Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, decembrie 21, 2018

Legea Atracției și Suferința, NefericireaMind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Articolul de față este un răspuns la cererea primită și expusă mai jos, un răspuns util atât mie cât și altora, ca exercițiu de gândire. 
Deci, mulțumesc pentru această cerere:
”Uneori îmi pun întrebarea dacă nu cumva suntem ca în matrix, niște baterii pt energie, iar ca bonus... să ne închipuim că avem și noi câte ceva, o famile, o relație, o partidă de sex, etc.
Întrebare : cred că foarte multă lume a auzit de așa zisa lege a atracției, cred că milioane de oameni de pe mapamond au pus-o în aplicare, sau măcar... au încercat.
Dar cu toată această așa zisă lege... de ce atâta oroare în lume??? De ce atâta suferință? Nu știu... mie mi se pare că noi oamenii nu suntem altceva decat niște sclavi, atât.
Nu există nici un om să stea să se bucure de viață fără să muncească din greu. Și muncești frate, muncești pt hrană, întreținere, copii, medicamente etc, dar cel mai mult culmea... muncești ca să îți faci un statut social. Și asta ca să fii plăcut și acceptat de societate.
Deci practic... măști sociale. 
Măști care îți aduc multă suferință ție ca entitate, pentru că este total în contradicție cu ceea ce ai dori tu, cu ceea ce dorește sufletul tău.
Pentru că dacă ai face ceea ce ai dori tu... practic cred că nu ai mai avea cine știe ce prieteni... ți-ai băga una doua p... în ceea ce nu ți-ar plăcea și ce nu ți-ar conveni .
Deci, d-le Katona, țin foarte mult să vă aud părerea dumneavoastră, este importantă pentru mine.”

Kato Problematica atracției și a complementarității ei - respingerea, este foarte complexă, multifactorială, de aceea lumea nu o prea poate asimila. 
Nici eu nu pot afirma că am asimilat-o total, deoarece, vorba geniului savant, pentru a rezolva o problemă este necesar să te ridici la un nivel de conștientizare superior celui care a generat problema, iar uneori este necesar să te ridici chiar mai multe niveluri, nu doar unu, pentru a avea o panoramă completă a determinismului cauzal.
Jocul Vieții este unul complex, multilevel, cu mai multe niveluri, jocurile virtuale copiază de fapt realitatea, și este necesar să parcurgem aceste niveluri pas cu pas, treaptă cu treaptă.
Jocul este complex, dificil, greu, asta este clar, iar durerea și suferința fac parte din joc, evident, fac parte din viața fiecăruia, căci este un joc al DUALITĂȚII, de fapt.
Totul este dual aici, și asta ar trebui analizat, înțeles, și acceptat, după care poate urma controlul exercitat în mod conștient asupra evenimentelor și experiențelor duale pe care vrei să le atragi sau nu în viața ta, în manifestare.
Despre asta este Legea Atracției, de fapt, despre cum poți înțelege și apoi controla ce vrei să experimentezi, și cum, în viața ta.
Deci, merită, evident, să vorbim despre asta, să analizăm asta, să căutăm să înțelegem ce și cum atragem în manifestare, în viața noastră, și să ajungem la nivelul la care să putem decide conștienți cum vrem să arate viața noastră în continuare.

