Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, iulie 27, 2015

Tu ştii să trăieşti în adevăr ?



"Mulți oameni cred că în univers există un mare conflict între bine și rău, dar acest lucru nu este adevărat.
Un conflict are loc în interiorul minții umane, nu și la nivelul universului.
El nu se manifestă în lumea plantelor și a animalelor, nici pentru stele, copaci, și pentru restul naturii.
Dar nici măcar conflictul din interiorul minţii umane nu se realizează între bine și rău, ci între adevăr și neadevăr (fals, minciună).
Binele și răul sunt REZULTATUL acestui conflict.
Rezultatul credinței în adevăr este bunătatea, iubirea, fericirea, căci dacă îți trăiești viața în adevăr, te simți bun, și lumea ți se pare un paradis.
Rezultatul credinței în neadevăr și apărarea neadevărului, reprezintă ceea ce numim "rău", ceea ce conduce întotdeauna la fanatism.
Credința în neadevăr (minciuni) dă întotdeauna naștere injustiției, violenței, abuzurilor, suferinței, atât la nivelul societății, cât și al individului.
Întreaga dramă a vieții tale este rezultatul credinței în neadevăruri, îndeosebi a celor legate de propria ta ființă. " Don Miquel Ruiz

Credința, Realitatea și Adevărul - învățătura unui nagual, Don Miquel Ruiz - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/02/realitate-si-adevar-opinia-unui-nagual.html#sthash.ue0vrQoy.dpuf
http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/02/realitate-si-adevar-opinia-unui-nagual.html

Da, aşa este şi în viziunea mea :  
"Întreaga DRAMĂ a vieții tale este REZULTATUL CREDINŢEI ÎN NEADEVĂRURI, îndeosebi a celor legate de propria ta ființă."
Credinţele, convingerile, tiparele tale de gândire şi comportament, deci şi obiceiurile, obişnuinţele, ritualurile, atitudinile comportamentale dogmatice, stau în mod cauzal la baza generării tuturor dramelor tale şi ale omenirii...
Şi atunci, care este SOLUŢIA evitării dramelor tale şi ale omenirii ?
Meditând asupra textului articolului, poţi ajunge la concluzia că, de fapt, BLOCAJUL ÎN NEADEVĂR menţine drama în manifestare.
Momentul deblocării este momentul reorientării asupra ADEVĂRULUI, cu toată fiinţa ta, căci atunci tu te poţi elibera de falsul ce a produs şi menţine în manifestare drama.
Deci, FERICIREA, în esenţa ei, reprezintă TRĂIREA ÎN ADEVĂR.
Iar nefericirea reprezintă trăirea în fals, neadevăr, minciună.


"Mintea poate aborda realitatea din multiple unghiri şi planuri de conştiinţă.
De aceea poţi să fii şi să experimentezi ceea ce atenţia şi intenţia ta poate fixa în centrul conştienţei tale."

Din "Kato - Meditaţii de la munte"... :) Staţiunea Băişoara... :)

Geno: :) Și dacă abordezi realitatea cu raționamente eronate ?... ai șansa de a rămâne fără un prieten... :)

Spun din experiența proprie, recentă... :) 
Vivat, crescat, floreat !
Unii sunt complexați atât de tare, încât cred că anumite constatări sau considerații exprimate îi vizează personal și le interpretează ca pe niște jigniri... :)
La munte aerul e mai curat, la mine în oraș e... șes... :) și ideile, concluziile pot fi întinate de diferite impurități ce zac în subconștient... :)

 Așa că pe-aici, prin București, tre' să ne folosim de anumite măști care să nu-i sperie, îndepărteze pe unii oameni mai... gingași din fire... :)

Kato Nu cred că-i o nevoie reală, adică... adevărată, ci una... falsă... :)
Cei gingaşi, friabili, fragili, au nevoie de un tratament de... călire... :)
Iar adevărul, deşi poate să doară, căleşte... :)
Cine fuge de tine dacă te comporţi cu el aşa cum eşti tu cu adevărat, nu se poate caracteriza drept "prietenul tău".
Acesta este un... adevăr... ;)
Deci, fii aşa cum eşti tu cu adevărat, fără frică de faptul că vei PIERDE ceva, vreo prietenie, vreun prieten, şi astfel vei conştientiza în mod real (adevărat, în adevăr ) cine ţi-e prieten şi cine nu... 

Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă... ;) 

Geno Eu văd lucrurile diferit. În sensul că oamenii au anumite prejudecăți, convingeri, credințe care-i împiedică să recepționeze corect niște mesaje, ale altora. 

Mesaje pe care le interpretează eronat și pe fondul unui sentiment de inferioritate, de frustrări, de neîmpliniri, de mândrie și orgoliu. Deci putem adăuga și conjunctura în care se produce interpretarea. De regulă, după un timp, când starea afectivă se modifică, se schimbă și optica, disponibilitatea, astfel că mesajul este reanalizat și interpretat corect sau cel puțin nu ca în momentul inițial. 
Zic că trebuie să fii mult prea orgolios și sigur pe observațiile tale ca să rămâi inflexibil cu părerile prietenilor care oricum nu te vizau... :)
Nu-mi fac griji că fug "prietenii" de mine. 

Continui să mă minunez de festele pe care ni le joacă mintea uneori... :) Iar și iar... :)

Kato Nu le vezi diferit. Pentru că eu nu am spus altceva, ci doar mă refeream la altceva :)

 Tu te centrezi însă pe CEILALŢI, iar eu pe Sine, pe ceea ce numim "Eu însumi". 
Eu am privit din Sine, şi tu dintr-o perspectivă EXTERIOARĂ, din afară... 
Ce contează ceea ce cred ceilalţi ? :)
Ar trebui să-ţi modifici tu mereu gândirea şi comportamentul după dorinţele, sensibilităţile, blocajele, fiţele, credinţele şi convingerile celor cu care vii în contact, mereu altele, mereu schimbătoare, mereu fluctuante ?
Atunci nu ai mai fi tu, cu adevărat, ci ai aborda o... MASCĂ pentru fiecare... 
Atunci nu ai trăi în adevăr, ci în neadevăr, căci te-ai renega pe tine însuţi, cel adevărat. 
Atunci ai suferi continuu, căci ai tânji mereu să redevii ceea ce eşti tu, cu adevărat, dar ceva te-ar împiedeca mereu, măştile de care eşti convins că trebuie să le porţi mereu... 
Atunci ai fi anxios, frustrat şi nefericit continuu, cât timp tu nu ţi-ai permite să fii tu, cu adevărat, în mod LIBER, DEZINHIBAT, ELIBERAT de ORICE PREJUDECĂŢI...
 Expresia "festele pe care ni le joacă mintea uneori", ca şi altele de acest gen, evidenţiază o tendinţă de a arunca şi proiecta asupra altora şi asupra a altceva, ceva te priveşte pe tine însuţi... 
Să dai vina pe minte, că îţi joacă feste, ca şi cum ar fi o PERSOANĂ, o PERSONALITATE aparte, deosebită de persoana şi personalitatea ta, înseamnă a te retrage în SEPARARE, a fugi de răspundere, de adevăr... 
Poate că AI FOST INFLUENŢAT DE ALTCINEVA în raţionamentele tale eronate, dar mintea nu îţi joacă feste niciodată, de... una singură, de.... capul ei... :) 
Fiecare are lecţiile sale de învăţat. 
Dar a fi tu însuţi oferă celor din jurul tău SIGURANŢĂ, în sensul că, chiar dacă NU LE VA CONVENI CUM EŞTI, EI NU VOR FI PĂCĂLIŢI DE TINE, CÂT TIMP TU EŞTI MEREU SINCER ŞI DESCHIS CU EI, CĂUTÂND SĂ TRĂIEŞTI ÎN ADEVĂR, SĂ FII TU, CEL... ADEVĂRAT... ;)

Geno E o diferență între a fi tu însuți și a fi perceput altfel de cum ești, oricât de adevărat, sincer ești cu ceilalți. 

A tăcea nu înseamnă că ești neadevărat sau a formula aceeași idee puțin diferit cât să supere mai puțin sau deloc nu schimbă esența

Kato  Da, şi această diferenţă nu este în Sine, în tine însuţi, de aceea nu trebuie să te... afecteze...  

