Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, octombrie 14, 2014

Despre propovăduirea Schimbării și Transformării



Influența proprie privind transformarea lumii începe cu transformarea proprie, în sensul dorit. 
Schimbarea inițiată în cadrul unui subsistem determină, ca reacție, o transformare, într-o anumită măsură, a întregului sistem. 
Schimbarea unui om produce schimbări în societate, în mediul său social. 
Nu doar cele pozitive, ci și cele negative determină efecte. 


Influențele se propagă în lanț, de la un individ la altul, din aproape în aproape, ca un fenomen contagios, de "virusare". 
Nu oricine poate fi "virusat", și nu cu orice fel de "viruși". 
Mecanismul este destul de complex, procesul desfășurându-se în cadrul unor condiții specifice care trebuiesc îndeplinite de indivizii aflați în relație. 
A cunoaște aceste condiții și mecanismul, înseamnă a avea capacitatea de a iniția transformări controlate conștient, în jurul tău, în mediul tău social.
Meditează puțin asupra faptului că copiii copiază tipare de gândire și comportament de la părinți, atât pozitive cât și negative, fără să conștientizeze asta. 
Și tu ai preluat astfel de tipare, și probabil că încă nu ai conștientizat asta. 
Cei ce vă cunosc bine, atât pe tine cât și pe părinții tăi, pot confirma. 
Tu, în mod normal, vei avea acum o reacție de inacceptare a acestei realități, din mai multe motive firești. 
Dar vei putea "scăpa" de aceste tipare de gândire și comportament doar din momentul în care le vei înțelege și accepta existența. 
Până atunci vei rămâne blocat în cadrul acestei programări existente privind modul tău de a reacționa în mod condiționat de ele. 
Exemplu clasic : modul în care ai fost OBIȘNUIT (reflex condiționat) să reacționezi față de mama ta, se reflectă în modul în care reacționezi în general față de toate femeile, iar modul în care ai fost obișnuit să reacționezi față de tatăl tău se reflectă asupra modului în care reacționezi față de toți bărbații. 
Cu cât o femeie seamănă mai mult cu mama ta, și un bărbat cu tatăl tău, cu atât mai mult reacțiile acestea condiționate vor fi mai puternice, mai intense, mai evidente, datorită asociației. 
Conștientăzând acum asta, vei putea începe să-ți controlezi în mod conștient reacțiile "automatizate" față de bărbații și femeile cu care vii în contact, înțelegând de unde îți provin anumite ”intuiții” care de fapt sunt un fel de prejudecăți inconștiente. 
Respingând raționamentul prezentat, vei rămâne blocat mai departe în aceste tipare de reacție, deoarece nu vei putea lucra conștient pentru transformarea lor.

Exemplul personal pozitiv reprezintă un model pentru alții, în măsura în care SE DOVEDEȘTE UTIL lor, privind anumite aspecte. 
Atenție, însă, căci INTERPRETAREA utilității este subiectivă, personală. 
Unele lucruri care ȚI SE PAR utile, benefice, pot fi, nu doar inutile, ci chiar malefice, generatoare de suferință, pentru tine sau pentru alții.
Îndemnurile generale adresate altora nu au efect dacă ele nu vin de la o persoană care DOVEDEȘTE că ea însăși aplică cu succes în practică ceea ce îi îndeamnă pe alții să aplice. 
Dacă rezultatele nu se văd, nimeni nu poate avea ÎNCREDERE în cineva care propovăduiește ceva INSUFICIENT CUNOSCUT LUI, CEVA ÎN CARE NU ARE NICI O EXPERIENȚĂ, NICI UN REZULTAT.
Este firesc să fie așa, logic, în firea lucrurilor, și în acord cu legile determinismului cauzal. 
Este firesc să ai tendința de a copia modele (tipare) de gândire și comportament care s-au dovedit în practică eficiente, conducând la manifestarea unor rezultate dorite și de tine. 
De asemenea, este firesc să ai tendința de a copia modele oferite de persoane cu AUTORITATE, fără să manifești un simț critic față de ele, fiind convins că autoritatea nu trebuie contestată ci acceptată de tine, copiind astfel atitudinea majorității față de autorități. 
Astfel, copilul copiază ceea ce vede la părinți, cu atât mai fidel și mai puțin conștient, cu cât are mai multă încredere în ei și un simț critic mai puțin dezvoltat față de autoritatea lor. 
Neîncrederea mai mare determină un simț critic crescut, direct proporțional. 
Observându-ți reacțiile tale, vei înțelege că ești cu atât mai critic față de unii, cu cât ai mai puțină încredere în ei, și cu atât mai puțin critic față de alții, cu cât ai mai multă încredere în ei.Pe de altă parte oamenii tind să se supună normalității, normalizării sociale, normelor de grup, de teama de a nu fi respinși, inacceptați, excluși de grup, de societate.

