Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, noiembrie 18, 2017

Vizualizarea imaginativă vindecătoare - dr. Gerald Epstein



Am pierdut în mod ciudat textul acestui articol, din păcate, am să îl refac curând, pe baza lecturării înregistrate pe care o poți viziona mai jos



Gerald N Epstein, născut pe 6 noiembrie 1935, este un psihiatru american care folosește imagistica mentală și alte tehnici mentale, pentru tratarea problemelor fizice și emoționale.
Autor și cercetător, el este fondatorul și directorul unei școli de imagistică mentală pentru profesioniștii din domeniul sănătății mentale postuniversitare, învățându-i imagistica ca un instrument de vindecare și ”un pod către lumea interioară”. 
În 1974 Epstein a experimentat ceea ce el numește ”epifanie”.
În Ierusalim el s-a întâlnit cu un tânăr care a relatat că trei ani de psihoterapie extinsă nu au reușit să îl elibereze de depresie, și că a fost vindecat în patru sesiuni de un vindecător local care practica ”terapia viselor lucide”.
Epstein a organizat o întâlnire cu vindecătorul - o femeie pe nume Colette Aboulker-Muscat, care, la moartea ei în 2003, avea o reputație internațională de vindecător al trupului și minții, folosind vizualizarea și interpretarea viselor.
Epifania lui Epstein a venit, după ce i-a sugerat lui Colette că, doarece Freud a propus analiștilor să folosească asocierea liberă, cerând pacienților să se imagineze ca fiind într-un tren cu analistul, descriind analistului tot ce vede privind pe geam, s-ar putea considera asociația liberă a lui Freud drept o formă de imagistică mentală. 
Colette l-a întrebat: În ce direcție merge trenul? 
Confuz, Epstein a făcut un gest orizontal cu mâna. 
Colette a făcut un gest vertical ca răspuns. -Și dacă direcția a fost schimbată pe această axă?
Cincisprezece ani mai târziu Epstein a descris acel moment ca o naștere din nou: ”Am simțit un sentiment copleșitor de auto-recunoaștere, o experiență ”Aha”. 
A fost o epifanie. Mișcarea verticală părea să mă ridice din poziția orizontală a datului, a tiparelor obișnuite ale cauzei și efectului cotidian.
Am sărit în libertate, și am văzut că sarcina terapiei a fost să contribuim la realizarea libertății, să mergem dincolo de ceea ce ne este dat, înnoirea de care noi toți suntem capabili. 
Asta este ceea ce imaginarea pe care am ajuns să o învăț, face posibil. ”
Epstein a studiat imaginarea cu Colette timp de nouă ani.
Și-a închis practica freudiană în New-York, și a deschis o nouă practică bazată pe imaginarea mentală.
În 1982 Epstein a fondat și a devenit directorul Centrului Colette Aboulker-Muscat pentru terapia viselor lucide (The Colette Aboulker-Muscat Centre for Waking Dream Teraphy), un centru de formare postuniversitară pentru imagistică.
Centrul oferă cursuri postuniversitare pentru profesioniștii din domeniul sănătății mentale și pentru publicul larg.

De bază pentru imagerie:
Închiderea ochilor - vă permite să închideți lumea externă, permițându-vă să vă întoarceți simțurile spre interior pentru a accesa experiența imaginară într-un mod direct viu.
Este important să rețineți că simțurile sunt rotite spre interior, deoarece practica imaginilor este dependentă de sens, prin aceea că concentrarea în interior pentru a înțelege ceva este echivalentă cu a înțelege ceva în exterior.
Simțurile sunt necesare ca punct de plecare pentru a stabili întâlnirea noastră cu orice experiență. 
Desigur, cu metoda imagistică vrem să lăsăm percepțiile obișnuite ale existenței cotidiene pentru a participa la modul de viață neobișnuit al vieții interioare.
S-ar putea să existe unele persoane care nu se simt confortabil să închidă ochii. Pentru cei care sunt rezistenți, nu îi forțăm, deși acest lucru poate limita intensitatea experienței lor interioare.

