Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, februarie 14, 2016

POVEŞTI DE(SPRE) IUBIRE DE SF VALENTIN



books-express.ro

Am pornit de aici şi am ajuns... altundeva... :) 
http://www.potimaimult.ro/poveste-de-sf-valentin/
Nu contează de ce, ci doar analiza ta, spre a asimila ceva de aici.
Dacă nu eşti dispus să analizezi, no problem, o va face subconştientul tău, pe... ascuns... :)

Femeilor le plac surprizele, cadourile, dar şi... shopingul :)
Nu toate sunt la fel, identice, dar mintea de pe urmă a românului este ceva... universal în universul românesc :)
Era fain dacă o luai cu tine să-şi aleagă cadoul, deşi poate... se lăsa cu vreo... blană încrustată cu diamante... :)
Glumesc, dar bugetu e buget şi într-adevăr e cam naşpa să spui iubitei că tre să-şi aleagă ceva care să se... încadreze în bugetul prevăzut pt ea, pentru cadoul ei...
Concluzia ta este de tip... masculin, şi poţi primi confirmări de la unele femei, dar şi la acelea, dacă iubitu lor merge fără cadou, invocând valoarea timpului de calitate petrecut împreună, acei iubţi ar avea mari şanse de a petrece ulterior un timp de foarte bună calitate... singuri, în singurătate... :)
Îmi place că ai ajuns la o concluzie care te... DISCULPĂ pe tine, şi pe bărbaţi în general. :)
Căci, de fapt, lucrurile nu stau aşa ci altcumva : tu ai fost singurul vinovat în povestea asta, că nu te-ai ocupat din timp să iei şi cadoul şi să petreci şi timp de bună calitate cu iubita ta.
Restul sunt... poveşti, abureli, copilării...
Poate că a sosit momentul să îţi ASUMI greşeala, şi alte greşeli efectuate, pe care probabil încerci să le maschezi în acelaşi fel, pt a te... proteja, a împăca şi lupu şi capra cu varza ta... :)
Cam aşa ar fi bine să arate mesajul final, adevărat, corect, dă bărbat adevărat : puteţi să aveţi totul, nu tre să alegeţi în mod forţat, să vă lăsaţi să ajungeţi în dileme, să vă căutaţi apoi scuze, explicaţii, disculpări.
Fiţi prevăzători, faceţi lucrurile din timp, acordaţi atenţia şi importanţa cuvenită fiecărui eveniment de viaţă şi fiecărei persoane din viaţa voastră !
Şi, atunci când nu aţi făcut -o, ASUMAŢI -VĂ vina, FIŢI RESPONSABILI, şi cereţi -vă scuze, cereţi iertare, sincer şi deschis, ca un bărbat adevărat, fără... poveşti, fără explicaţii, fără disculpări...
Părerea mea... :)
Nu că eu aş aplica mereu în practică, în mod perfect, asta, ci doar... aşa... la modul... educaţional... :)
Glumesc, bine-nţeles, căci eu nu am nici o iubită, nu fac cadouri de Sfinţii iubirii, şi n-am nici o problemă cu asta, doar mă mai amuz de problemele şi grijile altora, care-şi fac griji şi probleme din... orice... :)
Cine nu este în stare să petreacă timp de calitate cu sine însuşi, nu este în stare să petreacă nici cu alţii.
Cine este, acela este care este...
Prietenii ştiu (cine şi) de ce... ;)


CN - Acesta era si scopul articolului, de a-i face pe oameni sa constientizeze ca timpul de calitate petrecut impreuna este mai important decat orice alt cadou! :)

Kato Este o sugestie ;) 

Pe care eu nu o... "cumpăr " 
Căci nu este adevărată, validă, deoarece viaţa însăşi o... invalidează.
Şi ştiţi de ce ? 
Deoarece ceea ce numim "timp de calitate " nu este şi nu poate fi RUPT de nimic din ceea ce asigură calitatea... relaţiei !
Deci nici de importanţa şi valoarea actului de a oferi un... cadou...
Nu trebuie deci neglijat nimic, trasând nişte scale ale valorilor şi importanţelor, supralicitând ceva şi sublicitând ceva, mai ales că aici a fost ca şi cum ai spune că numerele sunt mai importante decât 7. :) 
Adică pare că 7 nu ar fi număr inclus în categoria numerelor :)
Cadoul şi actul de a oferi un cadou face parte integrantă din "timpul de calitate " petrecut împreună, nu este ceva... separat !
Asta trebuie bine-nţeles din start.
Marea majoritate a femeilor adoră cadourile, surprizele, şi marea majoritate a bărbaţilor se simt bine când oferă cadouri femeilor, mai ales când acestea rămân surprinse plăcut. :) 

