Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, iulie 16, 2018

Schimbarea ta în 5 pași




              via GIPHY

Este ușor să iei la cunoștință niște idei și raționamente, teorii, dar este foarte greu, de multe ori, să le și aplici în practică, în viața ta de zi cu zi.
Chiar psihologi și psihoterapeuți recunosc uneori că nici lor nu le reușește, deși știu teoria la perfecție.
Există la unii oameni, chiar și la unii psihologi, sentimentul că oamenii nu învață nimic, chiar dacă le expui totul cum trebuie. 
Adică, oamenii deși sunt interesați de starea lor de bine nu învață nimic. De ce oare ? 
"Experiența ne învață că oamenii nu învață nimic din experiență." George Bernard Shaw
Oare așa o fi, sau nu?
Oamenii nu învață, sau nu pot aplica ceea ce învață?
”Experientia docet”, experiența învață, spune o zicală latină, și eu înclin să îi dau dreptate.
Absolutizările și generalizările nu servesc înțelegerii, dacă nu sunt explicate, detaliate, argumentate.
Deşi unii oameni cred că ştiu teoria la perfecţie, nu se descurcă privind aplicarea teoriei în practică, când este vorba de ei înșiși, deși au anumite rezultate pozitive privind sprijinul și ajutorul oferit altora. 

Avem două posibilităţi generale, privind dificultățile aplicării teoriei în practică: 
1 - teoria nu este destul de bună - nu este corectă, nu este bine prezentată, nu este completă, etc
2 - nu ajunge să ştii teoria dacă nu o aplici, căci ea nu se aplică singură, ci este necesar un efort de voință, intenție, motivație, din partea ta. 
Aceste două posibilități pot să fie manifestate și împreună, nu doar separat.
Nu ajunge să știi ceva, chiar și să înțelegi bine acel ceva, dacă ai anumite rețineri privind aplicarea în practică.
Poți ști cum te poți vindeca de o boală, dar dacă nu efectuezi acel tratament, nu te vindecă automat doar faptul că tu știi cum te poți vindeca.
Mulți oameni afirmă ceva de genul: ”Știu asta, nici o noutate pentru mine”, dar deși știu aia, ei continuă să efectueze anumite greșeli care sunt în contradicție cu faptul că ei știu ce ar trebui să facă, ca să nu efectueze acele greșeli.
A ști ceva și a pune în practică acel ceva sunt lucruri diferite.
Știi că greșești, dar te-ai obișnuit să greșești, și este greu să renunți la anumite obișnuințe, deși ești conștient că trebuie să plătești pentru asta, prin anumite neplăceri și suferințe.
Este greu să te dezobișnuinești de ceva, căci ai impresia că obișnuințele tale au ajuns să te definească ca Eu, și tinzi să protejezi acest Eu, cu tot ceea ce ai impresia că ține de el, deci și obișnuințele sale.


Şi eu ştiu multe, dar asta nu m-a schimbat, simpla acumulare de cunoștințe, de informații, nu te schimbă mai deloc, de fapt, ci doar ceea ce aplici în mod repetat şi devine obişnuinţă în viaţa ta, te poate schimba.
Știi, cunoști, dar ceva te-a reţinut să aplici în practică ceea ce cunoști. 
Există nişte conflicte interne aici, şi ele ne ţin blocaţi în tipare, într-o aparentă zonă de confort şi siguranţă, în trecut. 
Există mereu o teamă faţă de ceva în aceste conflicte, de exemplu teama de a schimba /renunţa la ceva cunoscut, familiar, pentru a dobândi ceva nou, necunoscut, o stare nouă, o situaţie nouă, o poziţie nouă.
Există mereu riscuri, nu-i așa?
Conştientizarea faptului că poţi să îţi schimbi viaţa vine însoţită de o protecţie conservatoare a Eului, care pune la îndoială binele rezultat din schimbarea ta, în sensul de a te proteja de riscuri şi suferinţă. 
De aceea nu poţi schimba ceva dacă nu eşti destul de pregătit, dacă nu eşti destul de motivat, de hotărât, dacă nu crezi cu adevărat în beneficiile şi utilitatea acelei schimbări. 
De aceea, această poziţie conservatoare este depăşită, de multe ori, doar în urma unor multiple suferinţe, când ajungi să spui că te-ai săturat de suferinţă şi vrei să îţi schimbi starea cu orice preţ. 
Atunci ai motivaţia necesară pentru a efectua o schimbare, ai energia mobilizatoare necesară. 
Dacă nu o ai nici atunci, cazi în depresie, inevitabil.

