Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, iunie 11, 2018

Creativitatea și tiparele de gândire și reacție





Devino Patronul meu :)
Aici poti da o cafea :) Aici poti da o cafea :)

Prin modificarea trăirii tale emoționale, cineva îți poate modifica atitudinea și comportamentul față de el sau față de un anumit subiect.  
Cuvintele frumoase, vocea plăcută, zâmbetul afișat, mirosul plăcut al persoanei, etc, te pot influența destul de rapid și ușor.

Avem tipare de reacție automatizate privind felul plăcut/ neplăcut în care interpretăm a fi categorizați stimulii din mediul social şi din natură în general, ceea ce demonstrează că suntem foarte... manipulabili pe baza acestor tipare.
Un om care conştientizează aceste tipare poate manipula destul de uşor reacțiile celor din jur, vorbind frumos, parfumându-se să miroasă frumos, zâmbind mereu frumos, etc.
Dar asta nu înseamnă că vibrațiile intențiilor sale sunt ridicate şi pozitive, putând induce în eroare prin tiparele de reacție pe care le declanșează celorlalți, care vor reacționa favorabil, pozitiv, simțind atracție, acceptare, aprobare, față de el.
Deci atenție la incongruența existentă între ceea ce gândesc de fapt oamenii şi ceea ce spun şi afişează.
Oricum nu există oameni congruenți 100% nimeni nu spune tot ce gândeşte şi exact aşa cum gândeşte, toți bat câmpii mai mult sau mai puțin ca să înflorească înmiresmat un pic ceea ce spun.



Unii afirmă că gândul este creator.
Gândul este o creație, iar realitatea este construită din gânduri, forme-gând, care structurează ”substanța” Spiritului. 
Nu gândul creează, nu gândul este creator, ci mintea/ gândirea este creatoare, căci ea creează şi gândurile şi realitatea noastră. 
"Totul este Spirit Universul este Mental."
Spiritul posedă facultatea de a gândi, prin Principiul Conștient.
Mentalul este un concept complex, încă neînțeles de oameni.
Mintea unui om preia gândurile existente din mediul (câmpul) mental şi vehiculează cu ele. 
În realitate, mintea unui om creează foarte puține gânduri, şi mai corect ar fi să spunem că de fapt nu creează nimic, ci doar... TRANSFORMĂ, efectuează diferite tipuri de transformări în mental! - "Nimic nu se pierde (distruge) nimic nu se câştigă (creează) totul se transformă."
Este însă foarte dificil de înțeles asta, deoarece nu percepem senzorial acest lucru, noi percem prin simțurile corporale faptul că lucruri /obiecte materiale se distrug, ca formă, şi se creează lucruri (forme) noi. 


Deşi toată lumea a învățat la chimie că nimic substanțial nu dispare ci doar au loc nişte procese chimice care TRANSFORMĂ substanțele unele în altele sau combină / desfac diferiți compuşi între ei, oamenii totuşi nu pot gândi aşa deoarece nu su fost educați să perceapă aşa transformarea lumii şi vieții.
Țin minte faptul că chimia m-a bulversat în școală, căci nu înțelegeam la început cum de materia nu dispare ci doar se transformă, dar pentru simțuri apare ca și cum ceva apare - se creează, și ceva dispare - se distruge complet.
Eternitatea atomilor este greu de înțeles într-o lume în care simțurile ne arată că nimic nu este veșnic.
Modul ştiințific de a observa şi interpreta natura se bazează deci pe o transformare continuă, la fel ca modul mistic de a observa natura, dar oamenii de azi nu au o educație adecvată nici ştiințifică nici mistică/ ezoterică.
Am citit recent afirmațiile unui mistic care spunea că dacă am fi învățați de mici copii să observăm și să înțelegem transformările existente în natură, atunci această iluzie a creației şi distrugerii nu ar exista în mintea noastră.
Marii mistici clarvăzători au vorbit întotdeauna de existența unor ARHETIPURI care stau la baza acestei lumi, a universului mental, arhetipuri mentale care sunt ca nişte cărămizi de bază ale constructelor noastre mentale, realitatea noastră fiind construită pe baza acestor arhetipuri.
Mintea oamenilor vehiculează cu arhetipuri, oarecum simbolic putem spune, căci dă sens şi semnificație, face sens, şi acesta este un proces de simbolizare creat prin operațiile gândirii (analiza, sinteza, comparația, generalizarea, abstractizarea, concretizarea).
Ceea ce simțurile percep, creierul interpretează a fi anumite ELEMENTE ale realității (un copac, o casă, un om, etc), pe bază de FORMĂ, nu de conținut.
Nu avem simțuri care să perceapă conținutul de la distanță, care să pătrundă esența de conținut a lucrurilor materiale, care să penetreze obiectele și să ne ofere date despre conținutul lor ascuns vederii.
Dar şi când savantul cercetează conținutul, o face preponderent vizual, cu ochiul, cu microscopul, şi analizează vizual ceea ce aparatura îi oferă ca date ştiințifice. 

