale, ce par separate, ale... aceluiași... Sine ?
Cine este omul de lângă tine, acum ? 
Ce experiență de viață ți-a oferit el, acum ? 
Ce fel de lecție ? Ce poți asimila, acum ?
Simți un sentiment de recunoștință ? 
Simți un sentiment de împlinire ? 
Simți că ai asimilat ceva important pentru tine ? 
Când vei simți, faptul că vei simți va constitui dovada că ai înțeles ceea ce omul de lângă tine ți-a transmis, prin mine, acum...

Omul de lângă tine joacă și rol de vindecător. 
Tu ai vindecători tot timpul în preajma ta. 
Puțini oameni știu și înțeleg că pot profita de ei, fără frică, deoarece ei sunt Aici și Acum prezenți pentru împlinirea nevoilor personale. 
Mulți nu au curajul să împărtășească trăirile lor cu omul de lângă ei, să își deschidă mintea și sufletul, având reticiențe, proiectând în mintea lor tot felul de scenarii negative, limitative, blocante, privind omul de lângă ei.
Când reușești să îți apropii sufletește omul de lângă tine, în așa măsură încât să vezi în fiecare persoană un prieten, atunci ești eliberat automat de fricile interioare și blocajele existente în calea comunicării. 
Eliberat fiind de tipare și scenarii negative, vei putea iubi omul de lângă tine, fără nici o reținere, ca pe tine însuți. 
Doar cel eliberat de frici se poate iubi pe el însuși, ca ființă umană, și pe toate celelalte ființe umane, care sunt în subconștient reprezentări diferite ale aceluiași unic Om reprezentativ pentru întreaga omenire.
Reprezentarea REFLECTĂ ÎNSUȘIRI CONCRET INTUITIVE, în ABSENȚA OBIECTULUI, deci reflectarea este MIJLOCITĂ prin intermediul experienței perceptive.
Sub aspectul conținutului, reprezentarea se aseamănă cu percepția, dar ea REFLECTĂ ÎNSUȘIRI CONCRET INTUITIVE, FIGURATIVE, SCHEMATICE, RELEVANTE ȘI SEMNIFICATIVE.
Reprezentarea este mai săracă în conținut decât percepția, deoarece REȚINE DOAR ÎNSUȘIRILE CARACTERISTICE ȘI RELEVANTE. 
SUNT REPREZENTATE ÎNSUȘIRILE PRINCIPALE ȘI SUNT OMISE CELE DE DETALIU. 
Există deci un OM REPREZENTATIV, schematic, cu însușiri principale, concret intuitive, figurative, relevante, semnificative, generale, pentru întreaga omenire, în mintea ta.

Concluzia : există în mintea ta o reprezentare a omului reprezentativ pentru întreaga omenire, deci și pentru tine, iar această reprezentare îți influențează concomitent atât relațiile tale cu ceilalți oameni, cu omul de lângă tine, cât și relația ta cu tine însuși, ca om, ființă omenească ce face parte din omenire.
Dacă vrei să schimbi ceva privind relațiile tale, ai de lucrat, în primul rând, la reprezentarea existentă în mintea ta privind ființa umană, Omul...

Din punct de vedere al stării actuale pe care o experimentezi, cea de ființă omenească, experimentarea diversității existente în manifestarea planului fizic terestru își are rolul și scopul ei, și o importanță deosebită. 
Deși mulți clarvăzători ne-au transmis de-a lungul istoriei informații privind natura iluzorie a acestei lumi materiale, asta nu trebuie să te determine să acorzi o importanță scăzută acestei experiențe pe care o trăiești acum, în starea de veghe.
Lumea aceasta dispare pentru tine, în starea de somn, cât și în anumite alte stări modificate de conștiință, dar asta nu înseamnă că trebuie să minimalizezi importanța ei pentru evoluția ta. 
Nimic nu este în plus aici, nimic nu este lipsit de importanță, căci totul există pentru tine, toată această varietate minunată prezentă în jurul tău. 
Tu trebuie să te bucuri de ea, să te folosești de ea, să beneficiezi de ea, de utilitatea ei. 
Această lume este creată pentru tine, cu adevărat. 
Tu ai ales să experimentezi ceea ce trăiești acum, iar alegerile și deciziile tale te-au adus în starea în care te găsești acum.
Cunoașterea și înțelegerea acestui fapt îți va conferi acceptarea modului tău de viață, dar și posibilitatea de aduce în mod conștient modificări cursului vieții tale, în direcția pe care tu o dorești.
Dacă vei reuși să înțelegi și să accepți acest raționament, ai mari șanse să înțelegi și să accepți și faptul că omul de lângă tine este lângă tine, ca un instrument de care te poți folosi oricând pentru a experimenta, pentru a schimba, pentru a transforma tot ceea ce tu vrei, în viața ta. 
Dacă vei înțelege și accepta că te poți folosi în mod conștient de toți oamenii din jurul tău, fără nici o jenă, pentru a-ți realiza planurile, a-ți atinge scopurile, a-ți împlini nevoile, vei ieși din blocajul convingerilor limitative privind scenariul separatist în care tu trebuie să faci singur totul cu capul și mâna ta, pentru a-ți fi bine.
Privește atent în jurul tău. 
TOȚI OAMENII DE SUCCES SUNT OAMENI CARE AU ȘTIUT ȘI AU AVUT CURAJUL SĂ SE FOLOSEASCĂ DE OAMENII DIN JURUL LOR, DE OMUL DE LÂNGĂ EI, CA DE EI ÎNȘIȘI. 
CEILALȚI SUNT CA NIȘTE EXTENSII ALE LOR, CARE ÎNDEPLINESC DORINȚELE LOR, CERINȚELE LOR, PLANIFICĂRILE LOR. 
EI, PRIN PUTEREA VOINȚEI LOR, A GÂNDURILOR LOR, AU DELEGAT UNOR GRUPURI DE OAMENI SARCINI STABILITE DE MINTEA LOR. 
OAMENII DE SUCCES ȘTIU SĂ DELEGE CONTINUU SARCINI ALTOR OAMENI, CELOR DIN JURUL LOR, OMULUI DE LÂNGĂ EI, ÎN MOD FIRESC ȘI NATURAL.

