Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, februarie 26, 2015

Terapia Gerson şi vindecarea cancerului

Terapia Gerson şi Vindecarea Cancerului

 Atenţie : Acest articol nu conţine sfaturi medicale şi nu poate fi folosit pentru diagnoza sau tratamentul unor afecţiuni. Pentru problemele dvs de sănătate este necesar să fie consultaţi experţi în domeniu, care vă pot oferi sfaturile necesare cazului dvs personal. Autorul nu îşi asumă responsabilitatea aplicării practice a ideilor prezentate în materialele de pe acest site de către persoane neavizate, insuficient pregătite, care lecturează, ascultă sau vizionează materialele video prezentate. Aici sunt prezentate informaţii generale pentru o înţelegere mai completă a stării de sănătate şi ridicarea calităţii vieţii materialele şi sfaturile furnizate trebuie apreciate ca simple informaţii şi nu ca analize şi sfaturi medicale. În toate cazurile, vă sfătuiesc să consultaţi medicul de familie, dacă vă îngrijorează starea dumneavoastră de sănătate. Informaţiile oferite sunt de natură exclusiv educaţională şi informativă şi nu pot fi asimilate, în nici o situaţie, unor consultaţii şi /sau analize medicale de specialitate. Informaţia prezentată nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical, realizat de un medic specialist. Autorul nu poate fi considerat răspunzători pentru niciun prejudiciu /pierdere de orice fel, indiferent de modul în care veţi utiliza informaţia prezentată.

Înainte de a citi acest articol, pune-ţi următoarea întrebare simplă : 
CE tratează oncologia, la ora aceasta, CAUZA sau EFECTUL ? 
Terapia Gerson, descrisă mai jos, nu este una holistică, dar merită să fie luată la cunoştinţă. 
O terapie care nu este holistică nu poate oferi rezultate 100% bune, dar unele terapii neholistice se dovedesc mai eficiente decât altele. 
Doar o terapie care va lua în considerare toţi factorii care au concurat la apariţia bolii, şi va lucra asupra CAUZELOR, asupra FACTORILOR CAUZALI, va putea da rezultate foarte bune. 
Însă, din păcate, pe câte forumuri medicale am intrat până acum, marea majoritate a medicilor susţin acest raţionament pueril : alimentaţia (dieta) nu vindecă cancerul, deci prin urmare toate terapiile bazate pe diete sunt nule, înşelătorii, farse, etc. 
Asta înseamnă să nu ai pregătire în domeniul nutriţiei, şi să crezi copilăreşte că doar bisturiul, radiaţiile şi chimicalele medicamentelor pot... vindeca. De aceea... "În anul 2008, cancerul a cauzat 7,7 milioane de decese la nivel mondial. Un raport al Agenției Internaționale pentru Studiul Cancerului (IARC) - agenție a Organizației Mondiale a Sănătățtii – arată că, în 2030, vor ajunge să moara de cancer circa 13,2 milioane de oameni în fiecare an – aproape de două ori mai mulți decât în 2008.
În SUA, cancerul ucide aproximativ 1.500 de oameni pe zi și este a doua cea mai răspândită boală, după afecțiunile de inimă. 
În România, ultimele statistici monitorizau 420.000 de bolnavi, iar anual sunt diagnosticate alte 95.000‑96.000 de persoane, din care peste jumătate ‑ în fază incurabilă." - Wikipedia
"Medicus curant, natura sanat"... Lucrează oare bisturiul, radiaţiile şi chimicalele asupra CAUZELOR care au dus la apariţia cancerului, asupra factorilor cauzali ai bolii ? Ce crezi tu ? De ce recidivează boala ?...
Altfel privind : dacă este tratat simptomul, efectul nu cauza, ce şanse de vindecare are pacientul ?...  

Pagina Institutului Gerson : http://gerson.org/gerpress/
Cum funcţionează Terapia Gerson (l. engleză) : http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy
Clinici Gerson : https://gerson.org/gerpress/clinics

Cărţi despre Terapia Gerson poţi comanda online aici :  http://bit.ly/17Brcgi ; http://bit.ly/1FZ8Y7l
  