Deci, nu vorbim de excepţii aici, ci de regulă, căci excepţia întăreşte regula, nu-i aşa ? ;) 
Ca să înţelegeţi şi mai bine, faceţi o listă cu toate micile plăceri ale femeilor pe care le pot oferi bărbaţii, puneţi cadourile în cap de listă, şi apoi eliminaţi-le rând pe rând, câte una, începând cu cadourile. :)
Şi opriţi-vă doar atunci când veţi considera că acel timp de calitate petrecut împreună nu mai poate fi de... calitate, după ce aţi eliminat din acel timp petrecut împreună ceea ce producea astfel... bucurie, plăcere, satisfacţie, entuziasm, etc, etc...
Poate că aşa este mai uşor de înţeles, pentru unii... ;)

PS : Subiect de meditaţie : timpul de calitate poate privit ca un... cadou, sau... ba ?
Este ceva ce poate fi... oferit, primit, acceptat, respins ?

CN - Timpul acordat este unul dintre limbajele iubirii, asa ca insusi timpul petrecut impreuna poate fi considerat un cadou. :)

Geno Timpul petrecut împreună este important dar nu se pot neglija alte simboluri din limbajul iubirii. 
Și timpul petrecut pentru alegerea unui cadou este tot un timp acordat relației, partenerului de viață sau iubitului/iubitei dintr-o anumită perioadă a vieții.
Plus că diferă de la individ la individ. 
Fiecare are așteptările lui, și-a format o poveste despre această zi și nu numai, privind relația cu iubitul sau partenerul de viață.
E intrat demult în cultura popoarelor acest act al oferirii de cadouri în diferite ocazii. Lipsa acestora ar putea fi tradusă ca o lipsă de interes pentru relație.
Numai împreună, prin comunicare, se pot revela acele particularități importante pentru cuplu și asupra cărora pot cădea de acord.
Părerea mea e că nu putem trasa reguli bune de urmat de toți ceilalți tocmai pentru că nu știi ce-și dorește iubitul/iubita.
Cum nu e regulă să fii trist într-o astfel de zi:“motiv de tristete pentru cine a fost prins singur" – remarca asta induce ideea că așa este normal, să fii trist că ești singur... emoticon grin
Deci dacă nu ești trist ar fi trebuit să te simți trist... :) Ești cumva, defect… :)
Oamenii sunt programați mental și nu doar de câteva generații. 
Există o parte a îndrăgostiților care se conformează ritualurilor specifice sărbătorilor iubirii. 
Tot așa cum alții nu se conformează, ba unii chiar iau în derâdere manifestările altora exprimate în zilele dedicate dragostei, iubirii.
O deprogramare mentală prin excluderea anumitor simboluri din limbajul iubirii se face în timp, nu prin trasarea unor așa-zise reguli spuse sau scrise de cineva. Nimeni nu se schimbă peste noapte, există o rezistență normală la schimbare. Firește, există și influențarea psihologică la nivel inconștient.
Am văzut mai devreme o postare în care se spunea:
“La naiba cu 14 februarie. Eu te iubesc în fiecare zi”… :)
Ar fi de comentat… :) 
Cred că, măcar la unii, există frustrarea că nu pot dpdv financiar să celebreze ziua printr-un schimb de cadouri, o ieșire romantică la un restaurant sau orice altă activitate unde intervine factorul bani.
Textul respectiv ar putea fi interpretat și ca o declarație de dragoste cadou, tocmai de ziua îndrăgostiților, pe care o resping…:) 
Apare, așadar, o contradicție. 
Oare de ce simt unii nevoia să exprime public respingerea acestei sărbători ? 
Explicații ar putea fi multe...

