Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, februarie 16, 2016

Apa Vie, Apa Moartă, şi Sănătatea


books-express.ro

Motivul pentru care am scris acest articol este reprezentat de filmarea de mai jos, care, după părerea mea, creează anumite... confuzii.
Urmăreşte materialul video, mai ales de la minutul 30, de unde începe demonstraţia cu "apa vie", şi revino apoi la acest articol




Aparatul folosit (becul legat la priză cu o întrerupere pe cablu în zona ţinută în mână), conform afirmaţiilor lui Crina Vereş din filmare, se bazează pe CONDUCTIVITATEA ELECTRICĂ a apei. 
Un fir electric este întrerupt prin prezenţa celor două elemente metalice aflate la o distanţă de câţiva cm unul de altul.
Atingerea pielii cu acele două lamele face ca să se descarce în corp curentul electric, de aceea se susţinea că este periculos şi copiii trebuie să stea la distanţă.
Pielea este un mediu conducător de electricitate, după cum bine ştim.
Între cele două elemente metalice care sunt introduse în diferite medii, printre care şi apa, se realizează descărcarea de curent electric, şi, cu cât mediul în care sunt introduse este mai bun conducător de electricitate, cu atât becul se aprinde mai tare !
Aşadar, ceea ce este numit în filmare "apă vie", de fapt este o apă care are proprietatea de a conduce curentul electric
Deci, cu atât mai "vie" cu cât conduce mai bine curentul electric.
Ceea ce se ştie, de la orele de chimie, este că conductivitatea electrică a apei reprezintă proprietatea acelei soluţii de a conduce curentul electric, în funcţie de cantitatea de ioni prezenţi în apă (a permite trecerea curentului electric).
Deci apa conduce curentul electric datorită substanţelor (sărurilor) prezente în ea, din această cauză apa filtrată, apa distilată, nu conduc curentul electric
Conductivitatea apei creşte odată cu conţinutul ei în substanţe dizolvate !
De regulă, se determină rezistivitatea electrică a apei care se măsoară în ohmi, şi care este inversul conductivităţii. 
Apa în general, indiferent de sursă, conţine pe lângă molecule de H2O (apă pură) şi o mulţime de alte substanţe. 
Pe masură ce purificăm apa, conductivitatea scade. 
Conductivitatea apei ne dă informaţii despre compoziţia ei chimică şi reprezintă concentraţia de ioni şi mişcarea lor.
Conductivitatea se modifică atunci când ionii diferitelor substanţe (săruri, acizi, baze) intră în contact cu apa.
Folosind această proprietate putem determina calitatea apei.
Valoarea standard a conductivităţii apei potabile
se află între următoarele extreme acceptate: de la 0.0005 până la 0.05 Ω-1m-1(µS/cm).

Dacă există fluctuaţii ale valorii conductivităţii, apa ar putea fi contaminată.
Între conductivitate şi concentraţia de ioni aflaţi într-o soluţie există o relaţie directă, astfel, senzorul poate fi utilizat pentru a determina cantitatea de solide dizolvate (TDS) dintr-o soluţie.

Vezi pdf-ul de descărcat dând click aici. 
Vezi şi aici.
Conductivitatea electrică (numită și conductibilitatea electrică specifică) este mărimea fizică prin care se caracterizează capacitatea unui material de a permite transportul sarcinilor electrice atunci cînd este plasat într-un câmp electric
Simbolul folosit pentru această mărime este de obicei σ (litera grecească sigma), iar unitatea de măsură este siemens pe metru (S·m−1). 
Mărimea inversă conductivității este rezistivitatea electrică, cu simbolul ρ (litera grecească ro) și unitatea de măsură ohm metru (Ω·m). 
Corpul sau materialul care conduce curentul electric se numește conductor electric.
Metalele sunt buni conductori electrici, iar dintre acestea conductivitatea cea mai mare o are argintul (63,0·106 S·m−1), urmat la mică distanță de cupru (59,6·106 S·m−1). 
De asemenea plasma (gaz ionizat) este în general un bun sau foarte bun conductor electric - în multe cazuri conductivitatea plasmei se poate considera infinită. Tot în clasa conductorilor intră și unele lichide care conțin mulți ioni, de exemplu apa sărată conduce curentul electric cu atît mai bine cu cît concentrația de sare este mai mare !
Un corp sau material care nu permite în mod semnificativ trecerea sarcinilor electrice se numește izolator (de exemplu sticla, vidul, apa deionizată etc.). 
(Wikipedia)

