Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, martie 16, 2016

Ghidul Guvernului privind fumatul şi Ghidul vapării cu ţigara electronică


books-express.ro

Articolul acesta se adresează mai mult fumătorilor, dar nu numai, ci şi celor ce suferă alături de ei, de tăt felu, din felurite cauze şi motive... :)
 Restul pot să-l citească, dacă vor, şi fără să mă adresez lor, că nu mă supăr, promit...  
 Ghidul emis de Guvern arată aşa :
"Ghid privind implementarea Legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun: 
Scopul principal al interzicerii fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății angajaților și a cetățenilor care se află în spațiile publice, prin evitarea expunerii la fumul toxic al produselor din tutun. 
Legea este benefică suplimentar pentru cei care fumează deoarece facilitează oprirea fumatului, precum și în cazul minorilor și tinerilor deoarece contribuie la prevenirea fumatului prin reducerea ocaziilor sociale în care se fumează și în care debutează, de obicei, consumul de tutun. 
1. Locuri unde este interzis fumatul 
Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. 
Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private. 
Spațiul public închis Spațiul public este considerat orice spațiu accesibil publicului (de ex. din domeniul culturalartistic, sănătate, învățământ, alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele etc.) sau destinat utilizării colective (de ex. pentru activități comerciale, sportive, târguri, expoziții etc.), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces. 
Spațiul public închis reprezintă orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care:
- are un acoperiș, plafon sau tavan și 
- este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. 
Prin ”perete” se înțelege orice element de construcție așezat vertical (sau puțin înclinat) care limitează, separă sau izolează: 
- încăperile unei clădiri/ construcții între ele (pereți interiori) sau de exterior (pereți exteriori) și care susțin planșeele, etajele și acoperișul, respectiv; 
- anumite spații ale unui sistem tehnic între ele (pereți interiori) sau sistemul tehnic de spațiul înconjurător. 
 Având în vedere faptul că spațiile închise pot face parte dintr-o construcție sau dintr-un sistem tehnic (cort, pavilion, chioșc etc), definirea ”peretelui” trebuie să țină cont de ambele situații: 
- ”Clădiri” sunt acele construcții pentru care Legea nr. 50/1991 prevede necesitatea obținerii unei autorizații de construire; 
- ”Sisteme tehnice” sunt acele construcții sezoniere sau provizorii care nu necesită autorizație de construire ci doar aviz/ acord de amplasare, în cazul în care se realizează activități economice. 
În aprecierea caracterului de închis/ deschis al unui spațiu, nu se va ține cont de: 
- natura materialului din care sunt confecționați pereții sau tavanul/ plafonul/ acoperișul. 
Oricare ar fi materialul folosit la construcția pereților sau tavanului (zidărie, textil, lemn, folie plastic etc.) și oricare ar fi densitatea materialului (material perforat etc.), atât timp cât există un tavan și cel puțin 2 pereți, spațiul respectiv va fi considerat ”spațiu închis”; 
- caracterul temporar sau permanent al pereților sau spațiului. 
Dacă un element de construcție îndeplinește funcția de ”perete” (limitează, separă sau izolează) și este vizibil, spațiul din care face parte va fi considerat ”spațiu închis” chiar dacă elementul respectiv se poate plia, ridica etc. adică este perete doar temporar. 
Spațiile care au închideri laterale sau/ și acoperiș retractabile adică structuri care se pot plia, ridica, deschide, deplasa, porni etc. astfel încât să formeze temporar pereți/ acoperiș, vor fi considerate: 
- spații deschise atunci când structura este complet pliată/ ridicată etc. astfel încât peretele/ acoperișul nu este deloc vizibil; 
- spații închise atunci când structura este deschisă/ coborâtă. 

