Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, iulie 17, 2008

Despre iubire

Despre iubire

Iubirea este o forţă de atracţie, şi ura de respingere.
De aceea, amândouă stările sunt inevitabile în viaţa ta, ele fiind legi ce stau la baza existenţei, condiţionări...
Tot ce există, se naşte şi se dezvoltă prin fenomenul atracţiei, prin asociere, dar existenţa nu ar fi posibilă în lipsa respingerilor, a forţelor ce se opun contopirii părţilor.

Forţele de respingere echilibrează pe cele de atracţie în manifestarea creaţiei, contribuind la menţinerea unui echilibru relativ privind formele create.
De exemplu, dacă între două persoane ar exista doar forţe de atracţie, fără nici o forţă de respingere, cei doi ar deveni inevitabil unul, inseparabili. 
 Viaţa nu şi-ar putea urma cursul în modul normal în care fiecare om trebuie să fie liber, independent, o entitate individuală.
Iubire eternă înseamnă atracţie eternă, viaţă veşnică, dar în continuă transformare, ceea ce iluminaţii se străduiesc să explice lumii...
Iubirea este un fenomen de stare, ce se manifestă, ca orice fenomen, în anumite condiţii, fiind, deci, un fenomen condiţionat.
Pentru a putea intra în această stare, starea de iubire, pentru a te putea "racorda" la ea, trebuie să îndeplineşti anumite... condiţii.

Ce percepi, ce simţi, când spui că iubeşti ?
Dar când spui că urăşti pe cineva ?
O puternică atracţie faţă de aceea persoană, respectiv o puternică respingere, nu-i aşa ?
În plan afectiv percepi sentimentul asociat unei stări fenomenale, a unui fenomen fizic, pe care încerci să-l "traduci" prin cuvinte ...

Iubirea face ca sufletul să-ţi vibreze pe anumite frecvenţe înalte, ce-ţi produc o anumite stare emoţională, complet diferită şi distinctă de cea produsă prin vibraţiile pe frecvenţele "joase" ale respingerii, ale sentimentului de ură.

Percepem iubirea ca pe ceva înălţător, superior, şi ura ca pe ceva coborâtor, inferior.
Şi oamenii pendulează continuu, zilnic, fluctuant, între aceste stări, incapabili fiind să-şi fixeze o stare de echilibru, o stare de armonie sufletească şi mentală.
Totul este dual, polarizat, în acest Univers, în această lume, totul are doi poli, totul se atrage şi se respinge la infinit, pretutindeni şi mereu, după anumite Legi universale, divine, naturale, bine trasate.

Iubirea este ceea ce face posibilă existenţa vieţii, ceea ce face posibilă naşterea, manifestarea creaţiei în diversele ei forme.
Este lumină divină prin care se produce totul...

Ura, fenomenul de respingere, este ceea ce face posibilă înnoirea lumilor, a vieţilor, noul, disoluţia, distrugerea, moartea. 
Dacă distrugere şi moarte nu ar exista, atunci nimic nou nu ar putea exista, nici o transformare. 
Căci orice transformare presupune o acţiune în sensul disocierii, separării, disoluţiei, distrucţiei. 
Exemplu : pentru ca corpul tău omenesc să poată creşte, să se poată dezvolta, să poată evolua, de la stadiul de bebeluş la cel de adult, este strict necesar ca celulele să moară şi să fie înlocuite permanent de noi celule, într-un proces de transformare şi regenerare continuu... 

Iubirea, fiind o stare, nu poate fi în posesia nimănui, nu poate fi, deci, obiect de schimb, de negociere, nu poate fi dată sau luată de cineva, după bunul său plac.
Nimeni nu poate să-ţi dea iubire, nimeni nu poate să-ţi ia iubire, altul te poate doar influenţa în privinţa stării tale fluctuante, putându-te ajuta să îndeplineşti condiţiile de stare ce-ţi permit să accesezi starea de iubire, sau să te îndepărteze de ea...

Deci, nu te mai amăgi degeaba, afirmând că tu oferi iubire, şi nici manifestând în continuare aşteptări şi pretenţii faţă de alţii care crezi tu că ar trebui să îţi ofere iubirea lor. 
Nimeni nu are iubire, nici măcar un gram de iubire de dat sau de luat, căci iubirea nu este obiectuală, nu poate fi dată şi luată, nu are masă, nici volum, nici formă, nici conţinut substanţial, material. 
Deci, bucură-te aşadar, că nimeni nu ţi-a luat şi nu-ţi poate lua iubirea, niciodată, căci iubirea nu se poate afla în posesia nimănui. :) 
Bucură-te, căci iubirea, fiind o stare, este pretutindeni şi nicăieri, dar poate fi simţită de tine oricând, oricând tu vei îndeplini condiţiile de stare. 
Câmpul iubirii cuprinde lumea, universul, tu doar trebuie să înveţi să-l simţi, să-l percepi. Acest lucru se învaţă în cadrul diverselor forme de educaţie spirituală, în special prin metoda meditaţiei.
Prin meditaţie poţi intra în starea de conştiinţă, modificată conştient, în care poţi rezona cu câmpul iubirii universale. 
Este ca şi cum te-ai racorda la o anumită frecvenţă de vibraţie universală, scanând cu ajutorul instrumentului numit meditaţie, toate frecvenţele, până o depistezi pe cea dorită, cea a iubirii...

