Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, iunie 08, 2014

Spurcăciunea, necurăția și alimentația


Isus a vorbit într-un loc despre "a spurca", referitor la alimente, nu despre îmbolnăvirea ce poate fi produsă de alimente, de alimentația incorectă. 
Se referea la ceea ce impurifică, din punct de vedere spiritual
El a spus că mâncarea nu spurcă omul. 
Nu știu cum a sunat în original ceea ce este tradus în românește "spurcă", dar clar nu este vorba de același termen care a fost tradus în Levitic ca "necurat", referitor la animale.

Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 15:
”11. Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.
12. Atunci, apropiindu-se, ucenicii I-au zis: Ştii că fariseii, auzind cuvântul, s-au scandalizat?
13. Iar El, răspunzând, a zis: Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.
14. Lăsaţii pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.
15. Şi Petru, răspunzând, I-a zis: Lămureşte-ne nouă pilda aceasta.
16. El a zis: Acum şi voi sunteţi nepricepuţi?
17. Nu înţelegeţi că tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară?
18. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om.

19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule.
20. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.”
Probabil știi că există o mulțime de tipuri de energii care contribuie la întreținerea ființei umane, a sufletului, aurei, corpului fizic. 
Nu putem amesteca energiile de tip pozitiv - negativ care sunt legate de intențiile curate - murdare ale minții omenești, cu energiile necurate ale unor animale, și cele care rezultă în urma metabolizării în organismul uman a anumitor tipuri de produse alimentare, aici referindu-mă la carnea diferitelor specii de animale.
Oamenii amestecă și confundă merele cu perele. 
Unii credincioși au interpretat acest pasaj în mod subiectiv, eronat, declarând că Isus a arătat că nu trebuie să mai țină nimeni post și că oamenii pot să mănânce orice. 
În mintea lor este o mare confuzie și și-au găsit o scuză să nu mai respecte normele de alimentație prevăzute de Vechiul Testament. 
Nu au nimic de-a face spurcăciunile produse de minte cu postul alimentar.

Aici este vorba în mod clar de spirit, nu de corp, căci porcul și carnea lui de porc, de exemplu, tot "necurat" rămâne, indiferent cum interpretează oamenii cuvintele lui Isus :
Leviticul 11
"1. Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si le-a zis:
2. "Vorbiti copiilor lui Israel si spuneti-le: "Iata dobitoacele pe care le veti manca dintre toate dobitoacele de pe pamant:
3. Sa mancati orice dobitoc care are unghia despicata, copita despartita si rumega.
4. Dar sa nu mancati din cele ce rumega numai sau care au numai unghia despicata. 
Astfel, sa nu mancati camila, care rumega, dar n-are unghia despicata: s-o priviti ca necurata.
5. Sa nu mancati iepurele de casa, care rumega, dar n-are unghia despicata: sa-l priviti ca necurat.
6. Sa nu mancati iepurele, care rumega, dar n-are unghia despicata: sa-l priviti ca necurat.
7. Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita, dar nu rumega: sa-l priviti ca necurat.
8. Sa nu mancati din carnea lor si sa nu va atingeti de trupurile lor moarte: sa le priviti ca necurate."
Aici și restul necuratelor animale, a căror carne nu trebuie consumată de om, Leviticul 11 : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/levitic/11/

Deși numitorul comun al spurcăciunii și necurăției prezentate mai sus rămâne impurificarea, oamenii cu un bun discernământ vor înțelege că trebuie să fie foarte atenți la ceea ce mănâncă, cât și la intențiile lor. 
Postul alimentar a avut și are în continuare rol de PURIFICARE a ORGANISMULUI de toxine, dar postul ținut și cu mintea are rolul de a purifica mintea de gândurile necurate. 
Isus nu a abrogat sau anulat recomandările prezente în Levitic. 
Acele animale au fost și au rămas în continuare necurate, nerecomandate, iar carnea lor este tot nocivă pentru organismul uman, deoarece îl impurifică, într-un mod imperceptibil simțurilor omenești.
Cei ce se rezumă strict la textul biblic, poate nu pot înțelege prea bine, deoarece nu au și alte puncte de referință. 
Dar cei ce au studiat și ceva nutriționism, care au mai citit ceva în domeniul fiziologiei, spiritualității, chimiei, biochimiei, înțeleg faptul că NIMENI nu poate abroga și anula LEGI NATURALE, ale chimiei și fizicii, care operează continuu în această lume, și pe care, de fapt, existența acestei lumi se bazează.

Concluzie : recomandarea mea personală este să fiți foarte atenți și la ceea ce scoateți pe gură, dar și la ceea ce vreți să băgați în gură. 
Căci, spre exemplu clar, soda caustică are gust dulce, nu este spurcată, dar de o bagi în gură... îți distruge țesuturile organismului tău. 
Și ceea ce nu este spurcat te poate îmbolnăvi sau chiar ucide. 
Ar fi bine ca toată lumea să poată înțelege asta, spre binele tuturor.


Playlistul meu tyoutube ”Nutriţie, Alimentaţie”. 
Abonează-te să fii la curent cu noutățile.


Distribuie articolul, mulțumesc! -DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobsAPARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink bannerEmbed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');