De ce ți-e teamă nu scapi.
A fi sătul de experiențe neplăcute presupune că ai atras acest gen de experiențe în viața ta.
Dar, privind altfel, cred că oamenii pot învăța metode și tehnici prin care să transforme cursul unor experiențe neplăcute, transformându-le în experiențe plăcute.
Chiar și transformarea interpretării unor experiențe anterioare (recadrarea) este posibilă, cu succes, schimbarea coloraturii afective determinate de amintirea unor anumite experiențe din trecut. 
Recadrarea = schimbarea cadrului unei experiențe, ce poate avea o influență majoră asupra felului în care percepi, interpretezi și reacționezi la acea experiență.
Noțiunea de “cadru” este un element esențial al gândirii, folosit cu succes pentru a transforma o suferință într-o lecție importantă sau o oportunitate de a crește, de a te dezvolta.
Cadrele pot suferi acțiunea de recadrare, adică de schimbare a semnificantului fără a se schimba semnificatul
Este greu, dar nu imposibil. 
Mai ușor unora decât altora. 
Mai ușor celor care intenționează în mod conștient să își exercite controlul voluntar în acest sens, celor care apelează la un specialist, acceptând sprijinul și ajutorul acordat de profesioniști.


EM :"Am pierdut soțul acum doi ani și încerc să schimb ceva în viața mea.
Dar este imposibil. Simt că sunt într-un cerc din care nu pot ieși. Amintirea lui mă înconjoară și nu mă pot elibera.
Cum credeți că aș putea ?"

Kato : Să analizăm puțin afirmațiile, căci ele spun multe despre modul tău de gândire, despre credințele și convingerile personale, care de fapt îți ghidează întreaga viață :
1. Încerc să schimb ceva în viața mea
2. Dar este imposibil
3. Nu mă pot elibera (de amintirea soțului pierdut)
4. Cum credeți că aș putea ?
Aș putea afirma că principala problemă o reprezintă percepția pe care o ai asupra situației generate de moartea soțului, interpretarea ei conflictuală.
Nu te poți elibera (detașa) de amintiri plăcute, care însă provoacă durere și suferință, datorită percepției faptului că ai PIERDUT persoana și tot binele legat de ea.
Dpdv spiritual, nu trebuie să faci nici un efort pentru a te elibera. 
Ai fost, ești liberă, și vei fi în continuare. 
Doar mintea ta refuză să perceapă deocamdată această libertate, deoarece ți-e greu să renunți la dependența creată față de cel ce nu mai este fizic aici. 
Tiparele obișnuințelor nu pot fi șterse cu buretele, la comandă, toate dintr-o dată, dar, în mod normal se șterg de la sine în timp, nemaifiind întărite cu nimic datorită prezenței fizice care nu le mai reactualizează.
Poți contribui la accelerarea procesului de anulare a efectelor negative, acționând asupra transformării tiparelor în alte tipare de adaptare la realitatea din prezent. 
Vorbim, deci, de un proces de ADAPTARE la situațiile de viață noi și neprevăzute. 
În prezent, reacțiile tale adaptative sunt ineficiente, capacitatea ta de adaptare fiind puțin depășită momentan. 
Altfel spus, reacțiile de adaptare există, dar nu sunt bine controlate conștient, ci sunt ca niște automatisme subconștiente incontrolabile.
O metodă de transformare / adaptare ți-a oferit Alex, care a transformat / adaptat ideea de PIERDERE DEFINITIVĂ a persoanei dragi, într-o PIERDERE TEMPORARĂ, ceea ce aduce liniștea sufletească necesară desfășurării vieții în continuare, în lipsa persoanei dragi dispărute.
"Când viața se va sfârși, noi ne vom reîntâlni" - această credință / convingere, este, deci, una dintre metode, care la Alex se pare că a funcționat și funcționează. 
Cât de bine, de eficient, numai ea este în măsură să ne spună. 
Dar eu știu că ea funcționează și la alte multe persoane care au "pierdut" pe cineva drag lor.
Deci, ideea de bază este TRANSFORMAREA ADAPTATIVĂ, deoarece "Nimic nu se PIERDE, nimic nu se CÂȘTIGĂ, TOTUL se TRANSFORMĂ."
NU AI PIERDUT NICI UN OM, DEOARECE NU AI CÂȘTIGAT NICI UN OM.
NICI EL NU TE-A PIERDUT, DEOARECE NICI EL NU TE-A CÂȘTIGAT.
ACESTE EXPERIENȚE DE RELAȚIONARE SUNT TRANSFORMATOARE, ADAPTATIVE, CONTRIBUIND LA EVOLUȚIA TA.

