Am subliniat în mod repetat rolul și scopul pozitiv al mentorilor spirituali. Oamenii au nevoie de ei, așa cum copiii au nevoie, succesiv, de educatori, învățători, profesori. Cine susține contrariul ar trebui să își aducă aminte că tot ce știe el acum se datorează sistemului de învățământ și membrilor corpului didactic, în principal, și că și-a completat educația, în mod secundar, cu ceea ce a citit din cărțile scrise de diverși specialiști în diverse domenii, care tot rol de mentori au, prin faptul că popularizează informațiile pe care le dețin.
Pe de altă parte, repet în continuare, ca o atenționare, faptul că există mulți falși mentori pe piață, care au dobândit priză la public, și a căror principală preocupare constă în a crea cât mai multor oameni dependență față de ei și "învățătura" lor spirituală. Scopul lor principal este unul material-financiar. Metoda lor se bazează pe punerea la punct a unui sistem inițiatic teoretic care PROMITE ÎMPLINIRI ȘI REALIZĂRI PERSONALE DEOSEBITE TUTUROR, SALVARE, ELIBERARE, FERICIRE, dar care nu are de fapt... aplicabilitate practică, deoarece nu poate fi aplicat în viața de zi cu zi. Sistemul este stufos, complex, deși se repetă în mod obsedant că PRINCIPIILE SUNT SIMPLE, pentru ca adepții să aibă mereu SENZAȚIA CĂ SE AFLĂ LA UN PAS DE ÎMPLINIRE. Persuasiune, manipulare psihologică, prin sugestii atent elaborate. Mentorul afirmă destul de clar și des că :
1. El este împlinit, eliberat, iluminat, etc, deci asta oferă SIGURANȚA faptului că el ȘTIE CE TREBUIE TU SĂ FACI pentru împlinirea, eliberarea, fericirea, iluminarea ta.
2. Calea prin care el a obținut starea sa specială reprezintă O CALE UȘOARĂ ce poate fi urmată de ORICE OM, deci și de către tine.
3. Că TOTUL DEPINDE DE TINE, că TU POȚI și trebuie doar să insiști, să nu te lași, să urmezi neabătut și consecvent calea arătată de el, căci cu SIGURANȚĂ vei obține lucrurile minunate dorite și sperate.
4. Că PRINCIPIILE LUI SUNT ATÂT DE SIMPLE încât NU ARE ROST SĂ LE PUI ÎN DISCUȚIE, să le analizezi, să le comentezi, să le interpretezi, să le judeci. Astfel el îți anihilează simțul tău critic.
5. Mentorul ESTE SINGURUL (SAU CEL MAI POTRIVIT DINTRE TOȚI) care te poate scoate din ceață și învăța cum să te împlinești pe toate planurile, căci ARE O SOLUȚIE HOLISTICĂ GENERAL VALABILĂ pentru toți oamenii, deci și pentru tine personal. El accentuează deseori faptul că alte soluții, ale altor mentori, sunt ineficiente, prezintă lipsuri, erori, lacune, etc.
6. Dependența este creată în special prin faptul că MENTORUL REUȘEȘTE SĂ BLOCHEZE GÂNDIREA ADEPȚILOR susținând repetat faptul că NU TREBUIE SĂ GÂNDEȘTI, că trebuie să renunți la gândire, să te eliberezi de gânduri, căci gândirea de fapt îți creează probleme, toate problemele pe care le-ai avut și le ai, că mintea te minte, te înșeală, te iluzionează, etc. Aceste afirmații reprezintă SUGESTII PERSUASIVE care prin repetarea lor determină generarea unor tipare de gândire și comportament.
Toate aceste tehnici sunt menite să-ți SPELE CREIERUL, SĂ TE FOCUSEZE DOAR ASUPRA UNEI UNICE SOLUȚII PRIVIND TOATE PROBLEMELE TALE - SOLUȚIA LUI, pe care să o aplici continuu, neabătut, consecvent, revenind iar și iar la mentor și învățătura sa. Este ceea ce multe secte au pus în practică deja de-a lungul istoriei, o metodă ce FUNCȚIONEAZĂ DEOARECE PROMITE ȘI GARANTEAZĂ SOLUȚII ȘI REZULTATE MINUNATE PENTRU TOȚI OAMENII, salvarea, mântuirea, izbăvirea, fericirea... Aceste promisiuni nu prind la toți oamenii, dar tu vezi cu ochii tăi de fiecare dată când sunt alegeri cum marea masă de creduli și inocenți votează pe cei ce promit bunăstarea națiunii cu cea mai mare hotărâre și entuziasm...
