Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, aprilie 09, 2015

EFT - Emotional Freedom Techniques - Tehnici de Eliberare Emoţională

EFT - Emotional Freedom Techniques - Tehnici de Eliberare Emoţională

“Cauza tuturor emoţiilor negative este existenţa unei întreruperi (dezechilibru) în circuitul energetic al corpului”

Energiile subtile ale organismului uman constituie piesa centrală pentru acupunctură şi EFT. Ambele discipline sunt destinate să aibă un rol important în vindecare, atât cea fizică, cât şi cea mental-emoţională.

Printre oamenii care au avansat în utilizarea tehnicilor antice este Dr. George Goodheart cu numeroase contribuţii valoroase în domeniul kinesiologiei aplicate, un precursor al EFT, Dr. John Diamond, unul dintre primii psihiatri care au utilizat şi au scris despre aceste energii subtile. Multele sale concepte de pionierat, împreună cu ideile înaintate luate din kinesiologia aplicată, au format fundaţia pe care EFT a fost construită. 
Dr. Roger Callahan, de la care Gary Craig a primit primele noţiuni despre aceste proceduri, a fost cel dintâi care a adus aceste tehnici în faţa publicului într-un mod concret, în ciuda ostilităţii manifestate deschis de reprezentanţii propriei sale profesii. 
El a desfăşurat o activitate de misionar. Gary Craig a contribuit în acest domeniu reducând complexitatea nenecesară care, inevitabil, se găseşte în toate noile descoperiri. 
EFT este o versiune simplă a acestor proceduri pe care atât profesioniştii cât şi neprofesioniştii le pot folosi pentru rezolvarea unei mari varietăţi de probleme.

Între emoţii şi circuitul energetic al corpului există o strânsă legătură. 
Circuitul energetic poate fi influenţat prin ciocănituri uşoare (presopunctură) pe meridiane, efectuate asupra unor puncte de pe traseul lor.
Deci, ciocănind corpul pe meridianele energetice, în anumite puncte, se pot produce schimbări rapide ale emoţiilor.
Persoane care au suferit mulţi ani de Stres Post Traumatic (SPT), după ce au efectuat o şedinţă de câteva minute de EFT au constatat că simptomele lor au dispărut. Şi n-au mai revenit niciodată.
Fobiile pot fi vindecate aproape imediat, se pot obţine rezultate pozitive în sport, afaceri, dependenţe, utilizând EFT.

În principiu nu sunt de aşteptat efecte negative de la EFT, deoarece :
1. Nu implică proceduri chirurgicale.
2. Nu se folosesc ace.
3. Nu se folosesc medicamente sau substanţe chimice.
4. Nu se împinge şi nu se trage de corpul uman.

Este vorba doar de câteva proceduri simple, inofensive, care constau în bateri cu degetele, murmurări, numărări şi rotiri de ochi.
Dar EFT este încă la început si mai sunt multe de învăţat. Este posibil ca folosirea EFT să fie contarindicată în anumite cazuri. Oamenii trebuie să fie constienţi că EFT este încă într-un stadiu
experimental, şi să folosească metoda cu precauţie.
Nu este indicat ca EFT să fie aplicat persoanelor cu probleme grave decât de către cei ce au experienţa si pregătirea potrivite cazurilor patologice specifice. 

Deoarece EFT poate fi aplicat simplu şi fără durere, sau doar cu foarte puţină durere, este o metodă tentantă în multe cazuri. Dar nu toţi practicienii sunt constienţi de faptul că uneori pot exista efecte
secundare negative, uneori grave. Unii oameni au fost traumatizaţi si /sau abuzaţi atât de tare, încât manifestă grave probleme psihologice, maladii mentale grave. 