E greu de vorbit pe scurt despre asta, ar trebui să scriu o carte măcar. Dar am scris mai multe articole deja, care au legătură între ele, și poate se va contura și cartea, pe baza lor, căci voi mai scrie și alte articole, în completare. 
În plus, am playlisturile youtube pe tematici, care vin în sprijinul cunoașterii și înțelegerii, mai ales pentru cei ce citesc mai greu dar vizionează materiale video mai ușor. Voi mai face și lecturări ale articolelor, materiale video, pentru cei ce preferă vizionarea.
Această cerere m-a determinat să mai fac un playlist youtube nou, util, atât pentru mine cât și pentru alții: ”Legea Atracției Manifestareaîn care am postat și voi mai adăuga videouri care au legătură cu înțelegerea Legii Atracției, și cum aducem în manifestare evenimentele din viața noastră.
Abonează-te la canalul meu, să fii la curent cu noutățile, și să beneficiezi de cea mai mare bibliotecă video de dezvoltare personală, probabil, existentă pe youtube în limba română, la ora actuală - peste 100 de playlisturi, peste 10.000 de materiale video.Privind Legea atracției, problema constă în faptul că oamenii nu sunt învățați ce și cum să atragă, în mod conștient, și selectiv, de mici copii. 
Li se bagă în cap principii eronate de viață după care să se ghideze, și astfel atrag fără să-și dea seama ceea ce nu vor, lucruri de care le e frică (de ce ți-e frică nu scapi, până nu scapi de frică :) ) , lucrurile de care fug, pe care le resping emoțional, etc. Deci atragem în mod inconștient suferința dacă ne este frică de ea, dacă îi dăm atenție, dacă ne focusăm pe ea, deși conștient nu vrem să o aducem în manifestare, în viața noastră. 
În plus, cei ce nu știu exact ce vor să atragă, și stau în standby, în așteptare, în incertitudine, deoarece nu știu foarte clar ce vor, sunt prinși în forțele de atracție ale altora, care știu exact ce vor, sau ce nu vor. 

Deci, altfel privind, dacă nu știi exact cum să te autocontrolezi pe tine și viața ta, evenimentele tale de viață, vei fi automat supus forțelor declanșate de alții, cei din jur, cei cu care interacționezi, cei de care te lași influențat, cei în care crezi, cei în care ai încredere, cei care te-au educat, învățat câte ceva, etc. plus efectele faptelor tale și ale altora, din trecut, cu bătaie în timp - efectele karmice.
Este și o problemă de loc(us) de control (locus of control), unde este situat locul tău de control, înăuntru sau în afară.
Locusul de control se referă la atitudinea pe care o ai cu privire la posibilitatea de a atinge obiectivele și țelurile dorite de tine. 
Reprezintă măsura în care tu atribui comportamentului tău o cauzalitate internă - propriile decizii, sau externă - factorii de mediu
Este percepția ta personală privind forțele care determină recompensele sau pedepsele determinate de comportamentul tău, măsura în care crezi că poți controla rezultatele și evenimentele care îți influențează viața. 
Dacă crezi că poți controla sursa recompenselor și pedepselor, ai locus de control intern - recompensele sunt determinate de propriul comportament, de propriile capacități și atribute, iar dacă crezi că recompensele și pedepsele nu pot fi controlate de către tine - recompensele sunt controlate de către ceilalți, de șansă, noroc sau destin, ai un locus de control extern.
Legea atracției arată un fapt real, că dacă crezi în tine și posibilitatea ta de a controla ceva (locus de control intern), se face voia ta, iar dacă nu crezi în capacitatea ta de a controla viața ta (locus extern), vei face voia altora și te vei lăsa influențat de factorii de mediu.
Legea atracției nu este în contradicție cu psihologia, desigur, este doar o oglindire a realității din alt punct de vedere, și se susțin de fapt, dacă sunt corect elaborate, exprimând același adevăr: faptul că ceea ce gândești în prezent are efecte asupra prezentului și viitorului manifestat ca ”viața ta”.