A te lăsa influenţat, înseamnă a adopta gânduri, idei, sentimente, acţiuni,... a căror efecte te vor marca, inevitabil, ulterior...
În general, atragi şi eşti atras de gânduri, idei şi oameni de acelaşi "nivel" cu tine, cu vibraţii asemănătoare, şi respingi şi eşti respins de persoanele cu care eşti "în disonanţa", cu care nu te poţi armoniza, ale căror vibraţii efectiv te deranjează, te disturba, îţi creează stări de disconfort...
Sufletul tău ştie, căci simte aceste vibraţii, dar creierul încontinuu recepţionează şi emite gânduri care încearcă, doar, să reflecte realitatea.

În funcţie de atenţia pe care vrei şi poţi să ţi-o îndrepţi asupra sufletului sau minţii, vei percepe realitatea, sau ceva virtual, creat de gândurile ce te străbat, o reflexie, în general deformată, a realităţii...

Realitatea se poate oglindi fidel în mintea ta, doar când eşti într-o stare de echilibru emoţional, deoarece trăirile emoţionale distrorsionează percepţia şi interpretarea realităţii, ca vânturile ce tulbură reflectarea cerului în luciul apei unui lac...
 

Totul este energie, în tine şi în jurul tău, realitatea fiind conţinută în această energie, nu în formele-gând prelucrate de multiple creiere.
Lumea materială este o formă de existenţă a spiritului, care, faţă de energia ce pare imaterială, este ca apa şi gheaţa. 

Două forme de existenţă a aceleaiaşi substanţe...
Totul este Spirit, Universul este Mental.
Conţinutul este spiritual, iar formele sunt mentale...

Pentru a percepe corect realitatea, trebuie să faci să înceteze recepţia gândurilor celorlalţi şi procesarea lor, îndreptându-ţi atenţia asupra percepţiilor energiilor brute, în mod direct, de tine însuţi.
Percepe-l pe cel de lângă tine, aşa cum este el, nu cum el şi ceilalţi încearcă să te facă să crezi că este...
Percepe-te pe tine şi ceilalţi, prin energiile emanate, prin tipul de legături pe care le faci automat, prin rezonanţă, prin calitatea gândurilor ce "te străbat", pe care "le respiri", nu prin.... credinţe, păreri sau convingeri.

Logica este un instrument excelent pentru a diseca realitatea, dar trebuie să-l cunoşti şi să-l stăpâneşti foarte bine, înainte de a-i acorda creditul meritat.
Logica poate valida sau infirma corectitudinea percepţiilor senzoriale sau extrasenzoriale, însă, câţi oameni cunosc această "ştiinţă a gândirii corecte" ?
Cei ce au înclinaţii evidente spre abstract, spre concizie, ştiinţă, concret,... sunt sfătuiţi să o studieze, cei ce sunt senzitivi, sensibili, sentimentali... sunt sfătuiţi să urmeze o cale spirituală, prin care să urmeze dezvoltarea capacităţilor psihice şi parapsihice senzoriale şi extrasenzoriale.

Ceea ce nu poţi înţelege, nu poţi accepta, iar ceea nu poţi accepta... nu poţi iubi, căci... nu te... atrage... nu-i aşa ?
Încearcă să înţelegi, şi atunci, automat, deja eşti pe calea iubirii, căci deja... încerci să accepţi şi să... iubeşti !...


Postarea pe Facebook : 

DESPRE IUBIRELink la care oricine poate vedea videoclipul, chiar dacă nu are cont Facebook :...
Posted by Katona Nicolae on 18 Iunie 2015
Postarea pe YoutubeVarianta audio mp3 o poţi găsi pe blog, în playerul încorporat în dreapta sus, şi la adresa : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing de unde poţi şi descărca fişierele cu creaţiile mele audio

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Efectuează cumpărături online accesând promoţiile din reclame, pentru a susţine acest blog. Mulţumesc !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da, toate senzatiile si trairile sunt produse de creier.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');