În general analizăm formal lumea şi viața, după formele în care ni se prezintă datele culese. 
Chiar și în analiza conținutului, structura chimică şi cea fizică sunt interpretate formal, ca formă spațială a celulelor, moleculelor, atomilor, etc.
Vreau să subliniez prin asta acel "Universul este Mental" în sensul în care mentalul conferă aspectul formal al realității, a cărei "substanță" de bază o constituie de fapt Spiritul - "Totul este Spirit."
Deci în Mental sunt generate arhetipuri formale care ne apar nouă "simbolic" ca fiind atomi care se combină între ei generând o multitudine de substanțe chimice foarte diverse care "prind formă" pe baza unor legi ale naturii care sunt tot... arhetipale, căci stau la baza acestor combinări.
Cum s-au născut toate elementele chimice diverse, se ştie: prin procesele termice arhetipale desfăşurate în stele, care inițial au conținut toate doar primul element universal gazos - Hidrogenul, din care a luat naştere al doilea, apoi al treilea, etc, şi toate celelalte elemente chimice la temperaturi şi presiuni foarte mari.
Suntem deci "praf de stele" cu adevărat, ca şi corporalitate, căci toate elementele chimice au fost create de stele, în stele.  
Atâta doar că încă nu știm cum a luat naștere... hidrogenul, din care toate au fost făcute. 

Gândirea noastră este creatoare, nu gândul, dar există o gândire de ordin superior care a creat arhetipurile şi lumea asta gen "realitate virtuală", şi îi spun aşa doar pentru că realitatea este mentală, dar oamenii sunt limitați de simțurile lor corporale şi sistemul nervos în recepționarea, analiza şi prelucrarea datelor, a inforenergiei, de aceea termenul "virtual".
Virtual nu în sensul de inexistent, ireal, ci în sensul de a fi oarecum iluzoriu, de a conferi impresia că este ceva ce... nu este de fapt, iar asta este de fapt iluzia.
Mulți maeştri au afirmat că trăim într-o lume iluzorie, că ne putem trezi din iluzie, etc, dar eu afirm că în această iluzie constă de fapt scopul acestui joc al vieții terestre ca ființe umane, şi am putea spune că este un joc de dezvoltare personală a spiritelor noastre, care joacă acest joc, prinși fiind în iluzia conferită de corporalitatea fizică.

