Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, aprilie 19, 2017

Control și Autocontrol...Oamenii interpretează în mod simplist lumea şi viaţa, fiecare conform nivelului său de înţelegere, conform tiparelor sale de gândire.
Şi încearcă să se comporte conform acelor tipare, să realizeze o congruenţă între ceea ce gândesc şi ceea ce fac.
Se străduiesc să aplice în practică, se forţează, prinşi în aceste tipare reducţioniste, şi îşi controlează comportamentul, din nevoia de... autocontrol, înscrisă în natura lor umană.
Unii duc controlul atât de departe încât cred că pot să-şi controleze... nevoia de autocontrol, şi aplică tot felul de metode de a... renunţa la lucruri înscrise în natura umană, care li se par lor... disfuncţionale.
Şi îi îndeamnă şi pe alţii la... renunţări, la înlocuiri, la privațiuni, deprivări, sacrificii, în ideea dobândirii... libertăţii.
O libertate în care nu te mai poţi... bucura de orice, ci doar de anumite aspecte ale vieţii, considerate de ei a fi... pozitive şi de... dorit.
O stare... conflictuală, bine-nţeles, creată de iluzia renunţării la control şi autocontrol, prin... controlul exercitat prin aceste renunţări, înlocuiri, privaţiuni, deprivări...


Unii îți spun că este bine să renunți la dorințe.
Dorinţa este una, iar trebuinţa şi necesitatea alta.
Trebuinţele sunt confundate deseori cu dorinţele, şi băgate în aceeaşi oală a renunțării forțate...
Suntem aici să ne bucurăm de viaţa omenească, aşa cum este ea, cu plăcerile şi neplăcerile ei, şi să asimilăm ceva din fiecare experienţă de viaţă.
Poţi să îţi dirijezi viaţa, mental, prin ceea ce aduci continuu în atenţia ta, căci ce este în atenţia ta atragi în manifestare, în viaţa ta.
Nu este nevoie să renunţi la nimic, ci doar să înveţi cum să îţi dirijezi şi să îţi focalizezi atenţia.
Nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă.
Nevoia de control şi autocontrol este înscrisă în natura umană, iar cei ce se luptă cu ea o fac tocmai din... exacerbarea acestei nevoi.
Am învăţat să privesc tot mai detaşat şi mai relaxat, cu... înţelegere, cu amuzament, pe cei ce îndeamnă pe alţii să renunţe la control şi autocontrol, iar în învăţătura lor sunt prezente... metode şi tehnici sugerate de ei de a-ţi... controla viaţa.

Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate


A lupta împotriva naturii umane, împotriva necesităţilor fiziologice, a trebuinţelor organice, reprezintă o sursă de tensiune şi stres.
Soluţia este... acceptarea, acceptarea lumii şi vieţii, aşa cum este ea, canalizându-ți atenţia pe ceea ce vrei să trăiești, să experimentezi.
Poți să îți controlezi viaţa în măsura în care îți poți controla şi focaliza atenţia.


Meditaţia practicată de mii de ani are tocmai acest scop.


Jocul vieţii are două aspecte principale: una legată de învăţare şi conştientizare, şi cealaltă de ludic, divertisment, plăcere, bucurie, entertainment.
Cei ce ştiu să guste plăcerea jocului, au o viaţă plăcută, la modul general, căci suferinţa este, totuşi, inevitabilă.
Dar tu poţi mereu să alegi pe ce vrei să îţi focusezi atenţia: pe aspectul plăcut sau cel neplăcut al fiecărei experienţe de viaţă.
A căuta plăcerea nu este cea mai bună soluţie, pentru o viaţă plăcută, ci a-ţi focusa atenţia constant pe ceea ce este plăcut, pentru tine, în fiecare experienţă de viaţă.
Nu este nevoie să cauţi a obține în viitor ceea ce ai mereu în prezent.
Trebuie doar să înveţi să observi şi să îţi menţii atenţia focusată pe ceea ce te poate bucura, şi asta vei atrage în continuare în viaţa ta.

Este recomandabil să ne bucurăm de tot ceea ce atragem fiecare, ca experienţe, în viaţa noastră, căci în fiecare experienţă există prilej de bucurie, totul este să putem... observa asta.
A putea observa asta, pune capăt, automat, căutărilor şi proiecţiilor în viitor a bucuriei, şi deschide posibilitatea de a ne putea bucura, în prezent, de ceea ce avem, ceea ce experimentăm, aşa cum fac copiii, în jocurile lor. 

