Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, februarie 28, 2015

Oameni şi plante. Despre furtul şi transferul de energie

Am scris recent un articol despre vampirism energetic, şi am mai discutat şi pe reţele despre fenomenul "furtului de energie" care cică ar exista şi ar fi practicat de unii "vampiri" energetici, care sug energia oamenilor de bine inconştienţi şi neprotejaţi prin tehnici, metode, tehnologii, aparate şi utilaje de protecţie energetică personală. :)  Articolul îl găseşti aici, dacă te interesează : http://loveblog4all.blogspot.ro/2015/02/vampirismul-energetic.html 
Dacă nu te interesează, tot acolo îl găseşti. :) Poate te va interesa mai târziu, căci acum este posibil să fie prea... devreme, pentru tine, dacă stai bine cu nivelul tău energetic şi nu ai sesizat încă nici o găurică neagră în câmpu tău... luminos. :) 
Acest articol cu iz umoristic a fost inspirat din folclorul popular enervant care circulă pe internet cu viteza luminii câmpului electromagnetic ce poate fi perceput ca o aură a planetei de inforenergie emanată de minţile luminate de ecranele monitoarelor cu cristale lichide, leduri, sau de altă natură artificială. 
Pe scurt, este vorba despre un articol de succes preluat cu copy-paste de populaţia planetei din limba engleză a unor americani de etnie necunoscută încă, care au extrapolat nişte rezultate ale unor cercetători foarte ştiinţifici germani ce au cercetat plante, la... oameni. Adică ei au interpretat cam în sensul că Dumnezeu a făcut şi plantele şi animalele după acelaşi chip principial, şi că ca atare putem şi noi face ce fac plantele, şi chiar mai bine, că doară oameni suntem şi plante mâncăm...
 Titlu articolului citit de mine, din care voi cita, sună cam aşa :
 "Oamenii pot extrage energie de la alţi oameni în acelaşi fel în care o fac plantele
 :) De la prima citire am strâmbat din nas, căci nu era clar dacă plantele ne sug de energie, sau noi între noi... În plus, comparaţiile cu plante mă fac să mă simt oarecum... fotosintezic şi rădăcinos, de mic copil, de când mi se spunea de unii copii că sunt ca o... legumă...:)
Textu ne transmite informaţii deosebite cum ar fi cele privind faptul că "o echipa de cercetători în domeniul biologiei de la Universitatea Bielefeld a făcut o descoperire epocală, arătând că plantele pot utiliza alte plante ca sursă alternativă de energie.  
Această descoperire ar putea avea un impact major asupra viitorului bioenergiei, furnizand în cele din urmă dovada care să arate că oamenii extrag energie de la alţii cam în acelaşi mod."
Măi să fie, da... cum ? Păi... stai să vezi cum, că te... cruceşti de ce dovezi experimentale o să citeşti ! 
 "Membrii echipei de cercetari in biologie a profesorului dr. Olaf Kruse au confirmat pentru prima oara ca o planta, alga verde Chlamydomonas reinhardtii nu se implica doar in fotosinteza, ci mai are o sursa alternativa de energie: o poate extrage de la alte plante. 
 Florile au nevoie de apa si lumina pentru a creste, iar oamenii nu sunt diferiti. Corpurile noastre fizice sunt asemenea unui burete, absorbind mediul inconjurator. "
 :) Asta o fost tare... ştiinţifică, nu-i aşa ? :) Nu suntem diferiţi, suntem fotosintezici de numa, da nu ştim noi probabil cât, că creierul nostru este un... burete... :) Care absoarbe mediul înconjurător... Unde ? Şi cât ? Stai să vezi :
 “Exact din aceasta cauza exista anumiti oameni care nu se simt bine in anumite situatii de grup in care exista un mix de energie si emotii”, spune psihologul si vindecatorul energetic dr. Olivia Bader-Lee."
Ai înţeles, nu ? Deoarece  nu eşti diferit de plante, şi absorbi mediul ca un burete, nu te simţi bine în compania altor absorbanţi de mediu care mixează energiile cu emoţiile... :)  În plus persoana numită mai sus, psihologul si vindecatorul energetic dr. Olivia Bader-Lee, nu este de găsit pe internet, pare fictivă. Apare doar în cadrul acestui articol preluat în mod viral pe internet, în limba enmgleză, şi tradus apoi în mai multe limbi, de diferiţi inconştienţi, datorită ineditului din titlu. Traducerea conţine multe erori, la fel şi logica raţionamentelor prezentate.
"Plantele se implica in fotosinteza bioxidului de carbon, a apei si a luminii. Intr-o serie de experimente, prof. Dr. Olaf Kruse si echipa lui au cultivat specia de alge verzi microscopice Chlamydomonas reinhardtii si au observat ca atunci cand erau confruntate cu un deficit de energie, aceste plante unicelulare puteau extrage energie din celuloza vegetala inconjuratoare in loc de fotosinteza. Alga secreta enzime (asa-numitele enzime celulozice) care “digera” celuloza, descompunand-o in componente zaharoase mai mici ca dimensiuni. Acestea sunt apoi transportate in celule si transformate intr-o sursa de energie: alga poate continua sa creasca."

