Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, septembrie 29, 2015

Există oameni şi relaţii toxice ? Eşti tu un om... toxic, pentru alţii ?




Am citit recent un text intitulat "AUTODISTRUGEREA PRIN ACCEPTAREA RELAȚIILOR TOXICE"
În cadrul lui am găsit aceste idei : 
"Acest tip de relaţii uni-direcţionate, în care unul dintre parteneri oferă în mod constant - ajutor, grijă, atenţie, afecţiune - în timp ce celălalt doar primeşte, fără a oferi la rândul său, sunt recunoscute şi catalogate , ca fiind „relaţii toxice“.Pe măsură ce acest tip de relaţie avansează, imaginea şi stima de sine ale celui folosit sunt intoxicate - are sentimentul că este important/ importantă doar dacă își face partenerul/ partenera fericit/-ă, dacă îi îndeplinește toate nevoile, percepţia este deformată pentru că propriile probleme, interese, preocupări nu mai sunt importante, sentimentele sunt deformate, reconvertite, reprimate. 
Se ajunge ca celălalt să nu-și acorde nici un drept să se simtă furios/oasă, nedreptăţit/tă pentru că de fapt iubește și își autoinduce că este bine, deși simte că nu este așa.
Mecanismele prin care partenerul toxic îşi obţine şi menţine beneficiul în relaţie sunt destul de frumos cosmetizate: ameninţarea, devalorizarea, învinovăţirea celuilalt pentru propriile nereuşite, manipularea, şantajarea prin reacţii afective puternice - crize de plâns, certuri şi reproşuri, tendinţa intensa de a controla, amenintari cu sinuciderea etc."


În altă parte am citit acest text: 
O relație este descrisă și caracterizată de psihologi drept „toxică” atunci când se bazează pe reactivități emoționale intense, excesive chiar, și pe tipare de interacțiune de tip defensiv. 
Astfel, ea nu mai susține ba chiar distruge, starea de bine la nivel mental, emoțional și fizic a partenerilor.
Putem să avem o relație toxică între părinte și copil, între soț și soție sau la job între angajator și angajat.

"Relaţii toxice", "oameni toxici", "partener toxic", sunt expresii care creează... confuzie, nesiguranţă, anxietate, etc.
Nu există relaţii toxice în realitate, ci doar percepţia faptului că unele relaţii ar putea fi toxice.
Există reprezentări construite mental, pe baza unor interpretări schematice, privind existenţa oamenilor toxici şi a relaţiilor toxice.

Ce înseamnă "toxic " ?
"Care are proprietatea de a intoxica, otrăvi ; otrăvitor"
A intoxica înseamnă a introduce în organism substanţe toxice care duc la otrăvirea lui.
Dacă ţi se bagă în minte prin SUGESTII, de către alţii, că există oameni toxici şi relaţii toxice pentru tine, atunci vei putea dobândi în timp o ANGOASĂ (nelinişte profundă) legată de relaţiile tale cu ceilalţi oameni.
Vei putea începe să percepi că în jurul tău există tot mai mulţi oameni toxici, că ai tot mai multe relaţii toxice, şi vei căuta tot mai disperat să te SEPARI, să te IZOLEZI, BLOCÂND tot mai mult comunicarea liberă şi deschisă cu cei din jurul tău.
Însăşi articolul scris despre oameni şi relaţii toxice, care te "învaţă" cum să te separi şi să te izolezi, pe tine însuţi, de oameni şi relaţii, poate fi considerat, prin prisma ideilor de mai sus, a fi... toxic, nu-i aşa? ;)


Nu ceea ce gândesc şi fac ceilalţi te influenţează negativ, neplăcut, ci MODUL ÎN CARE TU INTERPRETEZI ceea ce alţii gândesc şi fac, iar reacţiile tale se bazează pe interpretările tale, pe modul în care tu atribui sensuri, semnificaţii, valori,... 

