Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, septembrie 27, 2014

Reflectarea și Oglindirea ta de (în) Ceilalți

Teama şi Imaginea de Sine

Teama nu reprezintă ceva rău, dăunător, decât în cazul în care este în deficit sau în exces. Insuficienţa și excesul sunt dăunătoare. Nimic din ceea ce există, nu este rău sau bun în mod absolut. Tot ceea ce există are o anumită utilitate, altfel nu ar exista. Ceva complet inutil, în mod absolut inutil, nu poate exista. De asemenea, nimic rău sau bun, în mod absolut, nu poate exista.

S-a discutat mult, și se discută mult în continuare, despre modul în care ceilalți reflectă persoana ta, a modului în care tu te oglindești în ceilalți. Este un subiect complex, dificil, și de aceea foarte incitant și interesant.
Am citit tone de articole pe această temă, și am meditat mult la ea. Am și scris multe articole, răspândite pe diferite siteuri, și acum realizez că și eu am efectuat în trecut anumite erori, ca și alții. Nimeni nu-i perfect, nu-i așa ? :) Foarte probabil că voi mai efectua erori și în prezent, și-n viitor. Să nu-mi dezvălui... perfecțiunea ce întărește regula, nu de alta. :) Ha, ha... 
Și acum, că ți-am destins dilatat puțin mintea, pot să intru în ea cu acest material greu și mare și tare... :) Sper să nu te... doară... :)
Pentru Acum îți propun un nou articol, pe care l-am scris sub influența textului postat mai jos. Nu dau numele autorului, pentru a nu-l pune într-o lumină obscură, și inevitabil deci nici nu mă interesează dreptul la replică, deoarece nu mă interesează polemicile izvorâte din orgoliu și mândrie, și nu  vreau să agit spiritele ci să le... relaxez. :) Doar adevărul și numai adevărul. Dar, dacă vrei să comentezi, o poți face liniștit la Comentarii, expunându-ți opinia ta personală... imperfectă. Să râdem puțin... :) Nu ești... mândru și orgolios, nu ? :)

"S-a tot spus ca ceilalti sunt doar OGLINDIRI pentru noi, insa exista inca multe neintelegeri ale acestui aspect. Majoritatea declara ca ei NU POT FI ceea ce le oglindesc ceilalti, ca ei nu se pot recunoaste in comportamentele si atitudinile celorlalti. Si este si firesc sa si PARA asa, caci atitudinile, comportamentele celorlalti sunt doar niste EFECTE reflectate in afara de niste CAUZE ! CAUZELE acestor comportamente, atitudini ne sunt OGLINDITE/LE CONTINEM si nicidecum... EFECTELE !
Si...da, in alta ordine de idei, nu te mai tot trage pe fund ca tu NU ESTI ceea ce iti reflecta "exteriorul", caci nu poti PERCEPE ceva ce tu...NU ESTI! Namaste"

