Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, septembrie 23, 2017

Top 10 Mentori Români în Dezvoltarea Spirituală



ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

Nu am să întocmesc eu Topul 10, pe baza aprecierilor mele, ci am să îl întocmesc pe baza aprecierilor altora.

Deci, scrie te rog mai jos, la comentarii, cel puțin un nume de român pe care l-ai situa în Top 10 Mentori în domeniul dezvoltării personale spirituale, iar eu am să actualizez periodic topul pe baza comentariilor primite, în funcție de câte ori apare fiecare nume.

Voi prezenta în acest articol și linkuri către profilele și siteurile celor nominalizați, pentru a putea fi accesat ușor ceea ce oferă ei ca învățătură spirituală în mod public.

Deci, ajută-mă pe mine și pe alții să găsim și să popularizăm valoarea existentă pe plan național, calitatea.

Mulțumesc!

Au fost menționați până acum (ianuarie 2018) următorii, postați în ordine alfabetică, și Ovidiu Dragoș Argesanu de mai multe ori:

Alexandru Antonie -   https://www.youtube.com/channel/UCCWio8MQEnCZbwL_yU7LSHA

Anișoara Sarani Cismasu -
http://www.saranianisoara.ro/
http://www.aliniamentdivin.com/


Dumitru Budac -
https://www.youtube.com/user/DumitruBudac


Elena Francisc Turcanu -   http://www.calatoriainimii.ro/ro/Cartile-Maestrului-Interior
http://www.elenafrancisc.ro/

https://www.facebook.com/pg/cartileelenafrancisc/about/?ref=page_internal


Horia Francisc Turcanu -   http://www.transpersonal.ro/
http://www.calatoriainimii.ro/

http://www.vindecare-miraculoasa.ro
https://redpill.ro/

Viorel Hluscu - https://eutusicumine.wordpress.com/

Vladimir Pustan -   https://www.youtube.com/results?search_query=Vladimir+Pustan



Dacă ești curios să citești ce am scris despre mentori, mentorat:
- Teoria și Mentorul spiritual
- Maestrul şi Mentorul din viaţa ta
- Maestrul și Mintea
- Mentorul, Învățătorul Spiritual și Interesul Personal - The Mentor, The Spiritual Teacher, And Personal Interest
- Dependența de Mentor, Maestru, Guru, Învățător, și Învățătura lor spirituală
- Falsul Maestru
- Efectul Spiritual Placebo – Kumare – Povestea adevărată a unui fals profet
- "Mentorii spirituali" spun lucruri... trăznite
- "Maeștrii" și erorile lor

Dacă îți place să citești despre Spiritualitate, aruncă o privire și aici: http://loveblog4all.blogspot.ro/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Citește și comentariile la postarea de pe Facebook, mulți au comentat acolo

Ce este Dezvoltarea personală, pe scurt:
”Dezvoltarea personală acoperă activități care îmbunătățesc gradul de conștientizare și identitate, dezvoltă talentele și potențialul, construiesc capitalul uman și facilitează capacitatea de angajare, sporesc calitatea vieții și contribuie la realizarea viselor și aspirațiilor. 
Dezvoltarea personală are loc pe parcursul întregii vieți a unei persoane. 
Nu se limitează la ajutorul de sine, conceptul implică activități formale și informale pentru dezvoltarea altora în roluri precum profesor, îndrumător, consilier, manager, antrenor de viață sau mentor. 
Când dezvoltarea personală are loc în contextul instituțiilor, ea se referă la metodele, programele, instrumentele, tehnicile și sistemele de evaluare care sprijină dezvoltarea umană la nivel individual în cadrul organizațiilor.

Printre altele, dezvoltarea personală poate include următoarele activități:
-îmbunătățirea conștiinței de sine
-îmbunătățirea cunoașterii de sine
-îmbunătățirea competențelor și / sau învățarea celor noi
-construirea sau reînnoirea identității / stimei de sine
-dezvoltarea de puncte forte sau talente
-îmbunătățirea unei cariere
-identificarea sau îmbunătățirea potențialului

-construirea de locuri de muncă sau (alternativ) a capitalului uman

-îmbunătățirea stilului de viață și / sau calitatea vieții și gestionarea timpului

