Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, iulie 17, 2018

Scopul vieții? :)


Devino Patronul meu :)
Aici poti da o cafea :) Aici poti da o cafea :)






Scopul vieții tale ți-l poți formula doar tu, dacă vrei să creezi ceva în viața ta, că de nu, poți trăi și după scopurile altora, fără să-ți bați capu cu asta.  

Unii trăiesc ce vor ei, alții ce vor alții.
Scopul scuză mijloacele, doar dacă ai un... scop.

Scopul vieții mele, al vieții tale, nu ar trebui să fie condiționat de scopul vieții altuia, altora. 

Nu trebuie să avem același scop, nu trebuie să fim forțați să adoptăm scopuri comune, dacă nu vrem sau nu înțelegem de ce ar fi necesar.  
A iubi înseamnă a acorda libertate DEPLINĂ TUTUROR de a-și fixa ce scopuri vor ei în viața asta, chiar scopuri ce sunt sau doar par a fi concurente. 
A fi /trăi în iubire presupune a accepta faptul că fiecare este liber și nu ar trebui să fie îngrădit cu nimic în fixarea și atingerea scopurilor sale. 
Problema însă constă în faptul că scopurile unora sunt sau par a fi în dezavantajul altora, concurente, creând neplăcere și suferință altora. 
Scopul hoțului, de a fura cât mai mult fără să fie prins, este în mod clar în detrimentul victimelor sale, și de aceea hoțul nu poate fi iubit, în mod normal. 
Dar dacă cineva poate iubi și hoțul, înțelegând că el fură din necesitate, atunci acel cineva poate acționa cu iubire asupra hoțului, pentru a-l ajuta să își transforme visul lui de îmbogățire, sprijinindu-l să adopte o altă cale decât hoția pentru a ajunge la același rezultat - împlinirea necesităților sale, a dorințelor sale material-financiare, etc. 
Cât timp hoții și hoția vor fi dezaprobate, combătute, penalizate, condamnate, atâta timp vor exista.
Când vor fi privite și TRATATE cu înțelegere și iubire, se vor transforma, vor dispărea, spre binele tuturor, ca să zicem așa.  
Adică se vor ”vindeca”, căci ceea ce este tratat cu iubire se va vindeca.
Iubirea, deci, este spre binele tuturor, și înțelegerea, compasiunea, ceea ce vine la pachet cu ea.   




Dar, totuși, să nu ne amăgim și păcălim pe noi înșine: hoțul există doar pentru că omenirea (societatea) l-a creat și îi permite să existe, să se manifeste, ca efect al unei situații sociale. 
Penalizăm, condamnăm, băgăm la zdup, după care o ia de la capăt în libertate, deoarece nu are altceva mai bun de făcut, căci societatea nu îi oferă o cale adecvată de adaptare, scăpare, reabilitare, dezvățare, transformare a viselor sale de hoț. 
Poate nu putem trezi hoțul, dar putem lucra asupra viselor sale. 
Altfel spus: o țară/ oraș/ comunitate în care există hoți, este una care i-a creat și le întreține existența mai departe, și întreaga comunitate este de fapt responsabilă pentru asta, în mod solidar.

Dacă mă ofer să te sprijin și să te ajut să înțelegi ce am afirmat, asta nu înseamnă că te condiționez cu ceva, sau îți limitez libertatea ta, nu-i așa?
La fel e și cu hoțul, societatea îi poate oferi instrumente adecvate de adaptare socială, în mod echilibrat, iar el poate alege dacă vrea să continue cu hoția sau să se folosească de un instrument mai bun ca ea.
Eu prezint o ofertă, o viziune, un instrument de conștientizare, ce poate fi de folos unora și altora ba, oferta mea bine-nțeles că nu e adecvată pt toată lumea, de aceea trebuie să existe oferte variate, din care lumea să poată alege ce i se potrivește mai bine. 
Eu sunt liber să ofer ceva, așa cum altul, un hoț de exemplu, este liber să se folosească sau nu de oferta mea.
De asemenea, societatea este liberă să penalizeze hoții, să îi bage la zdup, dar fiecare suferă de fapt consecințele acțiunilor sale, iar noi suferim în mod solidar ceea ce permitem ”societății” să legifereze și să aplice în viața noastră. Societatea nu poate fi perfectă, căci oamenii nu sunt, și nici nu vor fi vreodată, deci ceea ce discutăm este mai mult un exercițiu de gândire decât ceva aplicabil acum în practică de către toată lumea.
Ceea ce putem însă face, este să discutăm în așa fel încât unii să înțeleagă câte ceva din ceea ce nu au înțeles până acum, și să ia decizii și să facă alegeri personale în mod mai conștient privind efectele acțiunilor lor. Putem ”sensibiliza” pe unii dintre cei ce citesc, cu ceva, și asta este un efect pe care noi îl putem exercita, un efect concret, real, și util altora, părerea mea. 
Altfel privind, dacă hoțul are libertatea de a fura, și victima are libertatea de a-i trage una, sau de a-l ierta, sau de a-l ajuta să se (re)integreze social, deci este alegerea fiecăruia ce face cu libertatea sa.
Problema libertății noastre o constituie și legea, căci legile ne restricționează libertatea, spre binele nostru, desigur. 
Nu ne recompensează, ci doar ne penalizează, nu ne motivează ci doar ne demotivează să facem ceva. 
Societatea ar trebui să recompenseze cel puțin atât cât penalizează, pentru ca să fie un echilibru real, iar pentru a ne fi bine ar trebui să recompenseze mult mai mult decât penalizează, de fapt, nu-i așa? 
Atunci oamenii ar fi cu adevărat motivați să facă binele pe care îl văd clar că este recompensat, apreciat, stimat, etc

Daniel Mois Viața are scopul pe care tu îl găsești că face sens pentru tine.

Kato Și cine nu caută un sens, nu îl găsește, și adoptă unul de la... altul, care a găsit ceva...











Lecturarea articolului


Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');