Respirați de trei ori încet - semnificația acestui factor nu poate fi subliniată suficient. 
Expirațiile lungi și lente au efectul de a ne liniști în interior, de a reduce anxietatea și de a crea un moment de relaxare în care atenția poate fi plasată direct pe procesul imagistic, fără distrageri prin gânduri tangențiale sau rătăcire în viața fantastică obișnuită.
Există și un mecanism fiziologic - există un nucleu în creier numit Nucleul Albastru (Blue Nucleus). Acesta este un grup de celule care devin albastre atunci când sunt implicate activ în trimiterea substanței lor neurotransmițătoare în diferite zone ale creierului pentru a îmbunătăți funcționarea acestor zone.
Ceea ce prezintă un interes deosebit pentru noi aici sunt două astfel de regiuni numite amigdala și hipocampul. 
Ele sunt însărcinate cu medierea vieții noastre emoționale și, respectiv, a gândirii.
Atunci când primesc informațiile neurochimice trimise de Nucleul Albastru, ele pot procesa date noi, permițându-ne să răspundem în moduri noi, nu în același mod reflexiv obișnuit (Foote, 1991; Usher, 1999).
De cele mai multe ori nucleul albastru este dezactivat și este de fapt palid sau lipsește culoarea albastră. Când se întâmplă acest lucru, nu pot fi prelucrate date noi și suntem încadrați în aceeași activitate obișnuită.
Ceea ce face palid nucleul albastru este o substanță secretată de glanda suprarenală numită „norepinefrină” (noradrenalina). Această substanță chimică este activată în situațiile noastre de viață obișnuite, zilnice, stresante cronic, repetitive. Este, probabil, cea mai distructivă substanță chimică produsă de corp fizic.
Cum putem elimina acest material toxic, resuscitând astfel acțiunea benefică a nucleului albastru? 
Două dintre cele mai semnificative modalități disponibile pentru noi sunt:
1) activitatea de imagistică și
2) expirații lungi, lente cuplate cu inspirații normale - nu exagerate.
Prin urmare, importanța expirațiilor lungi și lente pentru eficacitatea muncii imagistice, fără a aduce atingere beneficiului direct al imaginilor, care însuși transmite date noi și activează nucleul albastru în același timp.
Avem aici o continuare a funcției fiziologice a expirației și a funcției mentale a imaginii, care acționează în comun pentru a crea posibilitatea de schimbare interioară.
Inhalarea profundă creează o stimulare a glandei suprarenale, determinând o revărsare a substanțelor chimice suprarenale care se opune efectului pe care încercăm să îl obținem (Porges, 1995a și 1995b).

”Noradrenalina (norepinefrina) este secretată ca urmare a stresului sau a presiunii sangvine joase. 
Norepinefrina crește frecvența cardiacă și poate redirecționa fluxul sangvin către mușchi
Aceasta mărește nivelul glucozei din sânge pentru a asigura celulelor un aport energetic mai mare. 
De asemenea, noradrenalina poate cauza contracția mușchilor netezi prin activarea α-receptorilor adrenergici. 
Prin stimularea receptorilor ß1 de la nivelul inimii, noradrenalina poate accelera ritmul bătăilor și conductibilitatea la nivelul nodului atrio-ventricular, de asemenea mărind contractilitatea și excitabilitatea cordului. Norepinefrina este un agent anti-inflamatoriu atunci când este secretată de locus ceruleus.
Ca neurotransmițător, este responsabil de dispoziție, regularea presiunii sangvine și excitare.” Wikipedia

Deci, ca exercițiu de relaxare mentală și corporală eficient, relaxarea poate fi obținută rapid prin efectuarea unui exercițiu respirator în care inspiri normal, dar expiri prelungit, prelungind expirația. 
Expirând lung și lent se creează un efect de calmare și liniștire mentală, prin care se reduce anxietatea, favorizând fixarea atenției asupra meditației, pe procesul imagistic, eliminându-se astfel producția de gânduri generate de starea agitată a minții.

Există studii care au analizat în ce situaţii oftează/ suspină oamenii. 
În urma experimentelor s-a observat că cel mai des produc oftatul emoţiile negative: dezamăgirea, înfrângerea, frustrarea, plictiseala și nostalgia.
Într-o serie de studii, psihologul norvegian Karl Halvor Teigen, alături de echipa sa, a studiat fenomenul suspinului.
Au concluzionat că suspinul apare în momente de frustare, atunci când o persoană se află în imposibilitatea de a rezolva anumite probleme ce apar în diferite situaţii.
Oftatul este ca o soluţie de resetare a organismului. 
Gestul inconștient de a inspira mai adânc aer și de a-l expira prelung, cu un sunet caracteristic, te resetează, relaxează.
Oftezi într-un moment de tensiune, pentru a te relaxa. 
Expirația este mai puternică, mai prelungită, profundă, ca și cum ai da totul afară, te-ai elibera de ceva. 


