Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, octombrie 03, 2017

A Fi așa cum Ești și A Experimenta Transformarea (Ta)



ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

"E așa de important să lași anumite lucruri să treacă.
Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Trebuie să înțelegi că nimeni nu trișează, uneori câștigăm alteori pierdem.

Nu aștepta să ți se dea ceva înapoi, nu aștepta să ți se recunoască efortul, să ți se descopere geniul, să ți se înțeleagă iubirea. 
Încheie niște etape. 
Nu din orgoliu, din neputință sau mândrie, ci pur și simplu pentru că acel lucru nu se mai potrivește cu viața ta. 
Închide usa, schimbă discul, fă curat în casă, șterge praful. 
Încetează să mai fii cine erai, și transformă-te în cine ești!" - Paulo Coelho

Ce câștigăm, ce pierdem?
A fi conștient presupune a conștientiza că totul are un determinism cauzal, iar așteptările tale să fie realiste, conforme cu realitatea.
Așteptările fac parte din viața noastră, condiția noastră umană, constituie ceva firesc și natural, și nu ar trebui reprimate, ci dezvoltate, evoluate, în așa fel încât să ajungă tot mai mult să concorde cu realitatea.
Atunci vei putea afirma și că "ți-ai dezvoltat intuiția".
Când ceea ce te aștepți să se manifesteze în realitate, în viața ta, va concorda cu realitatea, vei avea o intuiție bună.
Iar asta se poate dezvolta prin exercițiu, antrenament mental.
Așteptările fac parte din ceea ce numim ”viață socială”, relații interumane, socializare.

Deci, eu afirm, în mod logic, că nu este nevoie, nu trebuie să renunți la așteptări, ci să te folosești în mod conștient de ele în procesul tău de dezvoltare, de transformare interioară.
A analiza ce anume din asteptările tale se împlinește și ce nu, este o lecție, ce face parte din procesul conștientizării.
Prin exercițiu și antrenament îți dezvolți capacitățile tale, nu prin reprimări și renunțări.
Eu nu scriu acum fără așteptări, nici citatul de mai sus nu a fost pus fără nici un fel de așteptări, nici Coelho nu l-a scris fără așteptări, deci ar fi util de conștientizat asta, că numeni nu își poate de fapt reprima și anihila complet așteptările, oricât ar vrea, oricât de necesar ar crede ei că ar fi această reprimare.
Faptul că tu citești acum acest text, sau că alții citesc alte texte, articole, citate, comentarii, cărți, etc, dovedește că toți acești oameni au așteptări, se așteaptă să găsească ceva util și benefic lor în ceea ce citesc.
Sper ca unele așteptări să fie împlinite de acest text.

Dar, bine-nțeles, depinde cum interpretează fiecare acest concept, "așteptări".
Eu mă aștept ca un anumit procent din cei ce citesc să mediteze la raționamentele prezentate, și să formuleze niște concluzii personale pe baza lor, punându-și un pic mintea la contribuție.
A avea așteptări este legat de a face previziuni, de a acționa în vederea obținerii unor anumite rezultate, efecte.
A acționa haotic, fără așteptări, fără previziuni, fără a urmări un beneficiu, o utilitate, un efect pozitiv, o eficiență, înseamnă a trăi la voia întâmplării, purtat de valurile vieții, dar împlinind așteptările altora, ceea ce alții vor să îndeplinească, să împlinească, prin alții, manipulându-i subtil în sensul dorit de ei.


Toți cei ce sugestionează pe alții să nu gândească, să nu analizeze, să nu facă previziuni, să nu aibă așteptări, dorințe, intenții, etc, de fapt le SUBMINEAZĂ VOINȚA, MOTIVAȚIA, și sunt niște SPĂLĂTORI DE CREIERE.
La baza procesului de transformare, interioară și exterioară, stă voința, intenția, motivația personală, orientate spre experimentare creativă, spre schimbare, nu păstrarea în mod conservator a situației actuale, la nesfârșit, neschimbată.
A te lăsa spălat pe creier este o opțiune personală, o alegere și decizie proprie, dar întreabă-te cum te poate transforma asta, ce poate fi util pentru tine în asta, în viața ta de zi cu zi.
Coelho zice: "încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești".
Este tot o spălare pe creier, căci este vorba de a conștientiza cine VREI SĂ FII, și să te transformi în asta.