Deci aș spune că avem o mare problemă de... educație, de fapt, de conștientizare, iar în rândul populației există un foarte scăzut nivel de conștiență privind înțelegerea lumii și vieții, și implicit elaborarea unei educații adecvate, eficiente. 
Aș spune chiar că oamenii nu au capacitatea de a înțelege o realitate atât de complexă, și constat de multe ori că atunci când explic câte ceva, puțini pricep, dar și că eu înțeleg greu unele lucruri, deoarece gândesc prin prisma unor tipare de gândire care sunt greu de schimbat, transformat. 
Nici eu nu înțeleg totul, desigur, dar mă străduiesc continuu să asimilez continuu câte ceva. 
Problema principală este cu conștientizarea conexiunilor, la fel ca la atenția distributivă, putem avea în câmpul atenției doar 7-9 elemente, restul par a nu exista, deși sunt înregistrate subconștient cumva. 
Oamenii spun de multe ori: ”Știu asta”, când le spui/ explici ceva, dar constați că dacă îi rogi să explice ei ceea ce afirmă că știu, au în general mari probleme cu elaborarea explicației, denotând că doar li se părea că știu și că au înțeles acel lucru. 
De exemplu afirmația : ”De ce ți-e frică nu scapi” o cunoaște cam toată lumea, o știe, și li se pare ceva banal, dar dacă rogi pe rând câțiva oameni să îți explice cum funcționează asta, logic, ca mecanism cauzal, devine ceva... amuzant să urmărești argumentația lor.

Pe scurt, oamenii sunt de fapt foarte limitați în gândire și înțelegere, urmează tipare ineficiente, și nu își cunosc limitele înțelegerii și conștientizării lor, toți se cred mai deștepți decât sunt, se supraevaluează, la fel și eu, desigur, de aceea pot confirma că nu vorbesc aiurea. :)

Dar eu conștientizez că mă pot testa încercând să explic, în scris, de exemplu, ceva ce cred că știu, că am înțeles, și așa mă verific rapid unde am probleme, ce nelămuriri am de fapt, neclarități, etc. 
Blogurile mă ajută foarte mult, când scriu articolele îmi dau seama rapid cât m-am supraevaluat și unde am probleme, lacune.
La fel este în dialoguri, când cineva cere explicații și încerci să formulezi un raționament coerent. Nu reușești mereu, deși credeai că va fi simplu, că stăpânești subiectul, că l-ai înțeles bine, etc.
De multe ori, în cadrul demersului de a explica ceva, în scris, apar revelații, conștientizezi conexiuni și legături logice neconștientizate anterior. Este un bun exercițiu de conștientizare. Tot mai multă lume spune că Legea atracției este o prostie, nu funcționează, e abureală, etc, dar eu aș spune că este doar frustrarea lor, a celor care nu o înțeleg sau nu știu să o aplice, căci nu ajunge să știi, ci trebuie să o aplici în practică, în viața de zi cu zi, fiind necesare exerciții zilnice, un antrenament constant, de fapt. 
Cu asta am și eu probleme, cu practica, nu cu teoria, deoarece avem cu toții o mare inerție, căci facem în mod conștient doar cam 5% din ce facem, restul sunt automatisme, tipare de gândire și comportament, rutine, reflexe condiționate, toate dobândite prin educație, învățare, repetiție. 
De aceea reprogramarea necesită o muncă susținută, un efort considerabil, voință, motivație, abnegație, fermitate, etc. 
Este foarte greu, cu adevărat, să îți schimbi modul de gândire și de comportament, chiar când știi de ce și cum poți să o faci, conștientizând că ar fi în interesul tău. 
Ceva din tine opune rezistență, se opune schimbării, noului, și putem considera asta un mecanism de protecție al Eului, care nu vrea să renunțe cu una-două la ceea ce ESTE și ARE, la ceea ce a DOBÂNDIT, la siguranța și confortul aparent. 
De aceea omul acceptă să se schimbe cu ceva doar când îl doare tare, când suferă tare, când devine disperat
Căci atunci raționează cam așa: aș schimba starea mea de acum cu oricare alta mai bună, căci a devenit insuportabilă! 
Înțelegi? Înțelegi acum de ce este necesar ca omul să ajungă în situații de criză, de suferință, de disperare? Deoarece doar atunci ACCEPTĂ SCHIMBAREA, TRANSFORMAREA, și și-o DOREȘTE cu adevărat. 
Confirm, personal. :) 
Cât timp ți-e bine, chiar și numai binișor, nu-ți dorești schimbare, în orice caz nu una mare, radicală, așa e omul în general, și ajunge să se plafoneze într-un bine călduț, confortabil, ce pare a oferi și siguranță. 
Dar astfel ajunge inevitabil să alunece în criză, în suferință, la un moment dat, deoarece legile naturii se bazează pe TRANSFORMARE, dezvoltare, evoluție, iar ceea ce stagnează tinde să fie înlăturat, îndepărtat, exterminat
Deci, privind dpdv al Naturii acestui joc al vieții, suntem FORȚAȚI să facem continuu ceva, să ne adaptăm continuu la schimbare, suntem forțați să ne împlinim necesitățile, trebuințele, zilnic, ca să supraviețuim, suntem obligați deci să fim activi, să acționăm, să nu stăm, căci cine stă îi stă norocul

Așa este Jocul! Tu ai intrat în Joc, trebuie să joci, și rămâne întrebarea: cine naiba te-a pus să intri în Joc, de fapt ? 
Ai intrat de bunăvoie sau te-a forțat ori păcălit cineva? 
Să nu uităm problematica arhaică a pactului cu Diavolul: îți dai acordul dar ești păcălit de fapt, sau mai exact te lași păcălit de fapt. Ți se promite ceva, cedezi TENTAȚIEI, și faci jocul... cuiva, joci conform intenției sale.
Marea majoritate a oamenilor fac zilnic tot felul de lucruri pe care alții le spun să le facă, cum să le facă, și se conformează la normele și regulile trasate de alții. 
De exemplu în orice spațiu public se conformează unor reguli sociale, la serviciu se conformează regulamentului intern și îndeplinesc sarcinile trasate de alții, etc.

Cineva spunea că de fapt REZISTENȚA LA TENTAȚIE face diferența între oameni, asta relevând ”nivelul moral” al fiecăruia, nivelul evolutiv real. 

Isus a fost tentat de Diavol și a rezistat, Buda la fel, și au mai rezistat câțiva, cică, de-a lungul istoriei, dar... tu? 
La câte tentații ai rezistat până acum? 
Cam asta-i întrebarea. 
Nu ai rezistat să nu intri în Joc, asta se vede clar, o vedem toți cei ce nu am rezistat. 
Și aș spune că ne-am ATRAS cumva, unii pe alții, în acest Joc, căci este un joc multiplayer, destul de... atractiv, la urma urmei, nu-i așa? 
Este clar că toți ce jucăm Jocul Vieții am fost atrași cumva, și am cedat tentației de a-l juca. Masca socială? Ea face parte din joc, jocul o face posibilă, și noi o experimentăm, că de aia am intrat în Joc, să experimentăm de toate posibilele, cu mască fără mască, cu adevăr și neadevăr, cu bucurie și tristețe, plăcere și neplăcere, toate DUALITĂȚILE astea care sunt posibile în Joc. 
Privind POZITIV, beneficiem de o mare LIBERTATE aici, în această lume, în acest Joc: de a minți, de a ascunde adevărul, de a trișa, falsifica, manipula, înșela, trăda, fura, ucide, distruge,... 
Este lumea tuturor posibilităților, tuturor tentațiilor, lumea care scoate la iveală ceva, din tine, la suprafață, la viață, prin acest joc, în care ești lăsat să-ți faci de... cap, și tu și ceilalți. 
Înțelegi? Libertatea pe care tu o ai, o au și ceilalți, dar fiecare se folosește în modul său personal de ea, și fiecare rezistă și cedează tentațiilor, în modul său propriu, personal. 
Nu te plânge că EXISTĂ RĂUL, căci el există pentru a scoate la lumină ceva ce nu poate fi scos altcumva, de un Joc/ lume în care el nu ar fi permis, fiind îngrădită libertatea de a-l manifesta. 
Tu vezi că, cu timpul, libertatea populației este tot mai mult îngrădită prin legi și norme sociale, sancțiuni, pedepse, condamnări, care toate tind să elimine răul din viața noastră socială, din societate. 
Eliminarea răului se face prin îngrădirea tot mai mare a libertății individuale. 
Se va ajunge la o îngrădire TOTALĂ, pentru eradicarea totală a răului din lumea asta, și atunci oamenii vor fi complet și continuu monitorizați, nimeni nu va mai putea ascunde nimic, nicăieri. 
Atunci oamenii vor înțelege cu adevărat prețul libertății, prețul unei vieți în care răul nu va mai exista, fiind eradicat în mod forțat. 

