Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, februarie 13, 2016

Tu eşti sensibil la opinia celorlalţi despre tine ?



books-express.ro

ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

Acest articol este despre sensibilitatea faţă de opinia celorlalţi faţă de tine.
Este bine să conştientizezi când uiţi de tine şi de binele tău, crezând că nu te poţi împlini prin tine însuţi, că-ţi lipseşte ceva ca să fii împlinit, şi că acel ceva îl poţi obţine de la alţii. 
Tu te poţi simţi bine şi împlinit şi dacă renunţi la dependenţe, la a te comporta altfel decât eşti, doar pentru a mulţumi pe alţii. 
Dacă te comporţi mereu conform cerinţelor altora faţă de tine, nu vei putea fi mulțumit de tine niciodată, căci poţi fi mulţumit doar când te poţi comporta aşa cum îţi place ţie, aşa cum simţi că este cel mai bine pentru tine, nu pentru alţii. 
Te simți cu adevărat bine doar când ai curajul și posibilitatea să îți acorzi libertatea de a te purta relaxat, firesc, fără stres și tensionare psihosomatică.
Când nu te poți comporta astfel, ar trebui să te întrebi pe tine însuți de ce anume îți este TEAMĂ, FRICĂ?
Întotdeauna te îngrădești și te limitezi pe tine însuți din teamă față de anumite efecte, reacții nefavorabile ale celorlați.

Nu este ușor să te încadrezi pe Calea de mijloc, a echilibrului şi armoniei spirit-suflet-corp, nu este ușor să te centrezi în punctul tău central de sprijin, cel din interior. 
Dar viața devine minunată când poți să o faci, și merită să ai o viață minunată, nu-i așa?

Există multe articole atrăgătoare pe internet.
Dacă un text este uşor şi plăcut de citit, el este uşor interpretat ca fiind bun, corect, adevărat, etc.
Una din capcanele întinse în unele articole arată cam aşa : ţi se expune o problemă pe care o ai şi tu, şi ţi se oferă o rezolvare care "a funcţionat" în mod admirabil în cazul autorului. 
Cât de admirabil, nu ai de unde să ştii, căci majoritatea oamenilor de fapt se autosugestionează că au găsit soluţii minunate, deşi abia le-au pus în practică, şi ele nu au fost încă verificate în timp, pe termen lung.
Pe termen scurt autosugestia funcţionează, cu adevărat, minunat.
Te poţi destul de uşor autosugestiona că ţi-e bine, deoarece aplici o metodă nouă, dar mai mult speranţa în faptul că va funcţiona, influenţează trăirile tale emoţionale. 
Este un efect placebo, pe termen scurt. 
Dacă crezi cu tărie (dorinţă puternică) că va funcţiona, funcţionează, conform expectanţelor tale, dar efectul este de scurtă durată, căci nu te poţi amăgi la infinit, neglijând continuu semnalele care îţi arată că problemele tale, de fapt, nu s-au destrămat, ci doar sunt mascate, ascunse, îngropate mai adânc.

Oamenii cad dintr-o extremă în alta destul de ușor. 
Din extrema în care fac totul (cred ei ) ca să placă altora, în extrema de a nu mai vrea să mai placă deloc altora.
De ce oare ?
Simplu : deoarece au acumulat multe frustrări privind tentativele lor forţate de a culege valorizări şi aprecieri pozitive, şi nu au fost mulţumiţi de rezultatul scontat.
Şi atunci, în mod normal, defulează, ca o tentativă de răzbunare pe toată lumea. 

Nu mai ţin cont de nimeni, nici măcar de cei ce au fost ok, nici ce cei care au fost sinceri, nici de cei ce au fost "amabili" în aprecierile lor.
”Nu mă mai interesează „să fac frumos” ca să mă placă cineva, indiferent cine este acel cineva."



O altă problemă ar fi faptul că ei se consideră a nu fi fost ei înşişi, când s-au purtat frumos cu ceilalţi. 
Deci ceva de genul : de acum nu mă mai port frumos, căci eu însumi sunt un om care nu se poartă frumos, ci doar s-a forţat să se poarte frumos, până acum, dar... degeaba, că lumea asta nu merită domle să te porţi frumos cu ea. :)
Deci mai bine te porţi aşa cum eşti tu, adică naşpa cu toată lumea, că oricum de acum te doare-n cot de toţi, dacă ei te vor considera naşpa, căci tu te vei simţi bine purtându-te naşpa cu ei, deoarece asta MERITĂ ei : să te porţi naşpa ! :)

Dacă te porți cumva doar ca să te placă altcineva, și altcineva nu te place așa, ce rost mai are să te chinui să te forțezi să te faci plăcut? 
 Nu sunt autentică când "fac fumos", domle, eu cea autentică nu fac fumos, şi gata ! :)
 Da, nu e treaba mea dacă mă place cineva sau nu, că treaba mea se rezumă în mod limitativ la a mă plăcea eu pe mine, că doar aşa mă pot simţi împlinit, eu pe mine însămi, prin mine.
Cu condiţia de a mă putea aprecia şi valoriza mereu pozitiv, bine-nţeles, că altfel... 
Da mă voi... strădui, căci cum altfel ?

