Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, ianuarie 29, 2022

De ce nu respectă bărbatul femeia?

 

Devino Patronul meu :)
Aici poti da o cafea :)Aici poti da o cafea :)



Citesc destul de frecvent postări în care femei critică și învinuiesc bărbații, la modul general, pentru modul lor de gândire și comportament.
Că-s imaturi, că nu știu să se comporte cu femeile, că nu respectă femeile, etc.
Probabil ele au avut parte de astfel de relații.
Nu au știut să se facă iubite, acceptate, respectate, în relațiile lor.
Criticile lor sunt bazate pe frustrările lor, și sunt clar niște defulări.
Părerea mea este că femeile ar fi necesar să conștientizeze faptul că relațiile bărbaților cu femeile sunt profund influențate de relația pe care fiecare bărbat a avut-o cu mama sa, și de modul în care mama lui s-au comportat cu el, de modul în care ea l-a educat.
Este cea mai cunoscută femeie de către el, de aceea este luată drept model, și el crede că cunoaște femeile, la modul general, cunoscând-o bine pe mama sa.
Este un model arhetipal, la care un bărbat se va raporta toată viața sa, în mod inconștient.
Modul în care mama sa a relaționat cu el este fundamental!
Dacă mama sa a reușit să câștige respectul său, prin dragostea și iubirea sa, atunci bărbatul va putea iubi și respecta femeile, la modul general.
Dacă nu, nu. Va avea nevoie de psihoterapie pentru a putea iubi și respecta femeile.
Sau de o femeie deosebită, care ar putea înțelege sechelele și traumele sale, și i-ar putea demonstra practic că nu toate femeile sunt la fel, la fel cu mama sa.
Traumele și sechelele sufletești nu sunt din cauza sa, a copilului băiat, ci din cauza mamei sale.
Ea a lăsat amprente adânci, în mintea și sufletul său, care nu se pot șterge niciodată.
Aceste amprente se pot doar prelucra, reinterpreta, recadra, cu ajutorul unui psihoterapeut priceput.
Nici psihoterapeutul nu poate șterge nimic.
Poate doar ajuta ca amintirile să fie altfel interpretate, într-un mod mai funcțional, lipsit de încărcătura lor afectivă negativă.


Actualii bărbați sunt copiii crescuți și educați de femei (mamele lor) în urmă cu niște zeci de ani.
Stați să vedeți cum vor evolua copiii din ziua de azi, de care mamele lor nu mai au timp să se ocupe, să îi educe, tot mai mulți crescând doar cu mamele lor, deoarece divorțul a devenit o modă în ziua de azi.
Bărbații, dar și femeile care vor deveni acești copii, vor fi adulți cu multe deficiențe și probleme emoționale.
Handicapați emoțional, ce vor avea probleme de adaptare psiho-afectivă în relații, toată viața lor.
Cum se vor comporta ei cu copiii lor, cum îi vor educa, ce îi vor învăța, ce fel de modele vor fi ei pentru copiii lor?
Bună întrebare.