Ai înţeles, nu ? Alga de fapt DIGERĂ celuloza prin enzimele pe care le produce, şi se hrăneşte (alimentează) cu zaharurile rezultate. Deci este un proces de "digestie" enzimatică.
 “Aceasta este prima data cand un astfel de comportament a fost confirmat la un organism vegetal”, spune prof. Kruse. “Faptul ca alga poate digera celuloza contrazice toate manualele anterioare. Intr-o anumita masura, ceea ce vedem este ca plantele mănâncă plante”.
Reţine deci bine, că este vorba aici de plante care MĂNÂNCĂ plante !
“Cand studiile despre energie devin tot mai avansate, in anii ce urmeaza vom vedea in cele din urma ca aceasta descoperire are echivalent si la fiintele umane” a afirmat Bader-Lee."
:) Adică ? Dacă plantele mănâncă plante, oamenii vor mânca... oameni, nu ? :) Canibalism curat...
 Bader-Lee NU face parte din acel grup de cercetători, ci este "cineva" care îşi dă cu părerea interpretând aiurea rezultatele cercetării, într-un mod foarte... original şi personal, ca să nu fiu mai dur în exprimare ! :)
  “Organismul uman este foarte asemanator unei plante, isi obtine energia necesara pentru a alimenta starile emotionale si aceasta poate esentialmente sa energizeze celulele sau sa determine o sporire a cortizolului si sa catabolizeze celulele, in functie de factorul emotional declansator”. 
:) Foarte... amuzant, nu ? "Organismul uman este foarte asemanator unei plante". Să nu te apuce râsul, dacă nu-ţi vine să... plângi ? :)

 "Bader-Lee sugereaza ca de fapt campul de bio-energie este acum in permanenta evolutie si ca studiile asupra lumii vegetale si animale vor echivala si demonstra curand ceea ce metafizicienii energetici au stiut tot timpul – ca oamenii se pot vindeca unul pe celalalt doar prin simplul transfer de energie, intocmai precum o fac plantele. 
“Fiintele umane pot absorbi si vindeca prin intermediul altor fiinte umane, animale si a oricarei parti din natura. De aceea faptul de a fi in cadrul naturii este adesea inaltator si energizant pentru atat de multi oameni”, a concluzionat ea."
 Dar studiul cercetătorilor germani nu vorbeşte de nici un transfer de energie, ci de faptul că plantele mănâncă plante, prin digestie... Cu alte cuvinte, Bader-Lee şi cei ce distribuie acest articol, de fapt ne îndeamnă sugestiv să devenim... canibali, să ne "transferăm" energia corpurilor prin digestie, ca plantele din experiment, adică să ne alimentăm cu oameni...  

