Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, februarie 21, 2019

Greșeala, acceptarea ei, iertarea



Genoveva Tomescu
Conform acestui autor, nu există greșeli dar există credință eronată…
“Nu există GREȘELI. Întâmplările pe care le atragi asupra ta, oricât de neplăcute ar fi ele, sunt absolut necesare pentru ca tu să înveţi ceea ce trebuie să ştii. 

Fiecare pas pe care îl faci este necesar pentru ca tu să ajungi la ţelul pe care ţi l-ai propus.” - după ce spune că nu există greșeli, înlocuiește, de fapt, cuvântul greșeală cu semnificația lui prin ideile formulate.
De ce ar atrage cineva întâmplări neplăcute, absolut necesare pentru a învăța ceea ce trebuie să știe ? 
Rezultă că fie nu știa, fie știa greșit. Oricum am analiza, exista ceva greșit înainte de a fi învățat ceea ce trebuie știut.
“Credinţa ERONATĂ este să accepţi reguli fără să fi reflectat întâi asupra lor, când mergi înainte pentru că ştii că asta aşteaptă alţii de la tine. 
Vei aduna milioane de astfel de credinţe pe parcursul vieţii dacă nu eşti atent.”
Credința eronată atrage sau nu tot felul de greșeli ?
Părerea mea este că nu se poate avansa cu astfel de învățături contradictorii... decât dacă le supui analizei critice.
Richard Bach în Îndrumar pentru Mesia - Învăţături pentru suflete avansate

Kato Când cineva afirmă în acest fel absolutist nu există ceva ce noi știm că există, înseamnă că el are o... problemă cu asta, cu ceea ce el NEAGĂ a exista. 

Deci în acest caz, autorul are o problema personală cu greșelile sale, cu modul în care se raportează la ele. 
El de fapt, ce face, ce caută să obțină, cu acest raționament, care este de fapt intenția sa? 
Nu acceptă existența greșelilor, deoarece nu poate accepta faptul că el a greșit, greșește, și va greși în continuare.
Dacă dovedește că greșelile nu există, cu siguranță se dovedește astfel și faptul că el nu a greșit cu nimic niciodată, nu-i așa? 
Deci el încearcă astfel să se scoată, să se disculpe de orice vină și responsabilitate, mai mult sau mai puțin conștient.
Este de fapt un mecanism de apărare, de protecție a Eului, a stimei de sine, etc.
Dacă nu există greșeli, deloc, atunci nu există deloc nici greșelile sale. 
Cei care au aceeași problemă, cu greșelile lor, problema de acceptare, vor aplauda, vor rezona cu ceea ce spune el, simțindu-se astfel "mântuiți" de greșelile lor, de păcatele lor, făcute cu voie sau fără de voie...



Eu zic că există greșeala, greșelile, și că din greșeli învățăm, dar numai dacă le conștientizăm, dacă înțelegem când am greșit și cum am greșit.
Cine nu înțelege, nu poate accepta că a greșit, și nu poate nici învăța nimic din greșelile sale, cărora le neagă existența.
Eu sunt conștient că am făcut foarte multe greșeli la viața mea, și mă străduiesc să le conștientizez, să le înțeleg, să mă înțeleg și pe mine mai bine astfel, de ce am greșit, cum, ce m-a determinat, etc. 

Asta mă ajută să înțeleg mai bine viața și pe mine însumi, păcătosul... :)
Căci viața ne creează condițiile în care noi greșim, iar unii învățători spirituali afirmă că aceste condiții de fapt noi le atragem, cauzal, ca probleme de rezolvat, lecții de viață, și le atragem în mod repetat, sub noi forme, până asimilăm ce aveam de asimilat, și atunci trecem mai departe, la noi lecții, la alt nivel, etc.
Important este, cred, să te poți ierta, accepta așa cum ești, cu greșelile și imperfecțiunile tale, altfel viața devine un chin, un calvar, dacă rămâi blocat în vinovăția și rușinea de a fi greșit, de a fi făcut pe alții să sufere din cauza greșelilor tale, de a fi suferit tu din cauza greșelilor tale sau ale altora...
Cel ce neagă ceva, la modul absolut, nu poate accepta ceva, și este blocat în neînțelegere și inacceptare, căci ce nu poți înțelege nu poți accepta.

Desigur, este greu pentru toți oamenii să accepte faptul că au greșit, și să recunoască în fața altora asta, și eu cred că este din cauza faptului că oamenii penalizează prea ușor greșelile altora, și conștientizează, când greșesc, că și ei vor fi judecați, condamnați, penalizați, așa cum și ei au fost învățați și obișnuiți să o facă. 
Deci există o teamă la bază, o frică ce conduce la negare, nerecunoaștere, și chiar la minciună, la raționalizări false, disculpante, de genul: eu nu am greșit, nu există greșeală, nimeni nu greșește niciodată, eu nu am greșit niciodată cu nimic, etc
Oamenii învață să ierte, cel mai bine, când au copii, cred că este lecția cea mai importantă privind iertarea. 
Este mai greu să penalizezi copilul tău, decât pe orice altcineva. 
Și ai o problemă cu asta, intri în conflict, căci pe de o parte simți că greșelile trebuie penalizate, iar pe de altă parte este greu pedepsești un copil, care nu prea știe el bine ce face, și mai ales că e al tău, și tu ar trebui să ai grijă de el, să îl protejezi...
Dar celor ce nu prea au fost iertați de părinții lor, le este este greu să ierte chiar și copiilor lor, defulând pe ei copilăria lor nefericită.
Ei povestesc, uneori, cum erau ei pedepsiți de părinții lor pentru neascultare, pentru greșelile lor, ca și cum ei nu ar face decât să aplice ceva ce este drept, corect, în firea lucrurilor. 
De fapt ei nu știu cum ar putea rezolva problema altfel, căci nu au văzut, nu au fost învățați, nu știu cum pot gestiona comportamentul copiilor lor cu... dragoste, iubire, afecțiune, înțelegere, cu recompense nu cu pedepse, deoarece ei nu au beneficiat de asta, de un astfel de model pozitiv.
Fiecare face ceea ce a fost învățat să facă, ce a fost obișnuit să facă, ce a avut ca modele în viața sa... 