Oamenii învață să conlucreze, să colaboreze, să co-creeze. 
Asta este o lecție foarte importantă pe care o ai de învățat.
Reține această afirmație pozitivă, și repet-o cât mai des, pentru a se imprima bine în subconștientul tău : FOLOSEȘTE-TE DE APROAPELE TĂU, CA DE TINE ÎNSUȚI !
Tratează-l pe aproapele tău, omul de lângă tine, ca pe tine însuți. 
Iubește-l pe omul de lângă tine ca pe tine însuți. 
Și folosește-te de el, în mod natural, armonios, ca de tine însuți, ca o extensie a ta.

Fiecare personalitate a omului de lângă tine poate fi folosită într-un anumit scop. 
Există o mare diversitate de scopuri, și o mare diversitate de personalități. 
Ele se află în corelație, în armonie. 
Cu cât scopurile tale se vor înmulți, se vor diversifica, cu atât mai multe alte personalități noi se vor ivi în viața ta, pentru a servi drept instrumente de atingere a scopurilor tale. 
Tu trebuie doar să te folosești de ei pentru îndeplinirea dorințelor tale, nevoilor tale, scopurilor tale. 
Trebuie doar să ai curajul de a apela la ei, fără jenă, fără prejudecăți, ferm și hotărât.
(Cere şi ţi se va da!)
Oamenii urmează instinctiv oamenii fermi și hotărâți, sunt atrași de cei ce știu ce vor și acționează hotărât pentru îndeplinirea planurilor lor. 
Oamenii resping instinctiv oamenii nehotărâți, indeciși, care nu știu ce vor, care nu au planuri, obiective, scopuri, vise și idealuri clare în mintea lor.

Meditează acum la aceste aspecte. 
Analizează-te puțin pe tine, atitudinea ta față de oameni și viață, hotărârea ta, fermitatea ta, dorințele tale, obiectivele tale, scopurile, visurile, idealurile tale. 
După ce vei efectua acest demers, îți va fi mult mai clar de ce relațiile tale cu ceilalți, din prezent, au cursul lor actual. 
Efectuează zilnic acest exercițiu, până vei trăi acel moment de iluminare în care totul va deveni mult mai limpede și mai clar pentru tine, privind ceea ce ai făcut, și ceea ce ai în continuare de făcut, pentru a te simți împlinit, fericit, în această lume.
Folosește-te, în paralel, și de celelalte exerciții motivaționale Kato, care îți vor deschide și alte porți în calea înțelegerii experiențelor tale de viață desfășurate în această lume frumoasă și complexă. Folosește-te de mine ca de tine însuți, efectuând aceste exerciții ca și cum ar fi ale tale. 
Fără jenă. În mod ferm și hotărât. 

Libris.ro



Bunăstarea şi Fericirea ta depinde şi de educaţie, de pregătirea ta, de informaţiile pe care le deţii.
Studiază oferta bogată, de mai jos, de CURSURI ONLINE ŞI OFFLINE, în cazul că tu sau altcineva apropiat ţie se hotărăşte să se mai... instruiască un pic: http://bit.ly/1RqpuCj

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:

http://bit.ly/1RqqtCu

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:


Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...



  


software-deals.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');