Medicina a făcut şi face în continuare progrese, dar nu a reuşit încă să vindece cancerul, boală care face milioane de victime în fiecare an, la nivel mondial.
Dr. Max Gerson (1881 - 1959) a oferit o speranţă, prin terapia alernativă controversată care îi poartă numele. În 1959, el a fost primul medic din lume care a spus despre cancer că ar fi cauzat de mai mulţi factori independenţi
Dintre cei 49 de astfel de factori identificaţi până în prezent, deficienţele de nutriţie, radiaţiile de diverse tipuri, ingerarea aditivilor alimentari, stresul cronic, consumul de tutun şi de alcool etc., în mod surprinzător, alimentele toxice fac cel mai mare rău.
Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm
Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la bază o dietă care include fructe şi legume proaspete, cultivate organic, şi 13 pahare de sucuri proaspete pe zi, la intervale fixe.
Dupa 70 de ani de la apariţia terapiei, timp în care mii de pacienţi au fost trataţi cu succes, fiica dr. Gerson, Charlotte, ea însăşi specialist în medicina alternativă, împreuna cu dr. Morton Walker oferă şi mai multe informaţii despre efectele puternice de vindecare ale fructelor şi legumelor organice.
Citind despre Terapia Gerson vei afla :
- cum să învingi cancerul schimbând chimia organismului;
- cum să prepari sucuri prin tehnici speciale, pentru a le maximiza puterea de vindecare;
- cum să scapi de alergii, obezitate, hipertensiune şi alte boli;
- ce suplimente întăresc sistemul imunitar.
Dr. Gerson nu era numai medic practician, ci şi un om de ştiinţă eminent, implicat îndeaproape în dezbaterile din Congresul SUA în ceea ce priveşte metodele de tratare a cancerului, iar talentul său a fost recunoscut de către laureatul Premiului Nobel, Dr. Albert Schweitzer. Lucrările lui îndeplineau toate cerinţele tradiţionale pentru medicina care se bazează pe fapte dovedite; abordările ştiinţifice moderne de astăzi au început să explice motivul pentru care această terapie a dat rezultate. Observaţiile şi concluziile Dr. Gerson rămân la fel de valabile ca şi acum cincizeci de ani, şi pot avea un rol semnificativ în mişcarea către medicina care se bazează pe fapte dovedite, în care observaţiile clinice vor converge cu ultimele metodologii ştiinţifice, convingând pacientul de eficienţa tratamentului.
Beata Bishop, autoare a cărţii Vremea Vindecării, una dintre multele persoane care au beneficiat de terapia dr. Gerson, s-a vindecat de melanom în fază terminală, în urmă cu 24 de ani. 

 Împreună cu cartea Beatei Bishop, care s-a vindecat de melanom în fază terminală, cartea doctorului Max Gerson dă speranţe tuturor celor care cred că nu mai au nici o şansă.

 Terapia Gerson este o terapie alternativa ce pretinde ca poate vindeca cancerul (chiar si in formele sale cele mai grave) si alte tipuri de boli. Regimul se bazeaza pe o dieta speciala, clisme cu cafea si diferite suplimente alimentare. 
 Terapia Gerson se bazeaza pe ideea ca cancerul apare atunci cand au loc schimbari in metabolismul celular, datorate acumularii de toxine in corp. Prezenta cancerului genereaza si mai multe toxine, iar ficatul este depasit de situatie. Totodata, celulele bolnavilor de cancer au putin potasiu si mult sodiu, iar acest fapt dauneaza tesuturilor si slabeste organele.

 In 1977, fiica lui Gerson, Charlotte, co-fondeaza Institutul Gerson, care administreaza Clinica Baja Nutri Care din Tijuana, Mexic.
In America este ilegal ca o clinica sa ofere tratamentul Gerson, drept remediu pentru cancer. Charlotte nu este medic, dar a practicat la clinica tatalui ei. Ea ofera instruire in metoda Gerson, promoveaza intens beneficiile terapiei sale, e autoarea multor brosuri ce prezinta marturiile celor vindecati de cancer. Este co-autoarea unui carti despre terapia Gerson, si este asistata de fiul ei Howard Strauss. Atat mama, cat si fiul, considera ca sotia lui Howard a fost vindecata de cancer prin terapia Gerson.

Scopul terapiei Gerson este imbunatateasca conditia generala a corpului prin aducerea ficatului si a metabolismului la starea lor normala. Aceasta imbunatatire se face prin eliminarea toxinelor din corp si intarirea sistemului imunitar cu ajutorul dietei, suplimentelor si a clismelor. 
Gerson considera ca ficatul devine mai solicitat pe masura ce tratamentul distruge cancerul si elimina toxinele. Enzimele pancreatice sunt incluse in dieta pentru a micsora efortul ficatului si a pancreasului slabit. Se crede ca alimentele cu continut mic de sodiu si continut mare de potasiu ajuta la refacerea tesuturilor lezate de sodiu.

Gerson considera ca regimul sau inverseaza conditiile necesare cresterii celulelor canceroase. Atribuia o mare importanta eliminarii toxinelor din corp si rolului unui ficat sanatos in eficienta recuperarii. Considera ca orice afectiune serioasa a ficatului scade drastic sansele de recuperare a pacientului. Credea ca pe durata tratamentului sau, in fluxul sanguin, sunt eliberati diversi compusi toxici ce afecteaza ficatul. Acesti compusi sunt produsi de procesul de regresie a tumorii, si ataca ficatul si celelalte organe vitale. Solutia lui Gerson la aceasta problema este clisma cu cafea, deoarece cafeaua stimulează secretia de fiere, marind astfel cantitatea de toxine excretata de corp.

Detoxifierea este necesara nu doar pentru toxinele produse de corpul nostru, ci si pentru cele ingerate din sursele externe prin alimentaţie - insecticide, ierbicide, etc.. Regimul alimentar impune doar alimente bio. 
Acest regim-tratament trebuie să refacă sistemul imunitar, si sa elimine toxinele.

