Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, octombrie 03, 2008

Credinta

Credinţa are mai multe semnificaţii, şi este definită drept faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. 
Încredere (pe care o inspiră cineva). Fidelitate, devotament, statornicie față de cineva sau de ceva. Speranță, nădejde. 
Convingere despre existența lui Dumnezeu; mărturisire a acestei convingeri prin respectarea prescripțiilor bisericești; religie, cult.

Credinţa - denotă atitudinea ta faţă de un anumit lucru, în esenţă fiind vorba de o acceptare sau o respingere.
Dacă tu crezi în ceva atragi acel ceva, dacă nu crezi respingi.
De exemplu : dacă crezi că poţi iubi atragi iubire, oameni iubitori, care te iubesc şi pe care îi poţi iubi, dar dacă nu crezi că poţi iubi vei atrage oameni care îţi vor confirma ceea ce crezi - că nu poţi iubi.
Indiferent ce crezi, ceea ce este în afară va reflecta ceea ce este înăuntru - în mintea şi sufletul tău. 
Dacă crezi că poţi iubi vei putea, dacă crezi că nu poţi nu vei putea.
Deci... ai mare grijă la ceea ce crezi, dar la fel de mare şi la ceea ce nu crezi.
Ai grijă ceea ce atragi şi respingi în viaţa ta.
A afirma că crezi sau nu crezi despre un lucru în legătură cu care ai insuficiente informaţii, cunoştinte, experienţă, pentru a-ţi formula o părere obiectivă, este o greşeală, deoarece corect ar fi să afirmi că nu ştii ce să crezi, deocamdată.
Credinţa trebuie să se bazeze pe ceva stabil, alfel ceea ce ai impresia că este o credinţă poate fi definit mai corect prin alţi termeni, ca : inconştienţă, infantilitate, ignoranţă, amagire, imaginaţie, părere, ipoteză,...
Despre un lucru la care nu te-ai gandit niciodatî, sau foarte puţin, nu te poţi pronunţa prin prisma credinţei.
Poti să crezi că nu crezi în nimic ?
Poti să crezi că crezi în ceva ?
Orice ai crede, ai credinţă !
Poţi să crezi într-o Divinitate Supremă doar dacă ai credinţa în tine însuţi şi în ceilalţi oameni.
Cel ce nu crede în el şi ceilalţi oameni, cum ar putea să creadă în Creatorul oamenilor ?

Credinţa nu este niciodată perceperea a ceva ce-ţi lipseşte, nu poţi să crezi în ceva ce simţi că lipseşte din viaţa ta.
Credinţa este perceperea binelui în ceea ce îţi pare a fi rău, perceperea abundenţei în ceea ce îţi pare a nu fi destul, perceperea dreptăţii în ceea ce îţi pare a fi nedrept.
Credinţa este ceea ce te motivează să aduci dragoste celui ce este de neiubit, să aduci compasiune celui nemilos, să aduci prezenţa Divină în locuri în care pare a fi absentă.
Credinţa este recunoaşterea unui bine mai înalt, a unei ordini mai înalte, a unui adevăr mai înalt decat cel pe care îl vede omul cuprins de frică.
Credinţa ţi-o gasesti în cea mai intensă suferinţă, căci prezenţa Divină o percepi în momentele în care te simţi complet abandonat şi respins, cănd rămîi singur cu El.
Numai în cea mai profundă durere a existenţei poţi descoperi şi confirma credinţa în Divin, aceasta fiind o depărtare de autoatac, este momentul în care îţi dai seama că tot ce te înconjoară este doar reflectarea unei atitudini pe care o ai faţă de tine însuţi, şi în acel moment încetezi de a mai fi o victimă.
În acel moment vei ştii că viaţa ta este perfectă, aşa cum este şi a fost întotdeauna, şi îţi vei revendica viaţa, autoritatea şi originea divină, fiind Sfînt, Înger, Mântuitor...



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc ! 


  Embed

2 comentarii:

G spunea...

se poate realiza prin metoda paradox,cum a fost exemlul din biblie al apostolului neamurilor, Pavel...

Fotograf Ioana spunea...

Interesant.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');