Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, februarie 06, 2015

DESPRE (NE)FERICIRE ȘI (NE)ÎMPLINIRE

DESPRE (NE)FERICIRE ȘI (NE)ÎMPLINIRE

 25 Iulie 2014  Comentarii la adresa unui prieten sătul de spiritualitate și căi spirituale, care trece printr-un moment mai deosebit...

Orice cale care poate conduce la fericire este spirituală. Altfel de cale nu există. 

Totul este să experimentezi până găsești calea potrivită ție.
Dacă tu crezi că poți, vei putea. 

Dacă crezi că nu poți, nu vei putea. 
Indiferent ce crezi, așa va fi, conform credinței tale...  Altfel spus, problema spiritualității este una de autosugestie... 
 
Fericirea este o stare psiho-afectivă. 

De cine depinde ea ? 
De ceilalți ? 
Atunci nu o vei avea niciodată. 
De tine ? 
Atunci nu ai învățat încă cum să îndeplinești condițiile cauzale pentru crearea acelui efect.
 
O întrebare de 10 puncte roșii : te simți nefericit ?
Cât timp vei căuta fericirea, inevitabil vei fi și nefericit, căci trăiești în dualitatea fericire-nefericire. 

Când nu vei mai căuta fericirea, nu te vei mai putea simți nefericit, căci nu vei mai trăi în această dualitate.
Cât timp vei căuta plăcerea, vei avea parte și de neplăceri. 

Când nu vei mai căuta plăcerea, nu vei mai avea parte nici de neplăceri, căci pur și simplu nu vei mai interpreta ceva ca fiind neplăcut. 
Cine muncește exclusiv pentru bani, nu se mai poate bucura deloc de plăcerile oferite de munca sa, deoarece pur și simplu nu va mai putea să le dea nici o atenție. 
Etc...

"Realizarea consistă în a te debarasa de iluzia că nu eşti realizat"
Ramana Maharshi.


"Realizarea constă în a ÎNŢELEGE (CONŞTIENTIZA) CEEA CE AI REALIZAT. 

Nimeni nu înfăptuiește (acționează) fără să realizeze ceva. 
Orice acțiune contribuie la o... realizare...
Kato

Unde mergi și spre ce te îndrepți când nu mai urmezi nici o... cale ?
Cred că este o experiență de viață interesantă, totuși, asta, a nu mai urma nici o cale, a nu mai face nici un efort în vederea dobândirii fericirii...
Dar cred că această atitudine poate fi efectul unei frustrări acumulate în timp, datorită faptului că eforturile efectuate nu au produs rezultatele scontate, așteptate. 

O pauză pentru limpezirea mentală și sufletească poate fi benefică, în anumite momente de acest gen. 
Și eu am făcut astfel de pauze, și eu am avut decepții și frustrări. 
Pe undeva te ajută și asta, dacă te poți detașa, dar fără să ai resentimente...
Oricum, orice ai face, meditația (meditaţia cu obiect, analiza) este necesară. 

Un anumit gen de meditație, care îți poate reda echilibrul și armonia. 
A ajunge să te bucuri de clipa prezentă, continuu, eu consider a fi tot un gen de meditație, căci trebuie să depui un efort conștient de a extrage din fiecare experiență valoarea și utilitatea ei. 
Că acest proces va deveni cu timpul tot mai automatizat, ca un reflex condiționat, subconștient, da, așa este. 
Dar începutul necesită focusare continuă pe experiențele din prezentul continuu, necesită un antrenament. 
După un timp, într-adevăr, devine un automatism. 
Automatismele se pot creea şi prin antrenament susținut, voluntar, conștient
Este ca și când înveți un sport nou. 
La început trebuie să depui eforturi mai mari, totul este mai greu și mai neplăcut. 
Dar după ce ai învățat mișcările prin exersare perseverentă, sportul devine mai ușor, mai plăcut, și te simți tot mai bine, mai împlinit.
Altfel spus, totul se bazează pe tipare de gândire și comportament.  

