Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, septembrie 26, 2017

Tu cât.... eronezi ?ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

Fiecare eronează, nimeni nu-i perfect, doar măsura diferă și nivelul la care se situează erorile personale, unele față de altele.
Selecții dintr-o discuție pe Facebook:

„Cu cât mai cuprinzătoare sunt organizațiile de orice fel, cu atât mai inevitabile sunt imoralitatea și prostia lor oarbă.” - Carl Jung
  Kato Este un tip de eroare logică prin care se atribuie caracteristici umane unor organizații

Și Jung a efectuat erori, nimeni nu-i perfect, când e vorba de interpretarea personală a realității totul devine subiectiv, mai mult sau mai puțin rupt de realitate, de adevăr, căci adevărul este realitatea și realitatea este adevărul.
O organizație nu poate fi morală sau imorală, proastă sau deșteaptă, etc

"Când persoanele descriu evenimente non-biologice (precum un vulcan) sau o instituție socială (exp. guvern) ca fiind vii, de fapt comit eroarea logică a reificării."
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Reificare_(eroare_logică)
Reificare (eroare logică) - Wikipedia

Asta înseamnă a te lupta cu morile de vânt
În APARENȚĂ instituția / organizația îți dă un răspuns, o decizie, etc, dar în realitate o dă un om sau un grup de oameni care au făcut o analiză și iau o hotărâre în comun.
Când pui oamenii pe alt plan, doi, trei, atunci începi să lupți cu morile de vânt.
Omul este măsura tuturor lucrurilor.
Cum măsoară, așa decide.
Nu există oameni perfecți, deci nu avea pretenții de perfecțiune de la vreun om, organizație, sau de la... tine.
Cine le are, le are de geaba, și va suferi efectele așteptărilor și pretențiilor sale nerealiste.

Jung a comis-o, ca mulți alții, și ar trebui conștientizat tipul de eroare.
Aruncăm cu pietre în instituții, de parcă nu ar fi constituite din oameni, deci de fapt aruncăm în oameni.
Este un lucru pozitiv, oare, să distribuim astfel de... citate, doar pt că au un autor cunoscut, apreciat ca fiind o personalitate?
Personal mă îndoiesc că Jung a scos asta, și dacă a comis-o cu adevărat, demonstrează doar faptul că era și el un... om, "supus greșelii".
Personal "sancționez" astfel de afirmații, încercând să scot la lumină ceea ce ajută conștientizării mai... realiste și mai pozitive a lumii și vieții.
Sper să nu te deranjeze prea mult asta
E doar o părere, părerea mea...

Cu cât crește mai mult o organizație constituită din oameni, cu atât mai multă imoralitate și prostie oarbă va exista... unde, în hotărârile și deciziile ei?
Și de unde vine oare această imoralitate și prostie?
Analizează cazurile lui Microsoft, Google, Facebook, Apple, Twitter, de exemplu.
Au dat ele dovadă de mai multă imoralitate și prostie oarbă, pe măsura creșterii lor?
În ce sens?
Nu există bine fără rău și rău fără bine, nu există bine absolut și rău absolut, deci în ORICE acțiune și tentativă de a face ceva bun, corect, util, va exista mereu și o doză de ceva rău, ca la medicamente, efecte adverse, colaterale, există contraindicații la unii, etc.
A te focusa doar pe latura negativă a unei acțiuni, schimbări, transformări, alegeri, decizii, pe ceea ce imperfecțiunea umană comună tuturor generează ca efecte, nu este ceva... realist, ci ține mai mult de... refulare și defulare.
Ai avut de lucru cu o organizație, probabil, a căror norme de decizie sunt oarecum refractare față de intențiile tale, la propunerile tale, dorințele tale, etc., cu siguranță.
Eterna problemă a schimbării... lumii, nu-i așa?
Eterna problemă a producerii schimbării interioare pe care vrei să o aduci în "lumea ta".
E mai util să vorbim despre asta, concret, poate, decât să imprimăm în mintea oamenilor idei și concepții fataliste cum că toate organizațiile mari sunt imorale și proaste, că nu avem șanse de a ne rezolva problemele personale când trsbuue să apelăm la organizații mari, că suntem neputincioși în fața prostiei și imoralității lor, etc.
Cei ce CRED în Jung, vor prelua acest citat ca o sugestie de tip negativ care va confirma neputința lor, slăbiciunea lor, și alealea.
Eu nu cred în Jung, și am curajul de a sancționa " prostiile" sale, căci nu am probleme cu asta, nici cu organizațiile, nici cu oamenii, nici cu lumea și viața.
Dacă vrei o schimbare, exprimă clar și concis ce vrei să schimbi, argumentează, și dacă o faci... bine, vei atrage tot mai mulți "oameni de bine" în această schimbare.
Dacă nu, nu, însă cu astfel de citate... nu ai nici o șansă să schimbi în bine ceva, cu siguranță, doar contribui la... "răul necesar”.

