Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, aprilie 29, 2018

Cum scapi de suferință


Mesageriind pe Fb cu Geno la miezu nopții, m-a lovit Inspirația de unde nici nu mă așteptam și nici acum nu îmi dau seama de unde ce și cum... :)
Merită citit, cel puțin de mine, din când în când, să nu uit ce gânduri inspiraționiste m-au lovit de-a lungu vieții mele, de unde nici nu mă așteptam la miezu nopții... :)  

Toți oamenii sunt pe interes, de sigur, aste e regula, programarea ancestrală animalică a creierului reptilian, paleocortex.
Egoismul privit în sensul supraviețuirii există la fiecare, mai mult sau mai puțin, în proporții variabile, chiar și la mine există și fluctuează, desigur, nu stă în loc.  


Unii spun că pentru alții nu contează suferința produsă de ei.
Contează cine suferă, la fiecare om! 

Contează când fiecare suferă, pt el însuși, asta este promordial pentru oameni: suferința lor personală.
Și fiecare își produce suferință, și și-o întreține, singur. 
Înțelegerea mecanismului de producere și întreținere a suferinței în viața ta, poate atenua suferința, asta afirm eu, dar nu sunt sigur dacă tu ai vreun interes real de a-ți diminua, cu adevărat, suferința.
O învățătură care se adresează acestei suferințe are succes, dacă susține că poate atenua suferința. 

Iubirea poate atenua mult suferința, o poate masca, cel puțin, ca să zic așa. 
Trece pe plan secund si nu i se mai da atentie si importanta, ba chiar te poti bucura de ea daca ti se schimba sistemul de interpretare - recadrare, ca la Isus
El zicea ca a suferi in numele lui pt credinta si scopul nobil al raspandirii invataturii e ceva de care nu tre sa iti fie teama si sa dea lumea inainte fara frică.
Chestii de interpretare, de programare, sugestionare... 

Cred ca nu conteaza prea mult povestea sub care este prezentata invatatura, cât timp ofera motive, motivatie, energie si vointa sa mergi mai departe cu zambetul pe buze si sa te poti bucura de viata asa cum este ea și așa cum ești tu
Sa poti trece peste orice fara sa dai prea mare importanta, fara sa te blochezi in interpretari negative disfunctionale, e un lucru mare, important.

A intelege si accepta ca suferinta este inevitabila si face parte din viata fiecarui om este un proces necesar pentru "impacarea" cu suferinta. 

A intelege ca suferinta are rolul ei important in viata fiecaruia, face parte din invatatura de baza pe care fiecare om ar trebui sa o primeasca, sa o inteleaga.

Bine-nțeles insa ca nu trebuie cautata suferinta, nu trebuie exacerbat rolul ei, si trebuie cautate metode, mijloace, tehnici eficiente de atenuare a ei, caci de fapt in asta consta unul din sensurile vietii: in punerea mintii la contributie pentru a putea schimba in bine si placut ceea ce ti se da ca rau si neplacut, a intelege ca raul, neplacerea, suferinta, vin ca EFECT al gandurilor si faptelor noastre si a celor din jur.
A intelege asta este primul pas, iar al doilea ar fi cautarea si experimentarea de invataturi, metode, mijloace, tehnici prin care te poti proteja si poti evita raul, neplacerea, suferinta.
Intelegerea faptului ca de alegerile fiecaruia depinde modul lui de viata, este de baza in cadrul unei invataturi spirituale eficiente.
Macar asta am inteles, cam cum trebuie sa arate o invatatura eficienta, urmeaza urmatorii pasi  

As spune si ca este oarecum in firea si natura omului, invatat cu suferinta de mic, sa nu aiba un interes real in a o eradica complet, caci oarecum subconstient stie ca are nevoie de "rău" si tot ce este legat si decurge din acest... concept
Asta simt pe pielea mea: orice provocare, orice schimbare, transformare, are INEVITABIL ceva rau, neplacut, o anumita doză de suferinta inclusa in ea!
Nu exista transformare 100% placuta in lumea asta, placerea vine la pachet cu neplacerea, binele cu raul, bucuria cu suferinta.
Poate asta este mai greu de inteles si acceptat de majoritatea oamenilor, dar undeva in esenta fiecaruia exista intelegere pentru asta, iar a discuta pe cazuri concrete, orice fel de caz, poate fi destul de edificator.

