Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, aprilie 30, 2017

Cristi Popan - Dă o șansă reală relațiilor de cuplu



Pe prietenul Cristi Popan l-am cunoscut în urmă cu câțiva ani, pe blogul Fii Conștient, mai precis în 25 ianuarie 2012 (ce trece timpul...).
Mă bucur că am găsit acum și articolul care a prilejuit întâlnirea în spațiul virtual și ulterior o serie de discuții pe acel blog.
Am ajuns ”din întâmplare” la articolul postat de el, cu un citat din Osho, citat cu care nu am... rezonat deloc, după cum se vede în discuția avută pe marginea lui.
Aici aveți linkul către acel articol:  http://www.fiiconstient.ro/osho-casatoria-copiii-libertatea/
Recunosc sincer și deschis că nu rezonez cu Osho, și e foarte interesant cum a decurs relația în ciuda acestui fapt, căci Cristi a afirmat că: 
”CristiPsays: 25 ianuarie 2012 la 22:02
Kato! Dar esti pornit bine pe Osho. Uite ca mai ai unul pe care sa-l dispretuiesti intrucat sunt deacord cu 99% din ce zice Osho. 

Eu urmez in mod natural … fiind exact convingerile mele … tot ce i reprosezi. 
Eu sunt cel care urmez astfel de invataturi si am ajuns exact unde sunt acum. 
Sincer sa fiu sunt ffff multumit. Si nu urmez invataturile acestea pt ca sunt ale lui Osho .. ci le urmez pt sunt ale mele .. dinainte de al cunoaste pe Osho. 
Intradevar … dragul meu Osho .. o mai clarificat cate ceva din confuziile mele …, dar simt ca si el … ii simt sufletul si l iubesc in toate felurile posibile. 
Nu inteleg insa de ce ti pierzi vremea cu Osho daca l consideri inafara realitatii si adevarului … deoarece .. tot ce nu are o fundatie solida in adevar … este extrem de vulnerabil si peren. 
Asa ca lasa … adevaru sa l discretiteze pe Osho .. si alocati atentia catre ceeace apreciezi. 
Este doar o recomandare. 
In rest … iti multumesc de comenturi .. si te mai astept cu opinii si despre celelalte articole .. care mi apartin .”
Am apreciat sinceritatea lui, probabil și el pe a mea, și cred că acesta a fost un aspect pozitiv care a condus la o relație de prietenie, prin... rezonanță.
În ciuda atacurilor mele și a divergențelor de opinie, nu am fost blocat pe blog, deși mă așteptam să fiu, căci eram obișnuit cu asta, cu protecția de acest gen împotriva ”virușilor” de genul meu :)
Pentru mine modul în care reacționează oamenii constituie dovada a ceea ce sunt de fapt, în ciuda celor afirmate, copiate, împărtășite, afișate...
Oamenii reacționează conform adevăratei lor naturi, în situații neobișnuite, surprinzătoare, și mai ales când sunt... atacați direct sau indirect privind sistemul lor de credințe și convingeri.
Pot să spun că această întâlnire, cu Cristi, a constituit o experiență pozitivă, și mă bucur și de aportul lui Eddy, care a avut și el rolul său pozitiv în cadrul discuțiilor.
Mă bucur că am trăit o experiență destul de rară, a unei relații speciale, care nu s-a bazat pe interese personale, nici pe afinități privind credințele și convingerile personale, ci mai mult pe... caracter aș spune, în sensul acestei definiții a noțiunii: ”Ansamblul însușirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile și în acțiunile sale.”
Am întâlnit puțini ”oameni de caracter” în viață, în sensul de a fi oameni sinceri și deschiși, onești, și care să poată întreține relații de prietenie cu oameni care nu le împărtășesc credințele și convingerile lor fundamentale.
”Te asigur ca dincolo de divergenta semnificativa de perceptii pe aceasta tema … ai tot respectul meu, … recunostinta ca vorbesti cu mine … si esti prezent pe blogul nostru.
Pace”
Această atitudine m-a cam... dezarmat, și apoi am testat și înțeles faptul că am dat de un om... deosebit. :)
Sistemul fiecăruia de credințe și convingeri este... limitat și limitativ, este mereu în transformare, iar la oamenii de caracter este... maleabil, căci ei au o deschidere mare în acest sens privind asimilarea și transformarea.
Deschiderea constituie cheia dezvoltării eficiente, a schimbului de substanță și energie cu mediul, a inforenergiei, a gândurilor și ideilor, sistemele închise fiind... blocate.
Cred că oamenii deschiși se pot... recunoaște, pot comunica și relaționa într-un mod special, un mod care nu are nevoie de multe cuvinte, de multe povești, de multe întâlniri...

Am urmărit cu interes evoluția lui Cristi, și mă bucură faptul că, în ciuda stilului său deschis și direct, care nu ”prinde” la majoritate, a reușit să-și creeze comunitatea sa pe care o polarizează prin personalitatea sa. 
Nu există autor care să prindă la toată populația, nu a existat niciodată, nu a existat nicicând nici o astfel de învățătură, dar asta fface parte din marea... varietate și diversitate de care ne bucurăm cu toții în acest moment, aici și acum. 
Diversitatea este utilă, este necesară, este un factor care contribuie la eficiența dezvoltării și conștientizării personale a fiecărui individ.
Chiar dacă sunt puncte de vedere în care nu rezonez cu ceea ce Cristi împărtășește, și viceversa, mă bucur că am avut această întâlnire, această experiență, această relație.
Recomand studierea ideilor sale în special datorită stilului său unic, deschis și sincer în care tratează aspecte ale viații considerate ”tabu” încă în societatea noastră, și eficiența acestui stil liber privind... demascarea, demascarea la modul general, o demascare utilă fiecăruia dintre noi, într-o oarecare măsură, specifică fiecăruia.
Învățătura lui Cristi oferă o viziune destul de limpede asupra libertății, a libertății în relații în special, și asta este un lucru important, chiar foarte important, pentru toți cei ”prinși” în relațiile lor, captivi în aceste relații, datorită tiparelor de gândire disfuncționale sociale preluate prin educație.

În concluzie, recomand... studiul, nu citirea textelor sale și a cărților sale, ca exercițiu de (re)dobândire a sincerității, deschiderii, a stimei de sine, a conștientizării valorilor și capacităților personale, a libertății de care fiecare se poate bucura, dacă... vrea.
Multe din raționamentele lui Cristi nu sunt... facile, ușoare, și ascund conexiuni logice care pot fi depistate doar la o citire atentă, sau la recitirea lor...

Meditând un pic asupra asemănărilor, am constatat că amândoi activăm în aceeași direcție și sens, dar în domenii diferite ale vieții, fiind concentrați pe aspecte diferite pe care le analizăm.
Fiecare cu viziunea sa personală, specifică, ne înscriem în mod... echilibrat și armonios în marea diversitate de abordări existente la ora actuală. :)
Recitesc cu drag și interes discuțiile din trecut, interes legat de conștientizarea modului în care viziunea și atitudinea mea asupra lumii și vieții s-a transformat sau nu, cu timpul.
Este un... exercițiu, unul de dezvoltare personală, de conștientizare, pe care îl recomand tuturor. 
Scrieți, chiar dacă nu publicați, scrieți pentru a vă înțelege mai bine, pentru a exersa manifestarea credințelor și convingerilor voastre, pentru a le putea studia și analiza mai bine, și recitiți în timp ceea ce ați scris, în mod... critic, depistând erorile și corectându-le, în permanență, continuu...
Este un bun exercițiu de dezvoltare, de transformare.
Cristi a început cu un blog, și va ajunge un autor de succes, cu siguranță, pe plan internațional.
Deci el are o activitate de creație în spate, mult timp și efort dedicat anterior publicării, relaționării în spațiul virtual, și asta trebuie menționat, conștientizat.
Cărțile sale vin ca un... efect al acumulării tuturor ideilor, articolelor și comentariilor sale scrise, publicate anterior.
A scoate o carte de succes ”de pe azi pe mâine”, fără nici o bază, este ceva... rupt de realitate, ceva întâlnit doar la câțiva autori, de excepție, excepționali, care... întăresc regula...
Succes! 

Am cerut permisiunea lui Cristi să mai fac și lecturări din când în când, din articolele și comentariile sale publicate, alegând idei cu care rezonez mai bine, pe care le consider eu personal mai utile tuturor, și probabil voi lectura și acest articol introductiv, transformându-l în material video și audio, deoarece am fost rugat de mulți să fac asta, căci multă lume se uită la materiale video, poate asculta materiale audio, dar nu are... timp, și probabil răbdare, dispoziția necesară, să citească.
Din păcate, Cristi are setate postările sale din profilul Facebook să fie vizibile doar pentru prietenii săi.
Nu cunosc motivul și nu comentez această decizie a lui.
Specialiștii preconizează faptul că viitorul educației se mută tot mai mult în domeniul audio-video, materialele audio și video câștigând tot mai mult teren, în detrimentul cărților, cursurilor și articolelor scrise. 
Deci... încerc să mă adaptez și eu noului val, așa cum fac toți... înțelepții... :) 




Fotografia postată de Cristi Popan.


Profil Facebook: https://www.facebook.com/cris.popanda

Cristi Popan 5 ore
Cautand marea iubire vei gasi cel mult o mare dependenta inainte de a se transforma intr-o mare deziluzie.
Iubirea nu este mare sau mica si nu poate fi gasita.
Insa fara sa o cauti te va gasi cand iti vei implini cu demnitate si rabdare menirea de barbat.

Cristi Popan 6 ore
Cautand femeia perfecta nu vei reusi decat sa distrugi tot ce este perfect in feminitatea femeilor pe care le gasesti interesate de tine.


Dă o șansă reală relațiilor de cuplu
13 Decembrie 2016
Auzim cu toții in jurul nostru afirmatii cum ca "dragostea ne prostește" sau ca "am fost prost din dragoste", însă va asigur ca nimeni niciodată nu a devenit mai prost iubind ... decât este el în fiecare alt moment a vietii lui.
A afirma ca sentimentele înălțătoare pentru partenerii tai au fost folosite împotriva ta este o ultima și penibila strategie de lupta în care joci rolul victimei nevinovate, sacrificata de un individ fără scrupule ... deci inferior moral ție.
Iar eu îți spun că nu te-a prostit nimeni.
Doar ai fost învins sau învinsă în lupta pentru superioritate, validare și control pe care o presupune relationarea de cuplu tradițională.
Sentimentele autentice însoțesc luciditatea și maturitatea.
În nici un caz prostia.
Dependentele, emotiile, interesele de tot felul si disperarea de a ne valida prin partenerii de cuplu nu sunt sentimente.
Sunt inconstienta, superficialitate, naivitate sau cinism.
A intra în relațiile de cuplu, asa cum le intelegeti cei mai multi, este exact cum ai intra în ringul de lupta.
Poți nimeri un luptător mediocru în manipulare sau mult mai slab decât tine, dar poți întâlni și dintre cei care te folosesc și te distrug psihic. 
Exact cum un luptător UFC ar da cu mine pamant imediat ce am făcut prostia sa-mi asum o confruntare a cărei pericole nu le cunosc.
Iluziile pe care le întreținem cu toții despre relationarea de cuplu sunt toate instrumente de manipulare care se vor întoarce fără excepție împotriva tuturor celor care le folosesc cu sau fara succes.
A înțelege rațiunile inconstiente și lupta care se consuma în relationarea cu sexul opus la nivelul manipulării acestor rațiuni este o chestiune de supraviețuire sufleteasca care ar trebui sa va motiveze sa-mi înțelegeți perspectiva asa cum v-am oferit-o în cărțile mele.
...................................................
Cristi Popan 28 aprilie la 09:38 ·
Revin cu "pretentiile" mele de conduita a socializarii cu subsemnatu pe acest binecuvantat FaceBook.
"Am un cod in 5 puncte nu foarte simplu dar nenegociabil si deci inflexibil. 

Daca va intereseaza pe careva vi-l servesc mai jos.
1. Asigura-te ca esti bine intentionat in ce priveste prezenta in lista mea de prieteni si a interventiilor tale. 
Nu spiona, nu vana slabiciuni sau informatii care sa le folosesti impotriva mea sau pritenilor mei. 
Nu presupune ca-ti datorez explicatii pentru convingerile mele sau vreun raspuns la mesajele tale publice sau private.
Amintesc tuturor ca dpmdv continutul listei de prieteni trebuie sa aiba o legatura minimala cu continutul cuvantului prietenie.
Printre altele, ... prietenie inseamna incredere si deschidere minimala iar asta presupune , zic eu, o poza de profil autentica , cateva date personale si o activitate care sa reflecte ceea ce esti nu sa mascheze asta.
2. Nu uita ca pe profilul meu esti in spatiul meu personal si implicit daca vrei sa ai acces la el trebuie sa tii seama de regulile si sensibilitatile mele. 
Inclusiv de sensibilitatile mele egotice. 
Ma straduiesc sa le diminuez dar pana una alta trebuie sa tineti seama de ele .
Daca nu-ti place ce fel de om sunt nu inteleg ce cauti aici. 
Bine,... vorba vine ca nu inteleg, intrucat este evident ca: atunci cand nu ai o viata incerci sa te consolezi incercand sa afectezi viata celor care evident ca au una.
3. Asigura-te ca interventiile tale sunt constructive, adica ca te apropie de implinirea scopurilor tale bine intentionate. 
Cand constati ca te indeparteazi schimba abordarea sau asteapta sa fii mai inspirat. 
Apreciez din plin bunul simt si exprimarea argumentata sau la obiect pe care ratiunea bunului simt o presupune.
4. Trateaza cu respect si caldura orice exprimare a prietenilor mei care presupune vulnerabilitate, deschidere sau sinceritate. 
Pentru ca sunt interesat doar de acele relatii care urmaresc ca tot ce este autentic, uman si demn in om (bineinteles asa cum inteleg eu aceste notiuni) sa prospere si sa se manifeste in siguranta.
5. Nu ma intereseaza dar nici nu ma deranjeaza convingerile sau conditionarile religioase sau spirituale ale nimanui. 
Insa va rog nu incercati sa ma convertiti direct sau indirect. 
Daca o sa simt ca am nevoie de o schimbare la nivelul convingerilor va voi cauta eu. 
In acest sens daca imi puneti o intrebare asigurati-va ca doriti parerea mea nu sa mi-o spuneti pe a voastra.Daca nu va este evident va mai spun ca ma straduiesc sa respect acest cod personal al bunelor maniere in relatie cu care m-au acceptat sau invitat in listele lor. "

