Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, aprilie 13, 2018

Recomandare lectură - Daniel J. Siegel - Mintea, Vâltoarea Minții



Investește în dezvoltarea ta personală spirituală, urmând un program, prin donație, accesând acest link (Nivelul2): https://ko-fi.com/katospirit/tiers

Mintea - Daniel J. Siegel

”Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane.
O carte ce va sta pe același raft cu Teoria relativității a lui Einstein, și cu Originea speciilor a lui Darwin.
Ce este mintea? 

Din ce e făcut, în realitate, sinele? 
Prin ce diferă mintea de creier? 
Deși conținutul minții – emoțiile, gândurile și amintirile – au fost frecvent explicate, esența mintii a fost arareori definită (dacă s-a încercat vreodată cu adevărat).
În această carte, celebrul neuropsihiatru Daniel J. Siegel, un apreciat autor de cărți bestseller New York Times, face uz de rigoarea lui caracteristică și de instruirea interdisciplinară, pentru a oferi o definiție a minții, care pune în lumină cine, ce, cum, când, unde, ba chiar și de ce suntem așa cum suntem, și de ce mintea omului este așa cum este, dar mai ales ce anume poate mintea să devină.

Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective, și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de auto-organizare a minții, care emerge atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul, și cu lumea înconjurătoare.
”Deși face accesibile și captivante variate științe (de la neurobiologie la fizica cuantică, antropologie și psihologie), această lucrare oferă o perspectivă inedită, ce răspunde unora dintre cele mai persistente întrebări de natură personală și globală – despre identitate, conexiune interumană și cultivarea stării de bine în viețile noastre.
Daniel Siegel lărgește perspectiva lumii noastre prin această explorare a minții – care deschide și transformă însăși mintea cititorului.
Din călătoria prin adîncurile Minții se naște sentimentul irezistibil că suntem conectați cu ceilalți și cu universul.” – Daniel Goleman

”Daniel Siegel este autorul pe care, dacă nu l-ai citit până acum, ai ratat nenumărate șanse de a trăi o viață conștientă și împlinită. 
Mintea este cel mai important text dintre toate scrierile sale, fiindcă tratează complexitatea umanității dintr-o perspectivă unică, știintifică și spirituală în același timp. 
Este o carte epică!” – Gaspar Gyorgy – psiholog clinician, psihoterapeut relațional și autor al cărților Copilul invizibil și Revoluția iubirii.

”Dan Siegel este, în opinia mea, unul dintre cei mai mari cunoscători ai minții umane. 
Perspectivele lui au influențat enorm propria mea înțelegere privind mintea și viața. 
Daca sunteți interesați de stiința vindecării, această carte constituie o lectură obligatorie.” – Deepak Chopra – autor de cărți, orator și susținator al medicinei alternative.

”Dan Siegel este un adevărat pionier în aplicarea celor mai noi descoperiri din știință în sănătate, educație și politici publice. 
Cu Mintea, el ne duce într-o călătorie științifică și filosofică, ce are profunde implicații asupra felului în care gândim, simțim și trăim.” – Arianna Huffington – personalitate media, femeie de afaceri și fondatoare a site-ului The Huffington Post.

”Mintea e o carte cum numai inimitabilul Dr. Siegel putea scrie: o remarcabilă fuziune între stiință, povești de viață, învățături despre mindfulness și metafore inedite. 
Nu e o surpriză că Siegel a făcut ca viața multor mii de oameni, din toata lumea, să fie mai bună. 
Această carte vă deschide ochii și mai larg.” – Diane Ackerman – poetă, eseistă și naturalistă.

Vâltoarea minții - Daniel J. Siegel
”Vâltoarea minții este o carte revelatoare și impresionantă, un dar minunat pentru noi toți. 