Termeni înrudiţi : 
Conductibilitatea electrică este proprietatea materialelor de a permite trecerea curentului electric.
Conductanța electrică este mărimea care exprimă capacitatea a unui conductor sau circuit dat de a conduce curentul electric. 
Conductanța se măsoară în siemens (S) și este mărimea inversă rezistenței electrice măsurate în ohmi (Ω).
Măsurarea conductivităţii electrice a apei este efectuată în vederea verificării calităţii acesteia şi a determinării gradului de mineralizare
Variaţia bruscă a rezistivităţii indică apariţia unei surse de infectare a apei.
Măsurarea conductivităţii apei este reglementată de STAS 7722-84, precum şi de ISO 7888-1983. Conductivitatea electrică depinde de :
- concentraţia în ioni 
- natura ionilor 
- temperatură 
- vâscozitatea soluţiei. 
Apa pură are, la 25º C, o conductivitate 25 k =5,483 µm/m
Apa din natură conţine în soluţie, funcţie de sursă, diferite substanţe dizolvate
Conductivitatea, în cazul soluţiilor apoase, este puternic influenţată de concentraţia substanţelor, fiind folosită astfel ca indicator al gradului de mineralizare a apei. 
Datorită variaţiei importante a conductivităţii cu temperatura, pentru a decide asupra calităţii apei, toate rezultatele trebuie aduse la aceeaşi temperatură de referinţă. Sursa - conţine metoda de măsurare

Proprietatile chimice ale apei
Reziduul fix exprimat in mg/dm³ cuprinde toate substanţele minerale şi organice aflate în soluţie şi se obţine încălzind 1 litru de apă perfect limpede, până la temperatura de 105º C şi la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, având loc evaporarea completă a apei.
Reacţia apei este acidă, alcalină sau neutră, funcţie de substanţele minerale şi organice dizolvate ! 
Calitativ, reacţia apei se determina cu ajutorul reactivilor (fenolftaleina, metiloranj, etc, iar cantitativ se exprimă cu ajutorul cologaritmului concentraţiei ionilor de hidrogen în 1 l apă, notat cu pH.
Daca pH=7 reacţia este neutră
Daca pH > 7 este reacţie alcalină 
Daca pH<7 color="#cc0000" este="" font="" ie="" nbsp="" reac="">acidă
.

Apele naturale potabile au pH = 6…8,5 , limitele pH-ului fiind între 0 şi 14 .
Duritatea apei - Duritatea totală DT este concentraţia totală de ioni de calciu şi magneziu care se găsesc în soluţie.
Substanţe organice dizolvate – Conţinutul de substanţe organice din apă se exprimă în mg/dm³ KMnO4 consumat pentru oxidarea lor.
Gazele conţinute în apă provin prin dizolvare şi prin contactul apei cu atmosfera sau cu emenaţiile de gaze din subsol. 

Astfel, 1 dm³ de apă conţine, în medie, 24…40 cm³ aer dizolvatSursa - Normele de calitate ale apei

Principiul de functionare al senzorului de conductivitate 
Senzorul de conductivitate are doi electrozi intre care se aplica a diferenta de potential electric. Introducandu-l in solutie, intre electrozi va circula un curent proportional cu conductivitatea solutiei. Domeniile de valori: In general, senzorul poate fi folosit pentru a afla concentratia solidelor dizolvate in apa, fiind astfel un instrument de testare a calităţii apei.
Soluţie                      µS/cm                   µS/cm µ
                                  (min)                     (max)
Apă distilată              0,596                   3,279

Apă de ploaie            1,790                 13,120
Apă plată               267,300               280,400 
Apă minerală       2451,000            2666,000 
Apă de fântână    1954,000            1967,000 
Apă cu zahăr          294,100             300,100
AlCl3                     6224,000           6236,000 

