Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, iulie 18, 2016

Despre problematica focusării atenţiei


Libris.ro

Marea majoritate a problemelor de viaţă, inclusiv a tulburărilor, disfuncţiilor, bolilor, au la bază probleme de... focusare a atenţiei.
Şi, când vorbim de atenţie, în substrat este vorba de... interes, dorinţe, scopuri, obiective, motivare / demotivare, plăcut / neplăcut, bine / rău, pozitiv / negativ, adevăr / minciună, dreptate / nedreptate, etc.
Căci este vorba de o fixare a focarului atenţiei asupra a ceva, asupra unui anumit aspect al vieţii, iar această fixare "trezeşte" automat anumite gânduri şi trăiri emoţionale specifice, care se află în legătură cu subiectul atenţiei...



Fiecare om are libertatea de a se focusa asupra a ce vrea, asupra aspectelor pozitive sau a celor negative ale lumii şi vieţii, iar problemele apar atunci când atenţia se... blochează într-un anumit punct, pe un anumit aspect, în mod... obsesiv.
Blocarea atenţiei duce progresiv la o "rupere de realitate", crearea unei false realităţi, separatism, izolare, alienare...
Te poţi bloca pe un aspect pozitiv sau pe unul negativ, dar rezultatul este în ambele cazuri alunecarea în tulburare şi disfuncţionalitate.
Iar, când vorbim de pozitiv şi negativ, de fapt efectuăm anumite... interpretări personale în legătură cu ceea ce... pare pozitiv şi negativ pentru fiecare dintre noi.
Aşadar, a doua problemă constă în tipul de interpretări asociate lucrurilor, evenimentelor, cauzelor şi efectelor...
De exemplu, te focusezi puternic pe ceva ce consideri pozitiv pentru tine - o carieră de succes, obţinerea unui job foarte bun de exemplu, şi acest obiectiv ajunge să te... obsedeze, să nu mai vezi nimic altceva, să neglijezi celelalte aspecte... pozitive ale vieţii tale...


Pentru a înţelege mai bine, mai uşor, aplic Principiul Kato : "insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare".
Deci, a-ţi dori o carieră de succes poate fi considerat ceva "bun" în măsura în care această dorinţă nu ajunge să fie... excesivă, să te acapareze prea mult, excesiv.
A-ţi dori insuficient să ai o carieră de succes, un job bun, este dăunător, de asemenea, căci asta denotă o... problemă, o blocare ce îţi conferă o demotivare în acest sens.
De exemplu, a considera banii drept "ochiul dracului", a crede că nu este bine să ai mulţi bani, te va demotiva privind dorinţa de a avea un job bun, bine plătit...
Deci, în realitate este vorba despre anumite "fixaţii", programări, programe, tipare, rutine, în care atenţia de moment ajunge să... "alunece" foarte uşor.
Ea alunecă fără să îţi dai seama, căci este o alunecare în subconştient, prin automatismele existente la nivelul găndirii.
Automatismele au la bază asocierile create anterior, prin repetiţie, şi fenomene de transfer, de proiecţie.
Altfel privind, putem vorbi de rezonanţă, o rezonanţă cognitivă, căci mereu ceva din afară, din mediu, rezonează cu ceva dinăuntru, din mintea şi sufletul tău.
Ceva din afară (stimuli, informaţie) "trezeşte" ceva existent în mintea ta, în memoria ta, ceva din experienţa ta anterioară, care intră în vibraţie, adică este... reactualizat, adus în câmpul atenţiei, câmpul conştienţei.

Aceste rezonanţe, reactualizări, se produc în mod automat, prin automatisme ale gândirii, de aceea procesualitatea scapă controlului conştient, şi este conştientizat doar efectul, ca stare plăcută / neplăcută, motivare / demotivare, mobilizare / demobilizare, interes / dezinteres, etc.
Deci, atât a evita / respinge ceva, în mod obsesiv, cât şi a fugi după ceva în mod obsesiv, reprezintă ceva dăunător, căci, dacă săpăm mai adânc, în substrat, vom descoperi că de fapt la baza tuturor insuficienţelor şi exceselor se află... teama, frica.
Nu îţi doreşti un job foarte bun deoarece ţi-e teamă de ceva - de responsabilitate mare, de stres, de a avea mulţi bani, de a avea mulţi subalterni, de a nu te descurca privind sarcinile mai complexe presupuse de un job bun, etc.
Dar, de asemenea, cei ce îşi doresc în mod obsesiv un job bun, au şi ei fricile lor - de o situaţie financiară precară, de sărăcie, de o viaţă de slugă, de o imagine de sine ştearsă, de ironiile altora privind situaţia lor socio-materială, de o stimă de sine scăzută, etc.