Spațiul închis de la locul de muncă Locul de muncă reprezintă locul destinat să cuprindă posturi de lucru, situat în clădirile întreprinderii și/sau unității, inclusiv orice alt loc din aria întreprinderii și/sau unității la care lucrătorul are acces în cadrul desfășurării activității. 
În cazul în care într-o zonă a unui spațiu pentru locuit se desfășoară activitate economică, atunci respectiva zonă devine loc de muncă iar fumatul este interzis. Nu se va mai fuma în: 
- spațiile închise din toate locurile de muncă: 
- halele industriale, spațiile de depozitare, birourile și camerele, sălile de ședință, sălile de consiliu, holurile, coridoarele, toaletele, lifturile, balcoanele închise etc.; - instituțiile publice centrale și locale; 
- unități comerciale: magazine, expoziții/ târguri în spațiu închis, centre comerciale, piețe închise etc.; 
- restaurante, baruri, cafenele, terase închise, unități de cazare, cluburi 
- inclusiv cele cu acces restricționat, cazinouri, săli polivalente etc.; 
- unități cultural-artistice, sportive, recreative; 
- toate mijloacele de transport în comun (unde nu se va mai putea folosi nici țigareta electronică), autogări, gări, aeroporturi, peroane și refugii închise, taxiuri, mașina de serviciu, ambulanță, inclusiv în cabina șoferului, vatmanului, mecanicului de tren etc; - toate spațiile din unitățile de învățământ, medico-sanitare și de protecție a copilului, inclusiv în curtea unităților; 
- locurile de joacă pentru copii, indiferent dacă sunt amplasate în interior sau exterior; 
- spațiile comune din clădirile de locuințe: holuri, lift etc. 
2. Locuri unde se mai poate fuma 
- Spațiile publice în aer liber sau spațiile de la locul de muncă: 
- fără acoperiș sau cu acoperiș și cu mai puțin de doi pereți: curte, balcoane deschise, terase deschise, chioșcuri deschise etc.; 
- delimitate de parapete ori paravane de delimitare, gărdulețe de delimitare, jardiniere, umbrele sau orice alt tip de mobilier stradal; 
- care au închideri laterale sau/ și acoperiș retractabile ce formează temporar pereți ori acoperiș, dar doar atunci când structura de închidere este complet închisă/ strânsă astfel încât peretele ori acoperișul nu este vizibil: terasele, pavilioanele, chioșcurile când au jaluzelele, ușile pliabile, elementele demontabile etc. pliate/ închise în totalitate astfel încât spațiul devine deschis; 
- Peroane, refugii, stații ale mijloacelor de transport în comun dacă sunt deschise sau au acoperiș și doar un perete; 
- Parcuri, în afara locurilor de joacă pentru copii; 
- Locuință, inclusiv orice spațiu închis în care nu se desfășoară activitate economică (nu este loc de muncă); 
- Alte spații unde se desfășoară evenimente personale precum corturile, terasele, pavilioanele, dar care nu sunt loc de muncă (nu se desfășoară activitate economică). 

3. Obligații ale administratorilor de spații publice închise și de locuri de muncă 
Administratorii au obligația de a elabora și de a pune în aplicare regulamente interne prin care se interzice fumatul în spațiile închise din respectivele spații. 
Totodată, trebuie să marcheze spațiile menționate cu indicatoare cu mesajul „Fumatul interzis” și cu simbolul internațional, respectiv țigareta barată de o linie transversală. 
Regulamentele interne trebuie să conțină prevederi prin care se interzice fumatul în spațiile închise de la locul de muncă și sancțiuni pentru încălcarea interdicției de a fuma. 
Stabilirea sancțiunilor este atributul angajatorului care trebuie să se asigure că sancțiunile sunt proporționale în raport cu fapta săvârșită. 
 Deoarece Legea nr. 15/2016 stabilește că încălcarea interdicției de a fuma este o abatere disciplinară gravă, angajatorii vor putea să recurgă la sancțiuni precum desfacerea contractului individual de muncă sau chiar plata unor despăgubiri care să acopere prejudiciul cauzat prin încălcarea regulilor privind fumatul (de exemplu în situația în care nerespectarea interdicției fumatului a cauzat prejudicii angajatorului - de imagine ori materiale). 
Pentru o bună implementare a legii, se recomandă ca administratorii de spații publice închise și locuri de muncă să afișeze lângă indicatorul cu „Fumatul interzis” numărul de telefon al celei mai apropiate unități de poliție locală sau structuri de poliție în localitățile în care unde nu există poliție locală. Sugestie: 