Citește cu atenție aceste două întrebări : 
1. Cum ai putea pierde ceva ce nu ai avut cu adevărat ?
2. Cum ai putea pierde ceva ce ai avut și vei avea mereu ?
Meditează puțin, încercând să îți formulezi propriile tale răspunsuri.
Vrei să schimbi ceva în viața ta, dar ȚI SE PARE că îți este imposibil să schimbi ceva. 
De ce ? 
Deoarece TE AFLI PRINS ÎN CADRUL UNUI CONFLICT INTERIOR 
- pe de o parte încerci să te detașezi de amintirile legate de el (deoarece crezi că asta ar fi o soluție a problemei tale), 
- pe de altă parte nu poți nicicum renunța (instinctiv) la ceea ce te leagă de el, la ...amintiri (plăcute). 
Crezi că trebuie să să te rupi de el pentru a putea continua să trăiești o viață normală, dar nu poți să te rupi de amintiri dragi ție, de o perioadă frumoasă din viața ta, de un trecut plăcut.
Unde este eroarea în cadrul acestui demers ? 
Păi, meditează puțin : este logic să nu poți trăi bine, plăcut, decât RENUNȚÂND la amintirile tale frumoase, fiind necesar să le ștergi ?
Nu este logic deoarece amintirile frumoase fac parte integrantă din viața ta frumoasă, plăcută.
Da, dar sunt dureroase. 
Ei, aici este problema ! 
Căci nu trebuie să le ștergi, nu trebuie să renunți la nimic, ci doar să ÎNVEȚI CUM POȚI ANIHILA DUREREA DECLANȘATĂ DE ACESTE AMINTIRI FRUMOASE, PLĂCUTE.
Eu am spus și repet : cheia este TRANSFORMAREA, ADAPTAREA la nou prin transformare. 
Trebuie să găsești o cale transformatoare POTRIVITĂ ȚIE. 
Poate că, calea adoptată de altul nu îți este potrivită și ție. 
Dacă asta simți, atunci trebuie să cauți alta. 
Una care să-ți permită să nu ștergi nimic din amintirile plăcute legate de omul drag dispărut din planul fizic, ci din contră, SĂ TE POȚI BUCURA DE ELE, ORICÂND VREI, oricând ceva îți va trezi aceste amintiri.


Care ar fi calea transformării adaptative eficiente ? 
Cea prin care vei putea transforma convingerile tale negative în noi convingeri, pozitive, optimiste, energizante, de genul :
1. Nu am pierdut nimic, niciodată, și nu voi pierde nimic niciodată, în continuare. 
Viața este o continuă transformare, de care mă pot bucura oricând vreau, deci chiar și acum, în prezent.

2. Pot să schimb ORICE VREAU în viața mea, în condițiile în care știu cum trebuie procedat. 
Există oameni care știu, care au experiență, și care mă pot învăța asta. Totul este să îmi manifest intenția de a primi ajutor, de a cere, și voi primi, mi se va da.

3. Iubirea nu este un obiect pe care îl poți căștiga și pierde, care poate fi dat și luat, care poate fi furat, monopolizat, etc. 
Iubirea este o stare de conștiință pe care o poți accesa oricând vrei, dacă știi cum. 
Dacă nu știi, poți învăța, de la cei ce știu și sunt dispuși să te sprijine să înveți. 
Nu este corect să încerci să înăbuși iubirea, indiferent de motiv, căci el se bazează pe niște convingeri false.
IUBIREA POATE VINDECA ORICE ! IUBIREA ESTE SOLUȚIA UNIVERSALĂ A TUTUROR PROBLEMELOR. 
Adu (înapoi) iubirea în mintea și sufletul tău, și procesul vindecării va fi inițiat în mod automat. 
Deci nu încerca să ștergi amintirea omului iubit din mintea ta, și nici amintirea iubirii ce vă leagă. 
Căci ea vă leagă, în continuare, deși el nu mai este aici. 
Lasă-l să existe în mintea ta, și atunci sentimentul pierderii va fi anulat. 
Dacă el va exista în continuare în mintea ta, deși ca o prezență nemanifestată fizic, nu-l vei putea totuși pierde niciodată, nu-i așa ? 
Cum ai putea pierde ceva ce există în tine ?

