De aceea am să te rog să priveşti cu simţ critic ideile următoare, şi să te întrebi ce ai schimba şi cum, şi ce ai mai avea de adăugat.
Nu voi intra în detalii, căci nu vreau să lungesc subiectul, nu vreau să fac o prezentare lungă sau un curs, ci un exerciţiu mai scurt de gândire, de conştientizare.
Şi am să pornesc de la următoarea afirmaţie:
Toate problemele sunt de fapt dinainte rezolvate, de aceea nu există problemă fără rezolvare şi nici rezolvare fără problemă.
De fapt o problemă apare doar atunci când NU VEZI REZOLVAREA !
Rezolvarea există, şi este problema TA, deoarece tu nu o vezi.
Alţii nu au problema asta, problema ta, deoarece ei văd rezolvarea, percep ceea ce tu nu percepi...
Deci rezolvarea există, întotdeauna, dar TU nu o vezi !
Şi doar faptul că nu vezi ceva, că nu percepi ceva, că nu înţelegi ceva, îţi poate crea o... problemă...
Termenul "problemă" are mai multe semnificaţii, deci interpretarea afirmaţiilor de mai sus necesită câteva explicaţii.
Problema este:
1. Chestiune care prezintă aspecte neclare, discutabile, care necesită o lămurire, o precizare, care se pretează la discuții.
2. Chestiune importantă care constituie o sarcină, o preocupare (majoră) și care cere o soluționare (imediată).
3. Chestiune care intră în sfera preocupărilor, a cercetărilor cuiva; obiect principal al preocupărilor cuiva; temă, materie.
Matematic - Chestiune în care, fiind date anumite ipoteze, se cere rezolvarea, prin calcule sau prin raționamente, a unor date.
II. 1. Dificultate care trebuie rezolvată pentru a obține un anumit rezultat; greutate, impas.
2. Lucru greu de înțeles, greu de rezolvat sau de explicat; mister, enigmă. Dex 2009
Deci orice problemă teoretică are ceva neclar, necunoscut, ce se cere cunoscut, analizat, explicat, decoperit, şi orice problemă practică are ceva ce trebuie efectuat, o anumită activitate, pentru rezolvarea sa.
Ideea de bază constă în faptul că soluţii şi rezolvări există, mereu, pentru fiecare problemă, însă omul trebuie să facă ceva pentru a le găsi.
Deci, altfel privind: omul toată viaţa lui va avea probleme de rezolvat, deoarece nu are o cunoaştere şi o înţelegere perfectă, şi această limitare îi conferă de fapt... probleme, continuu.
Problemele şi situaţiile problematice fac parte din natura vieţii terestre omeneşti, şi constituie un factor evolutiv.
Inteligenţa este văzută la modul general ca şi capacitatea de a rezolva probleme.
Un om este cu atât mai inteligent cu cât mai bine poate rezolva probleme de orice fel, atât ca număr şi dificultate cât şi ca eficienţă raporată la unitatea de timp, deci cu cât le rezolvă mai rapid.
Iar această inteligenţă, această capacitate, se dezvoltă prin... exerciţii, prin antrenament.
Aşadar, problemele şi rezolvarea lor constituie un factor evolutiv, deoarece ele dezvoltă inteligenţa.
De aceea nu trebuie să te simţi nefericit din cauză că ai probleme, continuu, căci fiecare nouă problemă reprezintă o oportunitate de a evolua prin implicarea în rezolvarea sa.
Dar nici nu trebuie să cazi în exces, să îţi cauţi probleme cu lumânarea, să îţi creezi probleme singur, ca să evoluezi mai mult, mai rapid decât alţii, ci este mai bine, dacă vrei să exersezi, să ajuţi pe cei din jurul tău să îşi rezolve problemele lor.
În acest fel nu vei intra în conflict cu alţii şi vei avea relaţii armonioase, vei fi apreciat, admirat, pentru inteligenţa ta şi ajutorul acordat...
O problemă fără rezolvare ar fi ca o gaură neagră care ar suge toate rezolvările şi problemele din jurul ei în încercare sa disperată de a găsi o... rezolvare... de a se... astupa cu ceva...
De aceea omul simte că înebuneşte când nu găseşte nici o rezolvare şi crede că nici nu există vreo rezolvare pentru problema sa.
Universul vieţii sale tinde să fie supt de gaura neagră creată în mintea sa, în imaginaţia sa...
Problemele nerezolvate pot deveni obsesive, căci mintea tinde să caute în continuare, în mod subconştient, soluţii.
O situaţie de excepţie o constituie cea în care rezolvarea unei probleme este legată de timp, de o anumită perioadă de timp sau un moment exact temporal, şi... a trecut acea perioadă, acel moment. Le-ai scăpat, ca să spunem aşa.
Deci, în aceste cazuri, problema a rămas nerezolvată, şi nu mai poate fi rezolvată, căci rezolvarea ei nu mai este posibilă, din punct de vedere temporal.
Exemplu: o intervenţie chirurgicală ne efectuată la timpul potrivit, care a condus la un deces.
Deci există probleme şi rezolvări care depind de coordonate spaţio-temporale, de un anumit spaţiu, de un anumit timp.
Există probleme care rămân nerezolvate, deoarece pur şi simplu rezolvarea lor nu mai este posibilă.
Acest tip de probleme nerezolvate rămân ca nişte tensiuni psihice, resimţite emoţional toată viaţa, în mod neplăcut, ca un disconfort.
Este discutabil modul de interpretare a lor, dar este utilă o abordare pozitivă, în ideea în care ele fac parte din natura vieţii terestre omeneşti, sunt inevitabile, şi constituie, şi ele, un factor de evoluţie...
Cu toţii ştim că multe soluţii apar în starea de relaxare fizică, în inactivitate, în somn, deoarece mintea este eliberată atunci de sarcinile fizice şi se poate concentra, în mod neconştientizat de tine, asupra rezolvării problemelor nerezolvate încă.
Problemele nerezolvate reprezintă nişte tensiuni existente în mintea ta, iar mintea tinde să elimine aceste tensiuni pentru a se putea relaxa.
Problemele nerezolvate, cu cât sunt mai importante, din punct de vedere afectiv, pentru tine, cu atât mai mult au ecou şi în activitatea ta internă fiziologică, şi se reflectă în organism.
Tensiunile psihice se reflectă prin tensiuni fizice, prin descărcări hormonale ce menţin o stare de încordare, de activare.
Rezolvarea unei probleme, menţinerea ei în atenţia ta te menţine somatopsihic încordat...
Iar insuficienţa şi excesul sunt... dăunătoare.
Dacă nu ai avea nici o problemă, ai fi... apatic, plictisit, ai fi cumva.... dezactivat.
Căci rezolvarea problemelor de viaţă constituie un factor mobilizator, motivator privind acţiunea, implicarea în acţiune, în diferite activităţi.
Dar dacă ai probleme în mod excesiv, eustresul (stresul bun - activator) se va transforma în distres (stres rău, destabilizator) şi va constitui o sursă de dezechilibre, tulburări, boală.
Acum alt aspect:
Unii oameni susţin că nu există probleme, ci doar perecepţia faptului că ai avea o problemă, dar în realitate problemele nu există, ca şi cum ar exista doar în mintea ta, fiind fabricate de mintea ta.
Întrebarea care se pune privind această abordare, este: dacă o problemă există în mintea ta, ea poate fi considerată a fi reală sau.... ba ?
Pentru cei ce nu au problema ta, nu este sau nu pare reală.
Dar.... totul este relativ, relativ la sistemul de referinţă al fiecăruia, nu-i aşa ?
Deci o problemă poate fi reală pentru tine, dar ireală pentru mine, căci eu nu am acea problemă cu care te confrunţi tu.
Deoarecece eu nu am acea problemă ea nu există pentru mine, dar există pentru tine.
Din punct de vedere al relaţiei noastre interumane, eu ar trebui să pot înţelege asta, şi să pot accepta faptul că tu ai o problemă, că ea este reală, pentru tine.
Mai în glumă, putem spune că unii oameni sunt atât de rupţi de realitate încât nu pot avea probleme... reale.
Doar... imaginare..
Dacă ar fi să localizezi problemele tale, ele unde s-ar afla, înăuntru sau în afară de... mintea ta ?