Concluzia: nu putem evolua fara transformare, si nu ne putem transforma, schimba, fara a suferi mai mult sau mai putin, cu fiecare schimbare si transformare.
Deci oamenii au o doza de masochism in ei, cu totii, caci toti vor schimbari, lucruri noi, evolutii noi, situatii noi, pozitii noi, toti vor transformari, continuu, nimic nu le ajunge, niciodata  

Din alta perspectiva, se poate spune ca asa am fost toti programati cand am intrat in acest joc al vietii terestre, ca oameni, fiinte omenesti.
Putem da vina pe altii care ne-au programat, ceea ce induce teama fata de ei - programatorii sau... Programatorul sau putem adopta o invatatura fara teama in sensul in care fiecare dintre noi a ales constient si responsabil sa intre in acest joc al vietii, dupa care i s-a instalat o amnezie necesara pentru a putea juca jocul , asa cum este el, fara a te putea "trezi" din el, in pozitia de jucator, deci fara a putea reveni la dulcea realitate in care suferinta nu exista, fiind eradicata, odata cu "raul" din care provine ea

Jucatorii beneficiaza in acest joc al vietii de marea si suprema libertate: de a face - manifesta raul, la dorinta, prin vointa si intentie, dar si necugetat, neintentionat, nedeliberat, neconstientizat.
Oamenii sunt programati sa faca raul, cu sau fara voia lor, sa se... bucure de aceasta libertate de a face rau, a trai raul pe pielea lor, fiecare.


 Geno - Să faci rău crezând că faci bine. 
Crezând că faci bine, normal că ești mulțumit, te bucuri. 
Dacă mai și crezi că ești responsabil pt. binele omenirii și că tre să nu fii de acord cu drepturile unora, de ex. ești iarăși mulțumit de tine. 
Consideri că tre să pui umărul la răul necesar de aplicat unora.

Kato - Sistemul judiciar face bine sau rău?
A condamna şi a da sentinţe de pedeapsă este rău sau bine ?
Oamenii cred că a face DREPTATE este bine, chiar dacă ea se face MEREU cu preţul de a face un nou... rău, deci de a MANIFESTA RĂUL DIN NOU!
Ce... oameni...
Să crezi că răul adus de IMPUNEREA DREPTĂŢII este... bun şi necesar, este sau nu este o... prostie, o inconştienţă, de fapt?
Totul depinde pe ce poziţie te situezi, nu-i aşa, pe cea a dreptăţii sau pe alta
Eu jonglez cu poziţiile, să pot înţelege poziţia fiecăruia, şi sunt multe şi variate poziţii, deşi cea a interesului PERSONAL este de bază, dar oamenii alunecă în multe părţi din ea
De exemplu dragostea şi iubirea este privită de mulţi ca o poziţie de... sacrificiu, în care dacă te situezi trebuie să te sacrifici INEVITABIL pentru alţii, pentru cei pe care îi iubeşti
Este ilogic, o inepţie de fapt, o credinţă disfuncţională, care permite de fapt manifestarea răului şi suferinţei în viaţa omului "iubitor".
Iubitor de... rău şi suferinţă, de fapt
Oamenii se păcălesc şi se lasă păcăliţi foarte uşor, în scopul de a întreţine mijloacele prin care răul şi suferinţa sunt manifestate în acest joc al vieţii.
Oamenii de fapt adoră această libertate de a manifesta răul, de a îl întreţine, pedalând pe... adevăr, dreptate, bine, plăcere, etc, întreţinând de fapt dualitatea şi ceea ce aduce în compensare complementar ea : neplăcerea, neadevărul, minciuna, răul, neplăcerea, căci dualitatea aduce la pachet aspectele complementare în manifestare.  