Rolul oxidarii in tratarea cancerului este un alt element important in teoria lui Gerson. Celulele canceroase se dezvolta intr-un mediu lipsit de oxigen si pot fi distruse in prezenta reactiilor de oxidare. Este esentiala prezenta enzimelor oxidante in dieta, sub forma sucurilor de legume si de fructe preparate prin zdrobire (niciodata prin storcatoare centrifugale care distrug enzimele oxidante, sustine Gerson). 
Sunt interzise alimentele conservate, înghetate, încalzite, sub forma de praf sau gatite in vase de aluminiu.

Terapia Gerson necesita respectarea exacta a planului de tratament :

- consumarea a 13 pahare de suc (cam 9 kg de fructe), de fructe sau legume, pe zi. Sucul trebuie sa fie proaspat stors, si consumat o data pe ora.

- consumul de fructe, legume si cereale integrale.

- consumul de suplimente alimentare (potasiu, solutie Lugol, coenzima Q10 si vitamina B12, vitaminele A, C si B3, ulei de in, enzime pancreatice, pepsina).

- administrarea regulata de clisme cu cafea.

- gatirea alimentelor fara sare, condimente, uleiuri, si fara ustensile sau vase de aluminiu.

Cuprinsul cărţii "Terapia Gerson" apărută în editura  Litera (400 pagini în format 15x23cm) : 
Răspunderea autorilor ... 7
Despre autori ... 11
Prefaţă ... 15
Introducere ... 23

   PARTEA ÎNTÂI
   CUM FUNCŢIONEAZĂ TERAPIA GERSON

1. Cum vindecă nutriţia ... 31
2. Scurtă biografie a dr, Max Gerson ... 42
3. Principiile biologice ale Terapiei Gerson ... 53
4. Nucleul Terapiei Gerson ... 63
5. Remisia - cum devine posibilă ... 71

   PARTEA A DOUA
   TERAPIA GERSON ÎN ACŢIUNE

6. Vindecarea melanomului prin Terapia Gerson ... 85
7. Vindecarea altor boli ... 95
8. Alimentele din planul de dietă Gerson ... 106
9. Treisprezece pahare ... 118
10. Dieta Gerson fără sare ... 131
11. Suplimente nutritive în dieta Gerson ... 140
12. Detoxifierea ficatului prin clisme cu cafea ... 154
13. Clismele cu cafea şi administrarea lor ... 165

   PARTEA A TREIA
   ADAPTAREA TERAPIEI LA DIFERITE AFECŢIUNI

14. Terapia Gerson standard pentru majoritatea tipurilor de cancer ... 177
15. Terapia modificată în timpul chimioterapiei ... 193
16. Terapia modificată pentru pacienţii cu cancer foarte slăbiţi ... 206
17. Terapia modificată pentru alte boli în afară de cancer ... 218

   PARTEA A PATRA
   FOLOSIREA METODEI GERSON

18. Abordări psihologice în Terapia Gerson ... 243
19. Cum să urmaţi Terapia Gerson singuri ... 253
20. Explicarea testelor de laborator necesare în Terapia Gerson ... 259
21. Poveşti de succes ale pacienţilor ... 278
22. Reţete ... 298

ANEXE
Informaţii financiare şi date de contact ... 341
Raport de nutriţie: studiul China ... 355
Ingrediente anticanceroase în Terapia Gerson ... 357
Substanţe chimice pentru uz casnic: o altă sursă de toxicitate ... 359
Cosmeticele: o altă sursă de toxicitate ... 361
De ce iau copiii antidepresive? ... 363
Imunizare-vaccinare ... 365
Rolul tratamentelor pe canal şi al amalgamului dentar în apariţia cancerului şi a altor boli degenerative ... 369