Atenție : problema în sine nu constă în faptul că mentorul promite și garantează, ci în faptul că promisiunile nu se vor îndeplini, asta însemnând... înșelăciune !
Dacă urmezi în prezent o cale spirituală, fă un raport al beneficiilor tale reale obținute până acum. Falsul mentor afirmă mereu că beneficiile adevărate și de dorit sunt doar cele spirituale, deoarece ele sunt foarte greu de sesizat și monitorizat, pe când cele materiale nu. Dar, un mentor adevărat nu va pune niciodată accent doar pe beneficiile spirituale, ci va explica faptul că echilibrul și armonia, când sunt dobâdite, se manifestă pe toate planurile existenței, deci automat și material-financiar. De aceea rezultatele unei căi spirituale reale, eficiente, utile, valoroase, sunt de fapt ușor de sesizat și monitorizat. Evoluția reală îți transformă întreaga viață, pe toate planurile ei, în mod pozitiv. Bunăstarea și prosperitatea reprezintă efecte obiective, observabile, reale. Asta nu înseamnă că te vei îmbogăți continuu, automat, ci că vei dobândi tot ceea ce ai nevoie pentru a putea trăi o viață armonioasă, fără lipsuri. Dacă vei vrea să devii bogat în scopul de a putea ajuta cât mai mulți oameni, atunci vei deveni, căci această atitudine te păstrează în echilibru și armonie. Dar nu te vei putea îmbogăți în mod egoist, deoarece această atitudine mentală te scoate automat din starea de armonie cu lumea și viața, cu universul...
Teoriile rupte de realitate nu pot fi aplicate în practică, căci nu au aplicabilitate practică. Cei ce și le însușesc își spală creierul cu ele, căci ele reprezintă o soluție de spălat mintea. Adepții lor vorbesc despre iubire, dar sunt incapabili să iubească, deoarece se forțează să se încadreze în niște tipare care sunt artificiale, nu sunt naturale și firești, nu permit energiei și gândirii să curgă, ci o blochează. Învățătura aceasta blochează accesul la tot ce contravine ei, și închide gândirea în cadrul unei sfere foarte limitative.
Există, însă, și mentori spirituali care sunt bine intenționați, însă învățătura lor este deficitară, ruptă într-o oarecare măsură de realitate. Adepții lor obțin anumite rezultate, beneficii, dar acestea sunt limitate și sunt obținute în general cu mari greutăți. Greșeala lor constă în special în faptul că încearcă să impună oamenilor normali o gândire și un comportament de un nivel prea înalt pentru ei, unor oameni total nepregătiți, neantrenați, care, din această cauză nici NU AU NEVOIE ACUM de așa ceva. Sunt deci lucruri nefirești și inutile pentru ei în momentul prezent, pentru actualul lor stadiu evolutiv. Pe omul comun trebuie să îl înveți ceea ce are el nevoie să asimileze acum, la nivelul său de evoluție. El are nevoie de energie, bucurie, optimism, prosperitate materială, de metode de relaxare și eliminare a stresului cotidian, în primul rând. Abia apoi îi poți vorbi despre iubire necondiționată, detașare, eliberare, iluminare, sine, ego, spirit și alte lucruri abstracte. Nu uita faptul că nici învățătura lui Isus și nici a lui Buda nu au fost înțelese de oamenii din jurul lor, ci doar de o elită formată din oameni pregătiți să le înțeleagă. Isus s-a chinuit mult timp să facă cunoscută și înțeleasă apostolilor învățătura sa, dar aceștia au demonstrat că, chiar și în ultima sa zi de viață, tot nu o asimilaseră foarte bine.
Oamenii care nu au o pregătire inițiatică în domeniul spiritual, o bază teoretică și practică (exerciții, antrenament), vor fi mai mult confuzați decât ajutați de teoriile de nivel înalt ale unor mentori spirituali, care sunt adresate unor inițiați.
Există mulți mentori care au doar o pregătire teoretică, nu și practică, sunt teoreticieni, nu și practicanți, și sunt blocați în cadrul unor sisteme teoretice personale inaplicabile în practică. Ei înșiși nu le aplică, căci nici nu le pot aplica. Pentru ei, însă, ele prezintă un avantaj, avantajul constând în faptul că ei vor putea vorbi o viață întreagă despre ele, despre cum trebuie aplicate, iar adepții lor, deoarece vor întâmpina mereu probleme în aplicarea teoriei, vor tot reveni și cotiza în încercarea lor desperată de a obține noi și noi informații prețioase și îndrumări de la acești mentori, crezând că ei sunt de vină că nu înțeleg lucrurile simple propovăduite de acești "înțelepți", care, de fapt creează astfel doar o DEPENDENȚĂ de... mentor.
