Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, octombrie 30, 2017

Să îngrădim sau ba libertatea ta și a altora de a manipula?ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

Fiecare este liber să interpreteze totul cum vrea, cum poate.
În asta constă unul dintre aspectele diversității de aici.
Fiecare este liber să mintă și să se mintă...
Oare ar trebui să îngrădim această... libertate personală ?

Libertatea de a putea manipula și a fi manipulat ar trebui îngrădită ?

Ar trebui să interzicem acest gen de experiențe ?

Înșelătoria este pedepsită prin lege. 

Pentru a proteja pe naivi și creduli de astfel de experiențe neplăcute. 
Oamenii, prin legi, încearcă să îngrădească unele libertăți naturale, manifestările unor oameni care produc neplăceri și suferințe altora.
Va veni oare o vreme când nimeni nu va mai putea fi înșelat de nimeni ?
Am întâlnit multe afirmații, mărturii, privind faptul că în Lumea spiritelor (decorporate, nelegate de un corp fiizc), ceea ce gândesc spiritele este ”la vedere”, perceptibil, deci nu poate exista incongruență între ceea ce gândesc și ceea ce comunică, ca la oameni, nu își pot ascunde ”adevăratele intenții”.
Privind viața corporală terestră, spiritele au o libertate foarte mare în această privință, în privința posibilității de a experimenta falsul, neadevărul, minciuna, înșelătoria, trădarea, amăgirea, iluzionarea.
Este deci o experiență inedită, spirituală, am putea spune, libertate interpretată de unii oameni că ar proveni de la... Diavol, ca rezultat al... manipulării sale, a iluzionării noastre de către el. :) 
Este o interpretare, un mod de interpretare.
Tu ce zici, care ar fi interpretarea ta? 
De unde vine această libertate de a minți înșela, frauda, iluziona, trăda, a acoperi adevărul, a putea fi incongruent, etc?
  
Dacă ai cunoaște intențiile celorlalți oameni, gândurile lor, nimeni nu te-ar mai putea păcăli, înșela, nu-i așa ? 
Să zicem că va fi inventat un aparat de citit gândurile, performant. În prezent se lucrează la asta. 
Ar reprezenta acest aparat un fel de atentat la intimitatea personală ? 
Va fi omologat și lansat pe piață, la liber, un astfel de aparat ? 
Principiul nu este foarte complicat. 
Cu siguranță va fi perfecționat în următorii 20-30 de ani astfel încât să poată reda destul de fidel ideile care trec oamenilor prin minte.
Reacția ? 
Cu siguranță vor apărea aparate de... bruiaj a aparatelor de citit gândurile, nu-i așa? 
Ce un om face, alt om desface, ce e de om făcut, de om poate fi desfăcut... 
Aparatul de citit gândurile - sunt câteva linkuri interesante aici

Sensul termenului "manipulare" în unele dicționare are conotații negative, în altele nu prea.
Dar, cred că oamenii privesc manipularea ce pe ceva negativ, în sensul acesta :
" a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor; a influența opinia publică prin mass-media sau prin alte metode persuasive."
Dacă afirmăm, de exemplu, ceva în genul că populația este manipulată prin masmedia și prin cadouri electorale să voteze anumite persoane, această manipulare nu pare ceva... pozitiv, nu ?
Pe de altă parte, putem admite faptul că manipularea exercitată de cel mai cinstit candidat, prin discursurile sale, prin promisiunile sale electorale, în sensul "Manipulare = a influența prin diverse mijloace modul de a gândi și de a acționa al unei persoane sau al unei colectivități.", reprezintă un demers pozitiv ?
Efectul manipulării, în acest caz, ca și în multe altele, afectează o întreagă comunitate, aici chiar viitorul poporului român...

Oare majoritatea oamenilor asociază manipularea cu minciuna ? 

A fi manipulat este totuna, oare, cu a fi mințit ? Cred că există varianta manipulării prin minciună, dar manipularea nu se rezumă la... atât, nu ?
La a minți frumos
Unde încadrăm atunci discursul electoral al unui om pozitiv, cinstit, sincer, dar care apelează la tehnici de manipulare pentru a câștiga susținere, încredere, voturi, adepți ? 
Să zicem că nu minte, dar "influențează prin diverse mijloace modul de a gândi și de a acționa al unei colectivități".