Bibliografie generală ... 372
Index ... 389 


Fragmente
 "Aspectele psihologice joacă un rol important în procesul de vindecare, iar protocolul Gerson standard sau cel modificat vor oferi câteva indicaţii.
   ASPECTE PSIHOLOGICE ALE TERAPIEI GERSON
Deoarece cancerul este o boală care pune în pericol viaţa, pacienţii loviţi mai ales de neoplasme maligne şi cei care suferă de alte boli cronice progresează mai rapid şi mult mai bine spre vindecare atunci când primesc şi susţinere psihologică. Un factor important în Terapia Gerson este că diferitele aspecte ale detoxifierii au efecte excelente asupra rezultatului pacienţilor. Toxicitatea inerentă a dietei americane standard şi stilul de viaţă au tendinţa de a introduce toxine în sânge şi în sistemul circulator. Aceste otrăvuri ajung şi în creier şi afectează mintea prin anxietate crescută, depresie, frică, panică şi prin alte sentimente negative.
   După ce încep detoxifierea cu Terapia Gerson, în doar câteva zile, starea pacienţilor se îmbunătăţeşte considerabil; ei se simt mai încrezători şi au o mai mare stabilitate emoţională. Cu toate acestea, noi susţinem psihoterapia suplimentară, oricând este posibil.
   Dr. Gerson spunea cândva că mai mulţi oameni mor de panică decât de cancer. Corpul implică doar o parte a bolii. Când afecţiunea produce şi frică, această combinaţie provoacă o acumulare sistemică a toxinelor în organism şi o deteriorare psihologică rapidă. Este foarte importantă o înţelegere mai bună a fricii şi a altor emoţii negative, precum şi a efectelor acestora asupra procesului de vindecare.
   în măsura în care fiecare gând şi fiecare emoţie este echivalentul unei activităţi biochimice, ştiinţa psihoneuroimunologiei ne spune că sentimentele, stările şi perspectiva generală afectează sistemul imunitar al fiecărui individ. Acesta este impulsionat de o perspectivă hotărâtă, plină de speranţă şi subminat de o atitudine disperată, deznădăjduită. După părerea noastră, orice diagnostic de cancer echivalează cu o traumă mentală şi emoţională, cu reacţii ce variază de la disperare şi panică la apatie şi furie, toate perturbări negative puternice ale conştiinţei. Aceste emoţii aruncă sistemul imunitar afectat direct într-un atac mortal al bolii.
   Deoarece scopul personalului care aplică Terapia Gerson este de a reconstrui sistemul imunitar afectat al pacienţilor, factorii psihologici nu trebuie să fie lăsaţi să saboteze vindecarea fizică. Terapia holistică lasă deoparte negativitatea mentală şi emoţională pentru a întări imunitatea fizică (somatică). Dacă faceţi tratamentul acasă, ca pacient sau ca însoţitor pentru un astfel de pacient, fără sprijinul oferit într-o instituţie Gerson, sfatul nostru este să vă concentraţi procedurile de vindecare pe gestionarea emoţiilor negative. Acestea sunt distructive şi trebuie să fie eliminate. Starea interioară negativă şi traumatizată a pacientului trebuie să fie reprogramată, pentru a deveni una pozitivă.
   „Nu trebuie să se încerce vindecarea corpului fără vindecarea sufletului", scria Platon acum aproape 2400 de ani. Corpul şi mintea sunt inseparabile; acestea se îmbolnăvesc împreună şi trebuie vindecate împreună. Altfel, şansele de succes în revenirea la starea de sănătate vor fi mult mai mici."


" TABELUL 1.1.
   Factori zilnici care contribuie la dezvoltarea cancerului

   Compilată din literatura medicală, ştiinţifică şi a mediului înconjurător, dar şi din experienţele de zi cu zi, mai jos veţi lista celor patruzeci şi nouă de factori care continuă să fie surse ale cancerului, afectând sistemele enzimatic, hormonal, imunitar şi alte sisteme de apărare din ce în ce mai slăbite ale organismelor umane.
   1. Radiaţiile cosmice şi radiaţiile X
   2. Radiaţiile ultraviolete (UV)
   3. Expunerea cronică la câmpurile electromagnetice
   4. Stresul geopatic
   5. Sindromul clădirilor bolnave (SBS)
   6. Radiaţiile ionizante
   7. Radiaţiile de la cuptorul cu microunde
   8. Radiaţiile electromagnetice neionizante de la aparatele electrocasnice
   9. Cablurile electrice supraterane
   10. Radiaţiile nucleare
   11. Reziduurile de la pesticide/erbicide
   12. Toxinele industriale
   13. Băutul sau îmbăierea în ape poluate
   14. Băutul sau îmbăierea în ape cu clor
   15. Băutul sau îmbăierea în ape cu fluoruri
   16. Tutunul şi fumatul
   17. Terapiile hormonale
   18. Medicamentele imunosupresoare
   19. Consumul alimentelor iradiate
   20. Ingerarea aditivilor alimentari
   21. Toxicitatea mercurului din orice sursă
   22. Metalele grele
   23. Plombele cu amalgam
   24. Tratamentele stomatologice pe canal
   25. Cavităţile osoase (spaţiile din maxilar apărute în urma extracţiilor dentare prost realizate)
   26. Orice tip de metale în compoziţia dinţilor
   27. Folosirea constantă a drogurilor
   28. Folosirea constantă a medicamentelor date pe reţetă
   29. Folosirea constantă a medicamentelor pentru care nu este nevoie de reţetă
   30. Câmpurile de interferenţe nervoase
   31. Deficientele nutriţionale
   32. Consumarea „nonalimentelor" sintetice
   33. Stresul cronic fizic sau mental
   34. Emoţiile negative distructive
   35. Activitatea redusă a tiroidei
   36. Toxicitatea intestinală sau afecţiunile digestive
   38. Virusurile
   39. Infecţiile bacteriene
   40. Infecţiile fungice
   41. Căile de detoxifiere blocate
   42. Patologia radicalilor liberi
   43. Oxigenarea celulară scăzută
   44. Teren celular advers
   45. Oncogene (gene anormale care antrenează modificări de natură canceroasă)
   46. Predispoziţia genetică
   47. Energia reziduală a bolilor precedente
   48. Inflamatorii fizici (de exemplu, azbestul)
   49. Consumul de alcool

Oricare dintre aceste elemente cancerigene (adesea numite de oncologi procancerigene) pot fi iniţiatoare sau promotoare de tumori. Schimbările potenţial cancerigene încep în ADN-ul celulelor distruse după a doua „lovitură" procancerigenă devastatoare. Creşterea necontrolată într-o celulă distrusă urmează îndeaproape, progresând, în cele din urmă, într-o leziune malignă observabilă, cu o masă sau o tumoră ce poate invada alte ţesuturi.
   în primul pas spre dezvoltarea cancerului, iniţierea, lovitura procancerigenilor poate produce un număr mare de agenţi toxici, numiţi radicali liberi, care creează un proces patologic ce distruge ADN-ul celulei când fi¬catul răspunde printr-o reacţie enzimatică, denumită Faza 1. Această reacţie transformă procancerigenii în cancerigeni maturi. în plus, ficatul produce enzime de Faza a 2-a, pentru a îndepărta reziduurile periculoase pe care enzimele din Faza 1 le lasă în urmă. Ficatul joacă un rol vital în procesul formării cancerului, iniţiind simultan carcinogeneza şi neutralizând-o.
   În a doua etapă către formarea cancerului, susţinerea, procesul de neutralizare al ficatului s-ar putea să nu facă faţă şi o celulă distrusă să se modifice prin mitoză (diviziunea celulară normală). Aceasta începe să se dividă abundent. Acum este momentul când începe să acţioneze sistemul imunitar, recunoscând aceste celule drept străine şi distrugându-le; dacă, însă, nu reuşeşte, celula distrusă poate deveni o leziune tumorală.
   în al treilea pas spre un cancer matur, progresia, tumora încearcă să îşi construiască un sistem circulator pentru a obţine constant hrană."

" ŞTIINŢA DIN SPATELE DIETEI DR. GERSON ÎMPOTRIVA BOLILOR DEGENERATIVE
   Dieta împotriva bolilor degenerative, creată în anii 1930 de dr. Max Gerson, a fost înregistrată oficial drept un program de tratament verificat la Universitatea din Munchen. Acesta a primit un sprijin extraordinar de la laborator, cu fonduri de la guvernele federale din Bavaria şi Prusia.
   Dr. Gerson s-a concentrat, apoi, pe utilizarea experimentală a alimentelor pure (neprocesate şi total naturale). A adăugat folosirea suplimentară a medicamentelor pentru a îndepărta edemul din ţesuturi, prezent în mai multe boli, precum tuberculoza, artrita, bolile cardiovasculare şi cancerul. Edemul este caracterizat de infiltrarea cu sare şi apă a ţesuturilor, definite, în cele din urmă, în 1977 drept sindromul ţesuturilor afectate - conţinut scăzut de potasiu (K+) în celule, conţinut crescut de sodiu (Na") şi apă în celule edemaţierea celulelor).
   Tratamentul nutriţional pentru încărcarea celulelor cu un conţinut mare de K+ şi unul mic de Na+ va îmbunătăţi edemul şi rezistenţa ţesuturilor şi a imunităţii, iar toate acestea vor produce rezultate mai bune pe calea spre vindecarea pacienţilor, cum ar fi a celor cu tuberculoză. Acest raţionament al sindromului ţesuturilor afectate poate fi urmărit în toate eforturile ulterioare ale dr. Gerson de vindecare a bolilor degenerative, mai ales in cazul pacienţilor care sufereau de cancer.