Deci, altfel privind: dacă Dumnezeu era bun de numa cu noi oamenii, și crea o lume în care răul nu exista, un paradis terestru, oamenii nu mai aveau nici o libertate de fapt în acea lume, find OBLIGAȚI / programați să facă mereu totul în așa fel încât tot ce gândesc și fac să fie mereu spre binele tuturor, să nu prejudicieze niciodată pe nimeni cu nimic, orice ar face. 
O... utopie, am spune noi, oamenii de acum, de la acest nivel, o robotizare, o sclavie, etc. 
Dar o lume paradisiacă în care este posibil să existe și libertate individuală, este o lume în care toate ființele ar avea un așa ridicat nivel de moralitate încât NU AR CEDA NICIODATĂ NICIUNEI TENTAȚII care ar putea conduce spre a crea prejudicii personale, sau altcuiva, altora. 

Deci, caconcluzie: nu suntem doar niște sclavi, suntem mult mai mult, niște spirite care au avut marele curaj de a intra în acest Joc, și care au marea voință de a rezista în continuare, fără să cedeze, fără a ieși din Joc. 
Recunosc că am fost deseori tentat să ies, da mereu am zis că mai stau un pic, să mai fac un punct-două, să ies cu un scor mai bun, să nu mă fac de râs, la valoarea și potențialul meu... 

Altfel privind: doctorul atrage oameni bolnavi, asta e misiunea lui, Isus a atras oameni care aveau nevoie de învățătura lui și bolnavi care aveau nevoie de vindecare, profesorul atrage elevi, asta este misiunea lui, tu atragi... oameni care au NEVOIE de tine, de ceva de la tine. 
Dar doctorul are nevoie de bolnavi pt a-și împlini misiunea, profesorul are nevoie de elevi, iar tu ai nevoie de cei din jurul tău, pe care îi atragi prin misiunea ta, desigur, cât și de ceilalți, din jurul tău, căci nu degeaba ei sunt acolo, pentru tine sunt, și tu pt ei. 
Bolnavul PROFITĂ de doctor, de existența lui, elevii profită de profesori, de existența lor, oamenii au profitat de Isus, de Buda, și, de fapt, cu TOȚII profităm unii de alții, spre binele tuturor. 
Cine nu lasă pe alții să profite de el, nu va fi lăsat să profite de alții, și atunci va avea... ghinion. 

Sclavi, baterii, muncitori...? 
Da! Și? :) Te poți bucura sau te poți plânge de asta. 
Eu recomand să treci prin ambele faze, să le experimentezi, căci este o oportunitate și asta, această experiență... duală. 
De asta ești aici, să faci Jocul, să faci experiențe. 
Dar ai libertatea de a ALEGE ce fel de experiențe vrei să ATRAGI în viața ta, și despre asta este Legea Atracției, de fapt, despre Libertatea de a alege ce vrei a experimenta. 
Ce aduci în ATENȚIA ta, predominant, aia vei experimenta, inevitabil! 
Asta-i.... Lege, fără tocmeală... Tentația reprezintă ceva foarte complex. 

Ești tentat să aduci în manifestare în viața ta ceva, iar dorința reprezintă o tentație de fapt.
Dar trebuie să plătești ceva pentru dorința ta, să dai ceva în schimb, să faci o transformare, o compensare, altfel nu poți obține nimic în lumea asta.