-îmbunătățirea sănătății

-îmbunătățirea situației materiale sau a statutului social
-îndeplinirea aspirațiilor
-definirea și executarea planurilor de dezvoltare personală (PDP)
-îmbunătățirea relațiilor sociale sau a inteligenței emoționale.
Dezvoltarea personală poate include și dezvoltarea altor persoane.
Aceasta poate avea loc prin roluri precum cele ale unui profesor sau mentor, fie printr-o competență personală (cum ar fi presupusa abilitate a unor manageri în dezvoltarea potențialului angajaților), fie printr-un serviciu profesional (cum ar fi furnizarea de formare, evaluare sau coaching ).
Dincolo de îmbunătățirea și dezvoltarea altora, "dezvoltarea personală" etichetează un domeniu de practică și de cercetare:
Ca domeniu de activitate, dezvoltarea personală include metode de dezvoltare personală, programe de învățare, sisteme de evaluare, instrumente și tehnici.
Ca domeniu de cercetare, subiectele de dezvoltare personală apar în reviste de psihologie, cercetare educațională, reviste de management și cărți și economie de dezvoltare umană.
Orice tip de dezvoltare - fie economic, politic, biologic, organizațional sau personal - necesită un cadru, dacă cineva dorește să știe dacă s-a produs o schimbare.
În cazul dezvoltării personale, o persoană de multe ori funcționează ca judecător principal de evaluare a îmbunătățirii sau regresiei, dar validarea unei îmbunătățiri obiective necesită o evaluare folosind criterii standard.
Cadrele de dezvoltare personală pot include:
-obiectivele sau reperele care definesc punctele finale,
-strategii sau planuri de atingere a obiectivelor,
-măsurarea și evaluarea progreselor, nivelelor sau etapelor care definesc etapele de parcurs pe parcursul dezvoltării.
Istoric
Religiile majore - precum religiile indiene și indiene - precum și filosofiile New Age au folosit practici precum rugăciunea, muzica, dansul, cântatul, cântările, poezia, scrisul, sportul și artele marțiale. 
Aceste practici au diferite funcții, cum ar fi satisfacția estetică sau sănătoasă, dar pot, de asemenea, să lege [scopul necesar] de "scopurile finale" ale dezvoltării personale, cum ar fi descoperirea sensului vieții sau trăirea unei vieți bune (compară filozofia).
Michel Foucault descrie în "Îngrijirea sinelui" tehnicile epimeliei folosite în Grecia veche și în Roma, care includea dieta, exercițiul, abstinența sexuală, contemplare, rugăciune și mărturisire - unele dintre ele devenind, de asemenea, practici importante în diferite ramuri ale creștinismului.
În Yoga, o disciplină originară din India, posibil peste 3000 de ani în urmă, tehnicile de dezvoltare personală includ meditația, respirația ritmică, întinderea (stretching) 
 și posturile (asanele).
"Yi" Wushu și T'ai chi chuan utilizează tehnici tradiționale chineze, inclusiv exerciții de respirație și energie, meditație, arte marțiale, precum și practici legate de medicina tradițională chineză, cum ar fi dieta, masajul și acupunctura.
În Islam, care a apărut cu aproape 1500 de ani în urmă în Orientul Mijlociu, tehnicile de dezvoltare personală includ rugăciunea rituală, recitarea Coranului, pelerinaj, post și tazkiyah (purificarea sufletului).
Doi filozofi antici: Aristotel și tradiția occidentală și Confucius și tradiția orientală se remarcă ca surse majore a ceea ce a devenit o dezvoltare personală în secolul 21, reprezentând o tradiție occidentală și o tradiție din Asia de Est. 
În altă parte, fondatorii anonimi ai școlilor de auto-dezvoltare apar endemici - notați tradițiile subcontinentului indian în această privință.”
Sursa:Wikipedia



Ce este Dezvoltarea personală spirituală
Este mai greu de definit, căci se referă la spirit - esența ființei.
Principiul conștient este o facultate a spiritului, deci spiritul a creat tot ceea ce percepem ca univers material existențial.
A învăța cum să ne adaptăm acestui univers material, face parte din jocul vieții, care are ca scop descoperirea pe calea minții, a gândirii, a adevărurilor ascunse senzorial simțurilor corporale limitate din punct de vedere perceptiv -realitatea imperceptibilă ce trebuie descoperită prin gândire.
Ceea ce nu putem percepe senzorial ne creează întrebări la care trebuie să găsim răspunsuri și probleme la care trebuie să găsim rezolvări pe calea gândirii, mental.
Deci această lume materială terestră ne forțează zilnic să ne punem la contribuție gândirea, pentru a ne putea adapta, supraviețui, și beneficia de o calitate a vieții cât mai bună.
Dezvoltarea personală reprezintă o dezvoltare a modului de gândire și comportament.
Dezvoltarea spirituală are diferite înțelesuri și interpretări pentru diferiți oameni, pentru mine este un proces al redescoperirii esenței noastre spirituale, adevărata noastră natură de spirite ce experimentează ”jocuri ale vieții” în lumi, planuri, dimensiuni, universuri ”materiale”, ce sunt create de spirite, mental, prin principiul lor conștient.
Viața terestră experimentată ca ființă omenească este văzută de mine ca un joc de realitate virtuală, o simulare, în care suntem iluzionați că suntem oameni, și facem acest joc de rol asemănător actorilor ce joacă un rol într-un film, atât de absorbiți de rol încât uită de ei înșiși.
Dezvoltarea spirituală o percep ca un proces de ”trezire” din amnezia instaurată la intrarea în jocul vieții o dată cu ”preluarea” avatarului corporal în lumea mentală terestră, proces ce are la bază înțelegerea adevărurilor spirituale - cele legate de spirit și capacitatea sa de a ”jongla” cu ”realități mentale”.

Lecţii TED-Ed Educaţionale
Este Realitatea Reală? Argumentul Simulației
Activați subtitrarea Ro






Distribuie articolul, mulțumesc! 




-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 



Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs


APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).


-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email


-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner


Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');