Aşadar, este vorba, în esenţă, de modul în care fiecare om interpretează fiecare informaţie, fiecare lucru, eveniment, acţiune, proces, aspect, conform experienţei sale anterioare, a tiparelor sale de gândire şi comportament, obișnuințe, rutine...
Fiecare om are în fiecare moment libertatea de a îşi focusa atenţia pe ceva plăcut sau pe ceva neplăcut, pe ceva ce îi trezeşte stări emoţionale stenice (pozitive, energizante) sau astenice (negative, dezenergizante), însă, de fapt, oamenii cam... uită asta, uită că pot controla în mod conştient starea lor psihoafectivă, şi se lasă purtaţi de val, valurile vieţii, şi de aceea şi... eşuează, din când în când, pe... ţărmuri necunoscute, neprietenoase, ostile...


În diferite culturi tradiţionale mistico-religioase se vorbeşte despre punctul atenţiei, focarul atenţiei, locusul atenţiei, ca de ceva foarte important.
În vechile scrieri sacre hinduse se spune că "unde este atenţia ta acolo este şi spiritul", căci spiritul conţine în sine Principiul Conştient, iar "călătoria" atenţiei tale, care se mişcă în permanenţă, este în fapt una spirituală, a spiritului, prin intermediul Principiului Conștient.

O călătorie din care are multe de cunoscut, de învăţat, de asimilat.
De aceea, controlul conştient al atenţiei este cu adevărat o activitate... spirituală...

Majoritatea metodelor și tehnicilor de evoluție spirituală operează cu atenţia, monitorizarea atenţiei, şi vizează în fapt dezvoltarea capacităţii de control a atenţiei.
Meditaţia, în esenţa ei, reprezintă o metodă de antrenament privind exersarea focalizării conştiente a atenţiei.

Meditează puțin la asta: "unde este atenţia ta acolo este şi spiritul"- efectul constă în faptul că spiritul tău este... "prins", acum, aici, într-un... locus (loc) al... atenţiei, al captării atenţiei ! 
Să... traduc un pic asta: această lume terestră, această viaţă terestră, te-a "prins" spiritual prin captarea atenţiei tale în acest locus.... mental !
Cum s-a reuşit asta ? 
Relativ... simplu: prin legarea spiritului de materie, de corporalitatea materială - organismul omenesc, care mediază TOATE informaţiile prin care spiritul primeşte stimuli, informaţii, din... mediu. 
Astfel, prin corporalitatea fizică, eşti legat de această lume, de această viaţă, din care nu poţi... scăpa, evada, decât dacă te poţi... decorporaliza, detaşa de... corporalitatea materială...
Detaşarea (separarea) completă este echivalentă cu... moartea corpului, iar cea parţială are loc în timpul... somnului, în fiecare noapte...
Dar, din cauza faptului că cele două stări de conştiinţă sunt foarte... diferite, în starea corporală nu poţi accesa informaţiile primite în stare... decorporalizată, nu le poţi accesa conştient...
Eşti prins, deci, prin simţurile corporale (văz, auz, miros, gust, pipăit) în această lume, în această viaţă...

Priveşte atent cum în filmarea mea de mai jos este evidenţiat modul în care focalizarea atenţiei pe un element mai îndepărtat te face să nu mai poţi focaliza şi percepe elemente mai apropiate, şi invers...
Acest fenomen are şi valenţe pozitive, dar şi negative, plusuri şi minusuri, părţi bune şi rele, căci face parte din mecanismele de adaptare la mediul fizic, dar totodată conferă şi o anumită... limitare, iluzionare, distorsionare a realităţii... 
Este mecanismul prin care tu ai fost... prins în.... capcană, capcana simţurilor corporale, a atenţiei, prin care eşti în continuare menţinut în această capcană, în acest... joc al vieţii terestre...
Faptul că atenţia ta este captată prin simţurile corporale de ceva, orice din lumea terestră, face ca să nu mai poţi percepe (fi atent) şi la altceva, ceva ce se află în... afara simţurilor corporale, ceva ce denumim, din această cauză, extrasenzorial - percepţie extrasenzorială.
Percepţia extrasenzorială se poate manifesta doar în condiţiile în care atenţia captată prin simţuri este... redusă, în stări de conştiinţă modificate / alterate în care se produce o detaşare de stimulii din ambianţa fizică, o întrerupere a fluxului senzorial primit prin simţuri, prin receptorii analizatorilor organismului omenesc.
Rezultatul conduce la o... interiorizare, căci lumea terestră pare exterioară din cauza existenţei corporalităţii, dar... lumile reale sunt, de fapt... mentale, creaţii mentale ale Principiului Conştient al Spiritului Sfânt (Spiritus Sanctis) care este Creator în sensul în care creează lumi mentale, prin puterea minţii, a Cuvântului...
"Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină."
Dumnezeu a zis: "Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape."
Dumnezeu a zis: "Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!" Şi aşa a fost.
Apoi Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ." Şi aşa a fost."