O caracteristică comună este că ei NU DAU EXEMPLE PRACTICE, NU FAC ANALOGII PRIVIND SITUAȚII CLARE DE VIAȚĂ în care fiecare metodă și tehnică este sau ar putea fi aplicată. Se feresc de astfel de exemple. Când o fac, dau exemple foarte banale, cunoscute de toată lumea, ce par a avea o legătură, și care au rolul de a da impresia existenței unei logici coerente a sistemului lor. În fapt, există multe inadvertențe, contradicții și erori logice în cadrul acestor sisteme, care însă nu pot fi detectate de oamenii obișnuiți, cu atât mai mult cu cât ei sunt îndemnați să renunțe la a... gândi, a judeca, a analiza...
Alt aspect relevant constă în faptul că deși acești mentori propovăduie într-una, vorbesc foarte mult despre cele mai diverse lucruri, și dau "explicații" despre orice, totodată le bagă în cap adepților că ei nu are rost să mediteze la aceste învățături, să le analizeze, să și le explice în alt mod, ci trebuie să le accepte așa cum sunt ele, foarte... simple. Le înăbușe și blochează simțul critic, gândirea. De aceea adepții dobândesc convingerea că este inutil să explice și să interpreteze ceea ce mentorul a afirmat, aceste afirmații trebuind preluate ca atare, ca adevăruri indiscutabile, incontestabile și de necombătut.
Mulți falși mentori propovăduiesc RENUNȚAREA TOTALĂ, absolută, ca o CALE DE ELIBERARE ȘI MÂNTURE, de TOT ceea este negativ în accepția lor. Aceasta este o falsă învățătură spirituală, bazată pe schimbări forțate, care bagă în cap oamenilor insidios ideea că sunt vinovați, dereglați, și că numai învățătura mentorului îi poate elibera de vină și poate regla modul lor dereglat de gândire și comportament. Toată această "învățătură" este menită să creeze dependență de mentor și învățătura sa, și să îi creeze imaginea de unic mântuitor, salvator...
Și atunci, cum poți recunoaște un mentor adevărat, și o învățătură spirituală utilă, valoroasă, eficientă ? Păi ar exista anumite principii de bază, printre care :
1. Mentorul adevărat nu se prezintă pe sine ca unic salvator, ci subliniază rolul utilitar al tuturor învățătorilor, situați la diferite niveluri evolutive. Așa cum copiii preșcolari au nevoie de educatori, școlarii de învățători, elevii de profesori, studenții de profesori universitari.
2. Nu își prezintă învățătura sa ca fiind unică, ci arată clar că ea face parte integrantă dintr-un vast sistem educațional, că ideile sale au mai fost și sunt popularizate și de alții înainte și în prezent.
3. Atrage atenția că adevărurile sunt universale, și, din această cauză, învățăturile tuturor mentorilor adevărați converg și se aseamănă din multiple puncte de vedere, căci conduc spre relevarea acelorași adevăruri.
4. Tratează toți oamenii de la același nivel, fără a acorda importanță și valoare mai mare sau mai mică unora față de alții și față de sine.
5. Învățătura lor pune accentul pe forța și puterea interioară a fiecărui om de a-și transforma viața în mod pozitiv, și pe capacitatea sa de a a-și dirija conștient experiențele de viață.
6. Mentorul oferă căi, metode și tehnici practice de urmat pentru dobândirea, dezvoltarea, conștientizarea și controlul energiilor, a forței și puterii personale. Indică și ce trebuie făcut pentru stoparea scurgerilor de energie, și indică cauzele ce conduc spre pierderea de energie, de forță și putere. Învățătura sa este percepută în mod real drept un izvor de energie, forță și putere, de cei ce o studiază, căci ei dobândesc în mod atomat stări de conștiință elevate studiind această învățătură.
7. Mentorul are o moralitate deosebită, emană respect, nu pretinde nimic nimănui, nu forțează pe nimeni cu nimic, ci oferă sprijin și ajutor continuu, tuturor aspiranților.