4. Sancțiuni 
Un angajat poate fi sancționat pentru că fumează într-un spațiu închis de la locul de muncă de către: 
- angajator, prin regulamentul intern în care sunt prevăzute sancțiuni interne (în conformitate cu Codul Muncii) pentru nerespectarea interdicției de a fuma la locul de muncă; 
- reprezentant al Poliției Locale sau MAI atunci când acesta constată, în cadrul unei acțiuni de control, că angajatul fumează într-o zonă în care fumatul este interzis. 
Sancțiunile ce pot fi stabilite de angajator sunt sancțiunile disciplinare prevăzute în Codul muncii: 
- avertismentul scris; 
- retrogradarea din funcție (cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea) pentru o durată de cel mult 60 de zile;  
- reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; 
- reducerea salariului de bază și/sau, după caz, și a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; 
- desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. 
Cu excepția avertismentului scris, toate celelalte măsuri disciplinare necesită efectuarea unei cercetări disciplinare înainte de a fi aplicate. 
O persoană juridică poate fi sancționată: 
- de către un reprezentant al Poliției Locale sau MAI atunci când acesta constată, în cadrul unei acțiuni de control, că angajații sau/ și cetățenii fumează într-un spațiu în care fumatul este interzis; 
- de către inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă atunci când aceștia constată că sunt încălcate prevederile art. 39 alin. (9) lit. e) din Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările și completările ulterioare. 
Totodată, aceștia sunt abilitați să verifice dacă regulamentul intern cuprinde prevederi referitoare la răspunderea disciplinară a salariaților pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 15/2016. Legea prevede sancțiuni pentru: 
- Persoanele fizice care fumează în spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de la 100 la 500 de lei; 
- Persoanele juridice care administrează spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de 5000 lei (prima abatere), amendă contravențională de 10.000 lei și suspendarea activității până la remedierea situației (a doua abatere), amendă contravențională de 15.000 și închiderea unității la următoarea abatere. 
Sancțiunile vor fi aplicate: 
- de către reprezentanții Poliției Locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne (Poliția Română, Jandarmeria, IGSU, Poliția de Frontieră), atunci când angajații sau/și cetățenii fumează într-un spațiu în care fumatul este interzis; 
- de către inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă în cazul în care aceștia constată că sunt încălcate prevederile art. 39 alin. (9) lit. e) din Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările și completările ulterioare, și/sau dacă în regulamentul intern nu sunt cuprinse prevederi referitoare la răspunderea disciplinară a salariaților pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 15/2016. 
Sesizarea încălcării legii se poate face de către angajați sau/ și cetățeni prin: 
- apelarea numărului de telefon al poliției locale sau al reprezentanților locali ai MAI în localitățile în care nu există poliție locală; 
- apelarea inspectoratului teritorial de muncă, în cazul în care angajatorul nu are elaborate/completate regulamentele interne conform art. 5 din Legea nr. 15/2016." 
http://gov.ro/ro/stiri/ghid-privind-implementarea-legii-nr-15-2016-pentru-prevenirea-i-combaterea-consumului-produselor-din-tutun1458135786#null

Parlamentul României
Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun
În vigoare de la 17.03.2016:
http://lege5.ro/Gratuit/heytqnbzga/legea-nr-15-2016-privind-modificarea-si-completarea-legii-nr-349-2002-pentru-prevenirea-si-combaterea-efectelor-consumului-produselor-din-tutun

Vrei să te laşi de fumat? Auzi aici : 
"Zerosmoke
Aţi încercat să vă lăsaţi de fumat, dar de fiecare dată aţi dat greş?
Vă punem la dispoziţie biomagneţii Zerosmoke ideali pentru persoanele care doresc să se lase de fumat într-un mod rapid si sigur.
ZeroSmoke costă puţin şi nu vă pune sănătatea în pericol, fiind bazat pe terapie cu magneţi.
ZeroSmoke foloseşte doi biomagneţi aşezaţi în interiorul urechii externe, în zona superioară, fiind astfel uşor de montat şi de manevrat.
Magneţii acţionează atât ca conductor natural, cât şi ca un protector împotriva alergiilor.
Spuneţi adio ţigaretelor electronice şi plasturilor de nicotină pentru că acesta este cel mai simplu mod de a va lăsa de fumat." 