Mda... Am exagerat, puţin, binene-nţeles, ca să iasă mai în evidenţă un pic comicu situaţiei, a faptului de a cădea dintr-o extremă în alta.
Căci este cu adevărat o extremă să ajungă să te doară-n cot sau altundeva de modul în care cei din jurul tău te privesc, apreciază, valorizează. Nu ?
Dacă nu ai înţeles, prea bine logica argumentaţiei, hai să extrapolăm puţin, să generalizăm la toată lumea : să presupunem că din această clipă pe toţi ne va durea-n undeva de părerile celorlalţi despre noi, şi de ceea ce le place sau le displace la TOŢI ceilalţi despre TOŢI ceilalţi.
Cum te-ai simţi oare într-o astfel de lume, într-o astfel de situaţie generală de nepăsare şi indiferenţă universală ? 


Judecând la rece, este vorba aici de un fenomen de SEPARARE, de ALIENARE, ÎNSTRĂINARE, DETAŞARE de oameni, şi aş spune că este chiar o... INADAPTARE...
Căci ce înseamnă să te adaptezi, să fii adaptabil ?
Să fii sociabil, să fii comunicativ, să ţii cont de părerile celorlalţi, să fii deschis, să fii bun negociator, să poţi să faci compromisuri...
Căci, pentru a ne adapta în mod eficient, unii la alţii, la lume şi viaţă, cu toţii trebuie să facem compromisuri.

Nu suntem insule izolate, ci suntem în contact şi interacţiune unii cu alţii, într-un permanent schimb de energie, informaţie, şi trăiri afective.

Ceea ce facem, cum facem , cum reacţionăm, declanşează automat reacţii pozitive şi negative, trăiri emoţionale plăcute sau neplăcute, celor din jur.
Şi aceste reacţii sunt reflexe, atumate, căci sunt subconştiente, şi cam scapă controlului conştient, în marea majoritate a cazurilor.
Reacţionăm în mod automat, conform tiparelor noastre de gândire şi comportament, şi trebuie să recunoşti asta, că dară om eşti şi tu, între oameni. :) 
Individul se poate împlini doar în societate, prin societate.

Nu este un slogan, ci un adevăr, căci fără societate eşti un om mort, în sensul că nici nu ai fi putuit trăi, de mic, dacă ai fi fost rupt de societate în mod complet.
Nu ai fi învăţat NIMIC, nici măcar să vorbeşti, darămite să scrii, să citeşti, etc.
Cei ce dau vina la nesfârşit pe societate, pe ceilalţi oameni, pe influenţa celorlaţi asupra lor, sunt de fapt oameni frustraţi, care defulează astfel. 
De ce ?
Deoarece nu şi-au învăţat încă lecţia importanţei şi utilităţii societăţii în viaţa lor. 
Tocmai de aceea, că nu au asimilat asta, ei SUFERĂ acum, suferă anumite consecinţe inevitabile, care de fapt îi determină să-şi înveţe în prezent lecţia.
Cel ce suferă este cel ce învaţă o lecţie, prin suferinţă.
Localizând suferinţa şi cauzele ei, poţi determina destul de uşor lecţia pe care o parcurge în prezent.
Uşor, zic, pentru... unii, pentru cei ce înţeleg bine ce citesc aici, acum...  
   
Asta nu înseamnă că trebuie să uiţi de binele tău, care este conţinut în binele general, colectiv !
Concluzie : nu uita de binele tău, dar nici de binele general, adică de binele TUTUROR, în care este conţinut binele fiecăruia, deci şi binele tău, implicit.
Nu cădea în extreme, sau cel puţin încearcă să conştientizezi momentele inevitabile de cădere, să le observi, să le înţelegi, pentru a le putea... controla !
Căci patologie înseamnă pierderea controlului, în urma căderii în extreme, deoarece aşa se produc blocajele mentale, intelectuale şi afective, rămânând blocat într-o extremă sau alta.

Iar aceste blocaje se vor oglindi inevitabil în funcţionarea organismului, la nivel organic, prin apariţia unor tulburări funcţionale, disfuncţii, sindroame, boli...
 
Fii echilibrat, trăieşte în armonie.
Ţine cont de tine, dar şi de cel de lângă tine, oricine ar fi el.

Fă să fie bine pentru tine, dar şi pentru cei de lângă tine, în măsura posibilităţilor tale, fără exagerări, fără excese şi sacrificii supraomeneşti, ci în mod echilibrat.
Nu bloca atenţia, grija şi compasiunea ta faţă de ceilalţi, căci dacă o faci, o blochezi astfel şi pe a celorlalţi faţă de... tine.
Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.
Începe prin a te iubi pe tine cu adevărat, şi extinde iubirea faţă de tine, ca om, la toţi oamenii...

Este doar o viziune, personală, viziunea mea.
Dar, dacă o extrapolezi acum la toţi oamenii, dacă toţi ar îmbrăţişa această viziune, din această clipă, ce crezi, cum ar arăta în continuare viaţa... ta ? :)



Şi... nu uita : ce-i în afară (în viaţa ta, mediul tău) reflectă ceea ce este înăuntru (în mintea şi sufletul tău)...
Dacă echilibru, pace şi iubire este în tine, în lumea ta interioară, asta vei atrage în manifestare, în lumea ta exterioară...
Dacă nu... nu...  
Atenţie, însă : nu numai pe tine trebuie să te percepi astfel, în tine, ci pe TOŢI oamenii ! 
Căci aşa cum îi percepi pe ei în mintea ta, aşa se vor manifesta în viaţa ta, faţă de tine ! 
Nu poţi să ai parte de iubire şi oameni iubitori în viaţa ta, dacă percepţia ta interioară despre oameni este una negativă, dacă tu crezi că oamenii sunt incapabili de iubire faţă de tine ! 

Părerea mea... ;) 



Lecturarea articolului, cu comentarii:


Cine dorește să susțină activitatea mea, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html
Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');