Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, septembrie 29, 2015

Există oameni şi relaţii toxice ? Eşti tu un om... toxic, pentru alţii ?Am citit recent un text intitulat "AUTODISTRUGEREA PRIN ACCEPTAREA RELATIILOR TOXICE"
În cadrul lui am găsit aceste idei : 
"Acest tip de relaţii uni-direcţionate, în care unul dintre parteneri oferă în mod constant - ajutor, grijă, atenţie, afecţiune - în timp ce celălalt doar primeşte, fără a oferi la rândul său, sunt recunoscute şi catalogate , ca fiind „relaţii toxice“. 
Pe măsură ce acest tip de relaţie avansează, imaginea şi stima de sine ale celui folosit sunt intoxicate - are sentimentul ca este important/importantă doar dacă isi face partenerul/partenera fericit/-ă, dacă îi îndeplineste toate nevoile , percepţia este deformată pentru ca propriile probleme, interese, preocupări nu mai sunt importante, sentimentele sunt deformate, reconvertite, reprimate . se ajunge ca celalalt sa nu-si acorde nici un drept să se simta furios/oasa, nedreptăţit/ta pentru că de fapt iubeste si isi autoinduce ca este bine , desi simte ca nu este asa.
Mecanismele prin care partenerul toxic îşi obţine şi menţine beneficiul în relaţie sunt destul de frumos cosmetizate: ameninţarea, devalorizarea, învinovăţirea celuilalt pentru propriile nereuşite, manipularea, şantajarea prin reacţii afective puternice - crize de plâns, certuri şi reproşuri, tendinţa intensa de a controla, amenintari cu sinuciderea etc."


 "Relaţii toxice", "oameni toxici", "partener toxic", sunt expresii care creează.... confuzie, nesiguranţă, anxietate, etc. 
 Nu există relaţii toxice în realitate, ci doar percepţia faptului că unele relaţii ar putea fi toxice. 
 Există reprezentări construite mental, pe baza unor interpretări schematice, privind existenţa oamenilor toxici şi a relaţiilor toxice.
 Ce înseamnă "toxic " ? 
 "Care are proprietatea de a intoxica, otrăvi ; otrăvitor" 
 A intoxica înseamnă a introduce în organism substanţe toxice care duc la otrăvirea lui. 
 Dacă ţi se bagă în minte prin SUGESTII, de către alţii, că există oameni toxici şi relaţii toxice pentru tine, atunci vei putea dobândi în timp o ANGOASĂ (nelinişte profundă) legată de relaţiile tale cu ceilalţi oameni. 
 Vei putea începe să percepi că în jurul tău există tot mai mulţi oameni toxici, că ai tot mai multe relaţii toxice, şi vei căuta tot mai disperat să te SEPARI, să te IZOLEZI, BLOCÂND tot mai mult comunicarea liberă şi deschisă cu cei din jurul tău... 
 Însăşi articolul scris despre oameni şi relaţii toxice, care te "învaţă" cum să te separi şi să te izolezi, pe tine însuţi, de oameni şi relaţii, poate fi considerat, prin prisma ideilor de mai sus, a fi... toxic, nu-i aşa ? ;) 

 Nu ceea ce gândesc şi fac ceilalţi te influenţează negativ, neplăcut, ci MODUL ÎN CARE TU INTERPRETEZI ceea ce alţii gândesc şi fac. 
 Reacţiile tale se bazează pe interpretările tale, pe modul în care tu atribui sensuri, semnificaţii, valori,... 
 Deci... fă efortul, cititorule, de a înţelege faptul că această viziune, în care există oameni şi relaţii toxice, nu este una... echilibrată, armonioasă, vindecătoare, şi ar fi bine să conştientizezi asta, pentru a o putea lăsa să treacă, să se ducă, înapoi, acolo de unde a venit... 
 Hai, deci, să accesăm o altă... viziune, una pozitivă, plăcută, optimistă, care să simţi că te încarcă cu energie, care să simţi că are capacitatea de a-ţi reda puterea, forţa, încrederea în tine, în ceilalţi oameni, în lume şi viaţă.  
 Redobândeşte energia, încrederea, şi echilibrul pierdut din cauza faptului că ai alunecat în viziunile altora, în lumile altora, în STĂRI DE CONŞTIINŢĂ ALTERATE, în care tu pierzi energie, forţă, putere, în care te descarci energetic, te consumi inutil. 
 Hai, (re)conectează-te la SURSĂ, la Sursa de energie, mental, schimbând PUNCTUL TĂU DE ATRACŢIE, focarul atenţiei tale, şi modul în care tu INTERPRETEZI INFORMAŢIA parvenită ţie prin simţuri. 
 Hai, lasă-te puţin pătruns de viziunea mea : în viziunea mea nu există oameni toxici, nici relaţii toxice. 
 Există doar elemente şi instrumente benefice şi utile ţie, care există pentru tine, în aici şi acum, pentru ca tu să poţi beneficia de anumite experienţe utile ţie. 
 Deci, fiecare om şi fiecare relaţie îţi sunt UTILE cu ceva, şi chiar neplăcerea resimţită în prezenţa anumitor oameni îşi are scopul ei şi utilitatea ei. 
 Nu există nimic inutil în această lume, în acest univers, în care orice efect are o cauză, şi orice cauză declanşează efecte. 
 Nu există partener de relaţie care să nu ofere nimic, nimic valoros, nimic util, nimic benefic. 
 Nu există relaţie inutilă, lipsită de utilitate şi valoare, pentru tine.  