Tu trebuie să fii mereu CONGRUENT cu tine însuţi, pentru a putea fi cel adevărat...  
 Nimeni şi nimic nu poate schimba "esenţa adevărului", dar oamenii au LIBERTATEA de a se putea poziţiona, mental, într-o poziţie aflată în afara adevărului, chiar şi foarte conştient... 
Oamenii au libertatea de a se poziţiona în neadevăr, în fals, în minciună... 
Aceasta este o libertate, a cărei experimentare se PLĂTEŞTE CU SUFERINŢĂ ! 
Nu spun că este rău, nu spun că este bine, spun însă că este o experienţă pe care fiecare a ales-o şi acceptat-o, în mod conştient. 
Dacă nu ar fi aşa, oamenii ar respinge-o cu toată fiinţa lor, ca pe ceva IMPUS CU FORŢA CONSTRÂNGERII... 
Ceea ce, în realitate, în mod evident, oamenii nu fac... ;)

Geno Cred că nu înțeleg : „oamenii au LIBERTATEA de a se putea poziţiona, mental, într-o poziţie aflată în afara adevărului, chiar şi foarte conştient... 

Oamenii au libertatea de a se poziţiona în neadevăr, în fals, în minciună...” 
De ce ar vrea asta ?
Eu cred că oamenii nu se poziționează în afara adevărului în mod conștient, darămite foarte conștient, pentru că nu știu care este adevărul... 

Oamenii cred în niște „adevăruri” pe care le-au admis ca adevăruri pentru că le-au fost inoculate sau au fost formulate de oameni în care au avut sau au încredere, și mai puțin pentru că le-au trecut prin filtrul propriei gândiri. 
Că acele „adevăruri” sau unele din ele, pot avea valoare de fals e o realitate pe care este posibil să nu o cunoască în această viață.
Sunt de acord cu faptul că uneori oamenii se refugiază, evadează în imaginar ca un mecanism de protecție, pentru destresare sau alte motive, și asta în mod conștient.
Sau cei care au un sentiment sau un complex de inferioritate pozează, în mod conștient, în diferite posturi pentru a dobândi stimă, recunoaștere, apreciere, iubire, putere, etc.

Kato "Eu cred că oamenii nu se poziționează în afara adevărului în mod conștient, darămite foarte conștient, pentru că nu știu care este adevărul..." 

Când minţi sau când eşti minţit, sau când te minţi pe tine însuţi, o faci mai mult sau mai puţin conştient. 
Un oarecare grad de conştienţă există mereu.
Şi oamenii mint cu bună ştiinţă, foarte conştienţi, deseori.
Asta este o evidenţă indiscutabilă... 
Dar faptul că oamenii mint, nu este exclusiv rău, condamnabil, căci ei au ales conştienţi să experimenteze astfel suferinţa, "răul"...   
Există lumi în care fiinţele nu pot minţi, nu pot înşela, nu pot juca farse, etc. 
Sunt altfel de lumi, în care această joacă de-a v-aţi ascunselea cu lucrurile pe care nu le putem percepe, nu este posibilă. 
Sunt lumi în care totul este la... vedere, perceptibil, adică gândurile, intenţiile.... 
Imaginează-ţi cum va fi aici, în această lume terestră, după ce oamenii vor (re)învăţa să perceapă extrasenzorial, și își vor putea "citi" gândurile, vor putea comunica telepatic... 
Oamenii nu se vor mai putea înşela între ei, nu se vor mai putea minţi, nu îşi vor mai putea ascunde intenţiile...
Totul se va schimba, privind moralitatea şi relaţiile interumane.
Societatea se va schimba, relaţiile sociale se vor transforma...
Acest "salt" nu va fi unul evolutiv, privind evoluţia moralităţii, ci unul impus, condiţionat de dezvoltarea capacităţii perceptive extrasenzoriale.
Va fi asemănător evoluţiei datorate unei... mutaţii genetice.
Şi asta nu va fi... totul... Căci telepatie nu înseamnă comunicare doar între fiinţe umane...
Oamenii vor comunica şi cu alte specii, telepatic, şi cu alte forme de viaţă... terestre şi extraterestre...





Cărţi de William Buhlmanhttp://bit.ly/1ka5wyM ;
http://bit.ly/1ka5C9K

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Nemira

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');