"Dumnezeu a zis" reprezintă manifestarea voinţei, intenţiei, gândirii creatoare, printr-un... "limbaj de programare"...
"A zis" arată faptul că la baza Creaţiei stă limbajul exprimat, ideea, raţiunea, Cuvântul...
Cuvântul creator reprezintă manifestarea vibraţiei limbajului (câmp vibrator) într-un mediu în care vibraţiile cuvintelor capătă Formă şi Conţinut, înlănţuite în mod... logic, determinist-cauzal... vezi... Cimatica, spre lămurire...
https://www.youtube.com/results?search_query=cimatica
Forma este funcţie de Frecvenţă, iar cine cunoaşte şi înţelege asta, pătrunde cu... atenţia sa ceva mai în... "adâncul" Creaţiei...
Urechea umană percepe doar o anumită gamă restrânsă de sunete, dar în experimentele filmate se vede clar cum sunete inaudibile creează noi şi noi forme, în funcţie de... frecvenţa lor...


"Sunetul constituie din punct de vedere fiziologic senzația produsă asupra organului auditiv de către vibrațiile materiale ale corpurilor și transmise pe calea undelor acustice. 
Urechea umană este sensibilă la vibrații ale aerului cu frecvențe între 20 Hz și 20 kHz, cu un maxim de sensibilitate auditivă în jur de 3500 Hz. 
Acest interval depinde mult de amplitudinea vibrației și de vârsta și starea de sănătate a individului. 
Sub amplitudinea de 20 μPa vibrațiile nu mai pot fi percepute. Odată cu vârsta intervalul de sensibilitate se micșorează, în special frecvențele înalte devin inaudibile.
Din punct de vedere fizic, sunetul are o definiție mai largă, el nefiind legat de senzația auditivă: orice perturbație (energie mecanică) propagată printr-un mediu material sub forma unei unde se numește sunet. În această definiție se includ și vibrații la frecvențe din afara domeniului de sensibilitate al urechii: infrasunete (sub 20 Hz) și ultrasunete (peste 20 kHz).
Din punct de vedere muzical (sau estetic), sunetul este o entitate caracterizată de patru atribute: înălțime, durată, intensitate și timbru. 
Înălțimii îi corespunde frecvența (măsurată în Hz). Intensității îi corespunde nivelul de intensitate sonoră (măsurat în dB).
Viteza cu care se propagă undele sonore depinde de mediul de propagare, în particular de elasticitatea și densitatea acestuia. 
În fluide (gaze și lichide) participă la propagarea sunetului numai deformarea volumică a mediului; la solide mai intervin și forțele de forfecare.
Exemple: aer: 343 m/s (la 20 °C); apă dulce: 1435 m/s; oțel: 5100 m/s."
Sursa: Wikipedia

Simțurile corporale au limitările lor, fiecare dintre ele, de aceea, practic, percepția și cunoașterea sunt limitate, în mod global...
Sfârşitul jocului reprezintă sfârşitul... focusării atenţiei pe acest joc, comutarea atenţiei, la alt nivel, pe alt joc, pe altă lume, altă viaţă...

Pentru a cunoaște detalii privind Atenția, din punct de vedere psihologic, citește și acest articol publicat de mine aici: http://universulspiritual.twilight-mania.com/t195-atentia

Pentru detalii interesante privind percepţia sunetelor, vezi aici un subiect interesant despre Energobiologie:  http://www.energobiologie.ro/index.php/Geobiologie/Sunet-zgomot-poluarea-sonora-2.html

Din playlistul meu "Minte, Gândire, Stări de Conștiință / Conştienţăkatona nicolae 164 de videoclipuri iulie4 2016





PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Interlink.ro
Religie si spiritualitate - filme DVD:  http://bit.ly/24cNN9o ; http://bit.ly/24eyWeH ;
În limbi străine: http://bit.ly/1Vo2lCL ; 
Minte-trup-spirit (limbi străine): http://bit.ly/24ezBg4

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
FILME DOCUMENTARE, PSIHOLOGICE, SPIRITUALE...

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email
-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');