Pactul cu Diavolul se refera la asta, la modul în care suntem tentați să ne dorim mereu ceva, și să (ce)dăm ceva în schimb, inevitabil.
Păcăleala constă în faptul că omul crede că câștigă ceva din asta, în sensul că nu pierde, sau că pierderea va fi mai mică decât câștigul, și va ieși în câștig, cu profit. 
Dar totul se transformă, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, de fapt, și asta este foarte dificil de perceput senzorial, de aceea am putea spune că suntem pacăliți continuu în acest Joc al vieții, sau că ne lăsăm pacăliți copilărește cumva, de dragul de a juca, a experimenta, a face experiența de joc, a ne testa, a ne "dezvolta", etc.
Putem găsi multe motive, și le putem privi din mai multe puncte de vedere, pozitive sau negative, confortabile sau inconfortabile, dar important este de fapt CONTROLUL, dobândirea controlului, care vine cu înțelegerea și conștientizarea faptului că ai o libertate de a controla ce vrei să experimentezi.
De aceea este necesară înțelegerea funcționării Legii Atracției, să poți să îți folosești în mod conștient capacitatea asta de a atrage ce vrei, să te poți folosi conștient de libertatea ta.


Corrado Malanga arată și el foarte frumos și științific faptul că te poți situa mental în două poziții: undă sau corpuscul, și asta este esențial. 
În starea de undă nu interferezi cu evenimentele din manifestare, ești "invizibil" pt ele, ești detașat de ele, nu poți fi atins, evenimentele nu pot interfera cu tine, nu te pot afecta. 
În starea de corpuscul (particula materială), tu creezi în manifestare ceva, tu interacționezi cu lumea materială, interferezi și te lași interferat, acționezi în plan material.
Intenția este esențială, și ea este legată de trăirile emoționale. 
Te lași interferat de trăirile emoționale, și așa se naște intenția de a acționa, de a interfera cu evenimentele de viață, și așa ajungi să le trăiești, să le aduci în viața ta. 
Dacă privești un eveniment detașat, fără a te lăsa afectat emoțional, fără a lăsa să se dezvolte o intenție de acțiune, rămâi în starea de undă, detașat, și nu poți fi interferat, nu atragi acel lucru în viața ta, nu îl lași să te interfereze, să te afecteze, să îți influențeze viața. 
De aceea nu poți atrage în manifestare, în viața ta, lucruri și evenimente care îți sunt indeferente emoțional, față de care nu ai trăiri emoționale, pozitive sau negative.
De aceea în Legea Atracției se pune mare accent pe TRĂIRILE EMOȚIONALE pe care este necesar să le dezvolți (interacțiune, interferență, corpuscul) față de ceea ce vrei să atragi, și să te detașezi (undă) de trăirile emoționale legate de ceea ce nu vrei să atragi.
Tu ALIMENTEZI EMOȚIONAL manifestarea, hrănești sufletește ceea ce vrei să ”prindă viață”!
Asta înseamnă control conștient, situarea în eveniment, emoțional și intențional, sau în afara lui, detașat. 
Așa atragi, și nu lași să fie atras, în viața ta, decât ceea ce vrei, folosind acest "buton" al trăirii emoționale.

Este neplăcere, durere, suferință, în lumea asta, în jurul tău? 
Da, este, multă. Dar este și bucurie, plăcere, bunăstare, multă.
Important este să conștientizezi că poți alege ce vrei să atragi în viața ta, care gen de experiențe, și să te focusezi pe ele, să te lași influențat de ele, atențional, emoțional, intențional, interferând cu ele astfel, iar cu restul fii undă, observă-le detașat, neimplicat, lasă-le să existe pt cei ce vor să le experimenteze, nu te implica emoțional și intențional, ca să nu poți fi interferat de ele. 
Așa nu le vei atrage în viața ta, deși ele vor exista în viața celor din jurul tău, în continuare. 
Nu este treaba ta ce vor alții să experimenteze, fiecare are libertatea sa.

