Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, ianuarie 19, 2019

Pierderea și Câștigul - Transformarea


Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă



Este un câștig în pierdere? 

Dar în pierdere este un câștig?
Dacă nu ar exista pierdere în câștig și câștig în pierdere, ar mai putea exista transformarea?

Am citit undeva pe internet asta:
”Buddha a fost întrebat:
"- Ce ați câștigat din meditație?"
El a răspuns:
"- Nimic. Cu toate acestea, permiteți-mi să vă spun ce am pierdut: furie, anxietate, depresie, nesiguranță, frica de vechi, de vârstă și de moarte".”

În continuare, analizăm afirmația, mai în glumă mai în serios, fără stres, nu pe Buddha, deoarece nici măcar nu știm dacă este atribuită corect lui sau nu, nu am găsit surse de încredere încă, care să confirme originea, iar unora le place să fabrice citate false.

Concluzia: 
1. Chiar și Buddha a pierdut ceva.
2. Meditația e o bună metodă să pierzi ceva, ceva din... umanitatea ta, din ceea ce te face uman. Unii numesc asta decondiționare de natura umană. Psihologii, psihatri, medicii, văd ceva patologic în asta. 
Când ceva scapă de sub control, și afectează viața, generând disfuncționalități, numim patologie.
O decondiționare controlată poate să nu fie patologică, dar să pară a fi așa, deoarece ea generează un mod de comportament ce poate fi considerat... anormal.
Întrebare: pierderea l-a făcut nefericit pe Buddha sau ba?
Dacă îl făcea fericit, atunci ar fi trebuit să afirme că a câștigat fericirea.
Când pierzi ceva, de obicei te simți nefericit, nu-i așa?
Dacă te-ai pierde-n... fericire, ai fi oare nefericit din cauza pierderii? :)


Există multe astfel de citate pe internet, care pot genera confuzie celor ce le citesc, mai ales celor neavizați.
Nu știu dacă Buddha a afirmat cu adevărat așa ceva, așa am găsit citatul, cu răspunsul atribuit lui, restul sunt comentariile mele. 
Mi-e greu să cred că el ar fi putut afirma că a pierdut ceva fără să câștige nimic, căci nu există cîștig fără pierdere, sau pierdere fără nici un câștig, și pe asta se bazează de fapt toate transformările, pe fenomenul de compensare, ce ține lumea și viața într-un echilibru relativ.
Bine-nțeles că binele și răul sunt relative, sunt interpretabile, din diferite puncte de vedere și sisteme de referință, și câștigul și pierderea sunt aparente, relative, căci, de exemplu, a afirma că ai pierdut furie, anxietate, depresie, etc, ar presupune faptul că înainte de asta le-ai câștigat, altfel nu le-ai fi putut pierde.
Nu poți pierde ceva ce nu ai câștigat, nu poți câștiga ceva ce nu poți pierde, nu-i așa?
Și nimeni nu spune: am câștigat furie, anxietate, depresie, etc
Deci, a afirma că ai pierdut furie, anxietate, etc, nu este corect, și ar trebui să privim o astfel de exprimare ca fiind metaforică, de fapt.
Din punctul meu de vedere, un mentor spiritual nu ar trebui să folosească metafore, deoarece pot produce multă confuzie pentru cei ce nu înțeleg sensul metaforic, ascuns, exprimat. 
Între mentori de același nivel este altceva, ei înțeleg metaforele căci au baza, pregătirea, experiența necesară.
A ”scăpa” de furie, anxietate, depresie, nesiguranță, frica de vechi, de vârstă și de moarte, majoritatea oamenilor privesc ca un câștig, ca ceva bun, un bine, dar, pentru un om normal, care nu practică meditația, a nu mai avea deloc astfel de trăiri emoționale, poate fi ceva... patologic, deoarece trăirile acestea sunt reacții firești, normale, la variatele situații de viață, nu sunt bune sau rele, deși le catalogăm ca fiind pozitive și negative după plăcerea și neplăcerea resimțită când le experimentăm.
Fiecare trăire considerată a fi negativă, deoarece este neplăcută, este de fapt utilă și necesară, funcțională, deoarece ne ajută să ne adaptăm la lume și viață.
Teama, frica, anxietatea, de exemplu, au rol de semnalizare, avertizare, îți semnalizează ceva la care trebuie să te adaptezi, adică să iei niște măsuri necesare, să acționezi într-un anumit sens, prin fugă sau luptă, evitare sau mobilizarea de a face față unei situații noi, potențial periculoasă. 
La fel, durerea are rol de semnalizare, semnalizează că se întâmplă ceva ce trebuie să iei în seamă, să dai atenție, să înlături cauza durerii, căci altfel suferi anumite prejudicii în continuare.
Dacă un copil mic și-ar băga mâna în foc, și nu l-ar durea deloc, probabil nici nu și-ar scoate-o imediat, s-ar uita curios cum îi arde mâna, și ar suferi o arsură nedureroasă, pe care nici nu ar semnaliza-o părinților, prin strigăte, plâns, rana s-ar putea infecta netratată imediat, dacă copilul și-ar mai băga mâna apoi și altundeva, și uite așa ar rezulta tot felul de probleme serioase, dacă durerea nu ar exista, și nici teama, frica legate de durerea resimțită anterior.
Copilul care s-a ars la foc are teamă de foc ulterior, deoarece își aduce aminte că l-a durut, și de aceea nu mai vrea să repete experiența, a învățat ceva din ea, că trebuie să se ferească de foc ca să nu îl doară.