Oamenii învaţă teoretic, învaţă multe la şcoală, de exemplu, dar cât din ceea ce învaţă vor aplica în practică, în viaţa de zi cu zi ?
Copilul preia modele de gândire, reacţie şi comportament, de la părinţii săi, de la fraţii / surorile mai mari, deoarece crede că ei ştiu mai bine, deci are o anumită doză de încredere în ei, cât timp nu are experienţa necesară pentru a discrimina singur adevărul de fals.
Când ajunge să înţeleagă greşelile lor, atunci se produce o ruptură, dar în general această ruptură survine prea târziu, căci deja are tipare de gândire şi comportament fixate, şi în plus nu le poate şterge ci doar transforma, cu altele, mai funcţionale, dar nu are de unde să le preia pe cele noi, şi se simte debusolat, confuz, alienat. 
Este cazul majorităţii adolescenţilor, căci la această vârstă oamenii încep să înţeleagă faptul că părinţii, și adulții în general, i-au "protejat", asunzându-le o mulţime de informaţii, şi că au fost chiar minţiţi în multe privinţe, în acest scop.
Informațiile care ajung la copii sunt cenzurate de adulți, deci copiii nu află adevărul, ci primesc informații filtrate și chiar distorsionate despre lume și viață. 


Nu putem renunţa la ceva, pur şi simplu, la o obișnuință sau la un tipar de exemplu, dacă nu avem cu ce să înlocuim acel ceva, în compensare, deoarece aşa funcţionează legile şi principiile transformării, totul se transformă, totul se compensează. 
Nimic nu se câștigă, nimic nu se pierde, totul se transformă.
Deci nu poți șterge cu totul, total, nimic, deși poți să ai impresia că ai putea, așa că nu poți renunța la ceva fără a accepta altceva, în schimb, în compensare, pentru a avea loc o transformare.
Mereu ai impresia că pierzi ceva dacă nu compensezi cu altceva, mereu tinzi să protejezi ceea ce ai impresia că ai, că ai dobândit, că este al tău, bun, rău, aşa cum este.
În fapt, nu ai nimic, doar ești legat de ceva, mental, emoțional, și tu operezi doar cu conexiuni, conectându-te și deconectându-te, legându-te și dezlegându-te, prin atenția ta, dar nici o legătură creată nu va mai putea fi dezlegată total, nu poate fi tăiată cu totul, doar slăbită.


Tot ceea ce poți să faci, în mod real, este să:
1 - accepți
2 - să respingi 
3 - să amâni momentul deciziei.
Nu există alegere sau decizie care să nu se bazeze pe acceptare și respingere.
Iar ceea ce tinzi să accepți și ceea ce tinzi să respingi se bazează pe tipare și scheme de gândire și comportament, de reacție.
De aceea fiecare om este destul de predictibil privind reacțiile sale, la modul general, pentru cel ce conștientizează rolul și importanța tiparelor, și le depistează ușor.
Acceptând ceva de fapt respingi altceva, și astfel mereu există dualitate, polaritate, în mintea și sufletul tău, așa cum pare că este și în natură: lumină-întuneric, zi-noapte, cald-rece, tare-moale, bine-rău, recompensă-pedeapsă, umed-uscat, sus-jos, pozitiv-negativ, etc.