Dacă ai o problemă pe care o poţi localiza în mintea ta, atunci o poţi rezolva.... mental.
Dacă ai o problemă pe care nu o poţi localiza în mintea ta, atunci... mintea ta are vreo şansă să o... rezolve, cumva ?
Cum ?
Deci dacă ai o problemă pe care o poţi localiza în mintea ta, este ea... reală sau ba ?
Orice creştere implică o evoluţie.
Şi orice evoluţie o schimbare, o transformare de stare.
Şi orice schimbare şi transformare aduce probleme noi de rezolvat.
Dacă nu ai nimic de rezolvat, nici o problemă, ce altceva îţi aduce schimbarea, transformarea?
Însăşi dorinţa de schimbare şi transformare este... problematică, deoarece asta indică în mod evident faptul că ai o.... problemă cu stare ta pe care simţi că trebuie să o... schimbi.
Dacă nu ai avea nici o problemă cu starea ta, nu ai avea nici o dorinţă, nu ai simţi nici o necesitate să creşti, să evoluezi...
Deci, în concluzie, ai nevoie de probleme, de a căuta şi găsi noi şi noi probleme de rezolvat, căci rezolvarea de probleme constituie un factor de evoluţie, dar nu ai nevoie de... excese.
În special tinerii afirmă că au nevoie de... provocări, să-şi testeze limitele, să simtă adrenalina, să simtă că trăiesc, şi se avântă cu curaj în situaţii... problematice.
Ai nevoie de activare, de încordare, de eustres, zilnic, chiar şi de un pic de distres, cu... măsură.
Şi este foarte important să conştientizezi asta, să poţi păstra... măsura.
Însă măsura ta poate fi diferită, chiar mult diferită de a altora, deci... cunoaşte-te pe tine însuţi, pentru a te putea.... evalua, controla, menţine în echilibru şi armonie cu lumea şi viaţa.
Cineva spunea că Dumnezeu nu dă omului mai mult decât poate el duce, dar putem observa în jurul nostru faptul că este în firea omului să încerce să ducă tot felul de lucruri pe care nu le poate duce, căci nu este suficient pregătit, nu este dotat...
Mulţi se avântă cu capul înainte, şi ajung să dea cu capul de... limitele lor...
Şi acest mod de experimentare contribuie la o mai bună cunoaştere de sine, dar deseori ajunge să provoace multă suferinţă.
De aceea se spune că prevederea este mama înţelepciunii...
Gândeşte, anticipează, fii prevăzător !
Cu această recomandare închei aici acest material.
O viaţă minunată îţi doresc !
2. Chestiune importantă care constituie o sarcină, o preocupare (majoră) și care cere o soluționare (imediată).
3. Chestiune care intră în sfera preocupărilor, a cercetărilor cuiva; obiect principal al preocupărilor cuiva; temă, materie.
Matematic - Chestiune în care, fiind date anumite ipoteze, se cere rezolvarea, prin calcule sau prin raționamente, a unor date.
II. 1. Dificultate care trebuie rezolvată pentru a obține un anumit rezultat; greutate, impas.
2. Lucru greu de înțeles, greu de rezolvat sau de explicat; mister, enigmă. Dex 2009
Deci orice problemă teoretică are ceva neclar, necunoscut, ce se cere cunoscut, analizat, explicat, decoperit, şi orice problemă practică are ceva ce trebuie efectuat, o anumită activitate, pentru rezolvarea sa.
Ideea de bază constă în faptul că soluţii şi rezolvări există, mereu, pentru fiecare problemă, însă omul trebuie să facă ceva pentru a le găsi.
Deci, altfel privind: omul toată viaţa lui va avea probleme de rezolvat, deoarece nu are o cunoaştere şi o înţelegere perfectă, şi această limitare îi conferă de fapt... probleme, continuu.
Problemele şi situaţiile problematice fac parte din natura vieţii terestre omeneşti, şi constituie un factor evolutiv.
Inteligenţa este văzută la modul general ca şi capacitatea de a rezolva probleme.
Un om este cu atât mai inteligent cu cât mai bine poate rezolva probleme de orice fel, atât ca număr şi dificultate cât şi ca eficienţă raporată la unitatea de timp, deci cu cât le rezolvă mai rapid.