Nu absolutizez, toate vin la timpul lor, iar excepțiile întăresc regula. 
Dar dacă părinții te-au învățat în copilărie că trebuie pedepsite greșelile tale, greu scapi de această învățătură amprentată profund în mintea ta.
Deci am putea recunoaște în cei ce judecă și condamnă ușor, ce penalizează ușor, niște oameni obișnuiți cu asta din copilaria lor, oameni care au dobândit de mici copii convingerea că totul se plătește, totul trebuie penalizat, altfel lumea o ia razna.
Părintele neiertător are teama faptului că copilul va scăpa de sub control, controlul său, dacă nu este penalizat.
La fel se comportă dacă va deveni șef, dacă va avea autoritate asupra altora, va penaliza ușor, din teama de a nu pierde controlul, de a nu o lua subalternii lui razna, de a nu mai asculta de el, ca reprezentant al autorității, ce are rolul de a menține lucrurile sub control.
Adevărul este că nu știe altcumva, nu a învățat să gestioneze problema altfel, mai eficient, spr binele tuturor.
Dacă un subaltern va spune unui astfel de șef că nu există greșeli, atunci șeful...
Ce crezi, care va fi reacția sa? :)




Am putea privi și din alt punct de vedere problematica greșelilor, din una autoprotectivă, să zicem așa, care își are și ea logica sa: deoarece nu suntem perfecți, suntem supuși greșelii, în sensul că este INEVITABIL să greșim, din când în când, în alegerile si deciziile noastre, în judecățile și raționamentele noastre, căci nu suntem atoateștiutori, omniprezenți, omnipotenți, etc, nu-i așa? :)
Și, dacă înțelegem și acceptăm asta, nu ne disculpăm automat total de faptul că am greșit, dar înțelegem că este necesar să tragem o învățătură din greșelile efectuate, inclusiv faptul că este necesar să învățăm să fim mai indulgenți, mai înțelegători, și mai iertători, cu noi înșine și cu ceilalți, cu toți cei ce greșesc.
Dacă lumea ar înțelege și accepta asta, am putea fi mult mai deschiși unii cu alții, mai sinceri, și am trece peste greșeli și necazurile pricinuite de ele mult mai ușor, sprijinindu-ne mai mult unii pe alții, în loc să ne sancționăm în lanț continuu, la nesfârșit.
Deci, de noi depinde asta, de fiecare, de fapt, nu-i așa?



“Si ne iartă nouă greșelile noastre precum si noi iertăm greșiților noștri”
”Daca iertati oamenilor greșelile lor, și tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre.
Dar dacă nu iertați oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre.”
”Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
”Atunci, Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne, de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori? ”
Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.”


”A ierta înseamnă a elibera un prizonier, ca apoi să descoperi că prizonierul erai TU” - Lewes B. Smede

Dacă greșelile sunt inerente vieții, deci fac parte din viața noastră, fiind inevitabile cumva, ce ar fi de... ales, de fapt, conform liberului arbitru, al voinței proprii, legat de asta, de greșeală?
Faptul de a ”repara greșeala”, nu-i așa?
Ai de ales dacă vrei să repari răul provocat de greșelile tale, sau nu.
Ai de ales cum vei reacționa după ce ai comis greșeala, păcatul, cu voie sau fără de voie.
Aici este continuare a lecției, ca să zicem așa.
Iertarea face parte din asta, dar lecția se rezumă oare doar la a ierta?
Oare poți fi iertat de cel pe care l-ai prejudiciat, fără să faci... nimic pentru a fi iertat? 
Oare iertarea pe care o primești de la alții vine... necondiționat? 
Dar iertarea ta, acordată altora?
Oare ce este înăuntru, este și afară, în viața ta?
Oare poți beneficia de iertare, din afară, dacă nu există iertare în tine, pe care ești dispus să o acorzi altora?
Cine greșește, cine suferă efectul, cine iartă, cine este iertat, de fapt?
Dacă tu nu te ierți pe tine, ai putea fi iertat de alții? 
Dacă tu nu te poți ierta, poți primi iertarea celor ce vor să te ierte, deși crezi că ești de... neiertat? 





Lecturarea articolului inclusă în playlistul meu youtube ”Creații personale Kato


Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

Mai multe despre Kato : | Facebook

Resurse utile - Dezvoltare Spirituală : Toate siteurile de mai jos sunt administrate de mine şi vei găsi informaţii utile aici 1. Profil Googl



-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');