Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, august 21, 2015

DESPRE VICTIMIZARE, KARMA ŞI FERICIREDESPRE VICTIMIZARE, KARMA ŞI FERICIRE

Nu există violentat fără nici o vină, după cum nici violentator (agresor) fără nici o vină.
Agresorul şi agresatul se află într-o relaţie cauzală, pe care este posibil să nu o conştientizeze nici unul dintre ei, şi chiar nimeni din jurul lor, dar asta nu înseamnă că relaţia nu există.
Oamenii, în general, nu sunt CAPABILI să observe determinismul cauzal al actului violenţei, care este un... EFECT, un REZULTAT.
Şi ORICE EFECT ARE O CAUZĂ...
Nu există om violentat care să nu fi atras violenţa asupra lui, nici măcar copiii...

Dar... cine poate înţelege asta ?
Cine poate înţelege cu adevărat conceptul de destin, conceptul Karmic ?
Cine poate înţelege faptul că NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR, aleator, în sensul de existenţă a determinismului cauzal în TOT ceea ce este manifestat, şi că Dumnezeu nu dă cu... zarul pentru a decide ceva, aşa cum Legile Naturii nu se bazează pe distribuţii aleatoare al efectelor ?
Cine va putea, cu adevărat, se va... vindeca AUTOMAT de toate rănile trecutului său, de toate traumele sale...
Acel om poate deveni, dintr-o victimă, un om... fericit...


Când afirm că există o relaţie cauzală între victimă şi agresor, chiar dacă ei nu se cunosc şi nu s-au mai întâlnit anterior niciodată, nu mă refer neapărat la o relaţie DIRECTĂ
Asta este mai greu de înţeles de oameni, în general : există relaţii directe dar şi relaţii INDIRECTE, mediate, condiţionate de anumiţi factori cauzali.
De exemplu simplu : dacă eşti pe stradă şi strigi tare : "prostule", sau "proasto", vei observa că O PARTE dintre oamenii care au auzit strigătul tău se vor întoarce / uita spre tine, şi altă parte nu. :) 
Deci, cine se va uita şi cine nu se va uita, şi de ce ? :)
Pe acei oameni tu nu îi cunoşti, şi nici ei pe tine, dar cei ce vor REACŢIONA este clar că prin reacţia lor dovedesc faptul că există o LEGĂTURĂ cu tine, sau, mai precis, cu ACŢIUNEA TA ! 
Ai prins ideea ? :) 
Legătura nu este între voi, directă, ci este o legătură stabilită AUTOMAT între ACŢIUNEA ta şi REACŢIA (răspunsul) lor.
Repet : voi nu vă cunoaşteţi, dar acei necunoscuţi au REACŢIONAT la ceea ce ai făcut, la acţiunea ta, la ceea ce ai spus...
Acum ar fi logic să înţelegi faptul că există astfel de legături, în mod natural, între oameni, indirecte, care vizează acţiunile şi răspunsurile la acţiuni.
Şi tu, în acelaşi mod, reacţionezi mereu, la acţiunile celor din jurul tău. 
Tu RĂSPUNZI, de fapt, în diverse moduri, la TOT ceea ce te înconjoară, şi mai ales la ceea ce SE SCHIMBĂ, la ceea ce se TRANSFORMĂ, deoarece asta îţi cere în permanenţă să te... adaptezi. 
Deci reacţiile de răspuns sunt de fapt acte de comportament cu rol ADAPTATIV, şi fiecare om încearcă să răspundă / reacţioneze în mod cât mai EFICACE şi UTIL pentru el, pentru integrarea sa cât mai eficentă în mediul natural şi cel social...
Nu uita faptul că actul hoţiei este atât cauză, cât şi... efect, căci el a fost DETERMINAT (cauzat), la rândul lui, de alţi factori cauzali, de anumite condiţii şi împrejurări...
Nu există acţiuni separate, rupte de realitate, ci toate acţiunile şi reacţiile fac parte dintr-un lung lanţ cauzal, care le leagă pe TOATE şi pe TOŢI la o singură SURSĂ... cauzală... promordială...

Revin, şi afirm :
Agresorul şi agresatul se află într-o relaţie cauzală, care poate fi directă sau indirectă, conştientizată sau neconştientizată.
Când te răzbuni pe cineva pentru o anumită neplăcere provocată de el ţie, este o relaţie directă, conştientizată.
Când un hoţ necunoscut te fură, este o relaţie indirectă, neconştientizată. 
Bine-nţeles, însă, că totu-i... relativ, căci depinde din ce punct de vedere privim problema, din ce sistem de referinţă. 
Căci nici hoţul necunoscut NU ACŢIONEAZĂ PUR ŞI SIMPLU LA ÎNTÂMPLARE, ci conform unor INDICII, INFORMAŢII, OBSERVAŢII ANTERIOARE. 
Deci, tu nu ştii că hoţul te va prăda, dar el ştie, căci are intenţia, gândul, iar gândul este premergător acţiunii, întotdeauna...
Mai departe, dacă tu ai ceva ce poate tenta un hoţ, atunci tu ai ATRAS astfel asupra ta actul de hoţie, în mod foarte uşor de înţeles.
Dacă nu ai nimic ce ar putea atrage un hoţ, nici un hoţ nu te va prăda aiurea, la întâmplare, din greşeală, etc...
La fel putem analiza şi alte cazuri, de gen diferit. 
Cele mai greu de analizat sunt... accidentele.  
Victima accidentului poate fi "un om nevinovat", care circula regulamentar, şi care este lovit violent de o maşină a cărui şofer conducea imprudent, sub efectul alcoolului, sau a oboselii, a somnului, a unei stări de nervi, etc.
Este mult mai greu de înţeles, în astfel de cazuri, ce "vină" a avut victima... nevinovată, şi care este relaţia cauzală existentă între cei doi. 
Este mai greu, dar nu imposibil.
Însă.... depinde, cum am spus, de sistemul de referinţă, căci unor oameni le este... imposibil să înţeleagă ACUM (sistem de referinţă temporal), până ce nu ajung să dobândească un anumit nivel al... înţelegerii... :) 
Înţelegi ? :)