Iar această inteligenţă, această capacitate, se dezvoltă prin... exerciţii, prin antrenament.
Aşadar, problemele şi rezolvarea lor constituie un factor evolutiv, deoarece ele dezvoltă inteligenţa.
De aceea nu trebuie să te simţi nefericit din cauză că ai probleme, continuu, căci fiecare nouă problemă reprezintă o oportunitate de a evolua prin implicarea în rezolvarea sa.
Dar nici nu trebuie să cazi în exces, să îţi cauţi probleme cu lumânarea, să îţi creezi probleme singur, ca să evoluezi mai mult, mai rapid decât alţii, ci este mai bine, dacă vrei să exersezi, să ajuţi pe cei din jurul tău să îşi rezolve problemele lor.
În acest fel nu vei intra în conflict cu alţii şi vei avea relaţii armonioase, vei fi apreciat, admirat, pentru inteligenţa ta şi ajutorul acordat...
O problemă fără rezolvare ar fi ca o gaură neagră care ar suge toate rezolvările şi problemele din jurul ei în încercare sa disperată de a găsi o... rezolvare... de a se... astupa cu ceva...
De aceea omul simte că înebuneşte când nu găseşte nici o rezolvare şi crede că nici nu există vreo rezolvare pentru problema sa.
Universul vieţii sale tinde să fie supt de gaura neagră creată în mintea sa, în imaginaţia sa...
Problemele nerezolvate pot deveni obsesive, căci mintea tinde să caute în continuare, în mod subconştient, soluţii.
O situaţie de excepţie o constituie cea în care rezolvarea unei probleme este legată de timp, de o anumită perioadă de timp sau un moment exact temporal, şi... a trecut acea perioadă, acel moment. Le-ai scăpat, ca să spunem aşa.
Deci, în aceste cazuri, problema a rămas nerezolvată, şi nu mai poate fi rezolvată, căci rezolvarea ei nu mai este posibilă, din punct de vedere temporal.
Exemplu: o intervenţie chirurgicală ne efectuată la timpul potrivit, care a condus la un deces.
Deci există probleme şi rezolvări care depind de coordonate spaţio-temporale, de un anumit spaţiu, de un anumit timp.
Există probleme care rămân nerezolvate, deoarece pur şi simplu rezolvarea lor nu mai este posibilă.
Acest tip de probleme nerezolvate rămân ca nişte tensiuni psihice, resimţite emoţional toată viaţa, în mod neplăcut, ca un disconfort.
Este discutabil modul de interpretare a lor, dar este utilă o abordare pozitivă, în ideea în care ele fac parte din natura vieţii terestre omeneşti, sunt inevitabile, şi constituie, şi ele, un factor de evoluţie...
Cu toţii ştim că multe soluţii apar în starea de relaxare fizică, în inactivitate, în somn, deoarece mintea este eliberată atunci de sarcinile fizice şi se poate concentra, în mod neconştientizat de tine, asupra rezolvării problemelor nerezolvate încă.
Problemele nerezolvate reprezintă nişte tensiuni existente în mintea ta, iar mintea tinde să elimine aceste tensiuni pentru a se putea relaxa.
Problemele nerezolvate, cu cât sunt mai importante, din punct de vedere afectiv, pentru tine, cu atât mai mult au ecou şi în activitatea ta internă fiziologică, şi se reflectă în organism.
Tensiunile psihice se reflectă prin tensiuni fizice, prin descărcări hormonale ce menţin o stare de încordare, de activare.
Rezolvarea unei probleme, menţinerea ei în atenţia ta te menţine somatopsihic încordat...
Iar insuficienţa şi excesul sunt... dăunătoare.
Dacă nu ai avea nici o problemă, ai fi... apatic, plictisit, ai fi cumva.... dezactivat.
Căci rezolvarea problemelor de viaţă constituie un factor mobilizator, motivator privind acţiunea, implicarea în acţiune, în diferite activităţi.
Dar dacă ai probleme în mod excesiv, eustresul (stresul bun - activator) se va transforma în distres (stres rău, destabilizator) şi va constitui o sursă de dezechilibre, tulburări, boală.