Divergenţele, polemicile, certurile, sunt inevitabile, şi ele, căci fac parte tocmai din... farmecul vieţii, înscrise fiind în condiţiile necesare umanităţii de a dobândi... discernământul necesar.
Cui îi este teamă de ceva, nu se poate bucura de viaţă, aşa cum este ea, căci teama nu lasă loc de... bucurie.
Nu poţi trăi două stări emoţionale diferite în acelaşi timp, este ceva conflictual, disfuncţional.
Iar teama... nu poţi renunţa la ea, forţat, dar ea se reduce, treptat, automat, cu fiecare nouă înţelegere, fiecare conştientizare.

Teama face parte şi ea din farmecul vieţii, din condiţiile de viaţă necesare în acest plan.
Însă, insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Totul este să înţelegi măsura tuturor lucrurilor, măsura necesară fiecăruia pentru a putea obţine echilibrul şi armonia, şi a le putea menţine în viaţa sa...Vindecarea spirituală nu implică existența unui spirit bolnav. 
Corpul se îmbolnăvește, și vorbim de vindecarea sa. 
Spiritul poate vindeca corpul, cu ajutorul Principiului Conștient, instrumentul său, numit și Minte. 
Dar asta nu înseamnă că infirm existența bolii și a sănătății la nivelul spiritului, că spiritul ar fi... imun la ceea ce am putea numi patologie spirituală. 
Boala psihică se apropie de această noțiune, căci în lipsa unui corp, principiul conștient, mintea, este cea care poate suferi ceea ce am putea numi ”patologii”. 
Ce este un spirit rătăcitor, un înger căzut, un spirit care ajunge în iad, un spirit rău, dpdv al înțelegerii omenești, cu percepția sa limitată asupra vieții, sănătății, patologiei?
”Vindecarea înseamnă totdeauna existența unei boli, cât de bolnav ar putea fi spiritul nostru?”, întreba cineva.
Atât de bolnav încât... habar să nu aibă pe ce lume se află, cine este, de unde a venit aici, cum a venit aici, ce caută aici de fapt...

Unii oameni exprimă idei succinte, și apoi se miră că nu sunt înțeleși, că sunt greșit înțeleși.
Și eu mai fac această eroare, uneori, uitând că nu toți oamenii cunosc, înțeleg, și interpretează la fel ca mine.
Ceea ce tu interpretezi în felul tău, alţii interpretează altfel, în felul lor, conform experienței lor de viață, educației, sistemului lor de credinţe şi convingeri. 
Dacă nu explici pe înţelesul tuturor viziunea ta, nu te aştepta ca alţii să o înţeleagă, aşa cum o înţelegi tu, ci cum o înţeleg ei.


Unii oameni folosesc imagini asociate ideilor expuse.
Anumite imagini trezesc în mod automat anumite gânduri şi trăiri emoţionale "negative", în privitori.

Lecţiile explicative pot folosi predominant imagini pozitive, care trezesc gânduri şi trăiri sufleteşti pozitive.
De exemplu: dacă vrei să explici ce este iubirea, este bine să foloseşti imagini care trezesc prin rezonanţă această trăire, această stare sufletească, nu alta. 
Dacă vrei să exemplifici ceva negativ, foloseşti imagini în concordanţă.
Dacă vrei să exemplifici ceva pozitiv, la fel.
Dar mereu avem opţiunea de ne concentra atenţia asupra a ceva pozitiv sau negativ, şi a manifesta în afară ceea ce întreţinem înăuntru, în mintea şi sufletul nostru.
Mentorii spirituali nu folosesc imagini negative.

Nici eu nu simt nevoia şi tentaţia de a folosi aşa ceva.
Dar am observat că cei ce le folosesc, de fapt... defulează astfel, exprimănd în afară frustrările lor, conflictele lor interne.
Nu e ceva... rău, e ceva... firesc, dar influenţa asupra celor din jurul lor nu este... pozitivă, căci îi transpune şi pe ei, prin rezonanţă, în acea stare...

Am citit multe poveşti despre iubire...
Scrise de tot felu de oameni...
Şi am învăţat să citesc oamenii... printre rânduri, să descifrez ce e congruent şi incongruent în mintea şi sufletul lor faţă de vorbele lor...
Atâtea poveşti despre iubire, iubire necondiţionată...
Şi nici una scrisă de vreun om care se iubeşte cu adevărat...
Mi-aş dori să aud una... reală, adevărată, scrisă de un om care se iubeşte cu adevărat.
Ar fi una frumoasă, minunată, fără... separări, fără excluderi, fără dispariţii, prefăcătorii, merite, pretenţii, aşteptări...
Simplă şi frumoasă, scrisă din inimă, din suflet, în care să simţi... iubire, cu adevărat...
Iubirea faţă de sine, faţă ceea ce reprezinţi ca om, ca fiinţă, iubirea extinsă asupra tuturor oamenilor, asupra tuturor fiinţelor, exprimată simplu, prin rezonanţă...
Rezonanţă afectivă, sufletească, rezonanţa stării de iubire, care emană din suflet, ca o sferă, învăluind totul în jur...
Nu cred că un astfel de om poate... respinge, poate îndepărta pe alţii de el, prin starea sa.
La doctor vin oamenii bolnavi, nu cei sănătoşi, în general. Iar doctorul nu e bolnav...
Un om plin de iubire atrage şi oameni lipsiţi de ea, oameni care au nevoie de ea, care sunt atraşi de cei ce emană iubirea...
Cine se aseamănă se adună. 
Dar nu e singura regulă cauzală.
Cine are ceva de oferit atrage pe cineva ce are nevoie de ceea ce oferă el. Şi invers...Iubirea necondiţionată nu există, totul e condiţionat. 

Orice efect are o cauză şi orice cauză are efecte. 
Doar cel ce înţelege condiţionările, poate iubi cu adevărat, căci starea de iubire este un efect, care devine cauză şi are efecte la rândul ei.
Ajungi să te iubeşti pe tine doar după ce înţelegi anumite lucruri despre tine, căci abia după aceea te poţi accepta, aşa cum eşti, cu calităţile şi defectele tale. 
Iar această conştientizare se aplică tuturor oamenilor, în general. 
De aceea îi vei putea iubi ca pe tine însuţi, căci înţelegi natura lor, înţelegându-te pe tine, ca om...
Ceea ce nu cunoşti nu poţi înţelege, ceea ce nu poţi înţelege nu poţi accepta, ceea ce nu poţi accepta nu poţi iubi...
Deci, iubirea de sine este legată de cunoaşterea de sine.
Cunoscându-te tot mai bine pe tine însuţi ajungi să te îndrăgeşti tot mai mult.
Aşa se întâmplă şi în relaţiile cu ceilalţi...


Lecţia iubirii trece prin tot felul de... "trădări", în care alţi oameni sunt instrumentele trădării de sine.
Trădarea, conform exemplului biblic oferit de Iuda, reprezintă o... "împlinire a profeţiei", dar este prea puţin conştientizat mecanismul ei.
Orice trădare este în fapt o autotrădare, căci ce este în afară este şi înăuntru, trădarea manifestând un aspect intern, oglindind anumite conflicte interne.
Trădarea, ca şi conflict extern, exprimă mereu un conflict intern, pe care îl aduce în manifestare exterioară, în faţa ochilor tăi, spre... conştientizare.Mă întreb uneori de ce se face atâta tamtam pe tema iubirii...
Analizând majoritatea poveştilor, am văzut că din... interes.
E un subiect bun de... momeală, lumea scrie ce vrea, nimeni nu înţelege nimic, nu se poate verifica, aplica, testa, e subiect bun de spălarea neuronilor, poveştile prind, nu există teste şi scale de măsurat iubirea, şi nimeni nu are interes să facă aşa ceva...
Nu e de mirare că nimeni nu face cursuri în care să ne înveţe ce e iubirea.
Dacă cineva ar şti cu adevărat, ar face, nu-i aşa ?
Şi atunci am putea testa "învăţătura" sa.
Sau poate există, dar nu ştiu eu de ele...
Oare ar merge lumea la astfel de cursuri, ar plăti pentru așa ceva?
Cineva spunea că psihologii sunt bine pregătiți în acest domeniu, că ar fi specialiști în așa ceva.
Dar psihologia nu a mers până acum mână-n mână cu... iubirea.
Studenții psihologi nu au devenit mai iubitori în facultate, nici profesorii, nici psihologii, nici psihoterapeuții, față de alte categorii profesionale...
Există oare vreo categorie profesională avantajată în acest sens?

Să fiți iubiți 
În mod... echilibrat, căci excesul dăunează sănătății.
Deci nu vă... strofocați prea tare... 
Dar nici nu.... renunțați.
Căci insuficiența și excesul sunt dăunătoare...

MEDITAȚIA - CURS DE MEDITAȚIE ONLINE
Am refăcut playlistul meu youtube ”Meditația” (peste 250 videoclipuri), în care materialele video din prima parte (peste 100) sunt grupate sub forma unui Curs extensiv de meditație online, în care poți învăța mai multe metode și tehnici de meditație.
Voi reface și materialele video personale despre meditație, pt a se încadra mai bine în acest format.
Playlistul este continuu actualizat, la fel ca și celelalte peste 100 playlisturi, deci abonați-vă la canalul meu youtube să rămâneți în legătură și să fiți la curent cu noutățile.Cine dorește să susțină activitatea mea de împărtășire gratuită, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri... 


  VigLink bannerEmbed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');