Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, octombrie 01, 2015

Tu detești doctrinele și îndoctrinații ?



DM :
Detest oamenii indoctrinati!!! , intotdeauna o voi face! , pentru ca prin fenomenul numit '' doctrina'' , ... eu nu pot intelege decat, ''autolimitare in gandire'', .
Din punctul meu de vedere , ... bine ar fii sa-ti revizuiesti perspectiva ta asupra realitatii ! :) , o realitate care nu poate fii decat iluzorie, indiferent de circumstante!
Si te intrebi: De ce iluzorie? Iluzorie este pentru simplul fapt ca : ''odata ce ideea in sine , este trecuta prin filtrul mintii tale, devine brusc si de cele mai multe ori ( nu generalizez) subiectiva! Iar devenind subiectivist,inconstient vorbind, nu cauti si nu vezi decat teoriile care-ti confirma punctul de vedere! 

Iar toate astea le transformi , fara sa vrei, ...in confirmari, confirmari care la randul lor , nu duc decat la asanumitul ''abis mental'',sau mai bine zis : cu alte cuvinte, te inchizi singur intr-un cerc vicios , cautand sa-ti dai dreptate singur, vei omite intotdeauna esenta! :)
Care sa fie scopul suprem al omenirii?
Oare experimentarea iubiriii???
  
