Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, februarie 26, 2019

Ești nemulțumit că lumea profită de tine?





Bunele relații, cele armonioase, se bazează pe câştigul bilateral, win-win, când ambii parteneri ai relației câştigă ceva prin relaționare.
Dar, nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă, de fapt, şi asta implică conştientizarea faptului că pierzi continuu ceva pentru a putea câştiga continuu ceva.
Altfel privind, trebuie să oferi ceva pentru a primi ceva, altfel nu se poate realiza transformarea.
A fi în câştig, cât şi a fi în pierdere, este deci ceva relativ, per ansamblu, căci un câştig financiar facil poate fi compensat de o pierdere pe alt plan, al sănătății, de exemplu, fără a conştientiza legătura cauzală, transformarea.

Cred că o bună temă de meditație, în scopul conştientizării, ar fi căutarea răspunsului sincer la întrebarea: poate profita de mine cineva împotriva voinței mele, sau eu permit asta, mai mult sau mai puțin conştient?
Când cineva afirmă că altul a profitat de el, are impresia că este în pierdere cu ceva, deci că nu a primit ceva în schimb, ceva la care s-a aşteptat, probabil.
În general omenii oferă ceva în speranța că vor primi ceva în schimb, ulterior, dar dacă nu ştiu să ceară, "cere şi ți se va da" nu poate funcționa, iar aşteptările ascunse nu se vor soluționa.
Mulți oameni reproşează în genul: "Mă aşteptam să faci asta pentru mine, fără să îți cer", şi îşi manifestă dezamăgirea, frustrarea, de a nu fi primit ceva ce ei nu au cerut, dar s-au aşteptat să primească, fără a emite cererea.
Intențiile şi dorințele ascunse, neexprimate, nu prea au şanse de materializare.
Unii oameni au mari probleme privind emiterea cererilor lor, sunt prea mândri, orgolioşi, sau prea timizi, anxioşi, şi le este teamă de refuz, respingere, având ceva traume şi sechele, probabil încă din copilărie, din relația cu părinții lor, care le refuzau în mod cam brutal cererile lor.
"Cere şi ți se va da" are menirea de a evidenția faptul că, nici măcar Dumnezeu, care ştie ce ai nevoie, nu îți dă ceva ce nu ceri, nu îți satisface dorințele ascunse, iar dacă ştii cum să ceri, pentru nevoile tale reale, nu vei fi refuzat, deoarece tu inițiezi astfel procesul, manifestarea împlinirii cererii, prin formularea ei clară şi emiterea ei.
În spatele emiterii cererii stă deci un proces de conştientizare legat de nevoile personale, formularea lor în mod concret, coerent, exprimabil.
În sensul în care, va primi ceva ce doreşte, doar cel ce conştientizează exact ce vrea să primească, iar dorințele ascunse, neexprimate, neformulate, sunt mereu neclare, ambigue, incomplete. De aceea nu se pot materializa.
Dumnezeu, Universul, viața, ne împlinesc cererile prin ceilalți oameni, în general, iar ei nu pot ghici mereu ce ai nevoie, nici tu ce au nevoie ei.
Nu e în firea oamenilor să împlinească aşteptări şi cereri neexprimate, ei reacționează la stimulare, deci trebuie stimulați, prin adresarea cererii, pentru a declanşa reacția de răspuns din partea lor.
Un lucru pare clar: cei ce "profită de alții" ştiu să ceară, formulează cereri adresate altora, şi primesc, astfel, continuu, ceva.
"Cine cere nu piere", zice înțelepciunea populară.
Dacă şi oferă, când li se cere ceva, atunci cercul dare-primire/ câştig pierdere al transformării, se va închide, funcțional, şi ei vor prospera, având relații armonioase.
Prosperitatea ta, evoluția, se bazează deci pe a oferi /pierde din ceea ce tu ai de dat altora, util şi benefic lor. 
Poate fi un dar nativ, un talent, poate fi o capacitate dezvoltată, şi orice ar fi, are utilitate pentru alții.
Un mare cântăreț nu oferă ceva material spectatorilor, ei plătesc pentru a-l vedea şi auzi cum cântă, cum performează pe scenă, fără alte aşteptări din partea sa. Cântărețul le oferă ceva, o stare, de care ei au nevoie, şi plătesc pentru asta.
Ce poți oferi tu, ceva pentru care alții ar plăti să le oferi, este o bună întrebare, de conştientizare, privind prosperitatea ta.
Cei ce consideră că nu au ceva valoros de oferit, se fac comercianți, şi comercializează bunuri de care lunea are nevoie.
Cei creatori pot alege calea producției, de a crea un produs nou, util altora...



Cel ce dă fără a cere, nu ştie să primească de fapt, are o problemă cu a primi, de aceea nu poate închide cercul transformării, şi nu poate prospera.
A investi în a crea ceva, timp, efort, bani, pentru a oferi gratuit apoi creația ta, produsul muncii tale, nu te poate face să prosperi.
Oamenii nu valorizează lucrurile gratuite, puțini apreciază la adevărata sa valoare un lucru oferit gratuit, pentru care nu au dat nimic în schimb.
Valoarea este considerată a fi ceea ce trebuie să dea în schimb, nu beneficiul şi utilitatea lucrului în sine pentru ei, care poate rămăne... inestimabilă, prea greu de apreciat, pentru majoritatea oamenilor.
Ce beneficiu real apreciezi că ai în urma unui concert, a unui film, un spectacol? Lumea nu este obişnuută să se gândească la asta, ci mai mult la prețul cerut pentru a putea participa, care poate părea acceptabil sau ba.
La fel, valorizează un medicament după prețul său, nu după efectele sale reale.
Prețul indică valoarea, asta a ajuns să creadă lumea, cu cât e mai scump un lucru, cu atât este mai valoros, şi nu se poate aprecia utilitatea şi beneficiul real, lipseşte acest instrument de discriminare, care nu este... valorizat.