Ia de-aci şi magnetizează-ţi urechile de vrei : http://bit.ly/1PbMnDy
Noua lege anti-fumat interzice ţigara electronică doar în mijloacele de transport în comun şi în locurile de joacă pentru copii. 
Vei putea să foloseşti ţigara electronică în aproape toate locurile pe care le frecventezi.
Deci... poate ştii că de te laşi de ceva, şi nu te apuci de altceva, te apucă... dracii... :)
Căci nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se... transformă.
De aceea nu poţi să te laşi de un obicei, ci doar să îl... schimbi, transformi... 
Şi, după ce ai investit atâta în... abureli, poate vrei să o faci în continuare, de eşti ambiţios de felu tău... :) 
Ţigara electronică poate înlocui cu succes ţigara clasică. 
Avantajele sunt multiple: 
- nu conţine gudron, 
- nu conţine monoxid de carbon, 
- nu are un miros neplăcut, ba chiar în unele cazuri este cu adevărat plăcut, aromat,
- nu îţi mai miros hainele a fum, nu este neplăcut pentru cei din jurul tău, nu mai eşti evitat din această cauză de nefumători,
- nu face scrum, 
- nu există pericolul de a declanșa un incendiu, 
- nu există fumat pasiv,
- costă considerabil mai puţin - investiţia lunară într-o ţigară electronică este mai mică decât cea în ţigări normale,
- poate fi folosită în orice spaţiu unde fumatul clasic este interzis. 
- te poate ajuta să scapi de viciul fumatului într-un mod elegant, mai sănătos şi plăcut. 
Dacă reduci doza de nicotină pe care o inhalezi, treptat, poţi ajunge să renunţi de tot la obiceiul fumatului, căci nicotina dă dependenţa.
Sunt o mulţime de soluţii vapante care nu conţin deloc nicotină, ci doar arome !
Desi pare o soluţie de compromis, ţigara electronică este o soluţie pe termen lung, care îţi poate schimba viaţa în bine şi te poate ajuta să scapi de un mare viciu, o mare dependenţă.

Ţigara electronică este, în esenţă, un ansamblu format dintr-un vaporizator alimentat de la un acumulator, folosit pentru a reproduce sentimentul de fumat prin inhalarea de vapori, fără a inhala, însă, substanţe de ardere nocive. 

"Legea antifumat: 
2. La articolul 2, după litera i) se introduce o nouă literă, litera i1), cu următorul cuprins:
” i1) ţigaretă electronică se înţelege un produs care poate fi folosit pentru consumul de vapori care conţin nicotină prin intermediul unui muştiuc sau orice componentă a acestui produs, inclusiv un cartuş, un rezervor şi dispozitivul fără cartuş sau rezervor;”.
:) De menţionat că majoritatea soluţiilor de vapat NU conţin nicotină ! :)
"Conceptul unei țigări electronice a fost patentat în 1963 de Herbert A. Gilbert. Ideea lui însă nu a mers niciodată în producție.
Țigara electronică a fost inventată de Hon Lik, un farmacist chinez, în 2003 și a fost introdusă pe piață în anul următor. Compania pentru care a lucrat, Golden Dragon Holdings, a început sa vândă peste hotare în 2005-2006 și și-a schimbat ulterior denumirea în Ruyan (care înseamnă "să semene cu fumat"). 