Din HANDBOOK OF THERAPEUTIC IMAGERY TECHNIQUES
(MANUAL DE TEHNICI DE IMAGERIE TERAPEUTICĂ)
Exercițiu: Îngroparea trecutului
Intenție: Pentru a elimina influența trecutului.
Frecvență: O dată pe săptămână, timp de trei până la cinci minute, timp de trei săptămâni.
Mulți oameni cred că nu pot renunța la trecut. S-ar putea să se simtă bântuiți de asta, să regrete, să se simtă prinși de el, să se simtă vinovați și așa mai departe. Intruziunea trecutului ne împiedică să putem funcționa productiv. 
Persistând pe ea nu se poate schimba, continuăm să experimentăm mai multă durere. 
Următorul exercițiu poate ajuta la ameliorarea unei anumite tensiuni și poate ajuta la liniștirea trecutului.
Inchide ochii. 
Respiră de trei ori. 
Tu mergi de-a lungul unei cărări de munte. Calea este aglomerată de stânci, pe care le desfaci mental pentru a face drumul liber.
La sfârșitul cărării găsești un copac.
Stai lângă copac. De pe pământ ridică o frunză și scrie pe ea tot ceea ce te-a durut din trecutul tău, toate regretele și toate obstacolele din trecut care te împiedică să mergi înainte.
Folosește seva de pe frunză ca cerneală cu care să scrii.
Apoi sapă o gaură, știind că vei îngropa frunza și că trecutul, deși îngropat, este încă viu, dar în cele din urmă va fi dezintegrat.
Indică când dorești ca trecutul să se dezintegreze scriind o dată pe
frunză, apoi pune frunza în gaură, îngrop-o și revino repede la locul în care te aflai la început, observând dacă există ceva diferit pe cale.
Apoi deschide ochii.


Dr. Jerry Epstein, un pionier în imaginarea mentală (aka imagini ghidate sau vizualizare), vă învață o metodă simplă pentru a vă vindeca de tulburări fizice și emoționale. 
Imaginea mentală este puntea către spirit, integritate și transformare. 
În acest videoclip, Dr. Epstein vă arată cum să stați și să respirați pentru a face acest stil de exerciții de imagini mentale. 
Pentru anumite exerciții de imaginare, parcurgeți videoclipurile, vizitați site-ul web, unde sunt multe exerciții de imagini postate, ridicați o copie a vizualizărilor de vindecare: crearea sănătății prin imagini pentru peste 75 de exerciții de imagini pentru a vă vindeca de dificultățile fizice și emoționale Kindle și formate audio) sau consultați cursurile online pe care le oferim.
Pentru mai multe informatii vizitați
Siteul oficial:





Colette Aboulker Muscat a trăit între anii 1909 și 2003, a predat Waking Dream (visul de veghe) în ultimii patruzeci de ani la Ierusalim. 
Fiecărei persoane care venea pentru o consultație, ea îi oferea o scurtă poveste care ducea la un vis de veghe, egal ca intensitate cu un vis de noapte. 
Surpriza provocată de poveste și scurtarea tratamentului erau, pentru ea, aspecte esențiale ale procesului. Imaginea mentală însăși permite depășirea unei probleme sau a unei boli.

Patrick Bokanowski - Le Rêve Eveillé (Excerpt) from Re:Voir Video on Vimeo.




                      
via GIPHY
Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma  Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri (articole și materiale video destinate sponsorilor): 
https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE

-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com

CONTUL MEU PE PLATFORMA BUY ME A COFFE unde cine vrea poate sponsoriza activitatea mea, iar cei ce vor deveni Membri cu sponsorizare lunară au acces la articole și videouri bonus Mulțumesc

Publicată de Katona Nicolae pe Vineri, 11 decembrie 2020

Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 
software-deals.rosoftware-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');