Oamenii sunt destul de ușor programabili, deși este foarte dificil pentru fiecare să se reprogrameze singur, să-și umble singur în programe.
Programarea și deprogramarea tiparelor de reacție se bazează pe asocierea stimul-răspuns, pe întărirea/ slăbirea în mod repetat a acestei asocieri.
În curând vom avea tehnologii performante de uz personal în acest sens, în realitatea virtuală.


Vrei să te schimbi, să schimbi ceva la tine, privind modul tău de gândire, de comportament, de reacție?
Atunci ai nevoie de exerciții practice, de un antrenament adecvat.
În principiu, ca să îți fie mai ușor, poți urma acești pași:
1 - analizează și meditează bine la ceea ce crezi că vrei să schimbi, până îți devine foarte clar de ce vrei să schimbi acel ceva.
Dacă o faci în scris este mai ușor, căci ai în fața ochilor totul, și poți reveni și revizui oricând.
Meditează la toate motivele care te determină să efectuezi acea schimbare. 
Scrie-le și detaliază-le ca să le vezi mai clar, să le conștientizezi mai bine.
Meditează într-o stare relaxată, te ajută să efectuezi înainte un exercițiu de relaxare psihosomatică.
2 - meditează bine la rezultatul final al schimbării, adică la ceea ce vrei să obții prin acea schimbare, vizualizează acest rezultat final mental.
De exemplu, dacă ești prea impulsiv, și vrei să schimbi asta, după pasul 1 imaginează-ți exact și clar cum ai vrea să devii, cum ți-ar plăcea să devii, imaginează-te reacționând în acel mod, și vezi dacă îți place, dacă te simți bine în noua postură.
Deci îți creezi astfel modelul imaginar, mental, a ceea ce vrei să obții prin schimbarea ta, transformarea ta. 
Când simți că îți place acel model, treci mai departe.
Până nu îți place, continuă meditația la acest nivel.
3 - creează-ți motivația necesară schimbării, energia necesară.
Vizualizează beneficiile și utilitatea acestei schimbări, pentru tine și alții, pînă devii convins cu adevărat de necesitatea acestei schimbări.
Dacă nu ești convins de necesitatea ei, continuă vizualizarea. 
Dacă nu poți să te convingi de necesitatea ei, atunci meditează la faptul că este posibil ca această schimbare să nu îți fie necesară, pur și simplu, nici ție nici celor din jur, și atunci nu are nici un rost să continui să încercă să o implementezi.
4 - dacă ești convins, atunci începe implementarea, conștient, efectuând exerciții zilnice, conform vizualizării rezultatului final a ceea ce dorești să obții.
De exemplu, dacă dorești să schimbi o obișnuință de reacție, atunci vizualizează zilnic faptul că tu reacționezi în noul mod, de trei ori pe zi, măcar câte un minut o dată.
De asemenea, urmărește situațiile în care acea reacție este provocată de stimulii exteriori, și reacționează în acel moment în mod conștient conform noului tipar pe care dorești să îl implementezi.
Antrenamentul conștient trebuie să dureze minim 21 zile, căci specialiștii afirmă că este nevoie de 21 zile pentru a crea o nouă obișnuință
Deci nu abandona înainte de a se împlini 21 zile, fii perseverent, antrenează-te continuu, de 3 ori pe zi, și astfel îți vei crea un nou tipar de reacție, o nouă obișnuință.
”Repetitio mater studiorum est” – Repetiţia este mama învăţăturii, deci învățarea unui nou comportament se bazează în mod clar pe repetiție.
Nimeni nu ajunge campion dacă nu efectuează un antrenament serios, cu exerciții zilnice, care se bazează de fapt pe repetiție.
5 - bucură-te de rezultat, și meditează la ce crezi că ai vrea să mai schimbi la tine, la viața ta. 
Dacă ai ajuns aici, acum îți va fi mai ușor cu următoarea schimbare.