Cristi Popan 28 aprilie la 14:00 ·
..... Un barbat casatorit nu-i un sclav sentimental si sexual al sotiei lui ce nu mai are dreptul la relationare cu alte femei.
Cu ce credeti ca sunt mai importante sentimentele, pasiunea sau increderea barbatului in sotia lui decat sentimentele, pasiunea si increderea in orice alta femeie.
Constiinta este cea care intelege ca detentia sentimentala cu care este asociata casatoria nu are nici o relevanta din punct de vedere a integritatii sau a cosntiintei.
Dimpotriva, acceptarea acestei perspective asupra casatoriei inseamna lasitate.
Nu este nimic integru in a trata oamenii casatoriti precum niste posesii ale partenerilor lor.


Cristi Popan 28 aprilie la 12:18
Vrem cu disperare o lume de tradatori de sine ca sa traim mai usor cu apasarea propriilor tradari.
Coalitia in ipocrizie este in realitate o coalitie a tradatorilor de sine care nu pot suporta actul de demnitate a celor care-si asuma pierderile care le aduce integritatea.
Iar asta este cu atat mai evident cu cat integritatea nu condamna si nu acuza tradatorii.
Dimpotriva le admira curajul de a se expune suferintei dezintegrarii sufletesti pe care tradarea o presupune.

Cristi Popan 28 aprilie la 11:49
Daca tu-ti tradezi sentimentele, constiinta si bunul simt de ce te-ar mai respecta cineva?
Tradatorii de sine fie ei dintre cei f puternici sunt in cel mai bun caz tolerati cat timp au putere sau cat timp sunt profitabili celor care-i suporta.


Toata perspectiva mea asupra relatiilor urmareste sa salveze tot ce este sanatos intr-o relatie de cuplu tocmai pentru a crea contextul si a oferi timpul ca ceea ce este placut si functional sa se dezvolte.
Scopul meu sunt relatiile durabile care produc dezvoltare si satisfactie.
Ideea ca relatiile au termen de expirare este doar o limita rusinoasa a viziunii noastre, limita intretinuta de nevoia noastra de a poseda pentru a ne declara puterea.
Nu trebuie neaparat sa punem punct la nici o relatie ca sa incepem de la zero o alta.
Trebuie sa dezvoltam relatiile pe baze sanatoase in care suntem in timp ce incepem si dezvoltam toate relatiile pe care ni le putem oferi.
Unele relatii bazate doar pe calcule sunt destinate rupturii dar numai pt ca nu a exista vreodata ceva autentic si sanatos in ele. 
Insa aceste relatii si calculele lor nu ma preocupa.
Orice om matur nu cere maturizare din partea nimănui, doar constată cu cine are de-a face, decide ce face și-și asumă consecințele deciziilor lui.

Ca sa mi atragi atentia prieteneste trebuie sa mi spui exact cum manipulez adica ce ascund si ce este lipsit de integritate dupa care sa-mi dai prilejul sa ti raspund la ele.
Plus ca trebuie sa fii la curent cu perspectiva mea de ansamblu. 
Doar atentionarile nu ajuta cu nimic.

Fotografia postată de Ioan Vlașin.

Siteul FiiConștient.ro  http://www.fiiconstient.ro/

http://www.zi-de-zi.ro/2017/03/03/cristi-popan-10-reflexii-incomode-despre-relatii/

https://www.scribd.com/lists/3361159/CRISTI-POPAN


https://www.facebook.com/isabellaprutean/videos/1296986080371234/

Fotografia postată de Dă o șansă reală relațiilor de cuplu.

Fotografia postată de Dă o șansă reală relațiilor de cuplu.

Varianta audio pe Mixcloud a lecturării:   https://www.mixcloud.com/katona-nicolae/

Playlistul meu YouTube ”Relații, Comunicare”


Cine dorește să susțină activitatea mea de împărtășire gratuită, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae


eJobs


nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html
Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner


Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');