Deşi EFT a fost de ajutor şi în astfel de cazuri grave, trebuie aplicat doar de profesioniştii calificaţi care au experienţă privind aceste maladii, deoarece unii pacienţi pot manifesta reacţii anormale, pierzând controlul, putând face rău, atât lor cât şi altora. În astfel de situaţii poate fi nevoie să fie sedaţi sau internaţi în spital.
Astfel de reacţii anormale
sunt obişnuite într-un spital psihiatric, iar practicieni EFT experimentaţi, care au avut de-a face cu o largă varietate de probleme emoţionale, au raportat că mai puţin de unul
dintr-o mie de clienţi au manifestat astfel de reacţii anormale severe.

Un novice în EFT nu trebuie să încerce să vindece maladii care depăşesc cunoştinţele şi experienţa sa.
Fraza „Încearcă pentru orice!”, ce apare în manualul EFT, în cursul EFT si pe web site-ul
emofree.com/ nu reprezintă un permis pentru
acţiuni iresponsabile...


DE AICI DESCARCĂ MANUALUL EFT GRATUIT - TEE - Tehnici de Eliberare Emoţională, oferit cu permisiunea expresă a lui Gary Craig, fondatorul EFT ! 
Vei găsi în el informaţiile şi detaliile de care ai nevoie: 
http://www.eliberarespirituala.ro/download.html

CĂRŢI EFT :  http://bit.ly/1GQ91kS ; http://bit.ly/1FrTt2I ; http://bit.ly/1FrU2JL ;

Cartea "Psihologie energetică" - de David Feinstein, Donna Eden, Gary Craig (o găseşti pe linkurile de mai sus) "La nivel energetic, corpul este alcatuit din meridiane si centri care interactioneaza cu organele, sistemul imunitar si gindurile noastre, influentindu-ne starea de sanatate fizica si psihica. Tehnicile prezentate in aceasta carte va invata sa utilizati energiile corpului pentru a schimba obiceiurile si comportamentele nedorite sau modul de gindire autolimitativ. 
Cu ajutorul acestor strategii, fobiile dispar in scurt timp, efectele pe termen lung ale unor traume vechi sint reduse sau eliminate complet, reactiile emotionale exagerate pot fi controlate, iar unele simptome fizice pot fi ameliorate. Imbinind practicile medicale traditionale (acupunctura, yoga si qigong) cu metodele medicinei si psihologiei occidentale, psihologia energetica va ajuta sa va dominati sentimentele negative, sa ginditi pozitiv, sa va exploatati la maximum potentialul si sa fiti mai eficienti in activitatile cotidiene.
Din cuprins: Ce este psihologia energetica? • Cum functioneaza tratamentul energetic? • Reteta de baza • Concentrarea asupra problemelor • Recunoasterea, intelegerea si controlarea emotiilor • Anxietatea • Obisnuinte si dependente • Afectiuni fizice • O strategie in patru etape pentru atingerea obiectivelor • Cultivarea „inteligentei emotionale” • Anatomia corpului energetic • Primul ajutor psihologic • Anatomia circuitelor radiante • Viitorul psihologiei energetice"


Site-ul oficial : http://www.emofree.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_Freedom_Techniques


Playlist video EFT creat pe canalul meu YouTube : 
Vizionare plăcută !




CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html
 
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/


Metoda Silva

Ce este Metoda Silva ? O metodă practică de autocontrol, minte-corp, (mind control) elaborată de Jose Silva pe baza cercetărilor sale începute în 1944. Din 1966, milioane de oameni din şaptezeci şi două de ţări şi-au însuşit şi au aplicat metoda Silva de dezvoltare a minţii şi de control al stresului. Jose Silva este un cercetător autodidact, care a redescoperit adevăruri existente în vechile sisteme spirituale, confirmate în prezent de cercetările convenţionale de laborator.

Asemănarea Metabolismului cu Gândirea

Mulți zic că este bine să dai din tine tot ce e mai bun, întotdeauna, dar experiența de viață ne demonstrează că asta nu este posibil întodeauna. Procesul de excreție este foarte... relevant... :) În orice fel de proces de curățire, purificare, epurare, oamenii "dau din ei" ceva nociv, ce le-ar face rău dacă nu ar elimina. Nu-i așa ? ;)

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');