Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, februarie 02, 2019

Despre Separare și Liber Arbitru



Oare este aşa de greu de înţeles că tocmai existenţa separării face posibilă existenţa fiinţei umane individuale, ca entitate CORPORALĂ individualizată de un întreg amorf ? 

Oare e așa greu de înțeles faptul că existența individualității și unicității presupun manifestarea separării, a creerii unui Eu, Ego, a unui sine individual, ca ceva strict necesar a exista în manifestare?
Oare e așa greu de înțeles faptul că egoismul este și el necesar pentru menținerea și protecția individualității, unicității, separării, în limitele în care insuficiența și excesul sunt dăunătoare?
Oare este chiar aşa greu de înţeles că existenţa posibilităţii de separare îşi are valoarea şi utilitatea sa reală, viața corporală nefiind posibilă altfel?
Oare este chiar aşa de greu de înţeles că Divinitatea creatoare a creat totul cu scop şi rol precis, nu haotic şi aiurea?

Oare este chiar aşa greu de înţeles că totul se supune legilor transformării şi evoluţiei continue, şi, ca atare, fiecare trece acum printr-o fază evolutivă necesară lui?
Oare este chiar aşa de greu de înţeles că fiecare are libertatea de a alege, mereu, dacă vrea să se separe, şi cât, sau nu? Forma supremă de separare a unui om, de ceilalţi oameni, o reprezintă izolarea totală de ei, ieșirea din acest joc al vieții, sinuciderea. 
Cine te poate împiedeca?
Forma opusă separării, care menține viața, omenirea, ca sistem funcțional, este empatia, dragostea, iubirea, ceea ce ne unește, acționând ca forță unificatoare, de atracție.

Da... Este greu... 
Dacă nu ar fi greu, toţi ar fi înţeles până acum... 
Dar... fiecare lucru vine la timpul lui potrivit. 
Atenţie, însă: înţelegerea nu se capătă, nu se primeşte în dar, ci se dobândeşte, cu efort personal. 
De aceea "timpul potrivit" vine când tu decizi că trebuie să vină, conform voinţei tale de a te implica, în mod conştient, în evoluţia ta proprie. 
Nu aştepta nimic de la Divinitate. Divinitatea ţi-a creat condiţiile în care tu poţi să obţii ceea ce vrei, conform voinţei tale, în mod liber.
Dacă tu vrei să obţii ceva, trebuie să acţionezi în acel sens. 
Dacă nu vrei să obţii nimic, şi nu te vei implica cu nimic, tu nu vei obţine nimic. Ai masă, ai scaun, ai mâncare pe masă, ai tacâmuri, şi Divinitatea îţi urează "Poftă bună !". 
Dar nu îţi bagă nimic în gură, în mod forţat, ci te lasă să alegi tu CE vrei să mănânci, CÂT vrei să mănânci, CÂND vrei să mănânci, CUM, vrei să mănânci. 
De aceea, tu eşti liber, şi trebuie să decizi aceste lucruri, alegând conform liberului tău arbitru. 
După care, trebuie să treci singur la acţiune, ducând la îndeplinire deciziile tale, căci nimeni nu îţi va băga nimic în gură, dacă tu nu vrei. 
Dar, dacă vrei, poţi alege inclusiv să Îl rogi pe El să te sprijine, să te ajute, în alegerile, deciziile şi demersurile tale. Tu alegi.


Nimeni nu este în mod ABSOLUT INCONŞTIENT, ADORMIT. Excepțiile întăresc regula.
De aceea, fiecare este responsabil, şi nu există oameni compet iresponsabili de gândurile şi faptele lor. 
De aceea toată lumea suferă. 
Fiecare suferă consecinţele gândurilor şi faptelor sale...

AI: - Totuşi, afirmaţiile din ultimul paragraf mi se par... absolute. 

Mă întreb dacă ai vrut să spui exact ceea ce ai scris.
Oare în ce măsură oamenii cu deficienţe mintale şi cei cu boli mintale grave sunt conştienţi de gândurile, de sensul vorbelor şi de faptele lor? 
Astfel de oameni sunt responsabili din punct de vedere moral de acţiunile lor?