   Programul nutriţional împotriva bolilor degenerative al dr. Gerson este personalizat pentru a răspunde nevoilor fiecărui pacient, dar are componente constante. Aşa cum am mai menţionat in capitolele 1, 2 şi 6, pentru majoritatea pacienţilor cuprinde restricţii de sare, grăsimi şi proteine, aducând cantităţi mari de nutrienţi, enzime, substanţe chimice din plante şi alte ingrediente hrănitoare, care funcţionează drept nutraceutice. în acelaşi timp, cele treisprezece porţii de sucuri de câte 230 ml, din fructe şi legume proaspete, sunt un adevărat sprijin pentru sistemul imunitar. Nimic altceva cunoscut minţii umane nu ar putea fi mai sănătos şi mai stimulant pentru homeostazia preventivă medicală decât Terapia Gerson.
   înainte să înceapă penuria, la sfârşitul anului 1985, ficatul de viţel crud era oferit suplimentar, ca parte din programul nutriţional Gerson. Acea practică de stoarcere şi hrănire cu ficat de viţel a trebuit să fie întreruptă în 1987, din cauza unor cazuri repetate de contaminare bacteriană cu organismul patologic Campylobacter fetus s. fetus. Comparaţiile dintre pacienţi din diferite perioade arată cum acei oameni bolnavi care primiseră suc din ficat de viţel necontaminat au avut rezultate mai bune, per total.
   împărţită în trei mese generoase pe zi, dieta dr. Gerson include alimente care conţin între 2600 şi 3200 de calorii zilnic. Nu este o cantitate mică de mâncare şi cere ingerarea a circa 7-9 kilograme de legume şi de fructe pe zi. Plantele se consumă în forma celor treisprezece pahare de suc zilnic a câte 230 ml de legume şi/sau fructe crude şi organice, dar şi a mâncărurilor solide împărţite în trei mese pe zi. Cu toate acestea, deşi cantităţile sunt foarte mari, există o restricţie calorică din cauza naturaleţii şi a purităţii calităţii alimentelor.
   Planul de meniu Gerson este realizat astfel după efectul antitumoral al restricţiei de calorii demonstrat prima oară în Germania în 1909 şi din nou în SUA în 1914. Deşi această modalitate naturală de a mânca - şi punem din nou accentul pe proporţia foarte mare de legume şi de fructe - a fost realizată, în primul rând, pentru a corecta patologia bolilor maligne, este o formă de medicină ortomoleculară care funcţionează pentru a îmbunătăţi starea de sănătate fizică, mentală şi emoţională a oricărei persoane care se îmbolnăveşte. De asemenea, aduce greutatea corporală la normal, provocând scăderea în greutate la persoanele obeze sau creşterea în greutate la persoanele prea slabe.
   Medicina ortomoleculară, aşa cum este definită de dr. Linus Pauling, de două ori laureat al Premiului Nobel, în prefaţa sa la cartea Putting It All Together: The New Orthomolecular Nutrition, scrisă de dr. Abram Hoffer şi de dr. Morton Walker, este un termen relativ nou în medicină. Este o abordare terapeutică gândită pentru a oferi un mediu molecular optim pentru funcţionarea organismului. Metoda ortomoleculară oferă referinţe particulare pentru cele mai bune concentraţii de substanţe prezente în mod normal în fiziologia umană, fie că sunt formate în interiorul organismului (endogene) sau sunt ingerate din exteriorul organismului (exogene).
   Medicina ortomoleculară foloseşte remedii în totalitate naturale (vitamine, minerale, plante aromatice, enzime, nutraceutice etc), fără nici o implicare a altor agenţi sintetici sau farmaceutici. Medicina ortomoleculară este, de fapt, cea mai sănătoasă modalitate de a crea un efect terapeutic pentru vindecarea bolilor de orice tip. Este total diferită de medicina toximoleculară a tratamentului cu medicamente alopate, larg răspândită în prezent şi predată în majoritatea şcolilor de medicină.

   CE ARE DIFERIT DIETA GERSON
Uneori oamenii se întreabă dacă dieta Gerson este diferită sau similară cu alte tratamente nutriţionale. în unele privinţe, poate fi similară, dar dieta Gerson nu este la fel ca orice alt tratament. Abordarea macrobiotică, de exemplu, recomandă aproape exclusiv mâncărurile gătite şi este bogată în sodiu - exact opusul bazei terapeutice a dietei Gerson. O altă abordare recomandă cantităţi mari de nuci şi de seminţe. O alta pune accent pe importanţa echilibrului pH-ului în mâncăruri. Dieta Ann Wigmore adoptă cu precădere alimentele crude, până la excluderea lor în altă formă, şi recomandă ingerarea cât mai multor nuci şi germeni.
   Toate aceste diete îşi au propriii susţinători şi toate au vindecat cu succes unii pacienţi."

" REZUMAT AL TERAPIEI GERSON STANDARD PENTRU BOLILE DEGENERATIVE
   Ce a făcut Alexandra Lennox pentru a se însănătoşi şi a elimina cancerul şi alte probleme de sănătate? În continuare, veţi găsi un sumar al Terapiei Gerson standard pentru bolile degenerative.
   Acest capitol prezintă protocolul standard al Terapiei Gerson urmat de pacienţii cu boli degenerative, care nu au vrut să aibă de-a face cu complicaţiile tratamentului adoptat. În capitol sunt incluse următoarele teme:
   • De ce să evitaţi să beţi apă când urmaţi Terapia Gerson pentru eliminarea problemelor grave de sănătate;
   • De ce să luaţi extract de tiroidă în mod regulat, de cinci ori pe zi;
   • De ce să luaţi soluţia Lugol (iodură de potasiu în concentraţie înjumătăţită), optsprezece picături pe zi, ca terapie pentru cancer;
   • De ce să beţi soluţie compusă de potasiu, 4 linguriţe de zece ori pe zi, reprezentând 2 grame sau 50 mEq din următoarele: acetat de potasiu, gluconat de potasiu şi monofosfat de potasiu (nu însă şi pentru anumiţi pacienţi cu cancer);
   • De ce să consumaţi ulei de in presat la rece, 1 lingură de două ori pe zi (cu o reducere a uleiului în mâncare, după patru săptămâni, la 1 lingură pe zi);
   • De ce să urmaţi procedura sucurilor, care cere să consumaţi zilnic treisprezece pahare, a câte 230 ml, de sucuri de mere/morcovi, doar morcovi, frunze verzi şi/sau portocale.
   • De ce să luaţi niacină în doze de 50 mg de şase ori pe zi;
   • De ce să luaţi suplimente cu pancreatină de porc, trei pastile cu 325 mg enzime, de patru ori pe zi;
   • De ce să faceţi injecţii intramusculare cu ficat crud/Bu, cu 100 mcg Bi2 şi 3 ce de extract de ficat crud în fiecare zi;
   • De ce să luaţi Acidol (betaină HCl şi pepsină), două capsule de trei ori pe zi, înaintea meselor;
   • De ce să luaţi coenzima QI0, în doze variabile;
   • De ce să luaţi laetrile (amigdalină), folositoare pentru toate cancerele, dar indicată, mai ales, pentru metastazele cancerului osos;
   • De ce să folosiţi Wobe-Mugos® sau Megazyme Forte*, enzimele care contraatacă gazele gastrointestinale şi reduc masele tumorale;
   • De ce să luaţi drojdie de bere, cu efectele sale negative şi pozitive (de exemplu, este contraindicată pacienţilor cu cancer);
   • De ce să vă administraţi cinci clisme cu cafea pe zi, pentru o perioadă cuprinsă între unul şi doi ani;
   • De ce să vă administraţi ulei de ricin (oral şi rectal) la fiecare două zile, ca parte din tratament;
   • De ce să faceţi modificări în tratament în primul an.
Considerate a fi fundamentul Terapiei Gerson, descrierile scurte ale subiectelor din acest capitol repetă doar în parte instrucţiunile tratamentului enumerate înainte (sau care vor urma). Într-adevăr, acest capitol poate fi considerat pivotul întregii cărţi şi probabil va fi căutat mai des de cititorii care încearcă să se vindece pe ei sau pe cei dragi de bolile degenerative de toate tipurile, dar, mai ales, de cancere şi de leucemii.
   MOTIVELE PENTRU EVITAREA APEI CA BĂUTURĂ 

De obicei, oamenilor li se spune că, pentru a menţine funcţiile organismului la nivele optime, ar trebui să bea opt pahare a câte 230 ml (cea 2 litri) de apă pe zi. în Terapia Gerson, regulile sunt diferite. Trebuie să studiem apa din mai multe puncte de vedere pentru a înţelege schimbarea acestor reguli.
   Mai întâi, atunci când oamenii mănâncă sărat, setea vine natural, deoarece fiziologia umană îi forţează să bea destulă apă pentru a păstra excesul de sodiu în soluţie. Dacă este prea concentrat, sodiul poate provoca probleme în serul sangvin (plasmă), precum şi în celule.
   Sodiul din sare poate omorî. Aşa cum a putut vedea în toată lumea, la 27 iulie 1999, Leroy Elders, un băieţel de doar trei luni din Marea Britanie, a murit de o supradoză de sare, după ce părinţii săi l-au hrănit cu mâncare pentru adulţi. Ziarele londoneze au explicat că părinţii săi i-au dat la micul dejun cereale cu ovăz şi piure de cartofi cu sos, pentru că au considerat că mâncarea pentru bebeluşi era prea scumpă. După autopsie, medicul pediatru al copilului a spus: „Corpul lui Leroy conţinea nouă grame de sare, cantitate comparată cu doza maximă recomandată zilnic de şapte grame pentru bărbaţii adulţi. Cantitatea de sodiu era prea mare pentru a putea fi procesată de rinichii copilului şi l-a otrăvit, provocând moartea."
   în al doilea rând, o altă cauză a setei este o dietă bogată în proteine animale şi în grăsimi. Produsele intermediare sau finale din proteine şi grăsimi au efecte negative asupra organismului, şi persoanele care le consumă simt nevoia să bea apă. Nutriţioniştii au observat că oamenii care mănâncă doar fructe nu simt, de obicei, sete. Fructele conţin apă naturală distilată, uşor de digerat fără a lăsa în urmă reziduri toxice; prin urmare, organismul nu mai are nevoie de alte lichide.
   Dr. Max Gerson le interzicea pacienţilor care urmau Terapia Gerson să bea apă din mai multe motive. Mai întâi, pacienţii Gerson consumă treisprezece pahare de 230 ml de sucuri proaspete în fiecare zi - o cantitate mare de lichide. Apoi, pacienţii Gerson mănâncă, de asemenea, supă nesărată de două ori pe zi, care le furnizează lichide în plus. Aceste două componente ale dietei Terapiei Gerson adaugă până la 4 litri de fluid zilnic, ceea ce este mai mult decât suficient pentru nevoile umane.
   Unii pacienţi din programul Gerson cer, însă, în continuare lichide suplimentare sau se trezesc noaptea cu nevoia de a bea mai multe lichide."