Un lucru important: dacă tu manifești o stare de sănătate, și nu lași să fii interferat de ceea ce manifestă boala, asta va ajuta pe cei din jurul tău, căci ei vor fi interferați de starea ta, pozitiv. 
Dar dacă interferezi cu starea de boală pe care o observi la alții din jur, și te lași influențat de ea, prin trăiri emoționale negative asociate, prin atenția și intenția ta, atunci vei aduce boala în mintea ta, sufletul tău, viața ta.
Deci nu te lăsa influențat și interferat de boală, fii undă pt ea, lasă doar starea de sănătate să te influențeze, asta adu în atenția ta, mintea ta, sufletul tău, și atunci vei fi ca o sursă de sănătate și vindecare pt cei din jurul tău, căci asta vei atrage în viața ta: sănătatea, și ca efect vindecarea.Concluzie: este greșit să (te) întrebi în genul: cum pot eradica boala, suferința, din lumea asta, căci suferință și boală vei atrage astfel în viața ta, și ea va deveni un calvar.
Boala și suferința au un scop de a exista, nu le poți eradica pe plan mondial, dar le poți elimina din viața ta, în sensul de a nu te putea afecta, pe tine, personal, individual, deși îi afectează în continuare pe cei din jurul tău. 
Este corect să te întrebi: cum pot atrage bucuria, sănătatea și prosperitatea în viața mea, având aceste aspecte pozitive în atenția, intenția ta, în mintea ta, sufletul tău.
A te focusa pe boală nu poate aduce sănătate, ci doar boală. 
A te focusa pe sănătate nu poate aduce boală, ci doar sănatate.
La fel este în toate.

Focusează-ți atenția doar pe ceea ce vrei să atragi, cu restul fii detașat emoțional și intențional, observator detașat. 

Acum ai de ales, în continuare, în mod conștient, pe ce alegi să te focusezi și să atragi în viața ta.
Orice alegi, se va face voia ta, în viața ta.

Dacă tu crezi că poți, vei putea, dacă tu crezi că nu poți, nu vei putea, căci se face voia ta!
În viața celorlalți se face voia lor. 
Și fiecare cedează din voia sa, fără să își dea seama. 
Tentațiile sunt multe și variate, nu-i așa?

În final, câteva răspunsuri pe scurt și la obiect:
1. ”Uneori îmi pun întrebarea dacă nu cumva suntem ca în matrix, niște baterii pt energie, iar ca bonus... să ne închipuim că avem și noi câte ceva, o famile, o relație, o partidă de sex, etc.”
Da, suntem într-un matrix, suntem și baterii de energie pentru anumite entități, dar suntem și sugaci de energie de la alte entități, criminali care ucid ființe vii, animale, pentru a se hrăni cu ele. Există o ierarhizare pe această scară a alimentării, facem parte dintr-un ciclu trofic, ca să zicem așa. Luăm energie de la unii și dăm la alții, mai departe. Ceva... natural. :)  

2. ”Dar cu toată această așa zisă lege (a atracției)... de ce atâta oroare în lume??? De ce atâta suferință? Nu știu... mie mi se pare că noi oamenii nu suntem altceva decat niște sclavi, atât.”
de ce atâta suferință, am explicat, pe scurt, așa este această lume, acest Joc al Vieții făcut, cu dualitatea sa: bucurie suferință, și toate celelalte complementare.
Este făcut să poți alege, și suferința este mereu un indicator al stării tale de conștiență, de conștientizare. Cu cât înțelegi mai bine lumea și viața, cu atât poți suferi mai puțin, dacă vrei, având control mai bun asupra a ceea ce aduci în manifestare, în viața ta.

3. ”Nu există nici un om să stea să se bucure de viață fără să muncească din greu.”
Există, dar sunt excepțiile de la regulă. 
Boul trage la jug, dar nu că așa vrea el, nu că așa trebuie, că este bine pentru el, ci că așa vrea omul, să profite de el, în mod sclavagist, ca să zicem așa. 
Și cât timp omul ucide animale, le mănâncă, le tratează în mod deplorabil, le face să sufere, merită să fie tratat la fel, la rândul său, își merită suferința ce provine din asta. La fel cu multe altele, pe merit, după faptă și răsplată. 