Kato - Legile umane sunt una, Legile divine ale naturii, cu totul alta. 
Eu nu am vorbit mai sus despre legile societăţii umane, care variază mult de la ţară la ţară, şi cred că ţi-ai dat seama de asta.
Din punct de vedere moral? :) 
Şi dpdv fiecare om abordează moralitatea sa şi a celor din jurul său, după cum crede el de cuviinţă. 
Un musulman abordează într-un fel, un budist în alt fel, un vegan, un ortodox, un baptist, un ateu, un preşedinte, un muncitor, un maestru spiritual, un novice, un preot... fiecare om şi reprezentant al unei categorii socio-umane are viziunea lui personală despre moralitate.
Dpdv medical, medicii nu prea înţeleg faptul că conştiinţa este determinată de spirit, care este factorul conştient şi raţional, şi nu de organismul fizic, care este doar un instrument. 
O mulţime de oameni au declarat că au fost conştienţi în timpul morţii lor clinice, şi în comă, atâta doar că pierduseră legătura funcţională cu organismul fizic, şi nu se mai puteau exprima prin intermediul său. 
Dpdv medical, ANUMIŢI oameni bolnavi psihic (nu ORICE bolnav) nu sunt responsabili de faptele lor, în diferite măsuri. 
Unii sunt doar parţial responsabili, deoarece ei nu pierd contactul cu realitatea, şi nici capacitatea de a raţiona logic, dar deciziile lor sunt mai mult sau mai puţin influenţate de incapacitatea de a a-şi controla trăirile emoţionale, care se pot constitui în veritabile crize emoţionale, afectiv-comportamentale. 
Comportamentul fiecăruia este puternic influenţat de trăirile sale sufleteşti, nu-i aşa? 
Unii omoară, alţii se omoară, se sacrifică sau sinucid, din... dragoste şi iubire... 
Deci, şi dpdv medical, părerile sunt împărţite şi existe multe polemici pe tema responsabilităţii, care se reduce, de fapt, la CAPACITATEA OMULUI DE A-ŞI CONTROLA GÂNDURILE ŞI ACTELE SALE COMPORTAMENTALE, ACŢIUNILE ŞI REACŢIILE.
Conform celor expuse mai sus, doar omul care este TOTAL INCONŞTIENT DE SINE poate fi absolvit de ÎNTREAGA SA RESPONSABILITATE PRIVIND ACTELE SALE COMPORTAMENTALE.
Dar... un om total inconştient de sine, cum mai poate gândi, raţiona, şi acţiona? 
Ar trebui, de fapt, să fie... MORT, dpdv medical, în moarte clinică, sau comă ! 
Un om TOTAL INCONŞTIENT nu îşi mai poate controla DELOC gândirea şi comportamentul, în mod... conştient, deoarece este total inconşteint! 
Păi... atunci cum de există oameni care gândesc şi acţionează, aflându-se într-o astfel de stare de totală inconştienţă de sine? 
Ce zici ? Meditează puţin...



Eu, la fel ca şi Isus, îi consider pe aceşti oameni "bolnavi"... "posedaţi". Organismul lor este posedat de un spirit care se mnifestă prin intermediul lui. Medicii nu ştiu nimic despre substratul real al acestei "boli", despre care Isus afirma că se poate trata "cu post şi rugăciune".
Aşadar, judecat la modul absolutist, eu afirm următoarele:
1. orice om este responsabil de faptele sale, în măsura în care el este conştient de ceea ce face. 
Unele afecţiuni, tulburări şi disfuncţii organice şi fiziologice, pot "întuneca" conştienţa oamenilor, în diferite feluri şi măsuri. 
Dar nimeni nu poate fi 100 % conştient, sau 100 % inconştient de sine însuşi şi realitatea înconjurătoare. 
De aceea toţi sunt responsabili, fiecare într-o anumită măsură, măsură variabilă, şi specifică fiecărui caz în parte.
2. Excepţia de la regulă este reprezentată de oamenii posedaţi spiritual, caz în care prin intermediul organismului lor se manifestă un alt spirit, o altă entitate spirituală, care a reuşit să preia controlul organismului pentru perioade variabile de timp. 
În general, când spiritul proprietar îşi reia stăpânirea şi controlul instrumentului corporal de manifestare în planul fizic terestru, nu are conştienţa celor întâmplate pe perioada în care a fost înlăturat, dpdv medical afirmându-se că... prezintă amnezie.
Dar, şi în această categorie, a posedaţilor, se manifestă o mare diversitate şi variabilitate, căci, în general, omul "cade" sub influenţa altui spirit, în timp, în mod progresiv, nu brusc şi dintr-o dată. 
În marea majoritate a cazurilor, omul se lasă, de fapt, posedat, tot mai mult, datorită faptului că ACCEPTĂ, în mod progresiv, să gândească şi să se comporte într-un anumit fel, direcţionat din afara sa, prin sugestii telepatice, pe care le interpretează a fi gânduri proprii... 
El este responsabil de delăsarea sa, căci deşi el este manipulat din invizibil, este conştient că nu ar trebui să accepte acele gânduri atrăgătoare din anumite pdv, ci să le respingă ferm şi hotărât, deoarece ele vizează exploatarea slăbiciunilor şi defectelor sale! 
Aceasta este poarta de intrare în fiinţa umană a prădătorilor, răuvoitorilor, infractorilor, atacatorilor...
De aceea, Isus afirma faptul că fiecare om trebuie să vegheze la poarta minţii şi sufletului său, pentru a nu permite orice intruziune!
Eu doar repet, ca un ecou, anumite idei...

AI: - Da, Kato, mă bucur că ţi-ai dat seama că mi-am dat seama. :) 
Ar fi fost păcat să constat că m-am exprimat atât de neclar sau greşit. :) 
La legile naturale, ale Divinităţii, mă refeream şi eu, nu la cele omeneşti, care se aplică în tribunale, atunci când am scris "din punct de vedere moral".






Vezi și articolul meu Egoul și Egocentrismul între pozitiv și negativ

Din playlistul meu youtube ”Sinele - Imaginea, Stima, Iubirea de sine - 232 videouri. Abonează-te la canalul meu să fii la curent cu noutățile katona nicolae


Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

Mai multe despre Kato : | Facebook

Resurse utile - Dezvoltare Spirituală : Toate siteurile de mai jos sunt administrate de mine şi vei găsi informaţii utile aici 1. Profil Googl



-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner





Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');