Deci, citez :
"Si...da, in alta ordine de idei, nu te mai tot trage pe fund ca tu NU ESTI ceea ce iti reflecta "exteriorul", caci nu poti PERCEPE ceva ce tu...NU ESTI!"
Concluzie : deci poți percepe NUMAI ceea ce TU EȘTI.
Întrebare de 10 bile roșii: ceilalți din jurul tău reflectă CEEA CE EȘTI sau CEEA CE GÂNDEȘTI = STAREA TA DE CONȘTIINȚĂ DIN PREZENTUL ACUM ?
Citește de mai multe ori întrebarea !
1. Când atitudinea ta este relaxată, când ești calm și relaxat, meditativ, în pacea minții, ceilalți ( = cei din proximitatea ta doar) REFLECTĂ (OGLINDESC) asta, prin REACȚIILE lor față de ATITUDINEA ta relaxată, de STAREA TA DE CONȘTIINȚĂ, deci implicit și față de NATURA GÂNDURILOR PE CARE LE EMIȚI în acel moment Acum, card se află în REZONANȚĂ cu STAREA TA.
2. Când ești obosit, înfometat, agitat, nervos, adică ai ALTĂ ATITUDINE, ALTĂ STARE DE CONȘTIINȚĂ, CU GÂNDURI REZONANTE DE NATURĂ DIFERITĂ FAȚĂ DE STAREA ANTERIOARĂ 1, ceilalți din jurul tău reflectă (oglindesc) iar STAREA TA DE CONȘTIINȚĂ DIN ACUM, CARE ACUM ESTE UNA DE ...AGITAȚIE, CU GÂNDURI DE NATURĂ DIFERITĂ FAȚĂ DE CELE DIN STAREA 1.
3. CE PERCEPI TU ? Tu percepi REACȚIILE celorlalți FAȚĂ DE TINE (și nu numai, ci și față de alții ! ), DECLANȘATE sau DOAR INFLUENȚATE de atitudinea ta, starea ta de conștiință, natura gândurilor tale din Acum.
Rezultă că tu, prin SCHIMBAREA naturii GÂNDURILOR tale, a ATITUDINII tale, a STĂRII TALE DE CONȘTIINȚĂ, îi poți INFLUENȚA și MANIPULA în mod conștient pe cei din jurul tău, deoarece EI RĂSPUND (REACȚIONEAZĂ, REFLECTĂ, OGLINDESC) ÎN MOD AUTOMAT LA ACȚIUNILE TALE, CONFORM PRINCIPIULUI ACȚIUNII ȘI REACȚIUNII (Principiul al III-lea al mecanicii) : Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de Acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de Reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.
Deci ceea ce REFLECTĂ ceilalți, reprezintă forțe de ATRACȚIE și RESPINGERE determinate (cauzate) de ACȚIUNILE TALE ÎNDREPTATE SPRE EI.
ATENȚIE : GÂNDURILE EMISE DE TINE, ÎNDREPTATE (ORIENTATE) ASUPRA CELOR DIN JURUL TĂU, AFLAȚI "ÎN RAZA TA DE ACȚIUNE", REPREZINTĂ MANIFESTĂRI ENERGETICE CARE AU O ANUMITĂ FORȚĂ, DE ATRACȚIE, RESPINGERE, CARE DETERMINĂ PE CEILALȚI SĂ REACȚIONEZE FAȚĂ DE ELE CONFORM PRINCIPIULUI FIZIC AL ACȚIUNII ȘI REACȚIUNII.
Adu-ți aminte și de :
Principiul I al mecanicii sau principiul inerției, formulat pentru prima dată de Galilei :
Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe, sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă.
Principiul al II-lea al mecanicii : Newton a descoperit faptul că o forță care acționează asupra unui corp îi imprimă acestuia o accelerație, proporțională cu forța și invers proporțională cu masa corpului: F = ma (principiul forței sau legea a doua a dinamicii)
Și aceste două principii sunt APLICABILE stării de conștiință, ACȚIUNILOR și REACȚIUNILOR - REACȚIILOR, și ai putea medita la asta, la efectele acțiunilor gândurilor și a modului de răspuns din partea celorlalți, a reacțiilor lor, cât și viceversa : reacțiile tale față de acțiunile psihice ale celor din jurul tău orientate asupra ta.
ATENȚIE : DACĂ AFIRMI CĂ "CEILALȚI REFLECTĂ CEEA CE EȘTI", atunci înseamnă că TU EȘTI CEEA CE GÂNDEȘTI, deoarece ceilalți reflectă prin reacțiile lor acțiunile gândurilor tale asupra lor, deci rezultă că TU EȘTI ...GÂNDIREA !!!
Afirmația : "Ceilalți reflectă prin reacțiile lor acțiunile gândurilor tale orientate asupra lor, conform principiului acțiunii și reacțiunii, dar și conform principiului I și II al mecanicii", este corectă, adevărată, și se verifică în practică oriunde și oricând.
Afirmația : " Ceilalți reflectă ceea ce EȘTI", este FALSĂ, căci CEEA CE EȘTI NU SE SCHIMBĂ ȘI NU FLUCTUEAZĂ ÎN CONFORMITATE CU STAREA TA PSIHO-AFECTIVĂ DE MOMENT, DIN ACUM !!!
Așa e, sau nu așa e ? Aceasta este întrebarea... retorică...

"S-a tot spus ca ceilalti sunt doar OGLINDIRI pentru noi, insa exista inca multe neintelegeri ale acestui aspect. "
Acum oglinda s-a ...limpezit, și neînțelegerile UNORA au dispărut. Ale ALTORA... nu...
De exemplu : eu, Kato, Acum sunt într-o stare foarte calmă, relaxată, în pacea minții. Dar...gândurile mele (ideile) exprimate prin această postare, vor DETERMINA REACȚII... FOARTE DIFERITE UNORA FAȚĂ DE... ALTORA !!!
DECI : cum stăm cu faptul că ACELAȘI GÂND AL UNEI PERSOANE, EMIS ÎNTR-O ANUMITĂ STARE STABILĂ, POATE DETERMINA REACȚII FOARTE ...DIFERITE (variate, neasemănătoare) LA CEI DIN JURUL SĂU ?

Pare ...greu de răspuns ? La prima vedere... da. Și la a ...doua, a treia... Dar, pentru cine a reținut ce am spus mai sus, că REACȚIILE NU SE REZUMĂ DOAR LA PRINCIPIUL I, CI SUNT CONFORME ȘI CU PRINCIPIILE II ȘI III, oglinda (gândirii) lor a rămas mai limpede decât a... altora... ;) Pax Vobiscum †

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');