Dacă e să vorbim mai la concret, hai să aducem pe tapet o schimbare concretă, necesară, și să o... concretizăm, după ce o... analizăm puțin.

Dacă ești împotriva sistemului asta înseamnă automat că ești... bun, corect, și că e util ceea ce postezi, oamenilor?
A fi constructiv este util, a fi destructiv, nu, în concepția mea.
A milita pentru pace e una, a milita împotriva războiului alta, și a instiga la ură și violență, împotriva războiului, împotruva celor ce îl susțin, este doar o șmecherie întreținută de cei ce vor război, violență, dezbinare, manipulând oamenii naivi.
Ce aduci în atenție aia aduci în viața ta, dacă războiul, imoralitatea, prostia, aduci în atenție, de aia vei avea parte, și se va manifesta în viața ta, în "lumea ta".
De aceea eu încerc să mă focusez mereu pe lucrurile pozitive, benefice, utile, asta caut să aduc în atenția mea și a celor cu care interacționez, în viața mea și a lor, în "lumea mea".
Astfel îmi creez eu lumea în care vreau să trăiesc, tiparele ei, mediul, tipul de oameni, de gândire, de compirtament, pe care vreau să le atrag, să fie manifestate. 

Poți schimba conștiința oamenilor în mod pozitiv prin afirmații de genul celei de mai sus, sau printr-o orientare antisistemică?
Nu, deoarece asta nu poate aduce nimic pozitiv în viața ta, a mea, și a altora, doar o stare emoțională... neplăcută, negativă, o mobilizare spre ură și violență.
Dar asta nu înseamnă că nu poți încerca, pentru a te convinge.
Fiecare face ce vrea, ce știe, ce poate, iar diversitatea asta este... minunată! 