Pe scurt: nu suntem, ca ființe omenești, atât de creatori precum se cred unii, şi, mai mult, nu putem crea nimic nou, de fapt, ci doar... TRANSFORMA ceea ce am PRIMIT ca informație prin simțuri! 
Cred că trebuie recitită fraza de mai sus pentru a putea fi înțeleasă bine.
Cercetările psihologice au demonstrat că nu există, ca informație, nimic altceva în mintea unui om, decât ceea ce a trecut anterior prin simțurile sale!
Deci toată informația existentă în mintea ta a provenit prin simțuri, nu ai o memorie anterioară nașterii tale, nici nu poți accesa informația existentă în Univers decât prin simțurile tale.
Oricât de creativ s-ar crede cineva, TOT ceea ce ”creează” el, de fapt, constituie doar rezultatul operațiilor gândirii sale exercitate asupra informațiilor culese de simțurile sale anterior.
El poate doar jongla cu ceea ce a primit deja prin simțuri, poate combina - compune, descompune, generaliza, abstractiza, sintetiza, compara, operații arhetipale pe care toți oamenii le efectuează, dar nu în aceeași măsură, nu cu aceeași eficiență, nu în același scop, etc., de aceea fiecare jonglează în felul său, și fiecare a accesat anumite informații din realitatea, pe care alții nu le-au accesat.
Deci doar cu datele culese prin simțurile tale poți tu opera, prin procesele tale de gândire (comparația, generalizarea, abstractizarea, etc)
Tot ce un om poate ”crea”, se rezumă la a combina elemente/ informații pe care le-a preluat ca date prin simțuri, în mod arhetipal operațional, aşa cum elementele universului (atomii) nu se pot combina oricum, ci doar după anumite legi ale naturii arhetipale, bine prestabilite, asemănătoare oarecum cu operațiile gândirii.


Aşa cum în univers se poate crea ceva doar cu substanța care există, şi mintea omului poate crea ceva doar cu "substanța" informațiilor existente în memoria sa, şi ceea ce este înăuntru este şi în afară, desigur, în sensul că putem introduce înăuntru în gândire doar ce primim ca informație din afară, şi operăm cu acele date, într-un mod arhetipal asemănător modului "creator" în care Universul "gândeşte", adică operează transformări formale asupra "substanței" spirituale.
Spiritul conține Principiul Conştient, rațiunea, prin mental este "creată" formal "realitatea", dar orice tip de realitate o putem socoti a fi oarecum "virtuală", căci o percepem prin simțuri... altfel decât este de fapt.

De exemplu substanța percepută a fi solidă este de fapt un spațiu foarte... gol, şi dacă toată substanța Terrei ar fi comprimată încât să se elimine complet tot spațiul gol dintre nucleul atomilor şi electroni, ar rezulta o sferă de vreo... 2 metri diametru.
Deci simțurile ne înşeală cumva, nu percepem un spațiu gol, ci suntem convinşi că este plin, solid, dens, etc.

Aşa că... foarte important să aduci prin simțuri cât mai multă informație, continuu, să aibă gândirea ta cu ce opera, să lărgeşti astfel orizonturile gândirii tale... creatoare. 
Aveți grijă ce gânduri preluați de la alții, ce stări emoționale, cu ce rezonați,
Atenție la congruența/ incongruența altora, dacă nu vreți să vă lăsați manipulați prea mult, în mod excesiv. 
Observați cu atenție gândurile care "vă vin", şi nu vă lăsați "virusați", țineți simțul critic - antivirusul, activ
Observați cu atenție "procesul creației" în multiplele sale forme şi aspecte, pentru a înțelege cât sunteți de "creatori" şi ce creați de fapt, căci oamenii sunt manipulați să preia nişte "tipare creatoare" sociale introduse în mintea lor prin... educație, generație după generație, prin diferitele sisteme educaționale care urmăresc scopul nobil al conformării tuturor oamenilor la niște norme sociale de gândire și comportament, încadrarea lor în anumite ...tipare sociale.  


Acum, în final, întreabă-te ce este nou şi creator în acest discurs, pentru tine, şi în ce măsură poate un astfel de discurs sau altul contribui la... transformarea ta.
Şi mai meditează la câtă manipulare transformatoare există în fiecare de astfel de tip de discurs, dacă ți-a plăcut, dacă am scris frumos, dacă ai simțit vibrații înalte, o stare plăcută, etc
Oricum, să nu-ți fie frică de manipulare, că de ce ți-e frică nu scapi, până nu scapi de... frică... 







Lecturarea articolului:


Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 




Poți sprijini activitatea mea  Become a Patron!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 

software-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');