4. ”Măști (sociale) care îți aduc multă suferință ție ca entitate, pentru că este total în contradicție cu ceea ce ai dori tu, cu ceea ce dorește sufletul tău.

Pentru că dacă ai face ceea ce ai dori tu... practic cred că nu ai mai avea cine știe ce prieteni... ți-ai băga una doua p... în ceea ce nu ți-ar plăcea și ce nu ți-ar conveni.”
Este o chestiune ce ține de libertatea ta de a alege, să porți sau nu o mască socială, și cât de mult să acopere fața ta.
Tot ce este fals, neadevărat, aduce suferință, inevitabil, asta este Lege, este de fapt cauza și sursa reală a suferinței, faptul că oamenii trăiesc în neadevăr, fals, minciună, ignoranță.
Să nu-ți fie frică de faptul că-ți pierzi prietenii, dacă te vei comporta mai natural, mai adevărat. Căci vei câștiga prieteni noi, mai... adevărați, mai puțin falși, atrași de modul tău de a fi, natural, sincer, deschis, în rezonanță cu starea ta, atitudinea ta. 
Nu cel ce se deschide pierde, ci cel ce se închide în sine, punând capac o mască, crezând că falsul poate să îi aducă bucurie și fericire, iar adevărul nu.
Este o... păcăleală desigur, bazată pe frica de a nu pierde, prieteni și alealea...
Cine îți induce teama în suflet? Meditează un pic la asta.
Nu trebuie să-ți bagi nimic în ceea ce nu-ți convine și nu-ți place, trebuie să fii observator detașat emoțional, să nu interferezi deloc cu asta, să fii undă, și nu vei mai atrage în continuare nimic legat de asta.
Fă ce vrei, ce-ți place și îți convine, cu pasiune, plăcere, cu trăire emoțională, și asta vei atrage în continuare în viața ta: ceea ce-ți place, lucruri pe care le efectuezi cu plăcere, evenimente plăcute și oameni plăcuți, prieteni adevărați.
Succes!   
Urmărește și celelalte materiale legate de Legea Atracției, căci este un subiect foarte vast. Aici poţi vedea şi comanda cărţi despre Legea Atracției online:
http://profitshare.ro/l/3154037;
http://profitshare.ro/l/3154114 ;
http://bit.ly/2gWvaFG ;
http://bit.ly/2htxc13Playlistul meu Youtube ”Legea Atracției Manifestarea” 62 videouri. 
Abonează-te la canalul meu youtube să fii la curent cu noutățile din cele peste 150 playlisturi

Lecturarea articolului inclusă în playlistul ”Creații personale Kato”


Pentru cei cărora le place să citească comentariile la postările de pe Facebook:
A vorbi despre fericire înseamnă a o aduce în atenția ta de fapt, a-ți concentra atenția pe ea, iar asta este prima condiție a atragerii ei în viața ta.
A vorbi despre fericire înseamnă a te lămuri mai bine ce reprezintă de fapt fericirea ta, a o înțelege mai bine, și implicit deci a putea controla mai eficient starea asta, adică accesarea ei și menținerea ta în această stare, prin intenția și voința ta. 
Asta presupune să înțelegi și ce este reversul ei, nefericirea, dar să nu îți concentrezi atenția pe nefericire, ci pe fericire, căci pe ce îți concentrezi atenția predominant aia atragi în viața ta. 
A discuta despre ceea ce vrei să obții, mi se pare o metodă eficientă de apăstra în atenția ta ceea ce vrei să se manifesteze în viața ta. 
A vorbi despre fericire poate ajuta, prin faptul că participanții la discuții își vor focaliza atenția pe fericire, și este spre beneficiul lor asta.


Citește și articolul meu: Învățăturile lui Abraham - Legea Atracției

Venit suplimentar din sondaje online (dă click mai jos)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! -DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobsAPARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube ce cuprinde peste 150 playlisturi (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');