 În ceea ce trăieşti tu acum, cât şi în ceea ce ai trăit până acum, nu este nimic întâmplător, nu este nimic inutil sau lipsit de valoare.

 Totul este pentru TREZIREA ta, pentru a putea tu asimila anumite informaţii, concluzii, învăţături. 
 Dacă totul ar fi minunat, dacă ai fi beneficiat până acum doar de relaţii minunate şi oameni minunaţi, nu te-ai fi putut trezi, ci ai fi rămas blocat într-o lume (un plan al conştiinţei) care nu ţi-ar fi permis să experimentezi şi să cunoşti realitatea în mod integral, holistic, global. 
 Dacă ai fi trăit doar experienţe plăcute, asta ar fi însemnat că ai fi trăit doar un anumit gen de experienţe, şi ai fi experimentat doar un singur aspect al realităţii.
 Experienţele neplăcute scot în evidenţă aspecte prezente în cele plăcute, pe care nu le-ai putea preţui şi valoriza altfel, ci le-ai trata drept ceva banal şi obişnuit, neinteresant, comun, etc. 
 Nu ţi-ai bate deloc capul cu ele, nu ţi-ai îndrepta atenţia asupra lor...


 Şi, acum, cunoscând asta, înţelegând asta, că ai NEVOIE în viaţa ta şi de oameni "buni" şi de oameni "răi" pentru a experimenta dualitatea în acest plan terestru, te vei putea calma, echilibra, împăca, armoniza cu lumea şi viaţa, te vei putea linişti şi vei putea simţi în mod real cum accesezi pacea minţii, starea de conştiinţă vindecătoare, eliberatoare.  
 Nu trebuie deci să fugi de nimeni şi nimic, căci nimeni nu te poate intoxica, nimeni nu te poate otrăvi, când tu înţelegi rolul şi scopul tău, şi al celorlalţi oameni, în această lume. 