În continuare, sugestiva Bader-Lee ne prezintă :
"Iata cinci unelte energetice pentru a-ti curati spatiul si a preveni pierderile/furtul de energie:  
 1. Ramai centrat si impamantat. Daca esti centrat in cadrul sinelui tau spiritual (in locul analizatorului sau a ego-ului) vei simti imediat ca ceva s-a miscat in spatiul tau. Daca esti temeinic impamantat, vei putea elibera cu usurinta energia si emotiile altor oameni in josul “cablului tau de impamantare” in mod intentionat. 2. Fii intr-o stare de non-rezistenta. La ceea ce ne opunem, tocmai aceea se lipeste de noi. Daca te simti inconfortabil in jurul unei anumite persoane sau intr-un grup, nu intra intr-o stare de rezistenta ca modalitate de a te proteja, intrucat acest lucru doar va mentine energia straina blocata in spatiul tau. Pune-te in miscare intr-o stare de non-rezistenta prin a-ti imagina ca trupul tau este clar si translucid precum sticla transparenta sau apa. In acest mod, daca cineva iti arunca vreo infirmare sau negatie, va trece prin tine fara a te afecta. 
 3. Poseda spatiul propriei tale aure. Fiecare dintre noi avem o aura energetica ce ne inconjoara corpul. Daca nu posedam acest spatiu personal, suntem vulnerabili la energia straina ce patrunde in el. Este necesar sa devii constient de granitele ariei tale (circa o lungime de brat de la corp, peste tot in jurul acestuia, lateral, in sus si in jos), ca o cale de a poseda propriul tau spatiu personal. 
4. Fa-ti o purificare energetica. Culoarea aurie are o inalta vibratie care este folositoare pentru curatirea si inlaturarea energiei straine. Imagineaza-ti o duza de dus aurie in varful aurei tale (la circa 1 m deasupra capului) si porneste-l, ingaduind energiei aurii sa curga prin aura ta si spatiul tau personal, si sa se elibereze in josul impamantarii tale. Te vei simti imediat curatat si reimprospatat. 
5. Recheama-ti energia. Cand avem energia noastra in propriul nostru spatiu, este mai putin loc pentru ca energia altora sa patrunda. Dar pe masura ce ne focalizam asupra altor oameni si proiecte, uneori ne raspandim in jur energia. Creeaza o imagine a unui soare auriu si limpede la circa 1 metru deasupra capului tau si las-o sa fie precum un magnet, atragand toata energia ta inapoi catre tine (si purificand-o in energia aurie). Apoi adu-o in jos prin varful aurei si inlauntrul spatiului tau personal, elibereaz-o in spatiul tau personal." 

Articolul pare a fi tradus de aici : http://preventdisease.com/news/12/112112_People-Can-Draw-Energy-From-Other-People-The-Same-Way-Plants-Do.shtml