Una din tehnicile folosite mai sus este imaginarea /imagistica mentală, care presupune folosirea imaginilor mentale.Ce este imagistica mentală sau ghidată, conform Dr Gerald Epstein:
Imagistica (imageria) este gândirea mentală vizualizată în imagini.
Există multe moduri în care putem gândi.
De exemplu, ne gândim logic cu cuvinte și non-logic prin imagine, intuiție etc.
Gândim în imagini tot timpul, dar poate că nu suntem conștienți de asta.
De exemplu, atunci când alegem o cămașă, ne gândim deja la ea înainte de a o pune pe noi.
Un jucător de baschet prevede aruncarea sa la coș înainte de a arunca mingea.
De fapt, imaginile formează structura vieții noastre interioare.
De exemplu, visele de noapte vin sub formă de imagini.
Puterea imaginii mentale este de neegalat în lumea noastră.
Imaginarea este un proces mental care ne arată noi căi de abordare a vieții și a problemelor vieții: restabilirea relațiilor semnificative, schimbarea obiceiurilor distrugătoare, deschiderea unor căi de putere creativă, accesarea rezervoarelor interioare de putere care sunt forța vieții pentru binele nostru colectiv.
Este un proces unic, în sensul că este independent de orice influență sau intervenție externă și, în același timp, este integrat în mod natural în funcționarea noastră fizică ca unitate biologico-mentală, o integritate care ne vindecă în mod natural.
Imaginile reunesc cele cinci aspecte cele mai importante ale vieții noastre: fizice, emoționale, mentale, sociale, morale.
Toate acestea se întâmplă mergând spre interiorul nostru prin puterea inerentă a imaginii.
Pentru detalii citește articolul meu 
Vizualizarea imaginativă vindecătoare - dr. Gerald Epstein

În final, să recapitulăm pașii (etapele):
1 - analizează și meditează bine la ceea ce crezi că vrei să schimbi, până îți devine foarte clar de ce vrei să schimbi acel ceva.
2 - meditează bine la rezultatul final al schimbării, adică la ceea ce vrei să obții prin acea schimbare, vizualizează acest rezultat final mental.
3 - creează-ți motivația necesară schimbării, energia necesară.

Vizualizează beneficiile și utilitatea acestei schimbări, pentru tine și alții, pînă devii convins cu adevărat de necesitatea acestei schimbări.
4 - dacă ești convins, atunci începe implementarea, conștient, efectuând exerciții zilnice, conform vizualizării rezultatului final a ceea ce dorești să obții.
5 - bucură-te de rezultat, și meditează la ce crezi că ai vrea să mai schimbi la tine, la viața ta. 
Succes!


Lecturarea articolului

Din playlistul Youtube ”Programare-Deprogramare-Reprogramare Mentală
katona nicolae  2 / 599



Citește și aceste articole interesante legate de tema schimbării, transformării, evoluției tale: 
- Robert Waldinger : Ce duce la o viață bună ? Învățăminte trase din cel mai îndelungat studiu (Harvard)
 Conferinţă TED
Principii generale şi specifice pentru o viaţă fericită - de Dl Prof Univ Dr Daniel David 
Antreprenoarea Bel Pesce despre 5 mituri privind împlinirea visurilor 

- Este bine să te mulțumești cu ce ai ?
- Este bine să-ți dorești mai mult decât ai nevoie ?

Repetiția asigură succesul
Modelul Fericirii proprii 

7 metode utile prin care îți poți controla viața
- Bazează-te pe tine însuți
Schimbarea și voința schimbării
Despre transformarea... ta, în mod echilibrat şi armonios
Transformarea Evolutivă Continuă și Adaptarea
- Despre propovăduirea Schimbării și Transformării

- De ce nu te poţi schimba brusc, şi nu poţi schimba brusc pe nimeni ? - Află rezultatele unor cercetări privind modul în care alegem și decidem 
- Dan Ariely despre cât de corect îţi controlezi tu deciziile tale 7 metode utile prin care îți poți controla viața
Succes!




Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 





Poți sprijini activitatea mea  Become a Patron!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 

software-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');