 Şi acum, hai să ne îndreptăm puţin atenţia asupra ta : ai fost TU până acum un... om toxic ? 
 Ce zici ? Te-au putut considera alţii pe tine o persoană toxică ? 
 Au putut alţi oameni să considere că relaţia lor cu tine are un caracter toxic ? 
 Ai "otrăvit" tu pe cineva, mintea şi sufletul cuiva, până acum ? 
 Priveşte acest trecut, în mod detaşat, analizează-l puţin, analizează-ţi viaţa de până acum, şi lasă să... treacă, lasă să plece de la tine, tot ceea ce simţi acum că nu-ţi aparţine, că nu te defineşte, că nu te reprezintă. 
 Inclusiv viziunile importate de tine, inoculate ţie prin SUGESTIE de către alţii. 
 Lasă să plece şi ceea ce am afirmat eu până acum, şi ELIBEREAZĂ-TE de tot, purifică-ţi astfel mintea şi sufletul, prin eliberare. 
 Fii acum TU, aşa cum este esenţa ta, simte această esenţă curată, care este luminoasă, şi plină de dragoste şi iubire, pentru tine, pentru viaţă, pentru această lume, pentru toţi oamenii, pentru toate fiinţele. 
 Accesează, deci, această esenţă a ta, lăsând să plece tot ceea ce este în plus, tot ceea ce obturează şi umbreşte esenţa ta luminoasă şi iubitoare. 
 Închide un pic ochii, şi conectează-te puţin, acum, la esenţa ta... 
 Percepe natura ei caldă, luminoasă, şi plină de iubire...  
 Asta eşti tu : căldură sufletească, lumină binefăcătoare, iubire cuprinzătoare... 
 Şi asta sunt toate fiinţele, toţi oamenii... 
 Aşa îi vei putea simţi, în esenţa lor, dincolo de jocurile de roluri, în esenţa lor de actori ai dramelor şi comediilor pe care le joacă. 
 În spatele măştilor există căldură, lumină, iubire... 
 Acum înţelegi că fiecare are rolul lui de jucat în această piesă de teatru a vieţii tale, şi că tu trebuie să le mulţumeşti şi să fii recunoscător lor, pentru faptul că există, că se implică, că fac eforturi, pentru a juca rolurile lor, în viaţa ta. 
Ei sunt actori care contribuie la trezirea ta, la evoluţia ta, la dezvoltarea ta, în moduri mai mult sau mai puţin plăcute pentru tine. 
 Acceptă-i, deci, pe toţi, în viaţa ta, lasă-i să vină şi să plece, lasă-i să-şi joace rolurile, şi nu te mai victimiza, ci eliberează-te de rolul de victimă. 
Căci nu eşti o victimă, ci eşti un actor, ca atâţia alţii, care joacă un rol, acum şi aici. 
Eşti şi tu, aici, pentru alţii, pentru trezirea lor, căci cu toţii vă sprijiniţi şi vă ajutaţi, de fapt, să vă treziţi, împreună, interacţionând unii cu alţii, experimentând noi şi noi situaţii, jocuri de roluri... 
No buuuuunnnnn... 
Deci, ce zici de viziunea asta ? 
O simţi... eliberatoare, vindecătoare ? 
Mai crezi, acum, în oameni şi relaţii toxice ? 
Mai crezi că tu ai putea fi, în continuare, un om... toxic pentru alţii ? 
Dacă ai încă dubii, reciteşte ideile de mai sus, chiar de mai multe ori, dacă simţi nevoia. 
Reciteşte, de asemenea, şi când simţi că ai tendinţa de a... uita, de a uita cine şi ce eşti tu, de fapt, ca esenţă spirituală... 
Esenţă plină de căldură, lumină, iubire... 

Pentru oamenii eliberaţi de "toxine" mentale, toxicitatea dispare din viaţa lor...


Genoveva Tomescu - Cam greu de realizat eliberarea de "toxine". 
Înseamnă să aduci, de fiecare dată, în minte, idei care să te scoată din starea respectivă. 
Până la urmă e vorba de o practică necesară în schimbare. 
E vorba de fapt de a pune în practică o nouă viziune, așa cum ai precizat în articol. :)


Kato - Da, e vorba de un PROCES DINAMIC de eliberare, de purificare
Este nevoie deci de exerciţiu, de antrenament, de o teorie aplicată în practică, în practica vieţii de zi cu zi.
Un proces de regăsire a esenţei tale spirituale, o recunoaştere a ceea ce eşti... 
"Toxinele " sunt ideile pe care le-ai preluat de la alţii, de mic, şi care "îmbracă " realitatea în iluzii, falsitate, neadevăr.
"Toxinele" ne-au fost inoculate mental, şi ne împiedecă să putem reflecta realitatea în mental, aşa cum este ea, nedeformată, nedistorsionată...

În luciul apei tulburate, imaginea realităţii se reflectă deformat...
Deci, este vorba, în primul rând, de a linişti apele mentale, pentru realizarea unei bune şi corecte oglindiri, reflectări...
Dar, atenţie : "toxinele" îşi au rolul şi importanţa lor, căci au menirea de a crea condiţiile necesare pentru a permite experimentarea falsului, a minciunii...

Căci oamenii trebuie să experimenteze asta, aici, în acest plan terestru, cu un anumit scop...
Nimic nu este inutil şi fără rost, aici...


Urmăreşte aici videoul creat pe baza acestui articol. 
Îl poţi revedea oricând, în canalul meu Youtube.
Poţi asculta coloana sonoră ca material mp3, sau poţi downloada şi asculta oriunde vrei, pe ce aparat vrei, de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing
eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...  


software-deals.ro

  VigLink banner
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');