Nimeni nu are de unde să știe ce te doare și ce nu te doare.
Poate, dacă ai noroc, să te intuiască, dar atât.
Și totuși, nu poate să știe dacă acolo unde el calcă e cărare de munte printre stânci, printre flori sau printre lacrimi.
Kato : Omul care își ascunde durerile și suferințele nu poate avea nici o pretenție de la alții să i le descopere și să îi sară în ajutor.
Cine vrea sprijin și ajutor trebuie să aibă curajul să îl ceară.
"Cere și ți se va da"...
A : Ideea e ca trebuie mereu sa actionam noi, pentru noi. Fara a avea asteptari prea mari din partea celorlalti.
Nici noi nu cred ca suntem foarte empatici cand vine vorba de problemele aproapelui nostru.
Le putem asculta, sprijini, dar nu simti.
Atata tot.
Kato : Nu toți oamenii sunt la fel.
Unii au o sensibilitate nativă mai mare decât alții.
În extremă, unii par cu totul insensibili, iar alții excesiv de sensibili, aproape labili psihic, putându-și foarte greu controla sensibilitatea, emotivitatea.
Unii rezonează afectiv ușor, alții foarte greu.
Ce vreau să spun, este că nu poți băga pe toți în aceeași oală a unui principiu foarte general valabil, deoarece există tot felul de tipuri și categorii de oameni.
Și că excepțiile întăresc regula, mereu...
Și nu în ultimul rând, că atragi lucruri, evenimente și oameni în conformitate cu ceea ce gândești, cu atitudinea ta.
Optimiștii întotdeauna au trăit, trăiesc și vor trăi mai bine şi mai mult decât pesimiștii. ;)
Fii așadar optimistă și păstrează-ți optimismul mereu. :)
Nu toți oamenii sunt la fel.
Unii se descurcă bine singuri, deoarece au mare încredere în ei, în puterea și forțele lor, și își construiesc mereu scenarii optimiste pe care fac tot posibilul să le pună în practică.
Alții nu se descurcă singuri, deoarece nu au deloc încredere în ei și în forțele lor, construindu-și mereu scenarii pesimiste negative privind viitorul lor, pe care le pun în practică în mod oarecum inconștient.
Acest tipar negativ de gândire poate fi inoculat de părinți în copilărie, sau poate fi rezultatul unor eșecuri personale repetate.
Privind în jur cu atenție, este bine să ne întrebăm cine are nevoie de sprijin și ajutor, și cine nu, căci unii se vor simți ofensați dacă te oferi fără să ți se fi cerut nimic, iar alții nu îndrăznesc nici să ceară și nici măcar să accepte ajutor...
Cred că lumea trebuie învățată să ceară în mod sincer și deschis, să ofere în mod sincer și deschis, și să primească în mod sincer și deschis.
Teama, egoul, mândria, orgoliul și prejudecata, constituie factori blocanți în calea fericirii oamenilor ce nu au beneficiat de o educație... eficientă...
Vorbesc din proprie experiență... :)
A : De acord !
K : Simt ...rezonanța... :)
CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă
simultan pe tastele Ctrl şi
D,
pentru a adăuga acest site la Favorite
(Bookmarks).
Pentru
a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare"
în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele
asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De
asemenea, consultă marea videotecă
de pe canalul meu youtube (dă
click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) :
http://youtube.com/user/katonanicoTe poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Vezi şi articolul "Importanţa Atitudinii - Pesimism şi Optimism" :
http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/11/importanta-atitudinii-pesimism-si.html
Importanța Atitudinii - Pesimism și Optimism
Importanța Atitudinii - Pesimism și Optimism
DESPRE IERTARE, SĂNĂTATE ŞI BOALĂ Răspunsuri la întrebări, oferite de Kato
Fragmente din răspunsuri personale la întrebările altora : -Totul se plăteşte. Legea compensaţiei acţionează, implacabil. -Dacă totul se plăteşte, iertarea nu mai are nicio valoare ? -Iertarea are întotdeauna o valoare, în orice situaţie de viaţă. Legea Naturală a Compensaţiei nu exclude valoarea iertării. Efectele iertării se supun şi ele Legii Compensării, căci există o "plată compensatorie" pentru manifestarea iertării, inevitabilă, datorită acţiunii legilor naturale ale creaţiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu