Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, septembrie 16, 2016

Decizia din inimă şi decizia din creier



Am să comentez un citat citit de curând, deoarece... merită analizat, pe faţă şi pe dos, puţin.
Ia acest articol drept un exerciţiu de... gândire în 7 paşi, care poate să te conducă spre a asimila ceva... nou.
Nu am să dau numele autorului, căci nu mă leg de persoana sa, ci doar de ideile prezentate, idei întâlnite de altfel şi la alţi autori, în forme asemănătoare:
"Decizia din inimă se ia pe bază de imagine, decizia din creier se ia pe bază de gând
Deci, când ești în inimă gândul dispare, vezi imagini
Și atunci, o imagine care este acolo, care te ajută, aceea se transformă în realitate. 
Cu cât stai mai mult în inimă, cu atât reușești să trimiți imaginile din inimă și îți devin realitate. 
Chiar îți devin..., nu e o figură de stil. 
Ce vezi în inimă, dacă îți place și vibrezi, imaginea se mișcă în exterior și îți apare aici, în fața ta, devine realitate."

1. "Când eşti în inimă" de fapt te proiectezi... mental, imaginativ, şi încerci să o faci... vizual.
De aceea ai... viziuni sub formă de imagini, când te laşi în voia acelei trăiri... proiective
Imaginile pe care le vezi sunt simbolice !
A proiecta imagini în inimă, ca exerciţiu conştient, este cu totul altceva, un exerciţiu spiritual, complex, pe care nu îl iau în discuţie aici. Autorul vorbeşte despre imaginile care "îţi vin", fără a le controla tu, în mod conştient, apariţia, derularea lor, în... mintea ta.
Căci ele apar în... mintea ta, nu altundeva. 
Unde altundeva ai putea să le percepi ? :)

2. Tu iei decizii prin automatismele tale mentale, care nu sunt... conştientizate
Este ca în situaţia în care urci scările, automat, fără să te mai gândeşti şi să îţi coordonezi toate mişcările în mod conştient. 
Dar asta nu înseamnă că nu există o coordonare mentală, ci doar că ea este... automatizată, trecută în subconştient.
Deci există mecanisme reflexe, automatizate mental, coordonate mental.
Dacă o decizie este luată de tine, indiferent de natura deciziei, ea este coordonată mental, prin ALEGERE, alegerea este un proces mental, care se bazează pe analize şi sinteze, pe o analiză comparativă şi selectarea unei variante considerată a fi... potrivită, utilă, valoroasă, etc.
Atâta doar că tu efectuezi multe alegeri şi decizii în mod... reflex, automatizat, prin adaptare, şi aparent, nu mai trebuie să îţi baţi capu cu ele, dar mintea... lucrează, în background, într-un fundal neconştientizat de tine. 

3. "Dacă îţi place şi vibrezi" - dar ca să îţi PLACĂ o imagine, trebuie să INTERPRETEZI acea imagine ca pe ceva... plăcut, iar asta are legătură cu experienţa anterioară, cu discriminarea, selecţia, analiza comparativă, cu cât de mult / puţin îţi place ceea ce vezi, etc.
Când simţi şi (îţi )spui "asta îmi place", atunci deja ai efectuat un raţionament interior, mental, mai mult sau mai puţin conştientizat, automatizat, deoarece tu ŞTII de fapt de ce îţi place, atâta doar că acest raţionament poate să nu fie conştientizat în acel moment.
Dacă te vei întreba de ce anume îţi place acel ceva, o imagine de exemplu, atunci vei descoperi legăturile, conexiunile, efectuate... mental, prin gândire.


4. Pune-ţi întrebarea: care este rostul şi scopul proiectării acelor imagini în faţa ta ?
"O imagine care este acolo, care te ajută " - cu ce te ajută acea imagine ? :)
Faptul că tu CREZI că o imagine te ajută şi alta nu, se bazează tot pe... INTERPRETARE, pe un raţionament, pe analize, selecţii, judecăţi şi raţionamente...
Cu alte cuvinte, tu ajungi să proiectezi UNELE imagini, conform tiparelor tale de... gândire, a credinţelor şi convingerilor tale...


5. Faptul că tu simţi că rezonezi plăcut cu unele imagini, şi neplăcut cu altele, are la bază procese mentale, deoarece rezonanţa afectivă plăcută / neplăcută este conformă cu experienţa ta anterioară, şi este... subiectivă, tocmai din această cauză. 
Plăcerea şi neplăcerea ASOCIATE imaginilor, sunt asociate pe baza unor judecăţi şi raţionamente, atâta doar că ele nu sunt conştientizate, tiparele existând în subconştient.
Asocierea pare astfel a nu avea legătură cu mintea, cu mentalul, gândirea, raţionamentul, deoarece nu conştientizezi cauza legăturii asociative efectuate în subconştient...
Pe scurt, dacă am lua decizii bazate doar pe baza rezonanţei afective, plăcut-neplăcut, am deveni un fel de roboţei conduşi de principiul plăcerii.
Ce ar fi rău în asta ? Ce ar fi rău în a ne conduce doar pe acest principiu, iraţional, fără să mai efectuăm raţionamente în mod conştient ?
Încearcă să faci, din clipa asta doar ceea ce îţi place, şi nimic din ceea ce nu îţi place, ce nu îţi provoacă plăcere, şi ai să vezi, rapid, cum te... blochezi, în câteva minute... :)

6. "Decizia din inimă se ia pe bază de imagine, decizia din creier se ia pe bază de gând." 
:) Afirmaţia este, în mod evident (pt mine) eronată, deoarece decizia "din inimă" se ia pe bază de TRĂIRE EMOŢIONALĂ ! ;)
Nu asta se spune de mii de ani, că inima are o... "judecată emoţională", şi creierul una raţională ? :)
Aşa se spune, în popor, şi asta deoarece o parte a trăirilor emoţionale pozitive se RESIMT organic la nivelul pieptului, în zona inimii, în chackra Anahata.
Dar nu toate trăirile emoţionale se resimt acolo, ci doar unele dintre ele, în special cele legate de dragoste, iubire, compasiune.
Nervozitatea se resimte mai jos, în chackrele inferioare, asociate acestui tip de trăiri, de aceea în popor se spune că se simt în stomac, ficat, etc. Diferitele glande şi organe asociate chackrelor respective reacţionează la fiecare tip de trăire, şi ştim că sistemul endocrin controlează trăirile emoţionale prin secreţiile sale, la nivelul întregului organism, mai precis efectele trăirilor asupra întregului organism.
Ceea ce se resimte în zona inimii este un indicator de stare, la fel ca şi zonele asociate celorlalţi centri energetici.
Fiecare chackra corespunde unor anumite tipuri de trăiri, dar, nu uita : trăirile sunt declanşate de modul în care INTERPRETEZI stimulii, lumea şi viaţa, mental, conform experienţei anterioare de viaţă, şi tocmai de aceea TOATE trăirile pot fi influenţate, reglate, controlate MENTAL.
Dacă nu ar fi aşa, atunci viaţa ta emoţională ar fi un... calvar, ceva... incontrolabil, insuportabil.
Lipsa capacităţii de a controla trăirile emoţionale în mod CONŞTIENT defineşte ceea ce numim... patologie...

7. Când vorbim despre IMAGINI, trebuie înţeles faptul că imaginile sunt folosite de principiul conştient, în mental, deoarece au o încărcătură simbolică, în sensul că o imagine codifică în ea o mare mulţime de informaţii, în mod eficient.
Deci este vorba aici despre o eficienţă a principiului conştient, care foloseşte imaginile simbolice, deoarece sunt mult mai eficiente decât un discurs logic bazat pe cuvinte, propoziţii, fraze.
Cuvântul de fapt reprezintă tot o FORMĂ SIMBOLICĂ DE COMUNICARE, cuvintele simbolizează ceva, fiecare, dar imaginile simbolizează mai bine, mai eficient decât cuvintele, căci sunt ca nişte condensatoare de sensuri şi semnificaţii (le condensează, le comprimă, le convertesc, codifică).
Un cuvânt poate avea un sens primar şi câteva secundare, referitoare la un element, dar o imagine poate codifica simbolic o mulţime de elemente, cu relaţiile lor cu tot.
De aceea se spune că "o imagine valorează cât o mie de cuvinte". 
Să nu omiţi şi uiţi, însă, faptul că, cuvântul evocă o imagine
Când spui "măr", în mintea ta este activată automat reprezentarea imaginativ-vizuală a mărului, pe lângă toate celelalte trăiri asociate: senzaţia gustului, mirosului, pipăitului ...
Deci, faptul că tu poţi să percepi imagini care îţi vin din inimă, sau din alte zone corporale / chackre, trebuie interpretat în acest sens... logic : mintea, (subconştientul, inconştientul) îţi relevă pe o CALE SIMBOLICĂ, cea a imaginilor, anumite informaţii.
O face şi prin "discursul interior", vocea interioară, care pare a se exprima prin cuvinte, dar asta nu înseamnă că sursa ar fi diferită, ci doar că anumiţi oameni nu pot să... înţeleagă şi să accepte natura reală a acestei surse : principiul conştient, spiritul, care foloseşte mintea şi sufletul drept... instrumente de experimentare a "realităţii terestre"...
Nu uita, deci, faptul că orice imagine care "îţi vine", din inimă sau alt loc, este simbolică, la fel ca şi orice discurs bazat pe simbolismul cuvintelor.

Un film interior este o înşiruire de imagini încărcate de un puternic simbolism informaţional. şi are acelaşi rol ca şi discursul interior efectuat de o voce interioară, în gând, în minte...Cuvintele şi imaginile sunt simboluri, îndeplinesc aceeaşi funcţie, de a simboliza ceva, deci cel ce conştientizează asta înţelege faptul că viziunile imaginative, prin imagini, sunt acelaşi lucru, în sine, ca şi perceperea discursului interior prin intermediul gândurilor exprimate prin cuvinte.
Este vorba despre acelaşi lucru, despre transmitere şi recepţie de informaţie codificată în mod diferit.
Problema constă în faptul că lumea nu înţelege asta, şi de aceea nici nu poate înţelege şi beneficia de informaţiile primite, mai ales de cele imaginative, prin imagini, a căror încărcătură informaţională le este de... neînţeles...
Deci, imaginea care vine "din inimă" este asociată trăirii emoţionale guvernată de Anahata, la fel ca şi imaginile care provin din alte zone corporale, asociate domeniilor stărilor de conştiinţă guvernate de alte chackre.
ASOCIEREA IMAGINE -TRĂIRE EMOŢIONALĂ, legătura simbolică, informaţională, este dată de principiul conştient, şi are o logică precisă la baza ei, de aceea poate fi descoperită în mod... raţional, şi înţeleasă, controlată, coordonată, interpretată, cu... mintea ta.
Nu uita : "Totul este Spirit, Universul este Mental."
Şi atât corporalitatea ta, cât şi toate imaginile percepute de tine, ce au TOATE legătură cu acest Univers (interior şi exterior, căci ce e afară e şi înăuntru ), sunt... mentale...


Privind modul în care imaginile interioare devin... realitate, voi dezbate în alte articole...





PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Citeşte detalii aici:   http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

Evenimente generale Cluj Allevents.in:


-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
FILME DOCUMENTARE, PSIHOLOGICE, SPIRITUALE...

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email


-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');