Cred că oamenii sunt manipulați mult mai mult decât cred ei că sunt.
Un om care nu este conștient de faptul că este manipulat, este o țintă mai ușoară , nu ? 

Câți oameni știu cu adevărat în ce măsură îi influențează reclamele de la tv, cele stradale, cele din magazinele pe care le frecventează ? 
Oare cât la sută din ce cumperi reprezintă un efect al manipulării tale ?

În ce fel simți ceea ce simți, când simți că trebuie să faci o alegere, să iei o decizie, când reacționezi?
Sub ce formă simți? 
Care este conținutul acestei simțiri ?
Mental, ideatic, imaginativ, afectiv?
Poate fi ceea ce simți în unele cazuri, o autosugestie? 
Poate fi o autoamăgire, un mecanism de protecție a Eului, în genul raționamentului protectiv următor : unele alegeri și decizii m-au condus la eșecuri și insuccese, dar eu sunt un om de succes, de aceea rezultă că aceste alegeri și decizii nu-mi aparțin, ci mi-au fost inoculate de altcineva, telepatic, în mod sugestiv, manipulativ?
Unii oameni au o fobie socială privind manipularea lor de către alte persoane, de altul, de alții.
Au o anxietate aproape permanentă, ceea ce îi determină să abordeze cam toate relațiile lor cu rezervă, suspiciune, teamă.
Dar, în fond, ce ai de pierdut?
Ce ai de câștigat?
Ai ceva de... transformat, la tine?
Ce?
Cum?

Te poți plânge de lume sau te poți bucura de ea, așa cum este ea.
E tot ce... ai...
Take it or leave it... Ia-o așa sau nu lua nimic, că nu ai ce altceva...Genoveva Tomescu Tentative de îngrădire sunt mereu. Chiar și pt. adevăr interpretat ca minciună sau fals.

Din Allan Kardec - ”Cartea Spiritelor”:
LIBERUL ARBITRU : Toate spiritele au liberul arbitru. 
Dumnezeu nu a creat nici un spirit rău, ci le-a creat pe toate simple şi ignorante, având mai degrabă aptitudinea pentru bine decât pentru rău. 
Dar cele ce sunt rele la un moment dat au devenit astfel prin voinţa lor, din ignoranţă.
Liberul arbitru al fiecărui spirit se dezvoltă pe măsură ce el capătă conştiinţa de sine.
Dacă alegerea ar fi determinată de o cauză independentă de voinţa spiritului, el nu ar mai avea nici o libertate.
Cauza nu este în el, este în afara lui, în influenţele cărora le cedează în virtutea liberei sale voinţe.
Acesta este marele adevăr al căderii omului şi al păcatului originar : unii au cedat tentaţiilor, iar alţii au rezistat.
Influenţele se exercită de către spirite imperfecte, care caută să-l ia în stăpânire, să-l domine, şi care se bucură (amuză) de doborârea lui. Simbolismul lui Satan cuprinde aceste influenţe.
Influenţa îl urmăreşte pe fiecare în viaţa sa de Spirit, până când pune stăpânire pe el, în aşa măsură încât răul nu-l mai obsedează.
Dumnezeu permite influenţele, deoarece înţelepciunea lui constă în libertatea ce o lasă fiecăruia de a alege, căci fiecare capătă răsplata actelor sale.
Fiecare primeşte ceea ce merită, mai devreme sau mai tîrziu, inevitabil, indiferent de nivelul său evolutiv, fără părtinire şi subiectivism.
Spiritele care au urmat calea răului vor ajunge în timp la acelaşi nivel de superioritate ca şi celelalte, dar „eternităţile” lor vor fi mai lungi pentru ele.
Dumnezeu priveşte spre toate spiritele la fel.
Lecturarea articolului, cu comentarii în plus:
Cine dorește să susțină activitatea mea, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"   
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink bannerEmbed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');