Acum alt aspect:
Unii oameni susţin că nu există probleme, ci doar perecepţia faptului că ai avea o problemă, dar în realitate problemele nu există, ca şi cum ar exista doar în mintea ta, fiind fabricate de mintea ta.
Întrebarea care se pune privind această abordare, este: dacă o problemă există în mintea ta, ea poate fi considerată a fi reală sau.... ba ?
Pentru cei ce nu au problema ta, nu este sau nu pare reală.
Dar.... totul este relativ, relativ la sistemul de referinţă al fiecăruia, nu-i aşa ?
Deci o problemă poate fi reală pentru tine, dar ireală pentru mine, căci eu nu am acea problemă cu care te confrunţi tu.
Deoarecece eu nu am acea problemă ea nu există pentru mine, dar există pentru tine.
Din punct de vedere al relaţiei noastre interumane, eu ar trebui să pot înţelege asta, şi să pot accepta faptul că tu ai o problemă, că ea este reală, pentru tine.
Mai în glumă, putem spune că unii oameni sunt atât de rupţi de realitate încât nu pot avea probleme... reale.
Doar... imaginare..
Dacă ar fi să localizezi problemele tale, ele unde s-ar afla, înăuntru sau în afară de... mintea ta ?
Dacă ai o problemă pe care o poţi localiza în mintea ta, atunci o poţi rezolva.... mental.
Dacă ai o problemă pe care nu o poţi localiza în mintea ta, atunci... mintea ta are vreo şansă să o... rezolve, cumva ?
Cum ?
Deci dacă ai o problemă pe care o poţi localiza în mintea ta, este ea... reală sau ba ?
Orice creştere implică o evoluţie.
Şi orice evoluţie o schimbare, o transformare de stare.
Şi orice schimbare şi transformare aduce probleme noi de rezolvat.
Dacă nu ai nimic de rezolvat, nici o problemă, ce altceva îţi aduce schimbarea, transformarea?
Însăşi dorinţa de schimbare şi transformare este... problematică, deoarece asta indică în mod evident faptul că ai o.... problemă cu stare ta pe care simţi că trebuie să o... schimbi.
Dacă nu ai avea nici o problemă cu starea ta, nu ai avea nici o dorinţă, nu ai simţi nici o necesitate să creşti, să evoluezi...
Deci, în concluzie, ai nevoie de probleme, de a căuta şi găsi noi şi noi probleme de rezolvat, căci rezolvarea de probleme constituie un factor de evoluţie, dar nu ai nevoie de... excese.
În special tinerii afirmă că au nevoie de... provocări, să-şi testeze limitele, să simtă adrenalina, să simtă că trăiesc, şi se avântă cu curaj în situaţii... problematice.
Ai nevoie de activare, de încordare, de eustres, zilnic, chiar şi de un pic de distres, cu... măsură.
Şi este foarte important să conştientizezi asta, să poţi păstra... măsura.
Însă măsura ta poate fi diferită, chiar mult diferită de a altora, deci... cunoaşte-te pe tine însuţi, pentru a te putea.... evalua, controla, menţine în echilibru şi armonie cu lumea şi viaţa.
Cineva spunea că Dumnezeu nu dă omului mai mult decât poate el duce, dar putem observa în jurul nostru faptul că este în firea omului să încerce să ducă tot felul de lucruri pe care nu le poate duce, căci nu este suficient pregătit, nu este dotat...
Mulţi se avântă cu capul înainte, şi ajung să dea cu capul de... limitele lor...
Şi acest mod de experimentare contribuie la o mai bună cunoaştere de sine, dar deseori ajunge să provoace multă suferinţă.
De aceea se spune că prevederea este mama înţelepciunii...
Gândeşte, anticipează, fii prevăzător !
Cu această recomandare închei aici acest material.
O viaţă minunată îţi doresc !
PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Citeşte detalii aici: http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Citeşte detalii aici: http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html
Religie si spiritualitate - filme DVD: http://bit.ly/24cNN9o ; http://bit.ly/24eyWeH ;
În limbi străine: http://bit.ly/1Vo2lCL ;
Minte-trup-spirit (limbi străine): http://bit.ly/24ezBg4
-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html
Evenimente generale Cluj Allevents.in:
-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email
-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog.
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei: https://www.facebook.com/notes/806471976063412/
-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html