Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, ianuarie 22, 2016

Este suferinţa necesară ? De ce ?books-express.ro

"Suferinţele îl întăresc pe om, şi sunt mai necesare decât orice plăcere, pentru formarea unui mare caracter."
 Constantin Brâncuşi 


 Aşa este ?
 Sau nu-i aşa ?
 Sau este, însă doar... parţial ? 
 Să analizăm puţin, defalcând afirmaţiile şi luându-le la rost pe rând :
1. "Suferinţele îl întăresc pe om"
 Seamănă puţin cu : "Ceea ce nu te omoară te face mai puternic."  
 Aşa este ? :) 
 Deci, am putea vorbi, totuşi, de o LIMITĂ a... suferinţei, privind necesitatea ei, a utilităţii ei ca factor de dezvoltare personală, nu-i aşa ?
 Aşa este.
 Conform bunului meu principiu Kato : "Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare"
 Deci : suferinţa insuficientă cât şi cea în exces sunt dăunătoare ! 
 Acum este ceva mai... clar, nu-i aşa ?
 Suferinţa ESTE NECESARĂ, dar NU ÎN ORICE MĂSURĂ ! 
 Este neesară, între anumite limite.
 Iar aceste limite, afirm eu, sunt FLUCTUANTE, şi SUBIECTIVE, RELATIVE - adică depind de subiectul în cauză şi sunt legate de sistemul fiecăruia de referinţă, de raportare ! 
 Foarte important de înţeles, deci, subiectivitatea şi relativitatea necesităţii suferinţei, deoarece suferinţa poate ajuta dezvoltării şi evoluţiei tale, dar te poate şi... ucide, dacă o... "consumi" în doză prea mare ! 
 Aşadar, poţi privi suferinţa ca pe ceva necesar, dar şi ca pe ceva distrugător, însă absolutizarea unuia din cele două puncte de vedere este din start eronată, greşită, falsă, neadevărată, şi chiar... nocivă ! 
 Este exact ca la.... medicamente : de DOZĂ este legat totul : vindecarea (eficacitatea, beneficiul), căci depăşirea dozei recomandate, prescrise, conduce la... boală, distrugere, suferinţă...
 O doză mare de medicamente te poate... ucide, cu adevărat, nu-i aşa ?  
 Deci : ai mare grijă cum te raportezi, tu, personal, la suferinţă, şi dozează-ţi suferinţa cu mare atenţie, căci este bună, eficace, dar numai între ANUMITE LIMITE, un anumit DOZAJ, care este SPECIFIC pentru tine, ţie ! 
 Limitele (dozajul recomandat) variază de la un om la altul, deci să nu cumva să crezi că suferinţa cuiva, care l-a ajutat să evolueze spiritual, ar fi bună, în exact aceeaşi măsură, şi ţie, căci ai greşi dacă ai prelua un astfel de TIPAR de gândire ! 
 Există o mulţime de "Guru", "Maeştri", care aplică aceleaşi procedee tuturor adepţilor, novicilor, discipolilor, fără a le personaliza în conformitate cu specificul personalităţii fiecăruia, iar ca efect se poate remarca faptul că unii practicanţi... clachează pe cale, urmând acea cale... spirituală, neadecvată lor, neadaptată lor, personalităţii lor, specificului lor, unicităţii lor... 
 Unii discipoli practicanţi dezvoltă chiar... patologii somato-psihice, fapt ascuns cu multă grijă de "Maeştri" lor... 

 Ceea ce nu conştientizează marea majoritate a oamenilor este că, cu toţii (ca spirite), am venit aici, în acest plan terestru, pentru a experimenta anumite condiţii de viaţă specifice, speciale : o mare libertate de alegere privind posibilitatea de a experimenta... falsul, minciuna, neadevărul, greşeala, eroarea, suferinţa !   
 Aceste CONDIŢII SPECIFICE de viaţă NU sunt prezente în toate planurile, toate lumile, căci, cu siguranţă, ele nu sunt prezente în lumile numite "paradisiace", unde nu există... fals, minciună, neadevăr, greşeală, eroare, suferinţă...
 Nu-i aşa ? :)
eJobs