Nu lăsa ca gândurile de genul : "toți oamenii-s proști", "toate căile sunt niște prostii", să devină tipare. 
Căci nu sunt tipare pozitive. 
Îndepărtarea de oameni și de spiritualitate, printr-o atitudine de respingere, nu te poate conduce spre ceva bun, pozitiv, deoarece reprezintă un dezechilibru.
Eu am scăpat de această atitudine negativă când am conștientizat toți oamenii sunt imperfecți, că toți fac greșeli, erori, prostii, și că din această cauză nu este bine să te bazezi pe alții, ci doar pe tine, căci mereu vei fi dezamăgit de cei pe care te-ai bazat, inevitabil

Am acceptat asta, și am renunțat conștient la pretenții, la expectanțe, la aşteptări.  
Mă bucur de ceea ce primesc, cât primesc, de ceea ce ofer, cât ofer, și privesc partea plină și cea goală a paharului, cu o oarecare indiferență, încercând să nu mă las târât în vârtejul scenariilor negative și a trăirilor emoționale. 
Mă rog pentru soluții bune, pentru răspunsuri, apelând mental Sursa de dincolo de spațiu și timp, care este atotcunoscătoare. 
Nu întotdeauna reușesc să mă păstrez în acest echilibru, dar în acest moment lucrez la crearea unui astfel de... automatism. :) 
 
Cred, totuși, din experiența mea de viață, că doar optimismul și crearea prin voință a unor scenarii de viață pozitive, cu fermitate, poate cu adevărat atrage lucruri pozitive, plăcute, în viața ta, prin rezonanță. 

Meditând, am realizat că am trăit cu frici ascunse mult timp, că mi-am creat un automatism privind construcția de scenarii negative, și că asta a adus un haos neplăcut în viața mea. 
Și eu sunt acum într-o perioadă de transformare, dar am trăit în ultimul timp niște bucurii deosebite, niște împliniri, atât prin mine cât și prin cei din jurul meu, și mă simt ca într-o sferă ce vibrează plăcut, armonios, și tot ce se atinge de ea parcă își schimbă automat vibrația, deoarece gândurile mele pozitive, optimiste, acționează tot mai automatizat, mai reflex, asupra mediului înconjurător cu care interacționez.
Nu afirm că cineva ar trebui să se forțeze să facă ce fac eu, ci doar vreau să împărtășesc experiența mea, fără nici o pretenție, fără nici o expectanță, fără așteptări...
AFIRM CĂ, CEEA CE FAC MĂ POATE FACE SĂ MĂ SIMT ÎMPLINIT, PRIN MINE ÎNSUMI, DE CÂND AM RENUNȚAT LA PRETENȚIA ȘI AȘTEPTĂRILE DE A MĂ ÎMPLINI PRIN ALȚII, DE A DEPINDE DE ALȚII.  

ȘI ASTA A VENIT NORMAL ȘI NATURAL PRIN CONȘTIENTIZARE. 
 
Și eu văd că mulți oameni urmează căi spirituale, unii de zeci de ani, și totuși nu emană fericire, echilibru, armonie, bunătate, dragoste...

Dar nu mă descurajează asta, deoarece înțeleg faptul că ei nu au putut renunța încă la împlinirea lor prin alții, la pretenții și așteptări din partea altora.
SĂ FACI CE FACI PENTRU A TE SIMȚI TU BINE, ÎMPLINIT, ECHILIBRAT, FĂRĂ SĂ ÎȚI FACI SCENARII NEGATIVE PRIVIND REACȚIILE CELORLALȚI, CI SCENARII POZITIVE, ÎN CARE SĂ STIMULEZI CEEA CE AU EI POZITIV, CALITĂȚILE LOR, REPREZINTĂ O ATITUDINE CARE TE POATE MENȚINE ÎNTR-O STARE SPECIALĂ, DE IUBIRE, ECHILIBRU ȘI ARMONIE. 

CÂND EU SIMT CĂ RADIEZ DRAGOSTE ȘI IUBIRE, EU MĂ SIMT MINUNAT, ȘI NU MĂ MAI INTERESEAZĂ NIMIC, DEOARECE ȘTIU CĂ INFLUENȚA MEA POATE FI DOAR POZITIVĂ. 
ȘI ATUNCI, SIMT CĂ PROBLEME DISPAR, SE DIZOLVĂ, ȘI ÎNTREBĂRILE ÎȘI GĂSESC RĂSPUNSURI MINUNATE ȘI NEAȘTEPTATE...
Ce contează ce fac alții ? 

Lasă-i să facă ce fac, radiază doar gânduri și sentimente luminoase spre ei. 
Ce poți face mai mult, mai bine ? 

