Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, decembrie 08, 2017

Lipsa și Abundența - exercițiu mental
Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundăASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!


Înainte de a citi mai departe, fă acest mic exercițiu mental, răspunde la întrebarea:
Dacă pe o insulă pustie aş putea lua un singur lucru cu mine, în afară de mâncare şi apă, aş alege...”
Aruncă o privire și pe răspunsurile altora, postate la comentarii mai sus pe Facebook, să vezi cum au răspuns alții.IB a spus: ”Aș alege să nu mă duc pe o insulă pustie, ci mai degrabă aș alege să înțeleg ce cred că-mi lipsește din moment ce mă tentează o astfel de idee... pentru că rezolvarea s-ar putea să nu se gasească pe acea insulă pustie.”
Desigur, este un exercițiu imaginativ, mental, în care se presupune că ai fi obligat să mergi, și că ai putea lua un singur lucru, în afară de alimente și apă pe care le ai asigurate deja.
Ideea acestui exercițiu mental este de a conștientiza cam ce îți va lipsi mai mult pe o insulă pustie.
Deci ar fi util să meditezi un pic la cum va decurge viața ta pe acea insulă pustie, unde vei avea hrană și apă, și doar lucrul pe care l-ai ales să îl iei cu tine.
Rezolvarea - conștientizarea vine în urma efectuării exercițiului imaginativ, desigur.
Efectuează acest mic exercițiu imaginativ înainte de a citi mai departe.

Eu conștientizez faptul că lipsa socializării, a relațiilor interumane, ar fi pentru mine ceva horror, chiar dacă aș putea avea tot luxul necesar. Privitor la lucruri, începând cu simpla hârtie igienică, săpunul, periuța de dinți, pasta de dinți,... ar fi o viață foarte nașpa, foarte grea, dar exercițiul încearcă tocmai să evidențieze utilitatea și beneficiul acestor lucruri pentru noi, forțează conștientizarea. 
Partea pozitivă a acestui exercițiu mental este că te poate ajuta să conștientiezi importanța lucrurilor prezente în viața ta, pe care le ai, de care te folosești, cu care te-ai obișnuit într-atât încât nu le mai dai atenție, importanță, nu te mai bucuri de ele, deși ele îți fac viața mai plăcută, mai ușoară. 
Le sesizăm importanța doar în lipsa lor, ca atunci când ești la toaletă și întinzi mâna după hârtia igienică dar constați că s-a terminat rola... :)

Marea majoritate a lucrurilor de care ne servim în viața de zi cu zi au fost create de alți oameni.
A fi pe o insulă pustie înseamnă a fi lipsit de oamenii care crează lucrurile de folosință din viața ta.
Ce ai ști să creezi tu, singur, oare, pe o insulă pustie?
Ce lucru ai lua cu tine în acest scop?
Sau poate ai lua un lucru care ar servi unui alt scop, nu celui de a crea ceva?


Dacă privești comparativ, viața ta de acum, și viața pe o insulă pustie, unde ai fi lipsit și de lucrurile elementare, atunci ai putea percepe abundența de care te bucuri aici, acum.
Dacă poți percepe asta, este un important pas pe calea conștientizării realității în care trăiești.
De asemenea ai putea conștientiza rolul, scopul și importanța prezenței celorlalți oameni în viața ta.
Este ceva minunat să descoperi asta, dacă nu ai descoperit încă.
Este minunat să înțelegi că o mulțime de oameni creează pentru tine tot felul de lucruri, pentru a putea trăi mai bine, mai confortabil, mai în siguranță.
Este minunat să poți ajunge să te bucuri de ceea ce ai, cât ai, și de toți oamenii prezenți în viața ta, care joacă, fiecare, diferite roluri în viața ta.
În această stare mentală și sufletească vei atrage abundența în viața ta, căci bucuria atrage noi bucurii și oameni care îți vor aduce noi bucurii.
Iar tu vei fi o sursă de bucurii pentru alții, la rândul tău, înțelegând faptul că astfel vei crea o buclă în care bucuria se va putea manifesta continuu, ca și cum s-ar autoîntreține pe ea însăși, prin cei ce știu să primească și să ofere bucurii.
Cu toții trăim într-o lume în care există abundența, dar nu toți o conștientizează, nu toți știu cum să o acceseze, cum să se bucure de ea, mulți o evită chiar, mai mult sau mai puțin conștienți de ceea ce atrag și... resping.

De aceea, astfel de mici exerciții mentale, imaginative, pot contribui cu succes la o mai bună înțelegere, conștientizare, la o mai eficientă adaptare la lume și viață. 
Părerea mea :) 
Exersează, și vei vedea.  

Efectuează și acest exercițiu, citește acest articol: Ce ai face dacă ai avea azi 1.000.000 de Euro?


Alt exercițiu: ”Înainte să mor aș vrea să...” (Before I die I want to...)


Exercițiile mentale imaginative pot avea efecte vindecătoare, vezi acest articol: Vizualizarea imaginativă vindecătoare - dr. Gerald Epstein

Distribuie articolul, mulțumesc! 
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 

Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

Mulțumesc!

eJobs

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK


Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).


-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email


-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink bannerEmbed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');