Există multe teorii şi concepții eronate, cum ar fi cea că pentru a avea /primi mai mulți bani, trebuie să dai mai mulți bani, şi dacă dai de exemplu creşetorilor, banii ți se vor întoarce automat înapoi, de mai multe ori chiar.
Am întâlnit această învățătură propagată de alții, care spun că trebuie să dai necondiționat bani, pentru a primi bani.
Dar necondiționat înseamnă să nu pui nici o condiție nimănui, când oferi acei bani, deci să nu ai nici o aşteptare că cineva ți va înapoia cu... dobândă chiar, mai mulți decât ai dat.
Isus ne învață că banii trebuie să îi investeşti, dacă vrei să ai mai mulți bani, vezi pilda cu talantul.
Sămânța rodește doar dacă o sădești în pămând rodnic, ea va roade doar dacă îndeplinești anumite condiții privind însămânțarea și cultivarea.
Dacă vezi o investiție în faptul că ai dat bani unui cerşetor, că vei primi răsplată, de la Dumnezeu sau de altundeva, atunci intenția cu care ai oferit acei bani este greşită, este mercantilă, comercială, nu ai oferit din suflet, din omenie, milă, compasiune, iubire față de semenii tăi în necaz şi suferință.
Dacă îi înveți pe copiii tăi să dea bani celor nevoiaşi, ca să ajungă aşa mai prosperi, mai bogați, atunci acea educație ar trebui revizuită, căci nu este spre binele general, bine în care este inclus şi cel al lor, personal, fiind o viziune foarte... egoistă, de fapt, în care doar binele personal primează şi este valorizat.
Se pierde conexiunea, conştientizarea legăturii sufleteşti, spirituale, cu ceilalți oameni, dacă îi priveşti doar ca instrumente de care te poți folosi pentru a-ți fi ție bine, să ai tu prosperitate.
Şi, dacă te foloseşti de ceilalți, încercând să profiți în acest mod de existența lor, cu gândul doar la binele tău, atunci ar trebui să îți dea de gândit ce legătură există între asta şi faptul că ai nemulțumiri privind faptul că alții au profitat şi profită de tine, de existența ta, de naivitate ta, de ignoranța ta...
Dacă ai impresia că alții profită de tine, ar fi util să analizezi cauzele pentru care tu nu ai un beneficiu din asta, din faptul că ai ajuns în situația în care ai impresia că nu primeşti nimic în... schimb, căci de fapt, asta te... deranjează, nu-i aşa?
Faptul că nu este un "schimb corect", că tu nu câştigi (destul) din asta, că dai fără a primi ceva în schimb, înapoi, de la unii oameni, cei ce profită de tine, cu... neruşinare, cu nepăsare, nerecunoscători...




Să ne întoarcem, în final, de unde am plecat: 
”Bunele relații, cele armonioase, se bazează pe câştigul bilateral, win-win, când ambii parteneri ai relației câştigă ceva prin relaționare.”
În fiecare relație câștigi ceva, și pierzi ceva totodată, nu există câștig fără pierdere, sau pierdere fără câștig, atâta doar că formele lor pot să difere, și de aceea nu le poți conștientiza. 
Poți câștiga financiar, dar să pierzi pe de altă parte ceva. 
Poți pierde financiar și să câștigi ceva pe de altă parte.
Și dacă analizăm conceptul de profit, el este definit ca: ” Ceea ce reprezintă un folos (material sau spiritual) pentru cineva sau ceva; câștig, beneficiu, avantaj.” iar în economie reprezintă ”Venitul adus de capitalul utilizat într-o întreprindere, reprezentând diferența dintre încasările efective și totalul cheltuielilor aferente.”, ”plusvaloarea privită ca un rezultat al întregului capital investit”.
În orice relație ai ceva de investit, și este posibil să nu ai un folos imediat, pe termen scurt, de aceea este necesar să ai răbdare, căci dacă ai semănat și cultivat cu grijă, roadele vor apărea la timpul lor, așa cum apar toate.
Mai dificil este cazul în care ai profit deja din relație, dar tu nu îl poți conștientiza. 
Ar fi util să meditezi un pic și la asta, la ce folose ți-au adus până acum relațiile tale, sub ce formă, căci forma lor poate fi alta decât cea la care tu te-ai așteptat.
De asemenea, nemulțumirea nemulțumitului atrage de fapt noi și noi nemulțumiri. 
Mulțumirea și recunoștința atrage noi mulțumiri și prilejuri de a-ți manifesta recunoștința. 
Vezi playlistul de mai jos, crează-ți o atitudine pozitivă, și atrage în mod conștient lucruri, evenimente și oameni pozitivi în viața ta. 
Succes!


Playlistul meu Legea Atracției Manifestarea  katona nicolae 59 videoclipuri




Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

Mai multe despre Kato : | Facebook

Resurse utile - Dezvoltare Spirituală : Toate siteurile de mai jos sunt administrate de mine şi vei găsi informaţii utile aici 1. Profil Googl



-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');