SC : Multumesc Kato.  
De puţin timp am conştientizat ce ai punctat aici, şi transformarea interioară o simt... :)

Kato : Suferința este necesară pentru a putea prețui bucuria, dar când mecanismul este conștientizat, suferința devine inutilă, căutarea bucuriei devine inutilă, și poți trăi în echilibru, știind că totul este trecător, perisabil, aici, și că ceea ce contează cu adevărat este doar ATITUDINEA ta față tine, de lume și viață.
Viața terestră este ca o piesă de teatru, un joc de roluri, și dincolo vom dezbate modul în care ne-am descurcat privind interpretarea rolului primit. 

Prieteni și dușmani, cu toții suntem doar actori care ne-am luat rolurile în serios și ne-am identificat cu personajele pe care le reprezentăm. 
 Când cortina cade, vom analiza retrospectiv, vom vedea ce am reușit să facem din ceea ce am încercat să realizăm, și ne vom angaja să jucăm un nou rol, pentru a desăvârși anumite capacități pe care dorim să le dezvoltăm, să le perfecționăm...
Aceasta este o viziune cu care rezonez, o frumoasă poveste spirituală... :)


SC : Frumos spus : ,,ATITUDINEA ta fata de TINE,de LUME si VIATA,, 


SI : un nivel confortabil...
  
Kato : Da. Avem nevoie de perspectiva unui nivel confortabil, pentru a trăi o viață plăcută, frumoasă, confortabilă.
Recomandarea mea este să nu uitați niciodată faptul că echilibrul psihic nu se obține în interior (înăuntru), nici în exterior (în afară), c
i doar menținând balanța interior-exterior (înăuntru-înafară) la același nivel.
Ce înseamnă asta : câtă atenție, importanță, valoare, trăire emoțională, etc, îți acorzi ție, atâta trebuie să acorzi și celorlalți, și întregii lumi înconjurătoare. 

Când acorzi predominant ție sau predominant celorlalți, lumii, automat te vei dezechilibra.
Dacă te simți dezechilibrat acum, pe baza raționamentului de mai sus vei putea ușor și rapid identifica cauza. 

Ești ori prea introvertit, ori prea extravertit. 
Pui accent prea mare pe tine sau pe ceilalți, pe ceva din afara ta.
Marii Maeștrii au atras atenția în mod repetat asupra faptului că lumea nu există în afară, în exterior, deși o percepem ca exterioară. 

Aici este cheia și secretul marelui mister al vieții terestre ! 

Am citit interpretări felurite, ultima fiind a lui Serghei Danisin, care a atins subiectul vorbind de telepatie și clarvedere. 
În principiu toți clarvăzătorii spun același lucruri, dar cu cuvinte diferite, și din puncte de vedere variate. 
Eu aș interpreta cam așa : corpul omenesc este un instrument dotat cu totul felul de senzori și sisteme de interacțiune cu mediul terestru, dar spiritul (principiul conștient) care se folosește de acest instrument pentru a experimenta modul de viață terestru nu se află propriu zis în corp, ci altundeva, în alt "plan", altă "lume", însă este foarte bine iluzionat prin intermediul sistemelor senzoriale că s-ar afla închis în corp.
Mulți clarvăzători susțin cam același lucru greu de explicat. 

Ca analogie aș aduce următoarea situație : imaginează-ți că te joci un joc pe calculator foarte performant, care reproduce o realitate fictivă ce există în calculator, dar tu ești cuplat prin senzori la un avatar care există în lumea virtuală creată de softul (programul) de joc, de niște programatori. 
Să zicem că ai o cască pe cap sau mască prin care vezi doar ceea ce "vede" avatarul tău, că ai căști în urechi prin care auzi doar ceea ce aude avatarul tău, și tu de fapt PRIMEȘTI TOATE INFORMAȚIILE TALE SENZORIALE DE LA AVATAR, AȘA CUM LE PERCEPE EL ÎN MOD PROGRAMAT ÎN CADRUL ACELUI "JOC". 
În plus, ai liberul arbitru de a coordona mișcările și acțiunile avatarului, ceea ce te absoarbe și mai mult în acea lume virtuală, făcându-te să uiți complet de... tine, identificându-te cu avatarul, deoarece toate informațiile tale sunt primite de la acel nivel.
 