Nimic nu există în această lume degeaba, sau întâmplător, şi totul este spre folosinţa noastră. 

Atât "binele" cât şi "răul", prin liberul arbitru...
Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, doar noi ne... transformăm... :)


Ceea ce este cel mai important de asimilat, din astfel de informaţii, din ORICE fel de informaţii, este că : puterea de a fi sănătos, optimist, bucuros, şi de a avea o viaţă plăcută, în ciuda oricăror influenţe exterioare, se află în TINE, în MINTEA TA, în GÂNDIREA ta, în VOINŢA ta ! 
 În rest... Dumnezeu, sfinţi, îngeri, medici, preoţi, mentori spirituali, educatori, profesori, şi tot restul de oameni, entităţi spirituale, condiţii şi conjuncturi de viaţă, sunt prezente PENTRU TINE doar pentru a ajuta trezirii tale, dezvoltării tale, evoluţiei tale... 
 Deci, nimic nu este în plus, fără utilitate, TOTUL este pentru tine, pentru a putea tu experimenta şi asimila ceva din experienţele tale de viaţă, dar este o greşeală se crezi că altcineva şi altceva îţi poate conduce viaţa ta în mod absolut, şi că tu nu poţi face nimic pentru a-şi crea o viaţă plăcută, echilibrată, armonioasă. 
 VIAŢA TA ESTE CONDUSĂ DE ALŢII, DE ALTCEVA, DOAR ÎN SITUAŢIA ÎN CARE TU TE LAŞI CONDUS, CÂND TU CEDEZI CONDUCEREA VIEŢII TALE ! 
 Este asemănător modului în care viaţa copilului este condusă de părinţi, la început, după care ei preiau controlul vieţii lor treptat. 
 Aşa trebuie să o preiei, tu, pe TOATE PLANURILE ei, în măsura în care... vrei şi poţi...
  Conducerea şi controlul le poţi ceda, când simţi că nu mai faci faţă provocărilor, lui Dumnezeu, Naturii, sau altcuiva, altora, dar mereu vei avea control asupra ALEGERILOR şi DECIZIILOR tale, putând prelua controlul înapoi, oricând vei dori... 
 Desigur, excepţiile, patologigiile psihice de exemplu, întăresc regula... 

Tu poţi face mult mai mult decât crezi că poţi să faci, atâta doar că nu conştientizezi ACUM posibilităţile pe care le ai. 
Credinţa ta în tine şi puterea ta este limitată, nu posibilităţile tale ! 
Educaţia ta limitativă, tiparele şi modelele sociale pe care le-ai preluat toată viaţa ta, te limitează privind conştientizarea puterii care ZACE NEFOLOSITĂ ÎN TINE ! 
Cum o poţi debloca ? 
Doar... mental, desigur, folosindu-ţi mintea, gândirea, în mod... eliberator, creator, FĂRĂ TEAMĂ ŞI FRICĂ...

Mă bucur de plăcerea celor ce le plac postările mele. :)
Şi mie îmi plac postările mele :) , şi le recitesc cu drag, cu plăcere, căci ele izvorăsc de undeva din... profunzimea fiinţei mele, de acolo de unde este... linişte, şi pace, şi echilibru, şi armonie, şi dragoste, şi iubire... 
Aş putea spune că ele (majoritatea) sunt foarte... inspirate... :)
 De câte ori recitesc ce am scris, mă simt bine, mai bine, mai optimist, mai echilibrat.... 
Şi m-aş bucura foarte mult să aflu că acest efect au ideile mele asupra tuturor celor care îşi îndreaptă atenţia asupra lor, citind, vizionând filmele mele, sau ascultând variantele audio mp3...
 Există mulţi oameni de la care am feedback (reacţii de răspuns) pozitiv, şi mă bucur de fiecare dată când cineva îmi spune că ceea ce eu le împărtăşesc îi face să se... simtă bine, să capete motivaţie, energie, forţă putere, încredere în ei înşişi... 
Repet, căci repetiţia are un important rol în învăţare :
Tu poţi face mult mai mult decât crezi că poţi să faci, atâta doar că nu conştientizezi ACUM posibilităţile pe care le ai. 
Credinţa ta în tine şi puterea ta, este limitată, mai limitată decât posibilităţile tale ! 

Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde 

DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html"Orice şut în fund e un pas înainte... :)
 Spre... împlinirea şi fericirea personală... :)
 Aşa că, fii... recunoscător celor ce se (pre)ocupă şi de... fundul tău..." 
 Kato ;) 

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Nemira

Embed
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');