Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, august 31, 2014

Frica și Starea de Sănătate

FRICA ȘI STAREA DE SĂNĂTATE

Teama și frica acționează din străfundurile sufletului, pe nesimțite, inconștient. Conștientizezi trăirile emoționale, în desfășurarea lor, dar nu ești conștient de mecanismul lor de producere, și de multe ori nici de cauza lor. Ele sunt reacții automate, cu rol adaptativ, de semnalizare a unor pericole ce trebuie evitate. Au la bază mecanismul reflex condiționat.
Multă lume îmi pune întrebări legate de teamă și frică.Am scris mult despre asta, și voi mai scrie. Ideile trebuie reamintite și repetate, în mod continuu, penru a se întipări în subconștient. Repetiția este mama învățăturii, și a formării unor tipare noi de gândire și comportament, a unor reflexe condiționate.
Frica de moment, care are rol de semnalizare a unor pericole, are rol pozitiv, de a te pune, în starea de încordare necesară pentru a putea fugi de pericol sau a lupta, a face față pericolului. Dar frica prelungită te macină, te dezenergizează, te dezechilibrează și te îmbolnăvește. Frica prelungită te menține în starea de distres.
Deci, frica te ține încordat, sub tensiune, în stres. În această stare consumi continuu energie.
Când ești încordat, stresat, ai o atitudine încordată, ești irascibil, nervos, nerăbdător. Deci în această stare, de frică, nu poți simți sentimentul de iubire.
Concluzie : Frica de oameni este incompatibilă cu iubirea față de oameni. Frica de Dumnezeu este incompatibilă cu iubirea față de Dumnezeu.
Ceea ce îți trezește teamă, frică, nu poți iubi, deoarece în sufletul tău nu poate exista în același timp și teama / frica și iubirea.
Cât timp ți-e teamă nu poți iubi, și cât timp iubești nu-ți poate fi teamă. Ca să poți iubi trebuie să înveți metode și tehnici de anihilare a fricii. Altfel teama acționează ca un buton care te decuplează din starea de iubire.
Frica și teama apar involuntar, datorită unor tipare de gândire, datorită unor reflexe condiționate.
Cele mai bune metode de tratare sunt cele care pot schimba eficient tiparele negative, care produc frica, cu tipare pozitive, care induc stări și sentimente pozitive, o atitudine pozitivă, curaj, optimism, încredere, în tine, în forțele și capacitățile tale.
Nu poți renunța la frică, este o aberație să încerci să te forțezi să renunți. Nu poți renunța conștient la ceva ce se produce automat, inconștient. Doar conștientizând mecanismul determinist cauzal vei putea controla trăirile tale afective și sentimentul de frică. Iar asta nu înseamnă renunțare, ci control. La fel cum cum nu este bine să încerci să blochezi teama și frica, de exemplu medicamentos, deoarece orice blocaj produce dezechilibre, tulburări, dizarmonie, și în final boală.
Din acest punct de vedere, boala trebuie privită ca o reacție de adaptare, ca o îndepărtare de factorul nociv care ți-a întreținut și exacerbat frica. Dacă nu se reușește prin boală această detașare, atunci boala se va croniciza, și omul va muri. Exemplu : cancerul la plămâni este provocat de frică, deoarece frica accelerează automat ventilația pulmonară, și apar celulele canceroase de tip special care au rolul de a asimila mai mult oxigen decât în mod obișnuit. Când frica dispare, organismul se relaxează, iese din activarea pentru fugă sau luptă, și producerea de celule se oprește. Dacă sentimentul de frică nu poate fi întrerupt, omul va muri de cancer la plămâni, căci producerea de celule în exces nu se va opri. De aceea, mulți bolnavi de cancer fac și cancer la plămâni, din cauza fricii de moarte pe care nu o mai pot controla voluntar. Nu sunt metastaze. Dacă scapă de frică, bolnavul intră în remisie spontan.
Starea de sănătate are, deci, la bază, starea de relaxare. Ele sunt inseparable. Un om sănătos este un om relaxat, și invers, un om relaxat este sănătos. Un om bolnav este stresat și temător, și invers, un om stresat și temător este bolnav.
ÎNVAȚĂ, DECI, ÎN PRIMUL RÂND, SĂ TE RELAXEZI. ÎNVAȚĂ METODE ȘI TEHNICI DE RELAXARE. Există multe. Eu lucrez la elaborarea unora simple, su forma unor exerciții audio, pe care le poți asculta de câte ori vrei și simți nevoia. Nu ezita să te prezinți la un psiholog dacă simți că nu poți scăpa nicicum de frică, dacă simți că nu te poți relaxa deloc, dacă simți că trăiești continuu în stare de stres. Este sănătatea și viața ta în joc. Nu te juca cu sănătatea și viața ta.
Citește și principiile NMG (Noua Medicină Germană), despre care am postat și eu pe blogul meu și în grupurile de facebook administrate de mine. Vei înțelege mai bine cum frica și stresul te îmbolnăvesc, mai ales în urma unor șocuri emoționale. Un șoc emoțional incorect gestionat poate produce fenomenul de adaptare numit cancer. Starea de teamă și stres stă la originea majorității bolilor cronice...
Învățând să-ți gestionezi teama, frica, stresul, vei învăța, inevitabil, să îți păstrezi starea de sănătate, și totodată să... iubești. Așa am învățat și eu. Și încă mai învăț, în continuare, și sprijin totodată și pe alții să asimileze câte ceva din lecțiile învățate de mine. Nimeni nu-i perfect. Cu toții învățăm, continuu. Am citit mii de pagini. Am peste o mie de postări, pe blog, pe facebook, pe forumul meu, și pe alte site-uri. Asta înseamnă câteva mii de pagini. Pe Youtube voi continua seria de prezentări și exerciții simple. Totul gratuit. Pentru cei ce vor să știe mai mult, să înțeleagă mai mult, să exerseze mai mult, să își transforme modul de gândire și comportament.
Cineva, acolo, sus, te iubește. Dacă nu te-ar iubi, eu și alții ca mine nu am exista. Părerea mea... :) ♥


Blogul meu  : http://loveblog4all.blogspot.ro/ 
Profilul meu Youtube : https://www.youtube.com/user/katonanico
Siteul meu googlesites (l-am cam ignorat) : https://sites.google.com/site/universulspiritual/
Profilul meu facebook : https://m.facebook.com/katona.nicolae?ref=bookmark
Grupurile facebook administrate de mine :
Universul Spiritual : https://m.facebook.com/groups/440656162659224?ref=bookmark
Grupul de Vindecare Spirituală prin Puterea Minții : https://m.facebook.com/groups/600919046595158?ref=bookmark
Totul despre Cancer : https://m.facebook.com/groups/495899373853472?ref=bookmark
Promoții, Reduceri de prețuri la Produse și Servicii : https://m.facebook.com/groups/235699359960480?ref=bookmark
Forumul meu : http://universulspiritual.twilight-mania.com

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

DESPRE IERTARE, SĂNĂTATE ŞI BOALĂ Răspunsuri la întrebări, oferite de Kato

Fragmente din răspunsuri personale la întrebările altora : -Totul se plăteşte. Legea compensaţiei acţionează, implacabil. -Dacă totul se plăteşte, iertarea nu mai are nicio valoare ? -Iertarea are întotdeauna o valoare, în orice situaţie de viaţă. Legea Naturală a Compensaţiei nu exclude valoarea iertării. Efectele iertării se supun şi ele Legii Compensării, căci există o "plată compensatorie" pentru manifestarea iertării, inevitabilă, datorită acţiunii legilor naturale ale creaţiei.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');