8. Mentorul este o persoană calmă, liniștită, zâmbitoare, care nu se supără și nu se enervează ușor, fiind obișnuit să își păstreze echilibrul și armonia interioară în ciuda fluctuațiilor externe.
9. Mentorul este o persoană oarecum veselă și glumeață, cu simțul umorului, care detensionează atmosfera chiar și numai prin prezența sa. Asta deoarece starea sa de armonie interioară emană în jur energie, bucurie, armonie, pace, optimism,...
Am fost întrebat care sunt mentorii adevărați pe care îi cunosc eu, în scopul de a-recomanda altora. Problema însă nu are o astfel de rezolvare simplistă. Nu ar fi chiar bine și corect să influențez eu în așa măsură alegerea cuiva încât eu să recomand și să ofer prin recomandarea mea de fapt o GARANȚIE privind caracterul ireproșabil al cuiva, natura elevată a intențiilor sale pozitive, etc. Eu nu pot garanta pentru nimeni cu nimic. Nu sunt atât de arogant încât să pretind că eu cunosc toți mentorii din țară, ca pe mine însumi, și că pot face o clasificare a lor după anumite criterii calitative. Nici vorbă. Mai mult, eu nu urmez în prezent învățătura, calea, sistemul vreunui mentor. Eu am căutat, am studiat și am ales demult calea, mentorul, după care am trecut la studiu individual pe baza cărților scrise de diverși mentori dintre care majoritatea nu mai sunt în acest plan fizic acum, adică sunt morți.
Am dorit ca în finalul articolului să subliniez importanța faptului că fiecare trebuie să efectueze o alegere personală, să ia decizii de unul singur, bazate pe gândirea și intuiția sa proprie. Ajutorul meu în aces sens se rezumă la atenționarea asupra unor aspecte considerate de mine importante, ale acestei problematici.
Dacă vei urma calea învățăturii unui anumit sistem predată de un anumit mentor, doar pentru că ți l-a recomandat cineva, cu siguranță nu ai fost pregătit pentru așa ceva încă, și vei suferi decepții și deziluzii mari. Dar... și din astfel de experiențe ai multe de învățat, deci nu se poate spune că sunt inutile, ci doar... neplăcute...
Revin cu o completare, în urma unor comentarii la ideile de mai sus, și nu numai. Ai mai jos sinteza unui răspuns oferit de mine cuiva care încearcă să schimbe lumea, mentalitatea și atitudinea oamenilor, și se întreba de ce oamenii sunt atât de superficiali și reacționează atât de de greu și chiar deloc la marile idei profunde și transformatoare oferite de...el. A mai comentat că am folosit un limbaj de lemn mai sus, și altele... Răspunsul meu vine în completare la ideile postate mai sus privind mentorii spirituali :
Limbajul simplu, de lemn... prețios, prelucrat și șlefuit cu mână și cu capu, are avantajul că este foarte accesibil și pe înțelesul tuturor. Nu caută să trezească emoții și sentimente, în scop persuasiv, ci doar să scurgă informația în mintea cititorului, fără deformarea ideilor datorate unor trăiri afective însoțitoare.
Aceste informații răspund parțial problemei tale de mai sus. Tu cauți să prinzi lumea, să o legi de tine, de credințele și convingerile tale privind binele și răul, iar eu caut să mă mențin cât mai liber și mai detașat afectiv de cei ce citesc. Tu te implici emoțional, și trăirile emoționale distorsionează mereu inevitabil realitatea, adevărul, iar eu trăiesc la rece, în echilibru, detașat afectiv și nelegat astfel de nimeni și nimic. Tu te agiți să schimbi lumea în sensul și direcția dorite de tine, mie nu-mi pasă în ce fel se schimbă lumea, ci ofer doar lucruri considerate de mine pozitive ca sprijin pentru cei ce vor cu adevărat să evolueze. Consider că este treaba și problema fiecăruia cum și în ce sens vrea să evolueze. Este o alegere personală, liberă, pe care nu țin să o influențez. Dacă cineva se îndreaptă într-o direcție greșită, știu că degeaba mă împotrivesc dorinței sale, și că este mai bine să îl ajut să ajungă rapid la scopul lui, la capăt de drum, pentru a realiza cât mai rapid că s-a îndreptat aiurea și nu are rost să-și piardă timpul și energia urmând acel drum. Înțeleg faptul că oamenii au nevoie de căi și drumuri greșite și suferința implicită lor, pentru a putea conștientiza căile corecte și natura fericirii omenești. Sunt de acord să ajut oamenii să cunoască și să înțeleagă răul, greșeala, suferința, pentru a putea asimila adevărul, și a putea evolua eficient...