Din 2007, acest tip de țigări electrice sunt fabricate și vândute în întreaga lume." Wikipedia 
Vaporizatorul este un element de încălzire care are o rezistenţă electrică ce produce vaporizarea une soluţii lichide numită e-lichid sau lichid de ţigară electronică.
Are un rezervor în care se reîncarcă soluţia de vapat, iar acest rezervor poate fi mai mic sau mai mare, variind de la un model la altul.
Preferate sunt rezervoarele din sticlă, faţă de cele de plastic, deoarece plasticul "îmbătrâneşte", "ia gust" de la arome, poate crăpa, etc.
Acumulatorul este piesă separată (de obicei), se ataşează vaporizatorului prin înfiletare, şi se poate reâncărca prin USB la modelele mai noi.
Modelele performante funcţionează chiar şi ca acumulator extern prin care poţi încărca alte dispozitive, precum smartphoneul.
Atât vaporizatorul cât şi acumulatorul au diferite forme, dimensiuni, calităţi.
Practic, cantitatea de fum produsă prin vapare depinde de tipul vaporizatorului, de tipul de rezistenţă cu care este prevăzut, şi puterea acumulatorului care generează curentul necesar încălzirii rezistenţei. 
La modelele mai noi resistenţa poate fi schimbată şi poate avea diferite valori, pentru a scoate o cantitate de vapori mai mare sau mai mică.
Pentru a iniţia procesul de inhalare, ţigara electronică trebuie activată prin apăsarea unui buton, care trebuie ţinut apăsat cât timp se inspiră prin muştiucul vaporizatorului. 
Vaporizarea lichidului, deci, se produce doar atât timp cât este menţinut apăsat butonul.
Acest proces este numit vaping, vapare.
Menţinerea butonului apăsat mai mult timp decât este necesar poate produce arderea rezistenţei vaporizatorului.
Rezistenţele trebuiesc înlocuite periodic, deoarece slăbesc în timp şi nu mai produc evaporare în mod normal.
Lichidul de încărcare din rezervorul vaporizatorului (la cele mai moderne, cu reîncărcare) trebuie menţinut mereu peste o valoare minimă, pentru ca vaporizarea să se producă în condiţii optime, altfel vaporii îşi schimbă proprietăţile şi rezistenţa se arde rapid dacă nu se încălzeşte în lichid.

Referitor la sănătate, la nocivitatea vapării, ar fi mai multe aspecte de discutat.
De reţinut, pentru început, aspectul că nu toate lichidele de vapare au nicotină !
Există chiar mai multe fără nicotină decât cu nicotină.
Privitor la toxicitate, orice medicament este dăunător sănătăţii, este toxic, şi, dacă nu crezi, ia o cutie din orice medicament şi dă-o pe gât, şi o să vezi tu... 
Dacă o să mai vezi după aia... 
Majoritatea nu mai văd nimic...
La fel e şi cu... nicotina... 
În doze mici e medicament, în doze mari te... ucide...
În general asta este valabil şi la orice aliment : EXCESUL este dăunător sănătăţii!

magzone.ro

Beneficiile nicotinei :
http://www.epsihologia.ro/studii-stiri-evenimente/98-efectele-fumatului-in-schizofrenie.html
"Bartolomé de las Casas este primul care descrie cele găsite de primii cercetași trimiși de către Columb în interiorul Cubei
"...oameni cu jumătate de lemn ars în mâinile lor, și unele ierburi aromatice pentru fumatul lor, care sunt unele ierburi uscate puse în anumită frunze, de asemenea, uscate, ca acelea pe care băieți le fac în ziua Paștelui de Duhul Sfânt; și au aprins o parte din ea, iar prin cealaltă parte, el suge, absoarbe, sau primește în interior fum cu respirația, prin care devine amorțit și aproape beat, și de aceea se spune că nu se simt oboseala. 

Acestea, muschete așa cum le vom numi, ei numesc tabacos. 
Știam că spaniolii pe aceasta insulă Española care au fost obișnuiți să-l ia, și fiind mustrat de el, spunându-le că a fost un viciu, ei au răspuns că nu au putut să înceteze utilizarea acestuia. 
Nu știu ce gust sau beneficii au găsit în el."
Tutunul era deja de mult timp folosit în America iar coloniștii europeni care au ajuns acolo l-au popularizat în Europa. 