4. Cum ai putea obține ceea ce vrei ? Doar prin implicare personală, prin efort personal, prin efort de voință, prin automotivație. 
Trebuie să știi CLAR ce vrei, și apoi să ACȚIONEZI în vederea dobândirii acelor rezultate, prin gândirea și acțiunile tale. 
Când tu știi limpede și clar ce vrei, totul se limpezește în jurul tău, ceața nesiguranței și îndoielii risipindu-se ca prin farmec.
Tot ceea ce acum ți-e neclar, confuz, poate deveni mai clar dacă vei cere și accepta sprijin și ajutor din partea oamenilor din jurul tău. 
De aceea există oameni în jurul tău, să te folosești de ei, și tu să le permiți să se folosească de tine. 
Oamenii există pentru tine, și tu pentru ei. 
Nu te izola de ceilalți, ci profită de existența lor. 
Bineînțeles că nu toți au misiunea de a te ajuta, oricând și în orice condiții, dar mereu vor exista cei ce au această misiune, așa cum doctorii există pentru a vindeca pacienți. 
Caută-i și îi vei găsi. 
Cu siguranță !

EM : O să țin cont de cele scrise, și când o să văd o schimbare vă scriu.
Oricum, vă mulțumesc enorm, deja mă simt mult mai bine.
Chiar am nevoie de un sfătuitor.

RM : Oamenii au tendința de a "sofistica" lucrurile, așa cum se produc ele și in societatea noastră, și din această cauză avem soluții, dar de fapt nu sunt !
Este ceva mult mai simplu la îndemână, pentru a ne găsi linștea : spuneți o mică rugăciune în suflet, aduându-vă Lumina Creatorului, și veți constata dacă ați fost ajutați.


Kato : Există mulți oameni, care dau multe sfaturi, în mediul virtual al internetului.
Marea lor majoritate sunt incorecte, incomplete, și produc CONFUZIE celor ce au nevoie de sfaturi competente.
Nu afirm că sfaturile mele sunt perfecte, și că trebuie urmate întocmai.
Ele reprezintă, în esența lor, un îndemn la exercitarea gândirii logice, în vederea implicării personale și a găsirii celor mai bune soluții, adică cele mai POTRIVITE subiectului în cauză.

Cel ce are probleme trebuie încurajat în primul rând să se MOBILIZEZE în vederea căutării și găsirii soluțiilor cele mai adecvate problemelor sale personale. 
El nu trebuie încurajat să stea pasiv și să aștepte soluții magice, divine, fără să facă nimic. 
Pasivitatea întreține starea negativă de anxietate, depresie, vinovăție.
A spune o rugăciune, în mod mecanic, nu te ajută cu nimic. 
Deci metoda religioasă care are la bază tehnica rugăciunii nu poate fi aplicată eficient, dacă nu știi exact CUM trebuie să te rogi. 
Nu ajunge să îndemni un om să se roage, susținând că DOAR prin rugăciune va fi izbăvit de problemele sale, că metoda rugăciunii este cea mai simplă, sau cea mai adecvată. 
Acest demers este nul în privința cazului de față, în care declarația a fost clară :
"Mi-e FRICĂ să spun acest lucru, dar SUNT FOARTE SUPĂRATĂ pe dz. L-a luat de linga noi așa de rapid, că nici acum nu credem că el nu mai există. Știu că greșesc gândind, dar vorbește omul rănit din mine. 
Și totuși spun doamne ajută-mă să mă ridic. Sper să reșesc cu ajutorul familiei și a prietenilor."
În acest caz, rugăciunea spusă cu FRICĂ și SUPĂRARE în suflet, nu poate avea nici un efect pozitiv. 
Din contră ! Căci, de fiecare dată când te vei pune să spui o rugăciune către Dumnezeu, te va invada iar starea NEGATIVĂ de frică și supărare față de Dumnezeu, pe care apoi te vei chinui iar să o blochezi, să o înăbuși, fără succes.
Este un alt CONFLICT INTERIOR, PSIHIC, care te menține în stres și tensiune : știi că Dumnezeu te poate ajuta, și vrei să te rogi să te ajute, dar pe de altă parte simți că Dumnezeu a fost nedrept cu tine, că te-a pedepsit, și asta îți conferă supărare, nesiguranță, neîncredere în Dumnezeu și în eficiența rugăciunilor adresate Lui.
Este foarte logic și firesc să rămîi blocată în cadrul acestui conflict, până nu transformi tiparul negativ în unul pozitiv : Dumnezeu nu te-a pedepsit, nu El l-a luat pe soțul tău de lângă tine ! 
Aceasta este o INTERPRETARE eronată. 
Nu ai fost nedreptățită de nimeni, ci viața s-a desfășurat conform unui determinism implacabil, de la cauză la efect. 
Dumnezeu a creat legile determinismului cauzal, lăsând oamenilor posibilitatea alegerii acțiunilor pe care vor să le desfășoare, într-o oarecare măsură, care este în directă dependență de conștientizarea măsurii libertății lor.