Daniel Siegel demonstrează cum presupusele dezavantaje ale anilor adolescenței au, de asemenea, avantajele lor. 
Lecțiile de viață care îi așteaptă pe adolescenți sunt lecții din care putem învăța cu toții, indiferent de vârstă.”
- Daniel Goleman, autor al cărții Inteligența emotională

”Daniel Siegel priveste adolescența, nu ca pe o problemă sau dificultate care trebuie depășită, ci mai degrabă ca pe un izvor de curaj și creativitate. 
Prin atitudinea plina de consideratie, Valtoarea mintii este foarte potrivita atat pentru adolescenti, cat si pentru parintii si mentorii acestora.”
- Lawrence J. Cohen, autor al cartilor Retete de jocuri si Retete impotriva ingrijorarii

„Construcția cărții permite cititorului să înceapă lectura cu partea care tratează subiectul pe care dorește să îl aprofundeze. 
Poți citi Partea a III-a pentru relatii sau Partea a II-a pentru informatii despre creier. 
Daca inveti cel mai bine prin discutii inspirate din povestiri, ai putea incepe cu Partea a IV-a, citind sectiunile precedente si partile dedicate practicii mai tarziu. 
Experimenteaza si vezi ce ti se potriveste cel mai bine. 
Cele patru parti si sectiunile de Instrumente creeaza un intreg, dar cititorul poate spicui printre ele la un mod care sa raspunda nevoilor sale.”
- extras din Valtoarea mintii

”În vâltoarea minții se învârt multe idei noi pe care le putem împărtăși de o manieră constructivă prin explorări creative și prin căutarea noului în adolescență, însă putem aluneca, la fel de ușor, într-un alt tip de vâltoare a minții, în care pierdem controlul și echilibrul, iar emoțiile actionează ca un tsunami de sentimente copleșitoare. 
În acele momente, ne umplem nu numai de exaltare mentală, ci și de confuzie. 
In adolescenta, trecem prin ambele tipuri de valtori ale mintii. 
Pe scurt, modificarile cerebrale din adolescenta prezinta atat riscuri, cat si oportunitati. 
Modul in care navigam pe apele adolescentei, ca tineri aflati in aceasta calatorie sau ca adulti insotitori, poate indrepta corabia care este viata noastra catre locuri periculoase sau catre aventuri palpitante. 
Decizia ne apartine.”
- extras din Vâltoarea minții

Mindfulness şi neurobiologie - calea către cultivarea stării de bine - Daniel J. Siegel
”Practica mindfulness nu este nicidecum o toană recentă. 

Culturile străvechi şi religiile de pe toată suprafaţa globului s-au folosit dintotdeauna de diverse metode - de la meditaţie şi rugăciune până la yoga şi tai-chi - pentru a ajuta oamenii să progreseze către starea de bine prin concentrarea atenţiei şi prin acordarea la clipa prezentă. 
Acum s-a dovedit ştiinţific că starea de atenţie conştientă ne potenţează bunăstarea fizică, mintală şi socială. 
Înarmat cu dovezi empirice, Siegel adoptă o abordare inovatoare: aduce laolaltă descoperirile rezultate în urma unor cercetări de ultima oră şi înţelepciunea practicilor de mindfulness, pentru a demonstra cum ar putea funcţiona această abilitate accesibilă oricui şi modul în care cultivarea ei ne poate îmbogăţi viaţa.
În centrul acestei sinteze vizionare dintre ştiinţă şi practică se află ideea că, prin conştientizarea experienţelor noastre neîntrerupte, în noi se creează o legătură - sau rezonanţă - care controlează anumite circuite sociale şi emoţionale din creier.
Practica mindfulness stimulează dezvoltarea acestor "circuite de rezonanţa" - o dezvoltare ce transformă starea de atenţie conştientă permanentă într-o stare de rezistenţă pe termen lung.
Coroborând studii moderne cu sondări ale experienţei directe, volumul Mindfulness şi neurobiologie oferă o perspectivă unică asupra vieţii noastre lăuntrice, a relaţiilor interpersonale şi a dezvoltării stării de bine şi a fericirii.

Creierul copilului tău - 12 strategii revoluţionare de dezvoltare unitară a creierului copilului tău
Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson

”În această carte practică şi deschizătoare de drumuri, Daniel J. Siegel, neuropsiholog, autor al cărţii de succes Mindsight (Observarea minţii) şi specialistul în consiliere parentală, Tina Payne Bryson, ne oferă o abordare revoluţionară pentru creşterea copiilor, cu ajutorul a douăsprezece strategii cheie, care încurajează o dezvoltare cerebrală sănătoasă, ceea ce îi face pe copii mai calmi şi mai fericiţi. 
Autorii explică – şi fac accesibilă – noua ştiinţă a modului în care creierul copilului creează căi neuronale şi se maturizează. 
Creierul "superior" – care ia decizii şi echilibrează emoţii – se formează până la aproximativ douăzeci şi cinci de ani. 
Şi, în special la copiii mici, emisfera dreaptă şi emoţiile ei au tendinţa de a domina logica emisferei stângi.
Nu e de mirare că cei mici au accese de furie, se bat, sau stau îmbufnaţi. 
Aplicând aceste descoperiri, în fiecare zi, părinţii pot transforma orice ieşire, conflict, sau teamă, într-o ocazie de a integra creierul copilului şi de a încuraja o evoluţie vitală.
Completată de strategii de rezolvare a dificultăţilor zilnice, potrivite vârstei şi de ilustraţii care vă vor ajuta să-i explicaţi copilului, aceste concepte, cartea CREIERUL COPILULUI TĂU vă arată cum să cultivaţi o dezvoltare emoţională şi intelectuală sănătoasă, astfel încât copiii să poată avea vieţi echilibrate, pline de sens şi armonie.”

Inteligenţa parentală - disciplină dincolo de drame şi haos emoțional - 
Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson

”Experţii din spatele bestseller-ului Creierul copilului tău – Daniel J. Siegel şi Tina Payne Bryson – explorează acum provocarea finală în creşterea copilului: disciplina
Un bol cu micul dejun aruncat prin toată bucătăria. 
Laptele şi cerealele împroşcate pe tot peretele. 
Sau unul dintre copiii tăi îşi ameninţă fratele mai mic. 
Sau primeşti un apel telefonic de la directorul şcolii, a treia oară în această lună. 
Ce faci?
Inteligenţa parentală îţi oferă o hartă eficientă, plină de compasiune pentru a trata aceste accese de furie, tensiuni şi lacrimi – fără a provoca o scenă.
Bazat pe descoperiri recente despre creier, care ne oferă perspective profunde asupra copiilor pe care îi creştem şi cărora le oferim dragostea noastră, asupra educării în moduri care favorizează dezvoltarea optimă, această carte oferă o abordare de tip “relaţional" care se bazează pe dorinţa înnăscută a copiilor de a-i mulţumi pe părinţi şi de a se înţelege cu ceilalţi.
Plină de poveşti sincere şi ilustraţii jucăuşe care dezvăluie sugestiile autorilor asupra vieţii, Inteligenţa Parentală prezintă mesaje clare într-un format practic şi îmbietor.
Folosind aceste tehnici, vă puteţi creşte copiii într-un mod puternic concentrat pe construirea relaţiilor, respect şi mai puţină dramă şi conflicte. 
Ca urmare, viaţa ta de părinte va fi mai uşoară şi parentajul tău mai eficient. 
Şi, cel mai important, vei crea conexiuni în creierul copilului tău care să-i dezvolte aptitudinile emoţionale şi sociale care îi vor fi de folos începând de acum şi până la sfârşitul vieţii – toate acestea în timp ce îţi vei consolida relaţia cu copilul tău.”
.
” Daniel J. Siegel (născut la 17 iulie 1957) este profesor clinic de psihiatrie la Școala de Medicină UCLA și director executiv al Institutului Mindsight.
Daniel J. Siegel și-a primit diploma de medicină la Harvard Medical School și și-a finalizat studiile medicale postuniversitare la UCLA  cu pregătire în pediatrie și psihiatrie pentru copii, adolescenți și adulți. 
El a fost membru al Institutului Național de Cercetare în Sănătate Mintală la UCLA, studiind interacțiunile familiei, punând accent pe modul în care experiențele de atașament influențează emoțiile, comportamentul, memoria autobiografică și narațiunea.

Siegel este profesor clinic de psihiatrie la UCLA School of Medicine și co-director fondator al Mindful Awareness Research Center la UCLA. 
Educator, el este un distins membru al Asociației Americane de Psihiatrie și beneficiar al mai multor burse de onoare. Siegel este, de asemenea, directorul executiv al Institutului Mindsight, o organizație educațională, care oferă învățare online și seminarii în persoană care se concentrează asupra modului în care dezvoltarea vederii minții la indivizi, familii și comunități poate fi îmbunătățită prin examinarea interfeței relațiilor umane și a relațiilor de bază. procese biologice. 
Practica sa de psihoterapie include copii, adolescenți, adulți, cupluri și familii. 
El servește ca director medical al LifeSpan Learning Institute și în consiliul consultativ al Blue School din New York City, care și-a construit curriculum-ul în jurul abordării Mindsight a lui Siegel. 
Siegel este, de asemenea, în Consiliul de administrație al Garrison Institute .

Siegel a publicat multe pentru publicul profesionist. 
Este autorul a numeroase articole, capitole și a textului, The Developing Mind: How Relationships and the Brain Interact to Shape Who We Are (2012). 
Această carte prezintă domeniul neurobiologiei interpersonale și a fost utilizată de o serie de organizații clinice și de cercetare din întreaga lume.
Siegel servește ca editor fondator pentru Norton Professional Series on Interpersonal Neurobiology, care conține peste șaizeci de manuale.
Mindful Brain: Reflection and Attunement in the Cultivation of Well-Being (2007) explorează natura conștientizării conștiente ca un proces care valorifică circuitele sociale ale creierului, deoarece promovează sănătatea mentală, fizică și relațională.
The Mindful Therapist: A Clinician's Guide to Mindsight and Neural Integration (2010), explorează aplicarea tehnicilor de focalizare pentru propria dezvoltare a clinicianului, precum și dezvoltarea viziunii mentale și a integrării neuronale de către clienții lor.
Pocket Guide to Interpersonal Neurobiology: An Integrative Handbook of the Mind (2012), explorează modul de aplicare a abordării neurobiologiei interpersonale pentru dezvoltarea unei minți sănătoase, a unui creier integrat și a relațiilor empatice.
Mind: A Journey to the Heart of Being Human (2016) oferă o explorare profundă a vieții noastre mentale pe măsură ce acestea ies din corp și relațiile noastre unul cu celălalt și cu lumea din jurul nostru.
Cartea sa Aware: The Science and Practice of Presence(2018) oferă instrucțiuni practice pentru stăpânirea Roții Conștientizării, un instrument pentru a cultiva mai multă concentrare, prezență și pace în viața de zi cu zi. Publicațiile Siegel pentru profesioniști și public au fost traduse în peste 40 de limbi.

Cartea lui Siegel, Mindsight: The New Science of Personal Transformation (2010), oferă cititorului general o explorare în profunzime a puterii minții de a integra creierul și de a promova bunăstarea. 
A scris cinci cărți pentru părinți, inclusiv Brainstorm: The Power and Purpose of the Teenage Brain (2014); Copilul cu tot creierul: 12 strategii revoluționare pentru a hrăni creierul în curs de dezvoltare al copilului dvs. și disciplina fără dramă: modul întregului creier de a calma haosul și de a hrăni mintea în curs de dezvoltare a copilului dvs. , ambele cu Tina Payne Bryson, PhD., The Yes Brain: How to Cultivate Courage, Curiosity, and Resilience in Your Child (2018), de asemenea, cu Tina Payne Bryson, PhD., și Parenting from the Inside Out: How a Deeper Self-Ințelegere te poate ajuta să crești copii care prosperă (2003) cu Mary Hartzell, M.Ed.

Siegel este implicat în mindfulness și a dezvoltat domeniul Neurobiologiei interpersonale care este o viziune interdisciplinară asupra experienței de viață care se bazează pe peste o duzină de ramuri ale științei pentru a crea un cadru de înțelegere a subiectului și vieții noastre interpersonale.
Cea mai recentă lucrare a lui Siegel integrează teoriile neurobiologiei interpersonale cu teoriile practicii Mindfulness și propune că practica mindfulness este un proces foarte dezvoltat de acordare inter și intrapersonală.” https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_J._Siegel

.

Conferințe TEDx cu Daniel J. Siegel, din playlistul meu Youtube ”Conferinţe TEDx Talks



Tutorial traducere subtitrare Ro din Engleză automat:
https://www.youtube.com/watch?v=4TcuMcKmM1I&list=PLbN5sJc5PARAisWit4A6GH_-dPIrBXqHc&index=1&t=22s











Distribuie articolul, mulțumesc! 


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi blogul meu : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Aici ai linkul către CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !   http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


Toate siteurile și conturile mele, activitatea mea, resursele oferite ție: https://ko-fi.com/post/Kato--Resurse-utile--Dezvoltare-Spirituala-N4N0DJ6CW

CUPRINSUL articolelor Kato publicate pe platforma Ko-Fi: https://ko-fi.com/post/CUPRINSUL-articolelor-Kato-publicate-pe-platforma-F1F8IFBIA

Aici poți asculta podcasturile mele publicate pe pe platforma Anchor: https://anchor.fm/kato-podcast
(Există și un Membership la 3,99 lei)

Playlistul meu Youtube ”Creații personale Kato”: https://youtube.com/playlist?list=PLbN5sJc5PARCXWVENfJT1gfDLmscQSOMC


Link de Abonare la canalul meu Youtube, dacă nu ești deja abonat: https://www.youtube.com/user/katonanico?sub_confirmation=1

Alătură-te canalului meu Youtube pentru a primi acces la beneficii (membership lunar): https://www.youtube.com/channel/UCo5x0Chp37_rsEj8XqgoTSA/join

Kato Newsletter - Te poți abona la Newsletterul meu periodic prin Email, și vei fi ținut la curent cu noutăți din activitatea mea, completând formularul aici: https://blogspot.us16.list-manage.com/subscribe?u=1b6a4b0738569bd2193802752&id=dd82c2db1c

Investește în dezvoltarea ta personală spirituală, urmând un program, prin donație (Nivelul 2).
Poți dona:
- ocazional, donând de o cafea sau mai mult (ai acces 30 zile la unele postări accesibile tuturor sponsorilor), sau
- să devii Membru Sponsor (sponsorizare lunară), beneficiind astfel de o mulțime de Bonusuri accesibile doar Membrilor sponsori, care se încadrează într-un Program de dezvoltare personală spirituală accesând acest link (Nivelul2): https://ko-fi.com/katospirit/tiers
Nivelurile și beneficiile Membrilor sponsori de la fiecare Nivel le poți vedea pe linkul de mai sus.

Platforma (Ko-Fi) este special construită pentru sponsorizarea creatorilor de conținut (bloggeri, vloggeri, artiști, muzicieni, etc) care oferă continuu creațiile lor publicului.
În oferta mea vei primi acces la un program de dezvoltare personală spirituală, pe mai multe niveluri de sponsorizare, cu beneficii progresive pentru fiecare nivel (acces la postări dedicate doar Membrilor sponsori, Liveuri, înregistrări video, discuții online de grup și private, acces la un grup privat al membrilor sponsori, pdfuri, ebookuri, webinarii, workshopuri, cursuri, cărți, discounturi, etc)
Deci prin funcția de sponsorizare lunară pe niveluri, nu este vorba doar de o simplă sponsorizare, ci de o INVESTIȚIE în dezvoltarea ta personală spirituală, pe care doar Membri sponsori o pot accesa!

Poți Dona și direct prin PayPal, în contul reprezentat de acest email: katonanico@gmail.com Link de donație: https://www.paypal.me/KatonaNicolae

Mulțumesc!

Conștientizare, pace, sănătate, și o zi minunată în continuare!


Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');