Deci, dacă tu ai accepta faptul că există oameni toxici și relații toxice, și că este bine să tăieși rapid din relațiile tale toxice cu oameni toxici, vei începe o ”vînătoare de vrăjitoare” prin care vei cataloga mulți oameni din jurul tău drept toxici și vei rupe relațiile cu ei.
La ce te va conduce de fapt asta: la o alienare, înstrăinare, separare de oameni și relații care par a nu fi compatibili cu tine, care par a fi avut o influență toxică asupra ta, iar rezultatul va fi că vei pierde multe lecții de viață pe care aceste relații au să ți le ofere.
Dacă un membru al familiei tale sau partenerul tău de viață pare a exercita o influență toxică asupra ta, ce ar fi mai bine de făcut, să vezi cum poți lucra conștient asupra acelei relații pentru a elimina ”toxicitatea” din ea, sau să rupi cu totul relația?
A rupe relațiile este echivalent cu a fugi din calea problemelor tale de viață și a le lăsa nerezolvate în continuare.
Este bine să te separi de membri familiei tale? Dar de partenerul tău de viață pe care l-ai.... iubit cândva? 
S-a schimbat relația cu partenerul tău, din una de iubire, în una toxică, fără nici o influență din partea ta?
Cum s-a ajuns la prezența toxicității, de fapt, în relația ta de iubire, cu ce ai contribuit și tu la asta?
Dacă nu îți vei învăța lecția, vei fugi de o relație toxică cu un partener, într-o altă relație, cu un alt partener, ce va deveni și ea toxică, cu timpul.
Nu toți psihologii agreează catalogarea oamenilor drept toxici, afirmând că nu omul trebuie judecat, catalogat și condamnat, ci actele lui de comportament. 
Omul ar trebui înțeles că poate aluneca într-un comportament dezadaptativ din cauză că nu știe cum se poate adapta în mod conștient, la anumite situații de viață, și poate defula frustrările sale pe alții, din această cauză, pe familie, pe partenerul de viață, căci vorba aia, ei ar trebui să fie primii care să-l sprijine și să-l înțeleagă, dar nu o fac, sau o fac insuficient, sau nu știu effectiv ce și cum trenbuie să facă deoarece nu există comunicare eficientă între ei.
Marea majoritate a relațiilor se deteriorează din cauza lipsei de comunicare, a insuficientei comunicări, a lipsei de înțelegere, de empatie, de compasiune, care taie căile de comunicare, de fapt.
Este ușor să fugi, dar nu ai unde să te ascunzi de problemele tale, căci le duci cu tine oriunde ai fugi.
Sursa problemelor tale este în tine, nu în alții, căci tu nu știi cum să le gestionezi, și atunci ai probleme cu alții, și alții.
Alții, ceilalți, toxicii, reprezintă instrumente ce joacă un rol important în dezvoltarea ta personală, prin lecțiile tale de viață oferite prin intermediul lor.
Deci, fă efortul de a înţelege faptul că această viziune, în care există oameni şi relaţii toxice, nu este una... echilibrată, armonioasă, vindecătoare, şi ar fi bine să conştientizezi asta, pentru a o putea lăsa să treacă, să se ducă, înapoi, acolo de unde a venit.
Căci dacă accepți că există oameni toxici în viața ta, trebuie să accepți inevitabil și faptul că tu ai putea fi catalogat drept toxic de alții, poate chiar de cineva din familia ta, de partenerul tău, sau de copilul tău.
Și nu cred că ai dori ca acei oameni să îți întoarcă spatele după ce citesc un articol despre oameni toxici, și să iasă din viața ta, fără a se mai uita înapoi, fără a mai da vreo șansă de îmbunătățire a relației cu tine.


Hai să accesăm și o altă... viziune, una pozitivă, plăcută, optimistă, care să simţi că te încarcă cu energie, care să simţi că are capacitatea de a-ţi reda puterea, forţa, încrederea în tine, în ceilalţi oameni, în lume şi viaţă.
Redobândeşte energia, încrederea, şi echilibrul pierdut din cauza faptului că ai alunecat în viziunile altora, în lumile altora, în STĂRI DE CONŞTIINŢĂ ALTERATE, în care tu pierzi energie, forţă, putere, în care te descarci energetic, te consumi inutil.
Hai, (re)conectează-te la SURSĂ, la Sursa de energie, mental, schimbând PUNCTUL TĂU DE ATRACŢIE, focarul atenţiei tale, şi modul în care tu INTERPRETEZI INFORMAŢIA parvenită ţie prin simţuri.
Hai, lasă-te puţin pătruns de viziunea mea : în viziunea mea nu există oameni toxici, nici relaţii toxice.
Există doar elemente şi instrumente benefice şi utile ţie, care există pentru tine, în aici şi acum, pentru ca tu să poţi beneficia de anumite experienţe utile ţie.
Deci, fiecare om şi fiecare relaţie îţi sunt UTILE cu ceva, şi chiar neplăcerea resimţită în prezenţa anumitor oameni îşi are scopul ei şi utilitatea ei, constituie o lecție de viață.
Nu există nimic inutil în această lume, în acest univers, în care orice efect are o cauză, şi orice cauză declanşează efecte.
Nu există partener de relaţie care să nu ofere nimic, nimic valoros, nimic util, nimic benefic.

Nu există relaţie inutilă, lipsită de utilitate şi valoare, pentru tine.
În ceea ce trăieşti tu acum, cât şi în ceea ce ai trăit până acum, nu este nimic întâmplător, nu este nimic inutil sau lipsit de valoare.
Totul este pentru TREZIREA ta, pentru a putea tu asimila anumite informaţii, concluzii, învăţături.
Dacă totul ar fi minunat, dacă ai fi beneficiat până acum doar de relaţii minunate şi oameni minunaţi, nu te-ai fi putut trezi, ci ai fi rămas blocat într-o lume (un plan al conştiinţei) care nu ţi-ar fi permis să experimentezi şi să cunoşti realitatea în mod integral, holistic, global.
Dacă ai fi trăit doar experienţe plăcute, asta ar fi însemnat că ai fi trăit doar un anumit gen de experienţe, şi ai fi experimentat doar un singur aspect al realităţii.
Experienţele neplăcute scot în evidenţă aspecte prezente în cele plăcute, pe care nu le-ai putea preţui şi valoriza altfel, ci le-ai trata drept ceva banal şi obişnuit, neinteresant, comun, etc.
Nu ţi-ai bate deloc capul cu ele, nu ţi-ai îndrepta atenţia asupra lor.
Şi, acum, cunoscând asta, înţelegând asta, că ai NEVOIE în viaţa ta şi de oameni "buni" şi de oameni "răi" pentru a experimenta dualitatea în acest plan terestru, te vei putea calma, echilibra, împăca, armoniza cu lumea şi viaţa, te vei putea linişti şi vei putea simţi în mod real cum accesezi pacea minţii, starea de conştiinţă vindecătoare, eliberatoare.
Nu trebuie deci să fugi de nimeni şi nimic, căci nimeni nu te poate intoxica, nimeni nu te poate otrăvi, dacă tu nu permiți asta, când tu înţelegi rolul şi scopul tău, şi al celorlalţi oameni, în această lume.