Te întrebi de ce lumea citește lucruri superficiale și nu dă importanță celor profunde. Deoarece majoritatea oamenilor nu au nici o pregătire, sau doar o slabă pregătire privind asimilarea ideilor și raționamentelor profunde. Este evident pentru mine, acum, și este un adevăr simplu și logic, dar de neînțeles și neacceptat însă de către cei orbiți de trăirile lor emoționale.
Cu cât pui mai mult suflet în ceea ce încerci să faci privind schimbarea lumii, cu atât mai puține șanse ai să schimbi ceva, deoarece agitația ta interioară afectivă produce automat agitație afectivă (sufletească) celor cu care relaționezi. Vrei să impresionezi utilizând în acest scop sensibilitatea afectivă, sensibilizarea altora, dar nu realizezi că oamenii nu au nevoie de trăiri emoționale în plus, de agitație în pșlus, ci de liniște și pace, de relaxare, de odihnă, de echilibru și armonie, de regenerare...
Oamenii nu pot fi schimbați, dar poți să îi ajuți să se schimbe, cu atât mai mult cu cât vei sprijini dobândirea stării lor de calm și liniște interioară, și cu atât mai puțin cu cât le vei produce agitație psiho-afectivă prin inducerea de trăiri emoționale. Omul zilei de azi trăiește în stres și încordare. Ajută-l să se relaxeze, adu-l în transă, și va deveni automat mult mai receptiv față de orice sugestie care va veni de la tine. Această tehnică este folosită pe scară largă de către mentorii spirituali la modă în prezent, mai mult sau mai puțin conștient. Este un tipar de succes în această privință. Urmărește atent tonul, timbrul vocii, pauzele, repetările, gesticulația mîinilor, mimica, expresia corporală, și vei înțelege că ei creează condiții publicului de a intra în transă, mărind astfel în mod automat receptivitatea audienței și scăzând totodată simțul critic...
Tehnicile folosite în cadrul materialului scris te las să le descoperi singur. Dacă vei reciti cu atenție, va fi destul de simplu.
Succes... :)
Dacă vei urma calea învățăturii unui anumit sistem predată de un anumit mentor, doar pentru că ți l-a recomandat cineva, cu siguranță nu ai fost pregătit pentru așa ceva încă, și vei suferi decepții și deziluzii mari. Dar... și din astfel de experiențe ai multe de învățat, deci nu se poate spune că sunt inutile, ci doar... neplăcute...
Revin cu o completare, în urma unor comentarii la ideile de mai sus, și nu numai. Ai mai jos sinteza unui răspuns oferit de mine cuiva care încearcă să schimbe lumea, mentalitatea și atitudinea oamenilor, și se întreba de ce oamenii sunt atât de superficiali și reacționează atât de de greu și chiar deloc la marile idei profunde și transformatoare oferite de...el. A mai comentat că am folosit un limbaj de lemn mai sus, și altele... Răspunsul meu vine în completare la ideile postate mai sus privind mentorii spirituali :
Limbajul simplu, de lemn... prețios, prelucrat și șlefuit cu mână și cu capu, are avantajul că este foarte accesibil și pe înțelesul tuturor. Nu caută să trezească emoții și sentimente, în scop persuasiv, ci doar să scurgă informația în mintea cititorului, fără deformarea ideilor datorate unor trăiri afective însoțitoare.
Aceste informații răspund parțial problemei tale de mai sus. Tu cauți să prinzi lumea, să o legi de tine, de credințele și convingerile tale privind binele și răul, iar eu caut să mă mențin cât mai liber și mai detașat afectiv de cei ce citesc. Tu te implici emoțional, și trăirile emoționale distorsionează mereu inevitabil realitatea, adevărul, iar eu trăiesc la rece, în echilibru, detașat afectiv și nelegat astfel de nimeni și nimic. Tu te agiți să schimbi lumea în sensul și direcția dorite de tine, mie nu-mi pasă în ce fel se schimbă lumea, ci ofer doar lucruri considerate de mine pozitive ca sprijin pentru cei ce vor cu adevărat să evolueze. Consider că este treaba și problema fiecăruia cum și în ce sens vrea să evolueze. Este o alegere personală, liberă, pe care nu țin să o influențez. Dacă cineva se îndreaptă într-o direcție greșită, știu că degeaba mă împotrivesc dorinței sale, și că este mai bine să îl ajut să ajungă rapid la scopul lui, la capăt de drum, pentru a realiza cât mai rapid că s-a îndreptat aiurea și nu are rost să-și piardă timpul și energia urmând acel drum. Înțeleg faptul că oamenii au nevoie de căi și drumuri greșite și suferința implicită lor, pentru a putea conștientiza căile corecte și natura fericirii omenești. Sunt de acord să ajut oamenii să cunoască și să înțeleagă răul, greșeala, suferința, pentru a putea asimila adevărul, și a putea evolua eficient...