 "COSMETICELE: O ALTĂ SURSĂ DE TOXICITATE
   Aşa cum am văzut şi până acum, este obligatoriu să eliminăm toate sursele noi de toxicitate. Deoarece corpul devine toxic de la expunerea la atâtea toxine din mediul înconjurător - sol, aer, apă, mâncare, fără să menţionăm ţigările şi alte surse - şi deoarece Terapia Gerson este foarte preocupată de înlăturarea unor asemenea toxine, este evident că toate aceste surse de toxicitate trebuie să fie eliminate.
   Una dintre sursele de toxicitate o reprezintă cosmeticele. Toate substanţele sub formă de spray sau cele care se freacă de piele ajung rapid în fluxul sanguin. Medicina tradiţională se foloseşte de acest adevăr prin aplicarea de „plasturi" pe piele pentru a introduce substanţe (mai ales analgezice) în fluxul sangvin. Mulţi oameni nu ştiu că pudrele, cremele, unguentele, spray-urile etc. ajung şi ele în fluxul sangvin! Prin urmare, le spunem pacientelor că „dacă nu aţi mânca sau bea ceva, nu îl/o puneţi pe piele (sau pe buze)". Putem face câteva concesii: este permisă folosirea creionului pentru sprâncene.
   Unul dintre cele mai periculoase obiecte cosmetice este deodorantul pentru subraţ. Multe dintre deodorantele din comerţ conţin mercur, o substanţă foarte toxică. însă, ce se întâmplă cu acele creme sau deodorante care sunt denumite „bio"? Nici acestea nu sunt acceptate pentru că interferează cu încercările organismului de a elimina otrăvurile prin transpiraţie. Mulţi pacienţi trec prin „transpiraţii nocturne", în încercarea corpului de a se „detoxifia" atunci când se odihneşte. Aceste eliminări sunt şi ruşinos de „mirositoare", iar pacientul încearcă, la început, să înlăture această „problemă" cu băi sau duşuri. însă adesea nu este suficient - mirosurile urâte se întorc! Astfel că apelează la deodorante (creme, spray sau solide). Este o greşeală serioasă! Când organismul încearcă să se detoxifieze, pacientul nu trebuie să interfereze blocând această transpiraţie! Blocarea căilor axilare va duce la revenirea substanţelor toxice în sistemul limfatic din jurul pieptului şi al umerilor şi va creşte riscul de cancer la sân - chiar şi la bărbaţi! Cancerul la sân la bărbaţi apare din ce în ce mai frecvent şi trebuie să presupunem că o parte mare din vină o poartă şi folosirea deodorantelor axilare.
   „Păi, şi ce pot face pentru a rezolva problema?" Dacă băile şi duşurile nu ajung, iată răspunsul: „Nu beţi şi nu mâncaţi lucruri toxice (care nu sunt bio) şi detoxifiaţi organismul într-un mod mai eficient, prin clismele cu cafea!"
  În privinţa cosmeticelor nu ne adresăm doar femeilor, ci şi bărbaţilor! Un alt obiect toxic folosit de ambele sexe este vopseaua de păr, foarte uşor asimilată prin scalp în fluxul sangvin. Acest lucru se întâmplă deoarece scalpul este foarte „vascularizat", adică multe vase de sânge situate aproape de suprafaţă pot absorbi otrava. Pacienţii Gerson trebuie să evite vopselele, soluţiile pentru permanent şi orice substanţă folosită pe păr, în afară de cele mai blânde dintre ele. Pacienţii Gerson trebuie, de asemenea, să evite parfumurile (care conţin substanţe aromatice), iar bărbaţii trebuie să evite loţiunile după ras şi cremele de ras cu aerosoli (vezi secţiunea precedentă despre substanţele chimice de uz casnic)."


Cărţi despre Terapia Gerson poţi comanda online aici :  http://bit.ly/17Brcgi  ;  http://bit.ly/1FZ8Y7l

Mai jos ai un playlist cu filme pe tematica "Terapii Alternative şi Complementare" din canalul meu Youtube. La primul film care rulează trebuie să activezi subtitrarea dând click pe Setari (rotiţa din dreapta jos sub ecranul video), apoi Subtitrări - unde scrie Dezactivare, şi apoi pe Română. La fel pe al 4-lea mai jos. Sunt vreo 6 filme despre Terapia Gerson, pe care merită să le vizionezi când ai timp ! Deasupra, în playlist, mai sunt o mulţime de filme interesante. 
Vizionare plăcută ! 


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

LISSA RANKIN - Vindecarea de CANCER şi alte boli cu ajutorul minţii !

LISSA RANKIN - Vindecarea de CANCER şi alte boli cu ajutorul minţii ! Cartea ei o poţi găsi şi comanda online aici, pe unul din aceste linkuri : http://bit.ly/1unyqiK http://bit.ly/1J3wor3 ; http://bit.ly/1unBQCd ; http://bit.ly/1unCjEr Atenţie : Acest articol nu conţine sfaturi medicale date de autorul lui şi nu poate fi folosit de dvs pentru diagnoza sau tratamentul unor afecţiuni personale.
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/03/nmg-noua-medicina-germana-o-viziune.html

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');