Am citit articolul, şi mi s-a părut... exagerat, să nu zic... altfel, existând INTERPRETĂRI ERONATE ALE STUDIULUI. Am cercetat sursa, am căutat pe internet universitatea şi studiul respectiv publicat de acea universitate. 
Studiul îl găsiţi aici în forma sa originală, în engleză şi germană, căci cercetătorii sunt germani : http://ekvv.uni-bielefeld.de/.../algae_can_draw_energy_from 
Interpretările care există privind acest studiu sunt cu adevărat false, exagerate, deoarece este vorba de un mecanism prezent doar la plante, în mod evident, şi nu la TOATE plantele, ci doar la nişte alge specifice, privind descompunerea enzimatică a celulozei în zaharuri şi asimilarea lor în celulele proprii, şi care aplicat la oameni ar conduce efectiv la... CANIBALISM
În procesul alimentaţiei, şi oamenii metabolizează plantele, hrănindu-se cu ele. Nimic fantastic în asta. Cercetările germanilor evidenţiază doar faptul că EXISTĂ PLANTE CARE SE POT HRĂNI CU PLANTE. Atâta tot. A merge mai departe, a sări de la asta la faptul că oamenii se pot hrăni cu energia altor oameni, fără să consume prin ingerare (alimentaţie) părţi din corpurile lor, este o ABERAŢIE
Repet : extrapolarea studiului la om conduce la CANIBALISM, nu la furt de energie, vampirism energetic şi alte aberaţii de acest gen. 
"The alga secretes enzymes (so-called cellulose enzymes) that ‘digest’ the cellulose, breaking it down into smaller sugar components. These are then transported into the cells and transformed into a source of energy: the alga can continue to grow. ‘This is the first time that such a behaviour has been confirmed in a vegetable organism’, says Professor Kruse. ‘That algae can digest cellulose contradicts every previous textbook. To a certain extent, what we are seeing is plants eating plants’. Currently, the scientists are studying whether this mechanism can also be found in other types of alga. Preliminary findings indicate that this is the case."

Concluzie : există multe aberaţii care circulă pe internet ambalate într-o formă pseudoştiinţifică. Este destul de uşor pentru majoritatea oamenilor care nu citesc cu atenţie şi nu înţeleg despre ce este vorba, să le preia de bune, corecte. Care este problema ? Problema este că astfel de idei eronate se pot transforma în timp în CREDINŢE şi CONVINGERI PERSONALE, care ajung să îţi INFLUENŢEZE VIAŢA în mod NEGATIV ! Asta este problema de bază. Aceste aberaţii nu trebuie lăsate să circule liber şi nestingherit de cei care înţeleg că sunt aberaţii, căci este ca şi cum ai asista tacit la răspândirea răului în lume, a suferinţei, fără a interveni. Conform legilor omeneşti, asta se cheamă COMPLICITATE iar tu eşti denumit COMPLICE ! Un MARTOR care asistă la înfăptuirea unei infracţiuni fără să intervină cu nimic, fără sa denunţe infracţiunea, devine un complice la acea infracţiune...
Meditează la asta... Merită... Dacă vrei... 

În filmul prezentat mai jos, despre radionică, se arată că există transfer de informaţie între oameni, că există rezonanţă, empatie, telepatie, fără transfer de bioenergie. 
Se arată că există vindecări prin transfer de informaţie, şi că acest transfer de informaţie nu implică un transfer masiv energetic. 
Nu zic că nu este posibil ca un organism să ofere energie altui organism, ci faptul că acest fenomen nu se produce în mod natural spontan, automat, în felul în care termenul de vampirism îl sugerează. 
Fiecare organism are anumite mecanisme de protecţie naturale, care nu permit manifestarea fenomenelor de furt de energie. Dacă furtul s-ar realiza în mod spontan , natural, preoţii, asistentele medicale, medicii, ar fi vampirizaţi zilnic de bolnavi şi suferinzi, şi ar avea o durată medie de viaţă foarte... scurtă. Aşa ar fi... logic, nu-i aşa, dacă ar exista furtul de energie aşa cum cred unii... speriaţi...

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

BONUS foarte interesant :  


Entitățile elementale (după Rudolf Steiner)

Entitățile elementale sunt entităţi care există în cadrul realităţii noastre ca fiinţe spirituale, care, însă, într-un anume fel s-au abătut de la mersul regulat al evoluţiei şi a căror însemnătate constă tocmai în faptul că ele se abat de la curentul normal de evoluţie.

Spirit, spirite. Ce este Spiritul

Încep o serie de sinteze efectuate pe baza unor materiale studiate de mine cu mare atenție. Postările mele vor suferi modificări, adăugiri, cu timpul. Este vorba de o muncă de analiză și sinteză a unor teorii care au multe lucruri în comun, și cu care eu personal rezonez.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');