Tot azi citeam despre istoria acestei sărbători, originile ei și mă gândeam la diferențele în manifestare de azi… :)
Valentine's Day, sărbătoarea occidentală a iubirii împrumutată şi de români

Kato Să nu blamăm ritualurile, obiceiurile, datinile, căci ele îşi au rostul şi importanţa lor, bine stabilite în menţinerea unei vieţi echilibrate, armonioase. insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare, deci insufienta atenţie şi importanţă acordată lor, cât şi atenţia şi importanţa exagerată, sunt dăunătoare. 
A mânca, a te spăla, a dormi, a spăla haine, a face de mâncare, etc, sunt acţiuni repetitive care, deşi nu sunt considerate a fi plăcute, de către toată lumea, sunt necesare, şi trebuie făcute. a petrece timp cu oamenii dragi, cu persoanele iubite, cu partenerul de care te-ai îndrăgostit, este tot ceva... repetitiv, ce intră la un moment dat în... obişnuinţă, ca un obicei. 
Iar lumea dezvoltă de multe ori adevărate rituri şi ritualuri privind acţiunile repetitive (rânduială, tipic). Când ele nu mai aduc nimic nou, atunci apar... problemele, căci oamenii au nevoie în permanenţă de ceva nou, de noutăţi, de surprize, pentru a se putea transforma, dezvolta, evolua... 
De aceea, de multe ori, oamenii sunt dispuşi să renunţe la poziţii şi situaţii comode, sigure, confortabile, când simt că ele nu le mai aduc nimic...nou. 
Astfel se renunţă şi la relaţiile în care totul poate fi prevăzut dinainte privind desfăşurarea evenimentelor în timp. 
Aşa apar divorţurile surprinzătoare, iubiri fulgerătoare, relaţii extraconjugale, etc... 
Sunt bune deci riturile şi ritualurile, însă doar într-o anumită limită. 
Căci ele trebuie să lase loc destul de desfăşurare a noului, a surprizelor, schimbărilor şi transformărilor, evoluţiei... :)
Cât priveşte sărbătorile, pe mine nu mă interesează deloc faptul că sunt sau nu importate, căci, cu toţii, oameni suntem, indiferent pe ce meleaguri ne ducem exisstenţa. 
Nu sunt un naţionalist, nu sunt un şovin, nu sunt împotriva noului, a experimentării unor situaţii noi de viaţă, şi nu mă simt LEGAT în nici un fel de o bucată de pământ, de o anumită "comunitate de apartenenţă", căci sunt un spirit liber, universal, ce are liber arbitru şi poate alege cum vrea să-şi ducă existenţa terestră, condiţiile de viaţă. 
"Datinile străbunilor", cum ar fi sărbătoarea Dragobetelui, nu o consider a fi mai bună decât cea a Sfântului Valentin, şi, dacă există vreun criteriu valid de comparaţie, acesta ar fi tocmai numărul celor care sărbătoresc fiecare din aceste sărbători. 
Până nu a fost importată sărbătoarea Sf Valentin, nimeni nu vorbea nimic de Dragobete, dar acum, de când lumea a început să sărbătorească această zi a îndrăgostiţilor, mulţi se declară contraşi, criticând faptul că oamenii... se bucură şi sărbătoresc... 
Este multă ipocrizie în aceste manifestări contra, zic eu, şi ea de fapt este doar defulare venită din partea unor oameni frustraţi, care, au o problemă personală cu îndrăgostirea, cu dragostea, cu faptul că ei însuşi nu sunt îndrăgostiţi şi nimeni nu este îndrăgostit de ei... 
Problema... lor, nu-i aşa ?... :) 
Au şi ei, săracii, un motiv de defulare, de descărcare a frustrărilor lor...  
Să îi compătimim, şi să sărbătorim ceea ce ne aduce bucurie în viaţă, indiferent de unde ar veni, zic eu... Părerea mea... :)
Doar aşa putem avea o viaţă plină de bucurii, acceptând orice prilej de bucurie cu... inima deschisă... :)
 Apropos de originile "sărbătorilor strămoşeşti", majoritatea lor sunt oricum.... importate, transformate, adaptate regional, după cum şi aceste rânduri par a valida, în ciuda... naţionaliştilor ce au "fabricat" argumente privind originea Dragobetelui : 
"Etimologie :
Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa.
Nicolae Constantinescu, etnolog al Universității din București, a afirmat că nu există atestări documentare ale acestei sărbători decât în secolul al XIX-lea, „ceea ce nu înseamnă mare lucru pe scara timpului”. Profesorul a propus ca etimologic, el provine din derivarea cuvântului „drag-dragul”( cu tema slava), adăugând că „nu putem ști sigur, pentru că în domeniul etimologiei ești tot timpul pe nisipuri mișcătoare”. 
Lingvistul Lazăr Șăineanu a propus analogia cu „dragu-bete”, sufixul „-bete” fiind folosit în zonele din Oltenia, semnificând „adunare, mulțime”.[1] Etnograful Marcel Lutic de la Muzeul de Etnografie al Moldovei a prezentat etimologia acestei sărbători populare, considerând că majoritatea denumirilor ei provin de la „Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătoare religioasă celebrată pe 23 februarie care în slavă se numește Glavo-Obretenia. 
Românii au adaptat-o, astfel apărând sub diverse nume („Vobritenia”, „Rogobete”, „Bragobete”, „Bragovete”) în perioada Evului mediu, până când s-a impus în unele zone (sudul și sud-estul României) ca Dragobete.[2] 
Această explicație este data și de „Micul dicționar academic”, care atestă folosirea cuvântului din anul 1774. „E foarte posibil ca la forma actuală să se fi ajuns prin confuzii paronimice, etimologie populară, prin apropierea compusului slav de cuvinte cunoscute din familia lui drag și prin reinterpretarea lui ca nume propriu de persoană; în acest caz, «zeul» s-a născut pornind de la un nume”, a afirmat Rodica Zafiu de la România literară. N.A. Constantinescu, în „Dicționar onomastic românesc”, 1963, tratează cuvântul „Dragobete” la articolul despre „drag” (cu temă slavă) și ca substantiv comun, însemnând „gândăcel de culoare arămie, verde-deschis pe spate, cu puncte albe pe fiecare elitră”, cunoscută și sub numele de „târtăriță” sau „repede” (Cicindela campestris). 
În „Dicționarul etimologic al limbii române”, Al. Ciorănescu propune ca etimon, cu rezerve, cuvântul sârb „drugobrat” ce se traduce prin „cumnat”.[3] Alte teorii expuse de Lutic consideră proveniența numelui de la cuvintele din slava veche „dragu” și „biti”, care s-ar traduce prin „a fi drag” sau de la cuvintele dacice „trago” - țap și „pede” - picioare, acestea transformându-se, în timp, în drago, respectiv bete: „În paranteză fie spus, credem ca dacii au avut o divinitate celebrată în această perioadă a anului, divinitate al cărei nume nu ni s-a păstrat, după cum multe alte nume ale divinităților dacice nu ne mai sunt cunoscute”." Wikipedia - https://ro.wikipedia.org/wiki/Dragobete