Bărbații tratează femeile, influențați fiind de modul în care mamele lor i-au educat și s-au comportat cu ei.
Rolul mamei este crucial, și trebuie conștientizat de femei.
Copilul tău este un viitor bărbat, care va pune în practică ceea ce tu l-ai învățat, ceea ce a văzut la tine, și va relaționa cu partenerele sale, influențat fiind de modul în care tu ai relaționat cu el.
La femeile divorțate care și-au crescut singure copiii, este cu atât mai evident.
Și este un procent în creștere în ziua de azi, cel al divorțurilor.
Tot mai multe mame preferă să se separe, să își crească singure copiii.
Pandemia, însă, se pare că a scăzut un pic rata de divorțuri. Este interesant, merită analizat și discutat acest efect.
Referitor la divorț, niște date statistice de la Institutul Național de Statistică pot merita atenția ta, deoarece este un fenomen social actual foarte important: https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/evenimentedemograficeinanul2020.pdf
”Raportul dintre numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive sau pe cale administrativă şi numărul căsătoriilor încheiate a fost, în anul 2020, de un divorţ la 3,6 căsătorii.
În mediul urban, în anul 2020, s-a înregistrat un număr de divorţuri de 1,8 ori mai mare faţă de cel înregistrat în mediul rural.
Vârsta medie a soţilor la divorţ a fost de 43,6 ani pentru bărbaţi şi de 40,0 ani pentru femei.
Comparând vârsta medie la divorţ cu vârsta medie la căsătorie (34,0 ani pentru bărbaţi şi 30,8 ani pentru femei) se poate observa în cazul cuplurilor care au divorţat că secvenţa de viaţă maritală durează, în medie, 9,6 ani pentru bărbaţi, respectiv 9,2 ani pentru femei.
În anul 2020 numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive sau pe cale administrativă a fost de 22785, în scădere cu 7412 divorţuri comparativ cu anul 2019.
Rata divorţialităţii a scăzut de la 1,36 divorţuri la 1000 locuitori în anul 2019, la 1,03 divorţuri la 1000 locuitori în anul 2020.
Din totalul divorţurilor pronunţate în anul 2020, peste două treimi s-au realizat cu „acordul părţilor” datorită posibilităţii pe care o oferă Legea nr. 202/2010 de a divorţa pe cale administrativă, fiind posibilă constatarea desfacerii căsătoriei şi de către ofiţerul de stare civilă sau de notarul public.
Cu excepţia judeţelor Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Neamţ, Olt, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea, în toate celelalte judeţe numărul de divorţuri este mai mare în mediul urban decât în cel rural.
În profil teritorial, în anul 2020, cele mai multe divorţuri s-au înregistrat în Municipiul Bucureşti (2021 cazuri de divorţ, reprezentând 8,9% din numărul total de divorţuri înregistrat).
Judeţul Iaşi a fost judeţul cu cele mai multe divorţuri înregistrate după Municipiul Bucureşti (1028 cazuri de divorţ), fiind singurul judeţ unde s-au înregistrat peste 1000 cazuri de divorţ.
Cel mai mic număr de divorţuri s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (144 divorţuri). Cea mai mare rată a divorţialităţii s-a înregistrat în judeţul Braşov (1,37 divorţuri la 1000 locuitori) şi cea mai mică rată de divorţialitate s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (0,37 divorţuri la 1000 locuitori).
Comparativ cu celelalte ţări din Uniunea Europeană, în anul 2019 (ultimul an pentru care sunt date disponibile la nivel european), România, cu o rată a divorţurilor26 de 1,6‰, a înregistrat un nivel mediu.
Cele mai mici rate de divorţialitate la nivel european s-au înregistrat în Malta (0,7 ‰) şi Slovenia (1,2‰).
Cele mai mari rate de divorţialitate s-au înregistrat în Letonia, Lituania şi Luxemburg (3,1‰).”

Divorțialitatea a devenit un fenomen problematic social în ziua de azi, în special deoarece afectează sănătatea psiho-afectivă (mentală și sufletească) a copiilor care nu mai cresc într-un mediu familial echilibrat, cu ambii părinți.
Oamenii ar trebui să dobândească o conștientizare mai bună privind relația lor de cuplu, să analizeze mai atent implicațiile, să înțeleagă faptul că căsătoria nu este o loterie, nici o joacă, o distracție, deoarece au o mare responsabilitate față de copiii lor.
Oamenii ar trebui să fie interesați, și să beneficieze de o educație mai bună în acest sens.
Căsătoriile ar fi bine să fie mai durabile, chiar dacă nu durează toată viața, dar vedem clar că divorțurile se produc înainte ca și copiii să ajungă la vărsta de 18 ani, mai precis: ”secvenţa de viaţă maritală durează, în medie, 9,6 ani pentru bărbaţi, respectiv 9,2 ani pentru femei.”

Bine-nțeles că există mai mulți factori privind respectul bărbatului față de femei, la modul general.
Dar cel luat în discuție aici, influența mamei, este unul foarte important.
Dacă ești femeie, și vrei să cunoști un bărbat mai bine, și să prevezi cam care este tiparul lui de gândire și comportament față de femei, atunci întreabă-l de mama sa, cum a decurs relația lor, din copilărie până în prezent.
Ceea ce va povesti despre mama sa, relația cu ea, este ceva ce el proiectează și în prezent asupra femeilor, la modul general, mai mult sau mai puțin conștient de asta.
Pe invers, dacă ești bărbat și vrei să cunoști mai bine o femeie, să prevezi comportamentul ei față de tine, întreab-o de tatăl ei și relația sa cu el.
Întreab-o apoi dacă vede ceva asemănări și deosebiri la tine, față de tatăl ei.
Este un exercițiu de conștientizare, puteți conștientiza amândoi anumite lucruri, asocieri, și cum va decurge relația voastră în continuare, cam pe ce făgaș.
Vrea partenerul/ partenera ta să fii ca și mama/ tatăl ei, sau vrea să fii cât mai diferit față de el?
Ar fi bine de lămurit din start asta, înainte de a vă agaja într-o relație conjugală în care veți fi responsabili față de copii.