Unii ”mentori” vor să ANULEZE ceva la tine, să REPRIMI ceva, "să încetezi să fii cine ești", să încetezi să vrei să devii ceva, prin transformare, să încetezi să experimentezi ceva nou, o nouă transformare, prin voința ta proprie, ceea ce este un demers malefic, distructiv, negativ, nu unul pozitiv, creativ, creator.
De aceea eu spun: nu este nevoie să renunți la nimic, nu trebuie să anulezi nimic, nu trebuie să încetezi în mod forțat de a fi și a face ceva, ci este necesar să îți pui mintea la contribuție, căci este instrumentul tău cel mai de preț, și să începi să îți programezi viața în mod ferm, așa cum VREI TU să te schimbi, să te transformi, experimentând schimbarea, transformarea, în mod conștient, creator. 
Copiii sunt creativi, se joacă creând situații, conjuncturi, scene, jocuri de rol, etcLasă copilul din tine să se joace jocul vieții, fără frică, experimentând, mental și fizic, creativ, tot felul de transformări.
Nu te limita la "a fi ceea ce ești", ci experimentează ceea ce ai vrea să devii, căci ești un actor pe scena vieții care poate juca roluri variate, și inevitabil vei juca roluri variate: de copil, fiu / fiică, de părinte, de bunic, soț /soție, de elev, student, angajat, etc.
Deci viața te trece inevitabil prin diferite roluri de jucat, iar asta înseamnă că ăsta este un scop al vieții, de a experimenta tot felul de roluri, de poziții diferite, pe această scenă a vieții, pentru a putea cunoaște, experimenta, înțelege, conștientiza, cât mai mult, în această viață.
Deci, nu te autolimita, nu lăsa nici pe alții să te limiteze, să îți traseze limitări prin dobândirea unor credințe și convingeri privind faptul că ți-ar fi necesare niște reprimări, renunțări, anihilări, inhibiții...

Ce este incorect, eronat, disfuncțional, privind așteptările: insuficiența și excesul!
A avea așteptări insuficiente, reprimate, sau exagerate, exacerbate, a te focusa prea puțin sau prea mult timp pe ele de exemplu.
Alege calea de mijloc, care te menține în echilibru, armonie.
Folosește acest instrument util cu măsură, eficient.

Ar mai fi ceva de spus: aşteptările noastre ne influenţează atât pe noi înşine cât şi pe cei din jur, cu care interacţionăm, de aceea este benefic să ne creem aşteptări pozitive.
Deci aşteptările nu reprezintă ceva pasiv, din acest punct de vedere, ci ceva dinamic, în transformare, după cum realitatea este în transformare.
Aşteptările nu sunt bătute-n cuie.
Noi ne schimbăm percepţia asupra realităţii prin modul în care gândim, şi influenţăm în mod direct şi indirect şi percepţiile celor din jur.
Dacă percepi altfel realitatea, ea pare schimbată.
Şi dacă ai o percepţie ce favorizează atitudinea pozitivă, se va reflecta pozitiv în starea ta de bine, în sănătatea şi bunăstarea ta fizică, psihică, materială.


Eu încerc să am o atitudine pozitivă în majoritatea timpului, să fiu calm şi optimist, şi ca atare mă focusez pe cât pot pe aşteptări pozitive.
Pot spune că este vorba şi de autosugestie aici, căci ştiu că atragem în experienţa de viaţă ceea ce aducem cu predominanţă în minte, gândire şi trăiri emoţionale (sufleteşti).
Deci eu am aşteptări pozitive privind mersul lucrurilor, mă programez pozitiv, şi mă focusez pe asta, pe o stare bună.
Psihologic, această atitudine a mea mă ajută să fiu calm, şi să transmit şi altora o stare de calm, optimism.              


Deci, a avea aşteptări pozitive este recomandabil, căci asta susţine atitudinea ta generală pozitivă.
A avea aşteptări rupte de realitate este ceva... relativ, căci într-o anumită măsură suntem cocreatori ai realităţii, ai schimbărilor şi transformărilor care au loc în viaţa noastră.
Pentru un doctor este rău să nu creadă în vindecarea bolnavului, căci atunci nu influenţează pozitiv vindecarea, moralul pacienţilor, al familiei, prin energia pe care o degajă.
Efectul placebo este real, funcţional, şi trebuie stimulat, iar cel nocebo evitat.
Ne putem aştepta la tot ce e mai rău sau la tot ce e mai bun, şi asta depinde de noi, de atitudinea noastră.

Mă aştept să nu îmi slăbească credinţa, nivelul aşteptărilor, să îmi păstrez atitudinea pozitivă.
Am aşteptări mari de la mine, şi mă mobilizează asta.
Este bine să ai aşteptări, pozitive, de la tine şi de la viaţă, să îţi păstrezi calmul şi optimismul, mereu.
Şi este groaznic când nu mai nici un fel de aşteptări de la tine şi de la viaţă, căci atunci ajungi treci prin depresie și ajungi în pragul sinuciderii
, am trecut şi eu prin asta.

Nu lăsa pe nimeni să îţi dicteze la ce să te aştepţi tu de la tine şi de la viaţă, să te înveţe cum să îţi reprimi aşteptările.
Eu nu vreau să dictez nimănui nimic, doar îmi exprim viziunea mea, personală, subiectivă, şi experienţa mea de viaţă, căci ştiu că va fi de folos, unora...  


via GIPHY



Lecturarea articolului


Aici poti da o cafea :) Aici poti da o cafea :)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



Poți sprijini activitatea mea  Become a Patron!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 

software-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');