Şi acum, hai să ne îndreptăm puţin atenţia asupra ta : ai fost TU până acum un... om toxic ?
Ce zici ? Te-au putut considera unii oameni pe tine o persoană toxică?
Au putut alţi oameni să considere că relaţia lor cu tine are un caracter toxic ?
Ai "otrăvit" tu pe cineva, mintea şi sufletul cuiva, până acum ?
Priveşte acest trecut, în mod detaşat, analizează-l puţin, analizează-ţi viaţa de până acum, şi lasă să... treacă, lasă să plece de la tine, tot ceea ce simţi acum că nu-ţi aparţine, că nu te defineşte, că nu te reprezintă.
Inclusiv viziunile importate de tine, inoculate ţie prin SUGESTIE de către alţii.
Lasă să plece şi ceea ce am afirmat eu până acum, şi ELIBEREAZĂ-TE de tot, purifică-ţi astfel mintea şi sufletul, prin eliberare.
Fii acum TU, aşa cum este esenţa ta, simte această esenţă curată, care este luminoasă, şi plină de dragoste şi iubire, pentru tine, pentru viaţă, pentru această lume, pentru toţi oamenii, pentru toate fiinţele.
Accesează, deci, această esenţă a ta, lăsând să plece tot ceea ce este în plus, tot ceea ce obturează şi umbreşte esenţa ta luminoasă şi iubitoare.
Închide un pic ochii, şi conectează-te puţin, acum, la esenţa ta.
Percepe natura ei caldă, luminoasă, şi plină de iubire.
Asta eşti tu : căldură sufletească, lumină binefăcătoare, iubire cuprinzătoare.
Şi asta sunt toate fiinţele, toţi oamenii.
Aşa îi vei putea simţi, în esenţa lor, dincolo de jocurile de roluri, în esenţa lor de actori ai dramelor şi comediilor pe care le joacă.
În spatele măştilor există căldură, lumină, iubire... 

Acum poate înţelegi că fiecare are rolul lui de jucat în acest joc al vieţii tale, şi că tu trebuie să le mulţumeşti şi să le fii recunoscător lor, pentru faptul că există, că se implică, că fac eforturi, pentru a juca rolurile lor, în viaţa ta.
Ei sunt actori care contribuie prin rolurile jucate de ei la trezirea ta, la evoluţia ta, la dezvoltarea ta, în moduri mai mult sau mai puţin plăcute pentru tine.
Acceptă-i, deci, pe toţi, în viaţa ta, lasă-i să vină şi să plece, lasă-i să-şi joace rolurile, şi nu te mai victimiza, ci eliberează-te de rolul de victimă.
Căci nu eşti o victimă, ci eşti un actor, ca atâţia alţii, care joacă un rol, acum şi aici. 
Dar este necesar să joci rolul de victimă, să experimentezi și asta, să poți înțelege și această lecție. Nu este însă necesar să joci acest rol mai mult decât este necesar, după ce ai asimilat ceea ce îți era necesar din acest rol.
Deci, asimilează să poți ieși din rol, altfel vei fi victimizat de alții și alții în continuare, până îți vei învăța lecția.
Bine-nțeles că și tu ești aici, pentru alţii, pentru trezirea lor, căci cu toţii vă sprijiniţi şi vă ajutaţi, de fapt, să vă treziţi, împreună, interacţionând unii cu alţii, experimentând noi şi noi situaţii, jocuri de roluri.


Deci, ce zici de viziunea asta? :)
O simţi... eliberatoare, vindecătoare ?
Mai crezi, acum, în oameni şi relaţii toxice ?
Mai crezi că tu ai putea fi, în continuare, un om toxic pentru alţii, sau că ai putea deveni toxic în viitor ?
Dacă ai încă dubii, reciteşte ideile de mai sus, chiar de mai multe ori, dacă simţi nevoia.
Reciteşte, de asemenea, şi când simţi că ai tendinţa de a uita, de a uita cine şi ce eşti tu, de fapt, ca esenţă spirituală.
Esenţă plină de căldură, lumină, iubire.
Pentru oamenii eliberaţi de "toxine" mentale, toxicitatea dispare din viaţa lor.



Genoveva Tomescu - Cam greu de realizat eliberarea de "toxine".
Înseamnă să aduci, de fiecare dată, în minte, idei care să te scoată din starea respectivă.
Până la urmă e vorba de o practică necesară în schimbare.
E vorba de fapt de a pune în practică o nouă viziune, așa cum ai precizat în articol. :)

Kato - Da, e vorba de un PROCES DINAMIC de eliberare, de purificare.
Este nevoie deci de exerciţiu, de antrenament, de o teorie aplicată în practică, în practica vieţii de zi cu zi.
Un proces de regăsire a esenţei tale spirituale, o recunoaştere a ceea ce eşti.
"Toxinele " sunt ideile pe care le-ai preluat de la alţii, de mic, prin sugestie, şi care "îmbracă" realitatea în iluzii, falsitate, neadevăr.
"Toxinele" ne-au fost inoculate mental, şi ne împiedecă să putem reflecta realitatea în mental, aşa cum este ea, nedeformată, nedistorsionată.

În luciul apei tulburate, imaginea realităţii se reflectă deformat.
Deci, este vorba, în primul rând, de a linişti apele mentale, pentru realizarea unei bune şi corecte oglindiri, reflectări.
Dar, atenţie : "toxinele" îşi au rolul şi importanţa lor, căci au menirea de a crea condiţiile necesare pentru a permite experimentarea falsului, neadevărului, minciunii.
Căci oamenii trebuie să experimenteze asta, aici, în acest plan terestru, cu un anumit scop.
Nimic nu este inutil şi fără rost, aici.


Acest articol a fost publicat în 29 09 2015, și revizuit în 15 06 2018, dată la care mai adaug ceva în completare:
ceva referitor la transformare, transformarea inevitabilă, continuă, prezentă în noi și relațiile noastre.
Este bine de meditat la acest subiect prin prisma transformării, pentru o mai bună înțelegere a viziunii mele, și a ”toxicității” prezente în viața noastră, la modul general.
O relație se transformă în timp, are o anumită dinamicitate și capacitate de transformare intrinsecă.
Nimic nu se câștigă, nimic nu se pierde, totul se transformă, nu-i așa?
Deci putem examina de exemplu o relație de cuplu, care s-a bazat la început pe sentimente de dragoste și iiubire, și care s-a transformat în timp în ceea ce unii numesc ”relație toxică”.
De remarcat și reținut faptul că relația nu a fost toxică de la început, ci a evoluat, s-a transformat, din ceva funcțional în ceva perceput a fi disfuncțional de unul din parteneri, cel ce se simte intoxicat, victima intoxicării, victimizat.
În mod normal o relație nu evoluează singură, nici nu evoluează prin participarea și influența unui singur subiect din cei doi parteneri ai relației.
Deci ea evoluează prin jocul de acțiuni și reacțiuni desfășurat în timp între cei doi parteneri, și transformarea ei are deci cauzalitate în comportamentul amândoura.
Mecanismul de bază general ar fi: unul presează celălat cedează în timp la presiuni.
Dar cedarea, deși poate părea forțată, inevitabilă, se produce mereu datorită permisiunii acordate de victimă, cu permisiunea ei, acceptul ei, deoarece a acceptat manifestarea presiunii de la bun început, iar ea a tot crescut în timp.
Întrebarea esențială ar fi cât de mult a contribuit la manifestarea și exacerbarea presiunii exercitată asupra ei, căci ea nu poate fi scoasă din ecuație, desigur, fiind un element important al relației în doi.
Nu există victimă fără vină, în nici o relație, căci chiar și acel inocent ”eu nu (i-)am făcut nimic” poate reprezenta o cauză a exacerbării presiunii, tocmai din motiv că a fost prea pasivă când situația cerea un anumit dinamism, acțiune, reacțiune, implicare, oponență poate, etc.
În orice caz, este vorba aici de transformarea relației în timp, și de faptul că ea poate fi transformată, mai departe, în alt tip de relație, de exemplu poate redeveni funcțională după învățarea lecției de către cei doi parteneri care au permis transformarea ei în mod neplăcut, ca să zicem așa.
În mod similar, o toxină (”Substanță organică (mai frecvent proteică) cu acțiune toxică, produsă de organisme vegetale sau animale”) poate fi ingerată cât timp nu înțelegi toxicitatea ei, dar după ce conștientizezi asta nu o mai ingerezi.
De asemenea, efectul ei toxic depinde de cantitatea ei, de dozaj, iar efectele pot apărea doar după o anumită perioadă de timp.
În mod normal, organismul uman are mecanisme de inactivare a diferitelor toxine, căci toxine rezultă și din digestie și sunt eliminate prin catabolism, de exemplu.
La fel, deci, avem mecanisme de apărare, de protecție, și la nivel psihoafectiv, dar care pot deveni ineficiente în cazul excesului de toxicitate. 
O substanță toxică poate fi inactivată în organism prin transformarea ei chimică în altă substanță, care nu este toxică pentru organism.
La fel avem mecanisme de apărare care transformă percepțiile și reacțiile noastre la stimulii ”nocivi” prezenți în cadrul relațiilor noastre.
Nu există relații 100% pozitive, deși pot să pară astfel la începutul relației, când există un joc de proiecții cam rupt de realitate defășurat între parteneri, iar ei nu se comportă unul cu altul așa cum sunt ei de fapt în realitate, în mod firesc și normal.
Când jocul proiecțiilor și măștilor încetează, ”toxicitatea” (defularea) iese la iveală, ca efect al neconcordanțelor și incompatibilităților existente între parteneri, lăsate să iasă la lumină, în manifestare, în relația dintre ei, ca efect al frustrărilor acumulate.
Relația se poate transforma în continuare, ieșindu-se din perioada / momentul de impas, dacă cei doi își învață lecția, sau se poate deteriora în continuare mai mult, ajungându-se chiar la violență și separare inevitabilă, când cel puțin unul din doi nu a înțeles lecția de viață prin care trece.
”Toxicitatea”, așadar, nu este ceva dat pe viață, ceva ce nu se poate transforma în altceva, la fel deci și ”relația toxică”, iar rolul psihoterapuților constă tocmai în sprijinul și ajutorul ce poate fi acordat ceor aflați în impas, confuzie, neînțelegere, dar care vor să își rezolve problemele, să elimine sursa suferinșelor lor, nu să fugă de ele crezând că pot scăpa cu fuga.
Repet: poți fugi dar nu ai unde să te ascunzi, căci problemele tale le duci cu tine oriunde ai fugi, și vei avea același tip de probleme și cu alții, în viitoarele tale relații, până înveți lecția, cum să le rezolvi tu însuți, și să treci astfel mai departe, la un nivel superior al jocului vieții tale.
Deci nu sfătuiesc pe nimeni să fugă de problemele lui, ci să facă efortul de a învăța să și le rezolve, pentru a nu se mai repeta același tip de probleme în viața sa.
Nu fugiți de oameni, de relații, nu vă separați și alienați, decât în cazurile extreme în care excepțiile întăresc regula. 
Nu suportați și nu încurajați abuzurile nimănui, descurajați-le din start, căci după un timp va fi tot mai greu de stopat ceva intrat în obișnuință, și ele se vor tot amplifica. 
Apelați la sprijin și ajutor specializat, la psihoterapeuți, căci de aceea există acești oameni aici, în viața voastră, având acest rol de jucat. 
Ei vă pot scuti de multă suferință și vă pot ajuta să asimilați din relații ceea ce aveți de asimilat.
Ceea ce am scris mai sus este util ca exercițiu de gândire, ca subiect de meditație, dar nu poate înlocui, desigur, sprijinul și ajutorul specializat.
Nu lăsați relațiile voastre să alunece pe o pantă greșită, neplăcută, căci ele o iau rapid la vale, și fără efort personal nu le puteți restabili. 
De la primele simptome este bine să cauți cauza, și să rezolvi problema, fără amânare, și întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi. 

Urmăreşte, dacă vrei, videoul creat pe baza acestui articol.
Îl poţi revedea oricând, în canalul meu Youtube.
Poţi asculta coloana sonoră ca material mp3, sau poţi downloada şi asculta oriunde vrei, pe ce aparat vrei, de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing








Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html




SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner




Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');