Experimente științifice care susțin faptul că poți fi astfel iluzionat extrem de rapid și ușor, cum că AI FI ALTUNDEVA, ÎN CORPUL UNEI PĂPUȘI, de exemplu, găsiți aici :  http://m.descopera.ro/stiinta/9574810-misterul-experientelor-extracorporale-cum-explica-stiinta-calatoriile-in-afara-corpului ;  

Parcurgeţi şi linkurile următoare, căci conţin informaţii interesante : http://m.descopera.ro/stiinta/12503715-cum-puteti-avea-o-experienta-extracorporala-prin-cateva-tehnici-simple
-http://m.descopera.ro/stiinta/3926366-corpul-tau-imi-apartine
-http://m.descopera.ro/stiinta/12166625-experientele-la-limita-mortii-de-ce-par-mai-reale-ca-realitatea
-http://m.descopera.ro/stiinta/7987122-casca-prin-care-il-vedem-pe-dumnezeu
Nu spun că exact așa se întâmplă, ci doar că într-un mod asemănător, analogia fiind destul de bună pentru a înțelege MECANISMUL, modelul determinismului cauzal.
Acum, după ce ai vizionat filmulețele, pune-ți întrebarea asta simplă : pot eu acum să știu cu certitudine unde mă aflu, în realitate, cât timp eu primesc toate informațiile de la nivelul corpului omenesc în care parcă aș fi închis, prizonier ?
Răspunsul meu ar fi : da, poți, însă doar în condițiile în care te-ai putea "decupla" de la stimularea senzorială corporală, decuplându-te de acest avatar reprezentat de organismul omenesc în care ai impresia că ești.
Cum poți realiza asta ? 

Prin diferite metode de decorporalizare
Majoritatea se bazează pe o relaxare atât de profundă încât se realizează o DEPRIVARE SENZORIALĂ AUTOMATĂ. 
De exemplu în somn, în hipnoză, narcolepsie, anestezie generală, și alte stări de transă profundă în care reușești să-ți menții conștiența trează (în somn - visul lucid)...

II : Ce frumos, mulţumesc Kato !

AR : Mulţumesc , dl.Katona , aceasta postare a venit chiar la momentul potrivit........ sunteţi perfect....)))


Ca anunţ de ultimă oră (oct 2015) : am alunecat pe nesimţite în situaţia de a mă baza pe altcineva, în rezolvarea unor probleme personale, de a mă încrede cu totul în cineva, de a-mi pune speranţe şi aşteptări în faptul că altcineva m-ar putea sprijini şi ajuta, deoarece este specialist în domeniu, şi, din nou, am constatat că tiparul s-a repetat, ajungând să sufăr, să fiu decepţionat, deprimat...
Recunosc că este foarte greu să nu... "aluneci", uneori, în... eroare şi suferinţă.
Mai ales când ajungi să te încrezi în... promisiunile altora, care par foarte de... încredere, şi... sigure... :) 
AR a afirmat mai sus : "sunteţi perfect..."
:) Nu, cu siguranţă nu am fost, şi nu sunt perfect... :)
Dar, cu aceeaşi siguranţă afirm că sunt în... perfecţionare continuă, că fac eforturi continue pentru a mă perfecţiona tot mai mult... ;)  

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Efectuează cumpărături online accesând promoţiile din reclame, pentru a susţine acest blog. Mulţumesc !



Relaxare plăcută !


DESPRE ATITUDINEA FAŢĂ DE GREŞELI ŞI AUTORII GREŞELILOR

Kato : Părerea mea este că, atât timp cât oamenii îşi exercită gândirea, fără a se fixa şi bloca singuri în cadrul unor sisteme, concepţii, credinţe şi convingeri rigide, se află pe drumul cel bun, şi reuşesc să avanseze, pas cu pas. Nu contează că greşesc, cât timp nu bat pasul pe loc, şi înaintează. Greşelile sunt inevitabile. De aceea şi tu greşeşti, uneori sau deseori. Nimeni nu-i perfect. Cu toţii greşiţi. Unii mai mult, alţii mai puţin, după nivelul conştienţei fiecăruia.

Află cum influenţează opţiunile fericirea ta Barry Schwartz - despre paradoxul opțiunilor Conferinţă TED

"Psihologul Barry Schwartz are în vizor principiul de bază al societăților occidentale : libertatea de a alege. După părerea lui Schwartz, posibilitatea de a alege nu ne-a făcut mai liberi ci mai încremeniți de spaimă, nu mai fericiți, ci mai nesatisfăcuți.

O analiză a fericirii efectuată de cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff

Cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff analizează fericirea, modurile în care încercăm să o atingem şi să o sporim, felul în care nu este îngrădită de circumstanţele reale şi efectul ei surprinzător asupra corpurilor noastre.



Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');