 Alt lucru, corespondent, neconştientizat : spiritele comunică între ele telepatic, mental, de aceea ele îşi pot percepe gândurile, în mod direct, aceasta fiind calea lor de comunicare.
 Spiritele neîncorporate comunică astfel, dar şi cu oamenii pot comunica astfel, "inoculându-le" gânduri, idei, imagini, "voci", viziuni, "halucinaţii", etc.
 De asemenea, oamenii find, de fapt, spirite încorporate în corpuri umane, pot comunica şi ei între ei telepatic, dar şi cu spiritele neîncorporate, "fraţii" lor de aceeaşi natură spirituală.
 Din această cauză, gândurile nu pot fi... ascunse, ele fiind... "la vedere", perceptibile mereu, spiritelor !
 Pentru a înţelege mai bine asta, imaginează-ţi faptul că gândul este ca o emanaţie ce emană din fiinţa gânditorului, automat, iar această emanaţie informaţional-energetică este în mod automat şi direct perceptibilă de către celelalte spirite.
 Numim asta, aici, "telepatie", dar nu avem antrenată această capacitate de comunicare, acum, din cauza accentului foarte mare pus pe dezvoltarea capacităţii de comunicare pe cale fizică, prin limbajul oral, scris, gestual...
 Dar, aproape orice om ştie că lui "îi vin gânduri", "îi vin idei", "îi vin intuiţii", viziuni, etc, atâta doar că nu conştientizează SURSA lor, şi asta îi face să creadă pe oameni că sursa lor o reprezintă mintea lor, în totalitate, în mod absolut... 
 Ceea ce este, în mod evident, eronat, o eroare, căci marea majoritate a gândurilor sunt "respirate" de corpul mental din mediul... spiritual, mediul mental în care suntem în permanenţă "cufundaţi".
 Spiritele noastre "respiră" gânduri, continuu, permanent, aşa cum plămânii respiră aerul.
 Corpul mental inspiră şi expiră gânduri, permanent, aşa cum plămânii inspiră şi respiră aerul.
 Iar această asemănare nu este... întâmplătoare, căci între respiraţia pulmonară şi inspiraţia şi expiraţia gândurilor există o mare şi puternică conexiune, interdependenţă !
 Acest fapt este cunoscut iniţiaţilor de mii de ani, de aceea TOATE metodele principale de relaxare şi meditaţie spirituale se bazează pe REGLAREA RESPIRAŢIEI, ÎNCETINIREA FLUXULUI RESPIRATOR, deoarece încetinirea lui determină automat încetinirea fluxului gândurilor, relaxarea psiho-somatică ! 
 Această corelaţie a fost ţinută ascunsă neiniţiaţilor, şi este redescoperită de ştiinţă în zilele noastre, şi aplicată în medicină şi psihoterapie, cu mare succes.
 Meditaţia se bazează pe încetinirea fluxului respirator tocmai deoarece încetineşte (atenuează) în mod automat fluxul gândurilor. 
 Gândurile devin mai puţine, mai clare, mai concise, mai calme, mai profunde, de o natură tot mai elevată, cu cât respiraţia este mai rară, mai amăplă, mai profundă.
 De aceea, cea mai simplă şi eficentă tehnică de relaxare se bazează pe reglarea (încetinirea) ritmului respirator...

  Să revenim acum, după dezvăluirea acestor... "secrete", la... suferinţa noastră de zi cu zi, cu care putem spune că ne-am cam... obişnuit, nu-i aşa ?  :)
 Obişnuinţa este a doua natură a omului... :)

 Adriana Bendis Hathors : omul are capacitatea de a alege - iar suferința nu este o opțiune :)

 Kato : "Capacitatea de a alege" este de fapt legată de capacitatea sa de DISCRIMINARE a adevărului şi falsului (minciunii, neadevărului), iar această capacitate se dezvoltă cu timpul, şi în măsură diferită la diferiţi oameni. 

 Putem afirma că avem LIBERTATEA ALEGERII, dar chiar şi această libertate este de fapt legată de CONŞTIENTIZAREA OPŢIUNILOR pe care fiecare le are, în fiecare moment al vieţii sale. 
 Din cauza tiparelor blocante, de fapt fiecare om îşi autolimitează singur opţiunile sale, deci şi libertatea sa privind alegerile pe care le poate efectua, clipă de clipă, în prezent... ;)
 Iar suferinţa ESTE O OPŢIUNE ! 

 Cu adevărat este... 
 Căci, în mod conştient, poţi OPTA să suferi, dacă vrei asta.  
 Şi mulţi oameni VOR ASTA ! ;)
 Pare... ilogic, dar această opţiune privind alegerea suferinţei la un moment dat îşi are, totuşi, logica sa. 
 Cum ? 
 Simplu : ea se bazează pe... BENEFICII ! ;)
 Beneficii colaterale.... 
 De exemplu, un om poate alege (mai mult sau mai puţin conştient) fie bolnav, la un moment dat, şi chiar să rămână bolnav, datorită beneficiilor colaterale, care sunt mai importante în acel moment pentru el decât suferinţa produsă de boală - el OBŢINE prin boala sa ATENŢIE, COMPASIUNE, SPRIJIN, AJUTOR, AFECŢIUNE... etc... ;)
  Am observat multe cazuri de acest gen, asemănătoare cu acesta : un handicapat motor, care nu se putea deplasa singur, a refuzat să primească o proteză ortopedică, deoarece asta l-ar fi făcut APT să se deplaseze, să muncească, iar el s-a obişnuit să trăiască din... milă, din cerşit, din atenţia şi compasiunea celorlalţi pentru handicapul său locomotor... 
 La fel, deci : un membru al familiei care se simte devalorizat de familia sa, de partener, poate dezvolta, mai mult sau mai puţin conştient, o boală (reală sau imaginară, falsă) care îi va OFERI ceea ce îi... lipseşte : atenţia celorlaţi ( a partenerului), compasiune, afecţiune, tandreţe, sprijin, ajutor, etc ;)
 Aşa se... "îmbolnăvesc" şi copiii... neglijaţi, deseori...

Adriana Bendis Hathors :)) da, pot - multumesc
 asa este...


https://www.facebook.com/katona.nicolae/posts/1012956045415003

SomProduct-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');