Se vede clar din tabel faptul că, cu cât apa este mai pură, mai filtrată, mai lipsită de săruri, cu atât conduce mai slab curentul electric, şi invers ! 
Apa de ploaie, formată prin condensare, este pură, iniţial, dar se impurifică din atmosferă în funcţie de impurităţile atmosferice ale zonei.
În fapt, moleculele picăturilor de apă se formează în jurul unor centre de condensare, care reprezintă cristale de gheaţă sau substanţe dispersate în atmosferă.
Producerea ploilor artificiale se bazează chiar pe acest fapt, gheaţa carbonică sau iodura de argint fiind folosite în scopul producerii ploilor artificiale prin "însămânţarea" norilor.  
Vezi şi ploile artificiale româneşti :  http://www.libertatea.ro/ultima-ora/oamenii-care-aduc-ploaia-199556

Takabanis

Alte câteva informaţii generale despre apă, pentru a se înţelege clar importanţa apei pentru viaţă, pentru sănătate, şi apoi ce este apa vie şi apa moartă, cu adevărat :
Apa este un lichid inodor, insipid și incolor.
Este o substanță absolut indispensabilă vieții, fiind unul dintre cei mai universali solvenți.
Organismul omenesc funcţionează pe bază de apă, apa constituind aproximativ 70 % din greutatea corporală, fiind în fapt mediul în care au loc reacţiile fiziologice celulare.
Deci, corpul uman nu este, la propriu, un "corp de lut", ci un "corp de apă" ! 
Apa este o substanță chimică anorganică, un compus chimic al hidrogenului și oxigenului, având formula chimică brută H2O.
Apa este una din substanțele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelișurile acesteia, hidrosfera.
Suprafaţa Terrei reprezentată de apă corespunde cu aproximaţie procentului de apă existent în organismul omenesc ! 
Suprafața totală a pământului este de 510 mil. km², din care 361 mil. km² este suprafața ocupată de apa mărilor și oceanelor și numai 149 mil. km² îi revine uscatului = 70,78 % apă
Dacă raportăm volumul de apă la masa pământului un procent de 0,24% îi revine volumului de apă.
Deoarece noi trăim în stratul de suprafaţă, şi nu în interiorul pământului, organismul omenesc reflectă aceste condiţii de viaţă de suprafaţă.
Viaţa pe Terra a apărut în apă (oceanul primordial ce acoperea întreg Pământul), s-a dezvoltat în apă, şi a evoluat pe bază de apă.
Faptul că foetusul omenesc apare şi se dezvoltă în apă (lichidul amniotic), nu este întâmplător, ci reflectă (reproduce) tocmai condiţiile ancestrale de apariţie a vieţii pe pământ, în apă.  

Apa poate funcționa și ca acid - în prima reacţie de mai jos, și ca bază - în a doua. 
Asemenea substanțe, care se comportă ca acizi față de baze și ca baze față de acizi se numesc substanțe amfotere sau amfoliți - apa este un amfolit.

H-Cl + H-\begin{matrix}..\\O\\..\end{matrix}-H \longrightarrow \left [\begin{matrix} &..&\\:&Cl&:\\&..&\end{matrix}\right ]^-+\left [ H_3O\right ]^+
\begin{matrix} & & .. & & \\ H & - & N & - & H \\  & & | & & \\ & & H & & \end{matrix} + H\rightarrow \begin{matrix}..\\O\\..\end{matrix}\leftarrow H \longrightarrow \begin{bmatrix} & & H & & \\ & & | & & \\ H & - & N & - & H \\  & & | & & \\ & & H & & \end{bmatrix}^++HO^-

Datorită acestei proprietăți, producerea reacției dintre două molecule de apă este posibilă, ea fiind reversibilă.
Ionizarea apei

Reacția de mai sus se numește reacția de ionizare a apei, pentru că moleculele se transformă în ioni. Deoarece este o reacție reversibilă, avem constanta de echilibru :



Apa este un acid și o bază foarte slabă, de aceea echilibrul reacției de ionizare este mult deplasat spre stânga. 
Acidul este o substanță chimică solubilă în apă, care dizolvată în aceasta dă o soluție a cărei pH este mai mic decât 7.
Adesea, se întâlnește și notația de HA. (Vezi și Teoria acido-bazică.)
Bazele sau alcalii (grec. βάση, - bază, fundament) sunt compuși anorganici sau organici care în soluții apoase disociază sau ionizează formând ioni de hidroxil -OH.
Conform teoriei protolitice a lui Brönstead, bazele sunt acele specii chimice care acceptă protoni (H+ sau ioni pozitivi de hidrogen), ridicând astfel valoarea pH-ului soluției respective.
Ionii hidroxilici sunt ioni capabili de a capta protonii eliberați de un acid, determinând neutralizarea amestecului.

Cantitatea de apă are valoare mare și se poate introduce în Kc, obținându-se astfel o constantă nouă, Kw, care se numește produsul ionic al apei.

La o temperatură t=25 °C,
În cazul apei distilate, .

În funcție de concentrațiile ionilor de hidroniu dintr-o soluție, ele se împart în:
-soluții acide, unde ;
-soluții bazice, unde ;
-soluții neutre, unde .

Există două mărimi cu ajutorul cărora se apreciază caracterul soluțiilor:
; ; .

Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. 
Sub formă de apă sărată (are un procentaj înalt de sare NaCl) există în oceane și mări.
Sub formă de apă dulce (apa cu un procentaj nul sau aproape nul de sare NaCl) în stare solidă, apa se găsește în calotele polare, ghețari, aisberguri, zăpadă, dar și ca precipitații solide, sau ninsoare.
Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găsește în ape curgătoare, stătătoare, precipitații lichide, ploi, și ape freatice sau subterane.
În atmosferă, apa se găsește sub formă gazoasă, alcătuind norii sau fin difuzată în aer determinând umiditatea acesteia.
Considerând întreaga planetă, apa se găsește continuu în mișcare și transformare, evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alternând mereu.
Această perpetuă mișcare a apei se numește ciclul apei (procesul de circulație continuă a apei în cadrul hidrosferei Pământului, pus în mișcare de radiația solară și de gravitație, prin care apa își schimbă starea de agregare, fiind succesiv în stare solidă, lichidă sau gazoasă) și constituie obiectul de studiu al meteorologiei și al hidrologiei.


Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă
Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³.
(Seston = totalitatea elementelor libere vii sau moarte, de mărimi diferite, care plutesc sau înoată în apă, curprinzând atât suspensiile inerte (abioseston), cât și elementele biologice (bioseston) care pot fi reținute prin filtrare). Sursa Wikipedia şi legăturile conexe articolului.

Ce este Apa Vie şi Apa Moartă ?
Am confecţionat în urmă cu mulţi ani un aparat care produce apă vie şi apă moartă. 
Este de fapt un... electrolizor, un aparat de producere a electrolizei apei
Electroliza este procesul de orientare și separare a ionilor unui electrolit (substanță a cărei molecule prin dizolvare sau topire se disociază în ioni, permițând trecerea curentului electric continuu) cu ajutorul curentului electric continuu.
În procesul de electroliză, ionii pozitivi sau cationii sunt dirijați înspre catod (pol negativ), iar ionii negativi sau anionii înspre anod (pol pozitiv) unde își pierd sarcina și se depun sau intră în reacție chimică. La anod se produce un proces de oxidare, în timp ce la catod unul de reducere. Sursa şi detalii
 aici  
Electrolitul este în cazul nostru apa.
Imagini de aparate de electroliza apei aici
http://www.scribd.com/doc/208409642/Electroliza-Apei#scribd

Electroliza apei Kangen :  http://kangencluj.ro/articole/electroliza-apei/

Playlistul Kato YouTube "Apa Vie, Apa Moartă"


Takabanis

Linkuri utile :

Apa fără deuteriu Qlarivia, produs românesc (Rm Vâlcea)- efect anticancer : 
-http://loveblog4all.blogspot.com/2014/01/apa-vie-saraca-in-deuteriu-qlarivia.html-http://www.qlarivia.ro/
https://www.youtube.com/user/deuteriumdepletion/videos


 Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! 

http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

citgrup.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');