Deci, cine este de criticat, de blamat, de fapt?
Bărbații, sau femeile care i-au educat?
Bărbatul, sau mama sa care l-a educat?
Sau poate amândoi? În mod egal, sau ba?Sau poate nici unul?
Poate sistemul, societatea asta modernă, tot mai competitivă, mai stresantă?
Care este părerea ta?
Ai vreo părere?
Lasă un comentariu mai jos.
Dacă nu ai, încă, deoarece nu te-a interesat acest lucru, poate că este cazul să devii interesat, să studiezi, să analizezi un pic, să conștientizezi una-alta.
Căci, de fapt, este vorba de tine, de viața ta, de familia ta, de copiii tăi, de societatea ta, de lumea ta, în care îți desfășori existența ta.
Tu poți schimba lumea, în măsura în care tu te poți schimba cu ceva.
Prefer termenul de transformare.
Te poți transforma, și poți transforma lumea în jurul tău.
Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.
Totul se transformă, în jurul tău, când tu te poți transforma.
Ce este înăuntru este și afară.
Ce citești, ce asculți, ce valorizezi, te va influența, te va transforma.
Cum te simți, acum, după ce ai parcurs acest articol?
Ține legătura, dacă îți place influența mea. :)

VIDEO - vei putea viziona lecturarea video a acestui articol pe canalul meu Youtube, în playlistul Creații personale Kato”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbN5sJc5PARCXWVENfJT1gfDLmscQSOMC

Poți sponsoriza activitatea mea, pe Youtube, de la semnul de inimă, sub videouri, lângă care scrie ”Mulțumire”.

Playlistul meu Youtube Relații Comunicare”: https://www.youtube.com/watch?v=0kcaloVS61A&list=PLbN5sJc5PARBh3Ah1J4dVgw_oSEYXhYxX
https://youtu.be/0kcaloVS61A?list=PLbN5sJc5PARBh3Ah1J4dVgw_oSEYXhYxX

PODCAST - poți asculta acest articol lecturat pe platformele de podcast, Anchor, Spotify, Google Podcast și altele: https://anchor.fm/kato-podcast/episodes/Kato---De-ce-nu-respect-brbatul-femeia-e1cu2ef
https://anchor.fm/kato-podcast

Download pdf - Poți downloada acest articol în format pdf să-l recitești când vrei unde vrei, de aici:   https://cupdf.com/u/katonanico
sau de aici:   https://www.slideshare.net/katonanicolae/documents
Voi crea ebookuri pdf din toate articolele mele, și îți vei putea face o ”bibliotecă virtuală” din cele care ți-au plăcut, să-ți fie la îndemână oricând.
Pe această platformă poți sprijini, sponsorizând, activitatea mea, dând o cafea, sau devenind membru (membership lunar) și având acces astfel apoi la materiale bonus accesibile doar sponsorilor: https://www.patreon.com/KatoKatonaNicolae
Membershipul este o investiție în dezvoltarea ta personală, nu doar o simplă sponsorizare, investește în dezvoltarea ta, este cea mai bună investiție pe care o poți face!
Toate siteurile și conturile mele, activitatea mea, resursele oferite ție: https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE/kato-resurse-utile-dezvoltare-spirituala
Mulțumesc


Cursuri Online Dezvoltare Personală - LINK

Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 


Toate blogurile, conturile, paginile și grupurile mele Facebook:

Poți asculta podcasturile mele aici: https://anchor.fm/kato-podcast

Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri importante pentru dezvoltarea ta personală (articole și materiale video destinate sponsorilor - memebership):https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE


-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢII PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!   http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


software-deals.rosoftware-deals.ro





Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');