La doze mari, tutunul poate deveni halucinogenic; în consecință, americanii nativi nu au folosit întotdeauna droguri recreaționale. În schimb, a fost deseori consumat ca un entheogen, printre unele triburi, acest lucru realizându-se doar prin experiență șamanilor sau a celor ce practicau medicina.
În nord-est triburile americane transporta cantități mari de tutun în pungi ca un element comercial ușor de acceptat și ar fuma adesea în pipă (calumet), fie în ceremoniile definite, care au fost considerate sacre, sau pentru a pecetlui o afacere, de exemplu, și le-ar fuma la astfel de ocazii, în toate etapele vieții, chiar și în copilărie. 
Se credea că tutunul este un dar de la Creator și că fumul de tutun expirat duce gândurile și rugăciunile către cer.
În afară de fumat, tutunul a avut o serie de utilizări ca medicament

A fot utilizat pentru dureri de urechi și dinți și, ocazional sub forma de cataplasmă. 
Fumatul a fost declarat de către indienii din deșert a fi un leac pentru răceli, mai ales în cazul în care tutunul a fost amestecat cu frunze de salvie mică, Salvia Dorrii, sau rădăcina de balsam indian sau tuse , Leptotaenia multifida.
Aceasta adăugare s-a dovedit a fi deosebit de bun pentru astm si tuberculoză.
Frunzele nefermentate de tutun au fost adesea mâncate, folosite în clisme, sau băute ca extract suc. Ca utilizarea s-a răspândit în culturile occidentale, cu toate acestea, nu a mai fost utilizat în principal pentru scopuri entheogenic sau religioase, deși utilizarea religioasă de tutun este încă obișnuită printre mulţi alţi indigeni, în special în America. 

Printre triburile Cree și Ojibway, din Canada și nord-centralul Statelor Unite, este oferit Creatorului, cu rugăciune, și este utilizat în ceremonii de purificare, în tradiționala "pipă a păcii", iar în amestec cu alte plante uscate este purtat sub forma de "punga cu medicamente" și este prezentat ca un cadou. 
Un cadou de tutun ține de de tradiție atunci când se solicită unui bătrân Ojibway o chestiune de natură spirituală. 
Datorită naturii sale sacre, abuzul de tutun este grav și inacceptabil de către triburile Algonquian din Canada, deoarece se crede că, dacă o persoana va abuza de plantă, aceasta va abuza la rândul ei, cauzându-i acesteia boală.
Un mod corect și tradițional nativ este de a oferi fum către cele patru puncte cardinale (nord, sud, est, vest), mai degrabă decât ținându-l adânc în plămâni pentru perioade lungi de timp.
 Rodrigo de Jerez a fost unul dintre spaniolii membri ai echipajului care a navigat în America pe Santa María, ca parte a expediției Cristofor Columb, "primul voiaj în Oceanul Atlantic în 1492. 
El este creditat a fi primul european fumător." Wikipedia Nicotină
-http://citynews.ro/lifestyle-16/beneficiile-nicotinei-pentru-invatare-si-memorare-40812
-http://www.gamucci.ro/faq/57-nicotinaefectepozitive.html
-http://www.privireinviitor.ro/articole/716-cinci-beneficii-misterioase-ale-fumatului.html
-http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/nicotina-ii-poate-vindeca-pe-bolnavii-de-alzheimer-358162
"Aproximativ 64.500 (de) rezultate", zice Google la căutarea mea "beneficiile nicotinei"... 
Hmmm... n-apuc să citesc io atât... Mai las şi urmaşilor mei... Luaţi de-aci:  https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=beneficiile%20nicotinei


Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Deci, poate o venit timpul acelei vremi în care să te apuci de... vapare, şi să te laşi de afumare, că te-ai conservat destul cu fum... 
Că cică ce se-afumă nu se strică, dar asta e valabil numa la... hoituri... din câte ştiu io...
După ce-oi da ortu poate m-o afuma careva, să nu mă stric de tăt... 
Numa sper să-nceapă de la... cap, că de-acolo se-mpute totu...
Poate că da, poate că nu, da... oricum, zic io, mai fain îi stă unui bărbat cu o sculă serioasă de inox în mână, de vreo 20 cm, decât cu o amărâtă de foiţă de hârtie ce-nveleşte nişte plantă uscată mărunţită... 
De femei... ce să mai vorbim... că e ceva... 
Io de la o femeie am învăţat, de fapt, şi recunosc că m-o fascinat imaginea ei trăgând dintr-o sculă serioasă, nu... jucărie...
Am fost cucerit instantaneu şi iremediabil, după care mi-am luat şi io una, da bine-nţeles că mai... mare ca a ei, că altfel cred că bărbăţia mea avea de suferit de numa de fiecare dată când ea vapa în faţa mea, şi chiar şi pe la teral şi pe la spate... 
Aspire scrie pe ea, pe atomizor, şi e inox strălucitor cu ceva albastru azuriu. 
Acumulatorul e E-Fum, de 3200 mAh, ţine la nesfârşit, şi-s mândru nevoie mare, ca un copil de jucăria lui, că-i inox ce străluce de-ţi ia minţile de la o poştă...
Adevăru e că e o... jucărie, şi asta o face... interesantă, mai interesantă ca o ţigară. 
E ceva... ludic în relaţie cu un astfel de instrument, şi asta simţi când începi să îl cureţi, să îl reumpli, să-l reîncarci, să-l lustruieşti când ieşi pe strasse,... deci faptul că ai noi taskuri, noi obiceiuri, un nou ritual... 
Pipa oferă şi ea un ritual, dar nu mi-a plăcut niciodată pipa, căci e prea tare, şi io nu mă pot abţine să nu trag tare, în piept... 
Şi să pufăi nu reprezintă o joacă serioasă pentru mine...
Amu încă nu am lăsat de tăt ţigara, da pro babil că o voi lăsa de tăt, şi voi vapa la scula mea în continuare, în mod serios...
Adevărul este că este o diferenţă, şi de n-ar fi, nu s-ar povesti...
De aia oi mai povesti câte ceva, pe tema asta, după ce m-oi mai documenta, să nu vorbesc tăt aiurea... 
Mai ales despre "nocivitatea" aburelii vreau a studia miturile şi legendele lumii civilizate con temporane...
Priveşte aci ce... industrie serioasă, tehnologii avansate, frate, pentru menţinerea vieţii şi plăcerilor ei, nu glumă:  http://bit.ly/1pLEa4q
Atâtea arome nici n-ai visat tu că există, şi, când te gândeşti că le mai poţi şi... combina între ele... zici că e... paradisu adoratorilor de arome, nu alta...  http://bit.ly/1pMubMv
Pentru fumătorii de pipă, o pipă electronică cu vapare, să se poată aburi şi ei liniştiţi la un pahar de vin într-un restaurant :) http://bit.ly/1LteC6b

Am intrat pe un Lichid eţigară, la-ntâmplare primu: "Innova Energizant 10ml mix VG+PG" Producător INNOVA.
"Seria energizante este creată cu cele mai bune ingrediente de calitate cu grad farmaceutic și vine într-o varietate de amestecuri și concentrații de nicotină.
Specificaţii produs:
-Ingrediente 100% naturale
-Produs în medii controlate, calitate excepțională
-Produse de calitate superioară, peste standardele USP 
-Nivel nicotină: 0 mg / 6 mg / 12 mg / 18 mg / 24 mg
-Capacitatea sticlă: 10ml. 
M-am dus să caut firma producătoare: INNOVA
"Vape juice, also commonly known as e-liquid or e-juice, is a mixture of a number of ingredients normally consisted of Propylene Glycol (PG), Vegetable Glycerin (VG), distilled water, flavoring, and nicotine
For vape juice selection, you’ll find e-liquids with different kinds of flavors all at your hand. 
We offer e-liquids of fruity flavors, tobacco flavors, nuts flavors and menthol flavors to meet people’s various demands for vape juice experiences." 
Eco bio, frate...
Ca... tutunul... Şi ăla-i... natural... 
Uneori mă gândesc că tăt ce-i natural... omoară, da numa chimicalele astea de medicamente artificiale sintetic ne mai pot scăpa de natura asta... ucigătoare... Noroc cu ele... 
Altfel am fi... morţi...  Aşa... o mai... tragem, de pe o zi pe alta... 
Mie îmi place să trag tare în... piept, după cum spuneam...
http://www.lichidtigaraelectronica.ro/descoperire-socanta-in-urma-testarii-vaporilor-de-tigari-electronice/
http://www.lichidtigaraelectronica.ro/vaporii-tigarilor-electronice-contin-nicotina-dar-nu-si-alte-toxine-studiu/
I'll be back... 


Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor (dă
click aici)

Un pic de artă din... abureală:

Cum mai defulează lumea...


Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde


DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
citgrup.ro

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');