 Kato : Ca de obicei, o problemă de... interpretare...   
În acest caz, o interpretare subiectivă a conceptului "doctrină" , a rolului şi scopului doctrinelor.... 
" DOCTRÍNĂ (‹ fr., lat.) s. n. 1. Ansamblu de principii sau credințe despre Univers, despre istorie etc., constituind un sistem de învățământ religios, filozofic, politic etc., acceptate ca reguli de gândire sau de conduită.  Ansamblul principiilor într-o ramură a cunoașterii. 
 2. Învățătură formulată și susținută de un maestru sau de o școală (ex. d. platoniciană despre nemurirea sufletului). 
3. Teorie susținută sau contrazisă de evidență, propusă spre acceptare. 
4. Ansamblul principiilor în baza cărora conducerea unui stat își propune să acționeze în anumite domenii (politica externă, politica drepturilor omului etc.). 
5. Corp de idei, teze, principii și modele politice adoptate de un partid politic pentru elaborarea unei concepții de guvernare (ex. d. liberală, socialistă, social-democrată, național-democrată, fascistă etc.). "
 NU ÎNDOCTRINAREA LIMITEAZĂ, CI LIMITAREA TA LA O SINGURĂ DOCTRINĂ, BLOCAREA ÎN CADRUL UNEI SINGURE DOCTRINE
Oamenii care nu se limitează pe ei înşişi sunt DESCHIŞI CUNOAŞTERII, STUDIULUI ŞI ANALIZEI TUTUROR DOCTRINELOR, ŞI NU AU NIMIC ÎMPOTRIVA DOCTRINELOR, AUTORILOR LOR, ŞI A ADEPŢILOR LOR ! 
 Asta deoarece ei cunosc şi înţeleg ROLUL şi SCOPUL doctrinelor la nivelul existenţei în această lume terestră, în care spiritele fiinţează ca oameni, şi îşi manifestează capacitatea lor creatoare în multiple feluri, inclusiv prin crearea unor diverse şi variate tipuri de... doctrine.   
 Să analizăm, puţin : "Detest oamenii indoctrinati !!! "   
 Ce denotă această afirmaţie ? 
 Un blocaj ? O incapacitate de acceptare ? De adaptare ? O frustrare ?... 
 De ce "detest" ? 
 De unde provine această... detestare
 Ceea ce nu poţi ÎNŢELEGE, nu poţi ACCEPTA, iar ceea ce nu poţi accepta... RESPINGI, nu-i aşa ? 
 Iar detestarea reprezintă tocmai o formă de... respingere, nu-i aşa ?  
 Respingi oamenii îndoctrinaţi. 
 Respingi doctrinele. 
 Respingi ceea ce tu percepi a fi LIMITARE, LIMITATIV, AUTOLIMITATIV, iar doctrinele şi îndoctrinarea le percepi a fi ceva limitativ privind gândirea. 
 Dar... problema, în sine, nu se rezumă la gţndirea altora, a celorlalţi, nu-i aşa ? 
 Dacă ar fi vorba numai de gândirea lor, nu te-ar deranja pe tine, căci nu ar constitui PROBLEMA TA ! 
 Ar fi problema LOR, pe care ei ar trebui să şi-o gestioneze, cum cred ei de cuviinţă. 
 N-ai avea tu treabă cu problema lor şi modul în care ei îşi gestionează problemele lor. 
 Căci... ce treabă au alţii, ceilalţi, cu problemele TALE, şi modul TĂU de a-ţi gestiona TU problemele PERSONALE ? 
 Tu nu accepţi ca alţii să se bage în treburile tale, în gândirea ta, în modul tău de gândire, în credinţele şi convingere TALE, şi te-ar deranja ca alţii să le considere... autolimitative, nu-i aşa ? 
 Mă înşel, oare ? 
 Oare... nu te-ar deranja ? 
 Cu nimic ? 
 Oare nu te-ar deranja deloc, cu nimic, dacă eu ţi-aş spune că eşti limitat, că te autolimitezi pe tine însuţi, în gândirea ta, când tu afişezi o ATITUDINE RESPINGĂTOARE faţă de alţi oameni ? Când tu îţi manifestezi detestarea ta ? 
 "Întodeauna o voi face !" 
 Ce reflectă această atitudine... convinsă, fermă ? 
 De ce "întotdeauna" ? 
 De ce eşti atât de convins că tu, întodeauna trebuie să manifestezi o atitudine respingătoare faţă de doctrine, îndoctrinare, şi îndoctrinaţi ? 
 Ceea ce simt eu, în legătură cu această atitudine de respingere, poate fi formulat cam aşa : tu manifeşti o respingere faţă de cei care încearcă să te îndoctrineze pe tine, deoarece percepi asta ca o forţare a societăţii de a te încadra şi conforma la nişte NORME sociale. 
 Şi, privind mai în adânc, percep aici TEAMA faţă de o PIERDERE A LIBERTĂŢII TALE INDIVIDUALE. 
 Eu simt teama ta, fricile tale, legate de faptul că tu simţi că libertatea ta poate fi îngrădită prin implementarea doctrinelor ALTORA în mintea TA. 
 Există o teamă subconştientă legată de PIERDEREA LIBERTĂŢII TALE. 
 Deci, tu ai PROIECTAT teama ta asupra altora, asupra celorlalţi, asupra celor îndoctrinaţi, deoarece tu te vezi pe TINE în aceşti ceilalţi îndoctrinaţi, şi îi percepi ca oameni care şi-au pierdut libertatea de gândire prin faptul că au acceptat şi asimilat doctrinele altora... 
 Ceilalţi sunt o OGLINDĂ a ta, ce oglindesc situaţia ta, problema ta de ADAPTARE. 
 Căci tu, de fapt, ai o problemă de adaptare legată de ceea ce percepi a fi limitativ la nivelul doctrinelor existente în cadrul societăţii. 
 Aceste doctrine sunt percepute de tine ca nişte celule de închisoare ale minţii, în care mintea pătrunsă în ele ar putea fi încarcerată, blocată, ţinută prizonieră... 
 Oamenii sunt percepuţi drept PRIZONIERI ai doctrinelor, deoarece TU te simţi prizonier al doctrinelor, de fiecare dată când gândirea ta accesează o doctrină...
 Cine reacţionează efervescent faţă de anumite acţiuni ale altor oameni, arată prin asta că el are o problemă, de adaptare, privind ceva ce este în legătură cu acele acţiuni.
 Dacă ceva te deranjează la alţii, înseamnă că există o legătură cu ceva prezent la tine însuţi, care te nemulţumeşte...
 Dar, am două veşti pe care pot să ţi le dau. :)  
 Prima, cea proastă, este că... aşa şi este : faptul că mintea accesează o doctrină, o face să devină un timp prizonieră în cadrul acelei doctrine, deoarece ea se FOCUSEAZĂ asupra ei, prin faptul că ATENŢIA ta este ACAPARATĂ de acea doctrină. 
 Şi, mai mult, unde este atenţia ta acolo este şi spiritul tău, deci senzaţia de CAPTIVITATE pe care o simţi este REALĂ, exprimă o REALITATE privind ceea ce tu simţi când accesezi mental o doctrină. 
 Eşti acaparat, încarcerat, eşti prizonier, căci eşti acolo, în acea celulă, pentru a trăi acea experienţă specifică a prizonieratului unei doctrine... 
 Şi acum, vestea cea bună : mintea (gândirea) ta nu poate fi ţinută în prizonierat decât cu ACORDUL TĂU, prin VOINŢA TA. 
 Mintea ta ACCEPTĂ barierele pe care TU ŢI LE IMPUI.  
 Adică : dacă tu consideri că o doctrină este atrăgătoare, convenabilă ţie, tu o vei ACCEPTA, şi din acel moment vei fi LEGAT de ea, prin faptul că tu ai ACCEPTAT ca ea să facă parte din viaţa ta, din experienţa ta, din trăirile tale, etc. 
 Această legătură, mai mult sau mai puţin conştientizată, prin faptul că te LEAGĂ, îţi poate conferi senzaţia de LIMITARE a libertăţii de gândire, deşi ea nu este decât un INSTRUMENT de care mintea ta SE FOLOSEŞTE PENTRU A EXPLORA DIMENSIUNI NOI, NECUNOSCUTE.... 
 În ce constă libertatea ta ? 
 Eu zic că în CAPACITATEA EI de a crea câte legături vrea ea, de a folosi câte instrumente vrea ea, şi de a se elibera de ele când vrea, când decide ea că vrea să se ELIBEREZE de ele. 
 În plus, eu consider că experimentarea accesării mentale a doctrinelor nu este ceva rău, ceva malefic, ceva inutil, ceva lipsit de valoare, ci ceva BENEFIC, ca orice altă experienţă de viaţă. 
 Eu consider că insuficienţa (lipsa), cât şi excesul, sunt dăunătoare. 
 Deci, a fugi de doctrine (lipsa acestor experienţe) cît şi a forţa experimentarea doctrinelor, a deveni un FANATIC în acest sens, reprezintă un DEZECHILIBRU, ceva ce poate fi socotit negativ, rău, autodistructiv, etc. 
 Tu eşti liber, atât de liber pe câtă libertate CONŞTIENTIZEZI că ai... 
 Tu te poţi lega şi dezlega de orice, oricând vrei. 
 Atâta doar că, poate, nu ai conştientizat asta până acum. 
 Şi asta, cred, se datorează fricilor tale ascunse, şi neîncrederii în tine, în forţele tale, în capacităţile tale...



Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde 

DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc ! 

Aici ai linkul către Cuprinsul blogului, cu lista tuturor postărilor : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

citgrup.ro

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');