CÂT TIMP TU CREZI ȘI EȘTI CONVINS CĂ ALTCINEVA ÎȚI DIRIJEAZĂ ȘI COORDONEAZĂ VIAȚA TA, NU VEI FACE MAI NIMIC PENTRU A ȚI-O DIRIJA ȘI CONTROLA TU, DEOARECE EȘTI DIN START CONVINS CĂ NU ARE NICI UN ROST ! 
Și, datorită acestei convingeri limitative, blocante, vei trăi o viață la voia întâmplării, bătut de soartă, în voia sorții, lăsând mereu pe alții să decidă pentru tine, soarta ta.
"Cum o da Dumnezeu !" 
Cum dă Dumnezeu ? 
Dumnezeu lasă ca lucrurile să se desfășoare conform legilor naturii hotărâte de el, legi cauzale, fizice, chimice, biologice, etc, în cadrul cărora se desfășoară ceea ce numim "viață". 
Viața înseamnă acțiune continuă, activitate continuă, și transformare continuă, de la cauză la efect. 
Tot ceea ce gândești și faci, produce continuu efecte, iar aceste efecte îți vor afecta în continuare gândirea și acțiunile, într-un lanț cauzal nesfârșit. 
Ce îți poate oferi rugăciunea corectă adresată Divinității : o limpezire a minții și sufletului, care va permite accesul la cele mai bune alegeri și decizii pe care le poți efectua, la cele mai bune "inspirații". 
Aceste "inspirații divine" te vor ajuta să îți dirijezi și controlezi mai bine viața, experiențele pe care le vei experimenta.
Deci, dacă vrei să schimbi anumite tipare care se tot repetă în manifestare, în viața ta, trebuie în primul rând să transformi ceva la nivel de gândire proprie, și apoi în modul tău de a te comporta, de a acționa.
Exemplu : te rogi în mod repetat fără nici un efect pozitiv ? 
Este clar atunci faptul că nu rugăciunea nu reprezintă o metodă bună, ci că modul în care tu te rogi, nu este bun, corect, eficient. 
Deci, concluzia logică este : trebuie să îți schimbi (transformi adaptativ) modul în care te rogi. 
Trebuie să îl corectezi, să-l îmbunătățești.

Tot ceea ce s-a născut, trebuie să moară, și va muri.
Și tu vei muri, inevitabil.
Nimic și nimeni nu este veșnic în această lume materială.
Totul este supus transformării, degradării, distrugerii.
De ce ?
Ți-ai pus vreodată această întrebare simplă ?
De ce trebuie ca totul să se degradeze, să se transforme, să moară ?...

Ce zici de această variantă de răspuns : "Pentru că evoluția nu este posibilă în lipsa transformării, pentru a exista posibilitatea unui nou început, a unei alte (re)nașteri, în alte condiții, noi. 
Astfel se creează posibilitatea de a experimenta noi și variate experiențe. 
Schimbând tiparele în care ai fost prins o viață, cu altele, în care vei fi prins o altă viață." Kato :)


Lecturarea acestui articol și playlistul meu Hangouts Live Kato







Distribuie articolul, mulțumesc! 




-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 



Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs


APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).


-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email


-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner


Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');