Te întrebi de ce lumea citește lucruri superficiale și nu dă importanță celor profunde. Deoarece majoritatea oamenilor nu au nici o pregătire, sau doar o slabă pregătire privind asimilarea ideilor și raționamentelor profunde. Este evident pentru mine, acum, și este un adevăr simplu și logic, dar de neînțeles și neacceptat însă de către cei orbiți de trăirile lor emoționale.
Cu cât pui mai mult suflet în ceea ce încerci să faci privind schimbarea lumii, cu atât mai puține șanse ai să schimbi ceva, deoarece agitația ta interioară afectivă produce automat agitație afectivă (sufletească) celor cu care relaționezi. Vrei să impresionezi utilizând în acest scop sensibilitatea afectivă, sensibilizarea altora, dar nu realizezi că oamenii nu au nevoie de trăiri emoționale în plus, de agitație în pșlus, ci de liniște și pace, de relaxare, de odihnă, de echilibru și armonie, de regenerare...
Oamenii nu pot fi schimbați, dar poți să îi ajuți să se schimbe, cu atât mai mult cu cât vei sprijini dobândirea stării lor de calm și liniște interioară, și cu atât mai puțin cu cât le vei produce agitație psiho-afectivă prin inducerea de trăiri emoționale. Omul zilei de azi trăiește în stres și încordare. Ajută-l să se relaxeze, adu-l în transă, și va deveni automat mult mai receptiv față de orice sugestie care va veni de la tine. Această tehnică este folosită pe scară largă de către mentorii spirituali la modă în prezent, mai mult sau mai puțin conștient. Este un tipar de succes în această privință. Urmărește atent tonul, timbrul vocii, pauzele, repetările, gesticulația mîinilor, mimica, expresia corporală, și vei înțelege că ei creează condiții publicului de a intra în transă, mărind astfel în mod automat receptivitatea audienței și scăzând totodată simțul critic...
Tehnicile folosite în cadrul materialului scris te las să le descoperi singur. Dacă vei reciti cu atenție, va fi destul de simplu.
Succes... :)
Cred că ar fi util să subliniez și ideea că falșii mentori spirituali își au rolul și importanța lor, la fel ca minciuna care există tocmai pentru a scoate în evidență importanța și valoarea adevărului...
Pe de altă parte, atrag atenția că nu toți oamenii au nevoie în aceeași măsură de aceleași lucruri, cum ar fi de exemplu minciuna și falșii mentori. Cei ce aj trecut prin această experiență și au asimilat învățătura, nu mai au nevoie deloc de astfel de mentori. De aceea ei îi pot recunoaște de departe, de la primele cuvinte scrise sau rostite de ei...
Lumea nu vrea să audă ceea ce ai tu de spus, ci ceea ce ea are NEVOIE să audă...
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site : https://katonanico.wordpress.com/
Lumea nu vrea să audă ceea ce ai tu de spus, ci ceea ce ea are NEVOIE să audă...
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă
simultan pe tastele Ctrl şi
D,
pentru a adăuga acest site la Favorite
(Bookmarks).
Pentru
a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare"
în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele
asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De
asemenea, consultă marea videotecă
de pe canalul meu youtube (dă
click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) :
http://youtube.com/user/katonanicoTe poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site : https://katonanico.wordpress.com/
DESPRE IERTARE, SĂNĂTATE ŞI BOALĂ Răspunsuri la întrebări, oferite de Kato
Fragmente din răspunsuri personale la întrebările altora : -Totul se plăteşte. Legea compensaţiei acţionează, implacabil. -Dacă totul se plăteşte, iertarea nu mai are nicio valoare ? -Iertarea are întotdeauna o valoare, în orice situaţie de viaţă. Legea Naturală a Compensaţiei nu exclude valoarea iertării. Efectele iertării se supun şi ele Legii Compensării, căci există o "plată compensatorie" pentru manifestarea iertării, inevitabilă, datorită acţiunii legilor naturale ale creaţiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu