Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, august 12, 2008

Casatoria

Căsătoria trebuie să aibe la bază : afinități și interese comune, atractie fizică, înțelegere, încredere, într-ajutorare reciprocă, și respect reciproc.
Casatoriile trainice,"reusite",sunt cele in care se manifesta toate aceste conditii, chiar daca nu în toata puterea lor, fiecare.
Cand una dintre conditii "cade", le atrage si pe celelalte in aceasta cadere.
Lipsa unor interese comune conduce la o separare a activitatilor, in timp si spatiu,scazand gradul de intimitate, respectul si intelegerea intereselor celuilalt.
Lipsa sau diminuarea atractiei fizice, conduce la pierderea respectului, opusul atractiei insemnand respingere,sexualitatea fiind un factor important in mentinerea coeziunii cuplului, atractia depinzand mult de modul in care o persoana se preocupa de infatisarea si comportamentul sau, desemnand tot...respect pentru sine si cei din jur.
Neintelegerea celuilalt provine din lipsa de interese si afinitati comune si atrage dupa sine neincredere, scaderea respectului.
Increderea este diminuata de scaderea respectului,manifestata prin ascunderea adevarului, inducerea in eroare,scaderea interesului,a atractiei fizice,...
Daca nu poti intelege pe cineva,nu poti avea incredere in acea persoana,si nici nu poti simti respect fata de cineva de neanteles si lipsit de incredere...
Autoritatea se impune,respectul trebuie castigat !
Femeia,jumatatea "slaba",cauta protectia oferita de un barbat mai puternic decat ea,viril,capabil de a-i oferi posibilitatea procreerii,care este resimtita ca o implinire,capabil de mentine siguranta materiala si psihica familiala,...
Barbatul,jumatea "tare",cauta sa protejeze o femeie mai "slaba" decat el,ale carei necesitati sa i le poata satisface,satisfacandu-si astfel si el orgoliul sau masculin,simtindu-se implinit din acest punct de vedere.
Un barbat mic si slab nu va putea satisface o femeie inalta si solida,ceea ce va conduce la neantelegeri, neancredere in masculinitatea sa, virilitatea sa,in capacitatea sa de a acorda "ajutorul reciproc", pierzand respectul partenerei sale, sau posibilitatea de a-l castiga vreodată.
O femeie ce se dovedeste mai "puternica" decat barbatul ei ii va crea acestuia complexe, frustrari, ce vor conduce la neancrederea si pierderea respectului fata de el insusi,chiar daca femeia nu se manifesta in acest sens.
Femeia care nu se simte ocrotita si in siguranta, va cauta, instinctiv, protectia unui alt partener, care îi va putea oferi acest sentiment linistitor.
O femeie ce nu stie sa manifeste docilitate fata de partenerul ei, va suferi, inevitabil, datorita lipsei ei de supunere, a lipsei de feminitate, caci barbatul ce nu-si poate demonstra masculinitatea sa, va cauta o alta, care-i va putea satisface aceasta nevoie de control,de dominare, de conducere,...
Agresivitatea barbatului se va manifesta cu atat mai pregnant cu cat femeia se va manifesta mai independent, mai expansiv, mai liber, fata de el.

Dă un Like şi o Distribuire, dacă ţi-a plăcut.
Dacă nu, doar Distribuire :)
Apasă simultan tastele CTRL şi D, ca să înscrii acest blog în lista ta de Favorite - Bookmarks.
Abonează-te la blog prin email sau flux, dreapta sus unde începe textul.
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');