Pe scurt: dacă ești convinsă că toate marile organizații sunt imorale și proaste orbește, ce vrei de fapt, să le... desființezi pe toate?
Asta ar fi, deci, soluția ta?
Este o soluție... bună, realistă, sau ba?
Eu sunt de părere că toate organizațiile sunt constituite din oameni, ca mine, ca tine, ca rudele și prietenii noștri, că avem în listele de prieteni oameni care fac parte din astfel de organizații și care pot fi... influențați de discursurile noastre, atitudinea noastră, ideile și raționamentele noastre.
Și spun că eu îi stimez, îi apreciez, și îi iubesc, ca pe toți ceilalți care nu fac parte din organizații mari, și că nu fac diferențe și separatisme privind atitudinea mea față de oameni.
Dacă eu vreau să schimb o mare organizație, știu că ar trebui să am acea schimbare în mine, în mintea și sufletul meu, și apoi să mă adresez oamenilor care fac parte din acea organizație, în mod rațional, echilibrat, ca de la... om la om.
Cine nu poate oferi un model pozitiv de schimbare, la ce oare se poate...aștepta el, de la... alții?
Eu nu mă aștept la nimic, eu încerc să ofer un model rațional, unul de gândire, atitudine și comportament.
Și dacă modelul este bun, pozitiv, eficient, va fi, cu timpul, adoptat, și de membri marilor organizații, cu siguranță.
Căci dacă ei înțeleg utilitatea și beneficiul personal și de grup, EI VOR FACE DE FAPT SCHIMBĂRILE NECESARE, în cadrul organizațiilor din care EI fac parte, dacă ajung să le considere cu adevărat bune, utile, benefice, necesare.
Deci nu pot schimba lumea și viața, direct, dar pot... indirect, sprijinind oamenii să conștientizeze necesitatea unor schimbări benefice.
Și consider acest lucru... minunat, căci nu privează liberul arbitru de libertatea sa, nu forțează schimbarea, nu o impune, contribuind astfel la o lărgire treptată a conștiinței etice și morale și a conștienței.
Cel ce predică în pustiu nu o face degeaba, dacă predică ceva util și benefic oamenilor, căci oamenii se vor aduna, cu timpul tot mai mulți în pustiu pentru a asculta și înțelege ce are el de spus altora...

Putem schimba ceva în bine doar fiind mai înțelegători, mai deschiși, mai sinceri.
Nu prea îmi vine să spun "mai umani", sincer să fiu, căci umanitatea, în normalitatea ei, mă cam pune pe gânduri...

Fiecare își folosește timpul său cum consideră el că e mai bine pentru el.
Și eu sunt foarte selectiv, și îmi fac timp, că am tot timpul înainte, pentru a citi ce consider eu că îmi este util și necesar.
Totul se rezumă la interesele personale, ca de obicei.
Sincer vorbind, nu mă interesează câți, când citesc eseurile mele, căci știu că doar cei... interesați cu adevărat de ele le vor citi, cei ce înțeleg și asimilează ceva din ele.

Eu scriu pentru ei, cei ce consideră că au nevoie de așa ceva.
Restul... nu e treaba mea, facă fiecare ce vrea.
Toate la timpul lor.

„Cu cât mai cuprinzătoare sunt organizațiile de orice fel, cu atât mai inevitabile sunt imoralitatea și prostia lor oarbă.” - Carl Jung
Inversați și vedeți dacă exprimă un adevăr: cu cât mai puțin cuprinzătoare sunt organizațiile de orice fel, cu atât mai inevitabile sunt moralitatea și inteligența lor văzătoare"
Câte exemple concrete vă vin în minte, acum?


Adevărul este întotdeauna... relevant...

MI - Cine defineste 'adevarul'?

Kato Omul, de sigur!  
El e măsura tuturor lucrurilor.

Mi - De aia sunt atâtea razboaie în istoria omenirii și în casă.

Kato - Da, da, asta dovedește evident faptul că nu toată lumea înțelege corect... definițiile

MI - Dacă 'omul defineăte adevărul', atunci și soțul și soția și soacra, oameni toți trei fiind, definesc adevărul.
Când cei 3 creează 3 adevăruri diferite, cine stabilește care este adevărul 'adevărat'?

Kato - Nimeni nu poate CREA adevăruri diferite

Oamenii doar pot observa, analiza, defini, interpreta.
Adevărurile sunt Creația lui Dumnezeu, a Creatorului acestui... joc al vieții
Adevărul este Realitatea, neadevărul, falsul, este irealitatea
Omul poate doar DESCOPERI adevărul, nu îl poate crea!

Înțelepții spun că omul nu poate schimba lumea, realitatea, adevărul, ci doar să se adapteze la ea. 
Dar oamenii pot... încerca. 

METODA INFOVISION (Mark Komissarov - InfoVision) prezentată de Autorul ei - Mark Komissarov şi Trainer Mihaela Istrati

Cine dorește să susțină activitatea mea, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"   
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink bannerEmbed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');