Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 22, 2014

Fii tu însuți, dar lasă-i și pe alții să fie...

FII TU ÎNSUȚI, DAR... LASĂ-I ȘI PE ALȚII SĂ FIE...

Am citit multe îndemnuri adresate altora, de "a fi tu însuți", care, apoi, erau urmate de o serie de... principii și reguli privind ce înseamnă a fi tu însuți, din perspectiva... autorului îndemnului. :)
Eu spun că este o greșeală să ÎNDEMNI pe cineva să fie el însuși, în sensul, citez : "FII TU ÎNSUȚI, FERICIT ȘI ÎMPĂCAT, INDIFERENT DE CIRCUMSTANȚELE EXTERIOARE !", ca după aceea să îi trasezi o serie de... REGULI PROPRII PRIVIND CUM AR TREBUI SĂ GÂNDEASCĂ ȘI SĂ SE COMPORTE !  :) Este de-a dreptul... amuzant... :) Fii cum vrei să fii, cum simți că este mai bine pentru tine, însă fii așa cum spun eu, că eu știu mai bine decât tine ! :D Este o contradicție, bine-nțeles...
Citez din nou dintr-un asemenea îndemn : "...Data viitoare când vrei să te încordezi, încearcă să te destinzi. ...Când îți vine să plângi, oprește-te și râzi..."
:) Aloooo... Când vrei să te încordezi, că așa simți nevoia, încoardă-te, omule, nu asculta de cei ce vor să te învețe cum să îți BLOCHEZI și să îți INHIBI REACȚIILE FIREȘTI ! :)
Când îți vine să plângi, plângi, până te simți detensionat, căci acesta este rolul fiziologic al plânsului, să te detensioneze somato-psihic ! Nu asculta de cei ce încearcă să îți IMPUNĂ TIPARE DE REACȚIE considerate de ei cele mai bune și eficiente pentru... tine.
Un adevărat SPECIALIST nu încearcă să îți IMPUNĂ nimic, nici un fel de modalitate de reacție, mai ales ceva ce tu NU SIMȚI NEVOIA de a face. El face tot posibilul să te ajute să conștientizezi tu singur ce este mai bine pentru tine, cum trebuie să reacționezi pentru a nu bloca fluxul energiilor naturale, de ce este bine să îți urmezi feelingul, cum poți să îți păstrezi echilibrul emoțional, starea de armonie...
Un adevărat Învățător te învață cum poți să te controlezi singur pe tine și viața ta, efectuând alegeri și luând decizii de unul singur, în ceea ce te privește. În mod normal, tu trebuie să te cunoști pe tine cel mai bine, și să fii în măsură să iei cele mai bune decizii privind situațiile tale specifice de viață. De aceea, un Învățător adevărat te sprijină și te ajută să te cunoști pe tine însuți, pentru a putea dobândi astfel înțelegerea și capacitatea de te autocontrola, pe tine și reacțiile tale.
Un îndemn de genul "Când îți vine să plângi, oprește-te și râzi..." este nefiresc, artificial, căci nimănui nu îi poate veni să râdă, la comandă, atunci când îl podidește plânsul, nu-i așa ? Plângi când îți vine să plângi, căci asta te va calma, și ulterior vei redeveni în măsură să poți să și râzi, când ÎȚI VA VENI să râzi... :D Atunci să nu cumva să te oprești, să... plângi... :)
 Insuficiența și excesul sunt dăunătoare. Urmează calea de mijloc. Plângi, dacă așa îți vine, dar nu excesiv, adică nu te lăsa pradă unei stări de deznădejde, de decepție, în mod prelungit. Când simți că plânsul te-a eliberat, vei simți la un moment dat că este cazul să te oprești din plâns. Acționează și atunci conform a ceea ce simți că trebuie să faci, căci dacă vei continua să-ți plângi de milă la nesfârșit, vei da într-un exces dăunător ție și sănătății tale. De asemenea, când simți că vrei să râzi, râzi, simte-te bine, dar nu continua să râzi și după momentul în care simți că nu-ți mai vine, doar în speranța că prelungind râsul te-ai putea simți bine în continuare.
Te vei putea SIMȚI cu adevărat bine doar cât timp vei face ceea ce SIMȚI că trebuie să faci, nu și când vei face ceea ce CREZI că trebuie făcut, în sensul dorințelor, speranțelor, pretențiilor tale... Lasă totul să curgă firesc și natural, fără a forța, fără a inhiba...
Părerea mea este că a-ți INHIBA REACȚIILE, TRĂIRILE EMOȚIONALE, conduce automat la instituirea unor BLOCAJE AFECTIVE, determinând apoi tulburări, disfuncții, boli.
A fi tu însuți, nu presupune a fi mereu fericit și împăcat ! Este eronată această idee. Nimeni nu poate fi mereu fericit și împăcat, de aceea nu trebuie să te FORȚEZI, să îți IMPUI, ție sau altora, să fii fericit și împăcat. Ești așa cum ești, te simți așa cum te simți, și reacționezi așa cum simți că trebuie să reacționezi. Te accepți așa cum ești, încercând să te înțelegi cât mai bine, pentru a te putea accepta cât mai bine. Ce nu înțelegi nu poți accepta. Cunoaște-te pe tine însuți, și te vei putea accepta pe tine însuți, în măsura acestei cunoașteri.
Asta este realitatea... A fi tu însuți înseamnă a te comporta FIRESC, așa cum simți tu, nu cum îți dictează alții. 
Faptul că este bine să te încadrezi pe cât posibil în cadrul normelor sociale, de grup, pentru a nu afecta negativ alte persoane prin reacțiile tale, este cu totul altă poveste, care ia în considerare condițiile de existență și manifestare a binelui general.  
Cine trăiește în societate trebuie să țină cont și de normele sociale, în măsura în care și el  își dorește ca ceilalți membri ai societății să se conformeze acestor norme.
Oricum, din observațiile mele, pot spune că oamenii care comportă natural, sincer, nu artificial, sunt apreciați, stimați, admirați, de majoritatea celorlalți. Nu de toți, căci unii vor fi invidioși, deranjați de curajul de a te manifesta și reacționa așa cum ești și simți nevoia, dar aceste excepții nu ar trebui să stea în calea... regulei tale de comporta în mod firesc și natural...

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Bonus

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');