Extrapolând, la fel stau lucrurile cu toate trăirile noastre emoționale neplăcute: sunt necesare, utile, sunt funcționale, au un rol, scop, sens, și nu ar fi bine să crezi că ai câștiga ceva dacă le-ai anula cumva, elimina din experiența ta de viață. 
Este mai bine și mai util să le înțelegi, să înțelegi rolul și scopul lor, necesitatea lor, și să le dai importanța și atenția cuvenită.
Insuficiența și excesul sunt dăunătoare, deci a ”scăpa” de ele, cât și a le lăsa să te copleșească, este ceva ce îți poate dăuna, te poate afecta negativ, disfuncțional.
Această ”învățătură” este adresată omului normal, obișnuit, care nu urmează un sistem spiritual, exerciții, metode și tehnici de meditație. 
Prin meditație poți ajunge la conștientizări de nivel superior, ți se poate schimba sistemul de referință din care privești lumea și viața, poți ajunge la un nivel de detașare de trăirile emoționale care să nu-ți afecteze în mod disfuncțional viața, tocmai datorită conștientizărilor dobândite.
Fiecare nivel cere un alt gen de învățătură și abordare, de exerciții, metode, tehnici, așa cum copilul de grădiniță și studentul au parte de un mediu diferit, învățătură diferită, și mentori diferiți.
Pentru o viață cât mai plăcută este necesar să cunoaștem și să evităm, să ne ferim, de sursele de neplăcere, durere, suferință, nu să căutăm să eradicăm trăirile emoționale asociate. 
Și asta nu este de ajuns, la fel cum a nu simți ură față de cineva nu îți conferă automat sentimentul de iubire față de acea persoană. 
A nu avea neplăceri nu înseamnă că simți automat că ai o viață plăcută. Pentru a avea o viață plăcută sunt necesare și alte conștientizări, despre care am scris în altă parte, și voi mai scrie, în continuare.
O astfel de conștientizare arată cam așa: nu evenimentele de viață îți produc stările emoționale plăcute / neplăcute, ci modul în care tu interpretezi acele evenimente.

Ce ziceți de această viziune psihologică prezentată pe Blogul Prof. Univ. Dr. Daniel DAVID?



Când în viaţă “pozitivul” devine “negativ”

În playlistul meu youtube ”Psihologie” aveți mai multe materiale video interesante cu Dl Daniel David
Abonează-te la canalul meu să fii la curent cu noutățile din cele peste 150 playlisturi





Lecturarea articolului, inclusă în playlistul meu Creații personale Kato



Venit suplimentar din sondaje online (dă click mai jos)


Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');