Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, februarie 02, 2015

Pădurea Hoia Baciu Triunghiul Bermudelor românesc (Hoia Baciu the haunted Forest)

Pădurea Hoia Baciu Triunghiul Bermudelor românesc

Hoia Baciu - the haunted Forest, The romanian Bermudas Triangle 


"Pădurea Hoia este o pădure situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Pădurea este folosită ca loc de agrement. În ultimii ani s-a amenajat un Bike Park, iar în zonă sunt practicate și alte sporturi, precum paintball, airsoft sau tirul cu arcul. Există unele discuții legate de faptul că în Pădurea Hoia la fel ca in padurea Baciu ar avea loc fenomene paranormale, idee care atrage în zonă practicanți de yoga, Wicca și amatori de paranormal.
Geografie : Pădurea are o suprafață de 295 de hectare. Marginea sudică începe de la o creastă deluroasă orientată V-E. Nu acoperă și panta sudică abruptă a dealului, dinspre Râul Someșul Mic. Spre nord, pădurea coboară pe panta mai lină, până în apropiere de valea Râului Nadăș.
La est este mărginită de Tăietura Turcului , o vale artificială care taie dealul de la sud la nord, prin care trece și un drum carosabil. La vest pădurea se termină pe panta de nord-est a Dealului Melcilor, în apropiere de Pădurea Mujai care se întinde spre vest. La sud de capătul de sud al pădurii curge valea Bongar, în care se află un pâlc relict de stejar pufos specific stepei sudice. Partea de nord-est a pădurii este mărginită de Valea Lungă, ce trece prin calcare eocene și formează Cheile Baciului, o vale cu versanți asimetrici (partea nordică este stâncoasa și abruptă, cu roci fosilifere, drept care a fost declară rezervație naturală, iar partea sudică este ocupată de Pădurea Hoia). Un mic lac natural, nu prea adânc, se află în amonte de Cheile Baciului, la marginea pădurii. Câteva izvoare cu debit mare și apă potabilă izvorăsc la marginea de nord a pădurii, în Valea Lungă. Dealurile Hoia (506 m) și Sf. Pavel sunt cele mai înalte puncte din zonă.
Vegetația pădurii este foarte variată, ea constând din specii de :
Stejar (Quercus sessilifora/pedunculata/pedunculiflora), Gorun (Quercus robur), Carpen (Carpinus betulus), Ulm (Ulmus campestris), Cer (Quercus cerris), Cireș sălbatic (Cerasus avium), Măr sălbatic (Malus silvestris),Tei de padure (Tilia cordata), Plop (Populus nigra), Fag (Fagus silvatica), Mesteacăn (Betula verrucosa), Salcâm (Robinia pseudoacacia), Porumbar (Prunus spinosa), Alun (Corylus avellana), Păducel (Crataegus monogyna), Măceș (Rosa canina), Soc (Sambuccus nigra), Păius (Festuca heterophylla), Iederă (Hedera helix), Clopoței (Campanula sibirica/ranunculus/glomerata), Păpădie (Taraxacum oficinalae), Viorea (Viola silvestris), Brândușa (Colchicum autumnalae), Diverse specii de ciuperci etc.
Fauna este alcătuită din :
Gușter (Lacerta viridix), Șoarece de câmp (Microtus arvalis), Veveriță (Sciurus vulgaris), Iepurele de câmp (Lepus europaeus), Arici (Erinaceus europaeus), Cârtiță (Talpa europaea), Lilieci (Chiroptera), Căprior (Capreolus capreolus), Mistreț (Sus scrofa), Pisică sălbatică (Felis silvestris), Lup (Canis lupus), Nevăstuică (Mustela vulgaris), Cioară (Corvus corone), Coțofană (Pica pica), Mierlă (Turotus merula), Ciocănitoare ( Dendrocopos major), Rândunică (Hirundo rustica), Cuc (Cuculus canorus), Cucuvea (Atene nocturna) și multe altele.
Descoperiri arheologice : La nord de Valea Lungă s-a descoperit cea mai veche așezare neolitică de pe teritoriu României (6500 î. Ch.) aparținând culturii Starčevo-Criș, cu morminte și locuințe cercetate între 1960 și 1994 de arheologii N. Vlassa și Gh. Lazarovici.
Fenomenele paranormale . Hoia este vestită în lume pentru frecvența cu care apar aici diverse fenomene paranormale. În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puținele de acest gen autentice, după părerea specialiștilor. Din anii '60, profesorul de biologie Alexandru Sift studiază fenomenele luminoase, magnetice și radiologice care au loc aici.
Acesta a adunat o arhivă bogată de fotografii ale fenomenelor, care s-a pierdut misterios la câteva zile după decesul regretatului profesor în 1993, furate de niște indivizi necunoscuți și duse la maculatură. Cele câteva fotografii ramase au fost publicate în 1995 în cartea "Fenomenele de la Pădure Hoia-Baciu" de Adrian Pătruț, profesor de chimie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și prieten al lui Sift. Pătruț a continuat cercetările lui Sift și susține că ciudatele fenomene au o bază științifică insuficient studiată. Oricum, fenomenele din Hoia au dus la apariția multor legende urbane in zona Clujului, multe persoane vizitând pădurea în speranța că vor reuși să surprindă un astfel de fenomen.
Obiective turistice : Hoia a început în sec. XX să prezinte interes turistic. În Cheile Baciului se află o cabană cu bar și restaurant, la care se ajunge pe un drum caree se desprinde din DN1F după ieșirea din Cluj-Napoca spre comuna Baciu.
Accesul mai poate fi făcut și dinspre Tăietura Turcului, pe un drum de creastă. Muzeul Etnografic în Aer Liber al Transilvaniei, cu diverse gospodării și biserici de lemn specifice tradiționale, se întinde la vest de Tăietura Turcului, chiar la marginea de nord-est a pădurii. La pădure se poate ajunge și pe străzi abrupte care urcă spre pădure din Cartierul Grigorescu, aflat la sud de aceasta.
În week-enduri partea de est a pădurii este frecventată de turiști ieșiți să se relaxeze. Din păcate, câteva fâșii din pădure au fost tăiate în ultimii ani. Unele persoane consideră că aparițiile luminoase de aici au legătură cu copacii." 

Sursa : Wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83durea_Hoia  Pe pagina wikipedia mai găsiţi câteva linkuri utile.

For english version folow this link : http://en.wikipedia.org/wiki/Hoia_Forest


CĂRŢI :
Urmăriţi aici filmele făcute de mine, plus un lung playlist de aproape 70 de filme, aflat pe calalul meu youtube, cu filme în română şi alte limbi, despre pădurea Hoia Baciu. În curând voi mai merge iar în zonă pentru noi fotografii şi filmări. Vizionare plăcută. 


Dacă doriţi să încorporaţi playlistul pe siteul, blogul dvs, deschideţi videoul pe youtube (după ce porniţi videoul apare în dreapta jos a playerului semnul youtube), daţi click sub video pe Distribuiţi, apoi pe "Cod de încorporat", copiaţi codul, şi inseraţi-l cu paste (lipire) în postarea dvs.

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html
 
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

O SERIE DE CĂRȚI MINUNATE DESPRE SPIRIT, VIAȚA SPIRITUALĂ, VIEȚILE ANTERIOARE, LUMEA DE DINCOLO, EXISTENȚA DE DINAINTE ȘI DUPĂ MOARTEA CORPULUI OMENESC

(În josul unora dintre pagini ai și o secțiune numită "Cărți de același autor", unde există și alte cărți interesante scrise de același autor. Această colecție am făcut-o dintr-o listă de peste 1.300 de titluri ! ) Nu uita faptul că o carte bună reprezintă un cadou apreciat de majoritatea oamenilor, datorită utilității sale.
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');