Dacă nu ai căuta binele şi nu ai lupta pentru bine deloc, niciodată, nu ai avea parte de rău.
Dacă nu ai căuta plăcerea nu ai avea parte de neplăcere.
Dacă nu ai căuta bucuria nu ai avea parte de tristeţe.
Dacă nu ai căuta nimic din ceea ce tu crezi că este bun, nu ai avea parte de nimic din ceea ce tu drezi că este rău!

Asta însă face parte dintr-o... supremă învăţătură, care nu se adresează tuturor... jucătorilor, de sigur
Jucătorii vor să experimenteze de fapt tot ce pot experimenta în cadrul acestui joc al vieţii terestre, joc de realitatea virtuală în care suferința poate fi experimentată senzorial, pe pielea ta, prin intermediul acestei bioinginerii minunate numită corp omenesc
Ne servim de corpurile omeneşti pentru a putea experimenta jocul de-a oamenii în această lume, în acest joc, şi oamenii se bucură de tot ce pot experimenta, în mod liber, creativ, creator, deci şi de... rău, răutate, neplăcere, durere, suferinţă, neadevăr, minciună...
Eu constat însă că libertatea oamenilor este îngrădită tot mai mult, cu timpul, prin legi şi decrete, prin sistemul judiciar, prin sentinţe de condamnare şi pedepse...
Prin răul instituit de unii se îngrădeşte libertatea de a face rău a altora, şi răul nu dispare ci doar se... transformă.

Cum ar putea dispare răul din această lume, din acest joc?
Nici cum!
Aşa este făcută lumea şi programat totul, încât răul să poată fi manifestat şi întreţinut continuu.
Libertatea de a manifesta şi experimenta răul este inclusă în regulile jocului.
De aceea Dumnezeu nu l-a desfiinţat niciodată pe Diavol, deoarece El l-a creat, ca parte integrantă din acest joc

Dumnezeu şi Diavolul nu sunt duşmani, nu se luptă niciodată, nu au cum şi de ce de fapt, ar fi ilogic şi imposibil, dar... cine să înţeleagă asta?
Oamenii ce luptă cu răul au preluat această credinţă (disfuncţională) că există un rău care trebuie şi poate fi învins definitiv, anulat total
Aşa arată rolul unora, de luptători pe poziţia Binelui Suprem, iar aceste roluri întreţin de fapt în manifestare Răul şi tot ce aduce cu el, neplăcere, durere, suferinţă...
Cel ce luptă, indiferent de cauza pentru care luptă, întreţine Răul în această lume, căci poziţia de luptător implică lupta contrariilor, manifestarea separatismului ce întreţine dualismul (bine / bun- rău), dreptate - nedreptate, etc.

A nu face rău este posibil doar în situaţia şi poziţia din care nu vrei să faci vreun... bine, nimănui, nici măcar ţie însuţi !

Dar cine să înţeleagă şi să accepte asta?
Ar fi ceva... inuman, ne omenesc, ne mai văzut, de ne conceput...

Deci : eşti un om bun sau un on rău?
Tu întreţii binele în manifestare?
Tu întreţii răul în manifestare?
Adică în această lume, în acest joc, în... viaţa ta
Dacă întreţii răul poţi fi un om bun?
Dar dacă întreţii binele poţi fi un om rău?
Acest mod de a pune astfel de întrebări închise cu un singur răspuns posibil, întreţin dualismul, separatismul, blocajul mental în această... realitate virtuală de joc interactiv
IMPUNEREA ALEGERII, a unor ANUMITE alegeri, programate, a unor anumite scenarii de joc, reguli de joc, limitarea libertăţii de decizie, toate astea fac parte din jocul vieţii... tale, în care tu joci un rol de om, inconştient de ceea ce... faci, cum faci, de ce faci, pentru ce faci, de fapt...  

Nici nu ştii bine de ce citeşti acum aceste rânduri, nu-i aşa ?
E bine că le-ai citit?
E bine că le-am scris?
Pentru... cine este bine, de fapt, oare?
Dacă este bine pentru cineva, atunci cu siguranţă îi va aduce şi un... rău, la pachet, complementar, în... compensare, nu-i aşa ?
Căci nimic nu se căştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă.
De aceea totul trebuie să se compenseze, mereu, cumva, în lumea asta... duală
.
Scapă cine poate.
Cine poate să se situeze pe o poziţie mentală şi emoţională... nonduală.

Cine poate, oare, asta?
Câţi scapă, oare, în... "timpul vieţii" ?
Tu ai scăpat?
Vei scăpa, oare?

M-a lovit Inspiraţia să fac un articol, că nu am mai făcut demult unu.
Acum mă culc la loc. 
La locul meu, de unde mă teleportez în... realitatea mea

Geno - Nu-s specială și sper să nu ajung vreodată să cred asta.

Kato - Ești specială da numa nu percepi tu în ce sens și direcție....


E greu, pentru marea majoritate a oamenilor, să perceapă cât de speciali sunt, și în ce constă specialitatea lor care îi face să fie speciali. :) 
Mie mi-a fost foarte de greu, m-am chinuit tare să înțeleg, și pentru asta am trecut prin chinurile facerii omului ca să înțeleg natura mea umană făcută de natură sub chipul meu uman. 
Acum înțeleg că nașterea prin durere este manifestarea durerii din naștere ca programare pentru durerile continue viitoare ce însoțesc fiecare transformare. 
A te naște ca om este o transformare, una ce doare, știu bebelușii ce știu nu țipă ei degeaba că vor înapoi de unde au venit pe lumea asta de chin și suferință...

Da... dacă tot suntem aici, adică eu aici și tu acolo, te-ai putea întreba ce cauți tu acolo, așa cum m-am întrebat ce caut eu aici. 
De ce?
De ce nu? 
Ca să afli, nu de alta, că de alta te poți ocupa altă dată, când te vei întreba alt ceva. 
La următorul meu articol, de exemplu bun de exemplificat, de sigur. 
Oriunde ai merge, tot acolo te afli, deci nu te agita să tot mergi altundeva, hai aici, revino aici, și să vezi ce bine va fi acolo unde ești, de câte ori te întorci la tine de aici. :)
Te vei bucura, mereu, că ai... scăpat, cu bine, de aici... :)

Deci ai înțeles cum scapi de suferință?
Pur și simplu trebuie să nu o mai atragi în mintea și viața ta.
Și o atragi de câte ori te gândești la ea sau la opusul ei complementar, căci astfel menții dualitatea în viața ta și manifestezi suferința și complementaritatea ei, la pachet. 
Prea... greu de sigur, ca să poți aplica în practică, și nu cred că vei vrea vreodată să scapi de complementaritatea ei, da mă bucur că în sfârșit ai înțeles, și putem trece mai departe, la... alt articol, eliberați de problema asta, nu-i așa? :) Suferința este necesară până ai asimilat tot ce poți asimila din ea ca lecții de viață.
Dar nici un om nu e asa de... asimilabil, de aceea toți suferă pe rupte în... realitate, nu-i asa? 
Ati scapat vreunul de suferință? 
Cam când crezi că vei scăpa, oare, și nu va mai fi necesară în viața ta?
Cum vei trăi apoi, în continuare? 
Playlistul meu Youtube Iubire, Fericire

Distribuie articolul, mulțumesc! -DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs


APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK


Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun
Vinci3D https://pdctrk.com/a/58cc93f9 
Explaindio https://pdctrk.com/a/261014d3 
StopMotionCreator https://pdctrk.com/a/f7520ab5 
UpNextEngage https://pdctrk.com/a/32e6486e 
Storyxy https://pdctrk.com/a/5431c4de 
Promoyze https://pdctrk.com/a/046bdb94 
AscendPages https://pdctrk.com/a/4a3854b7 
OptInUp https://pdctrk.com/a/be6f28af 
FanInviter https://pdctrk.com/a/d6967d36 
Viddipop https://pdctrk.com/a/76d4438c

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');