 Şi pentru că tot veni vorba de sărbători, de voioşie şi bună dispoziţie, daţi-mi voie să mă amuz în continuare, în acelaşi spirit.... strămoşesc, de afirmaţiile celor ce invocă şi "religia noastră strămoşească", cea creştin ortodoxă, care este tot de... import, bine-nţeles, şi care a fost impusă pe vremea comunismului de ruşi românilor ca cea mai... bună religie în România. :) 
Deci, ce să mai zicem de zeităţile străbunilor noştri, pe care nimeni nu le mai cunoaşte, în ziua de azi ? Românii au fost şi sunt buni.... importatori, de-a lungul timpului, căci au... suflet mare şi bine deschis... :)
De aia o prins şi Sf Valentin aşa bine şi rapid pe aceste meleaguri, şi toate sistemele spirituale importate după revoluţie. 
Aceste meleaguri sunt, cu adevărat, o grădină exotică, primitoare şi.... roditoare... :)




Povestea, în original : POVEŞTI DE(SPRE) IUBIRE DE SF VALENTIN :D <3 font="">
https://www.facebook.com/groups/UniversulSpiritualEvenimenteSpirituale/permalink/1039132599478241/?comment_id=1039208642803970&notif_t=group_comment_reply




 Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

citgrup.ro


Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');